5 Beste Waterpiks van 2022

Laatste update op 16-10-21 door Maaike van der Maat

Alleen uw tanden poetsen is niet goed genoeg om uw gebit grondig te reinigen. Een waterpik is gemaakt om diep tussen de tanden te kunnen reinigen, om zo tandsteen voorgoed vaarwel te zeggen.

Waarschijnlijk weet u niet precies waar u op moet letten tijdens het zoeken van de beste waterpik, want anders was u hier nu natuurlijk niet. Wij hebben verschillende modellen bekeken en de 5 beste hieronder naast elkaar gezet.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Waterpik WP-662 - de beste waterpik
Werkt via stopcontact, schappelijke prijs en 600ml ruimte in reservoir. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Waterpik WP-562
Snel oplaadsysteem, instelbare drukinstelling en maakt weinig geluid. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Waterpik WP-100
Verschillende opzetstukjes, druk instelbaar via draaiknop en verwijderd tot 99.9% van uw tandplak. Bekijk prijs arrow right
#4
Waterpik Complete Care 5.5
Uitstekende batterijduur, doorzichtig waterreservoir en instelbare snelheid. Bekijk prijs arrow right
#5
Waterpik WP-462
Mooi en ergonomisch design, verschillende tips (ook voor tandplak en beugel) en goede kwaliteit. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere waterpik onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 7 Producten Bekeken
clock 9 Uur Aan Onderzoek
review 61 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste waterpik

1. Waterpik WP-662

Waterpik WP-662
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De WP-662 is één van de beste waterflossers die ooit is gemaakt. Het is klinisch bewezen dat dit model van Waterpik tot twee keer effectiever is in het verbeteren van de gezondheid van uw tandvlees dan door het gewoon te flossen met flosdraad.

Hij bevat een nieuwe puls techniek waardoor er wordt gezorgd voor maximale tandplakverwijdering. Daarnaast heeft hij 6 verschillende opzetstukken die kunnen zorgen voor:

  • Verwijdering van tandplak.
  • Reiniging van uw beugel.
  • Pocket tip die zorgt voor een extra diepe reiniging.

U kunt door middel van de draaiknop gemakkelijk zelf de druk van de straal instellen. Mocht u hem net nieuw hebben, is het verstandig om een lage druk te gebruiken om de waterpik eerst even uit te proberen. Wanneer u hem onder de knie hebt kunt u vanzelf de snelheid wat hoger zetten.

Bekijk de Waterpik WP-662 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De WP-662 is de beste waterpik vanwege zijn uitstekende kenmerken en prestaties. Zijn prijs is ook schappelijk, aangezien deze overeenkomt met wat de meeste waterpiks kosten.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Waterpik WP-562

Waterpik WP-562
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De WP-562 bevat drie verschillende snelheden en 4 tips. Binnen 4 uur kan hij helemaal volledig opladen dankzij zijn magnetische oplaadsysteem. Hij bevat drie verschillende drukinstellingen die u met een druk op de knop kunt wijzigen.

Het waterreservoir heeft genoeg capaciteit om meer dan 45 seconden lang de waterpik te kunnen gebruiken. Tijdens het gebruik is het apparaat erg stil, wat niet altijd het geval is bij waterflossers. Daarnaast is hij waterdicht, waardoor u hem ook in een natte ruimte of onder de douche kunt gebruiken.

De tip van de Waterpik WP-562 is 360 graden roterend, waardoor hij erg gemakkelijk en comfortabel te gebruiken is. Daarnaast zit er een reisetui inbegrepen om hem veilig in op te bergen of mee te nemen.

Bekijk de Waterpik WP-562 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze draadloze waterdichte waterpik is een goede keuze als u graag kiest voor comfort en bewegingsvrijheid.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Waterpik WP-100

Waterpik WP-100
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De WP-100 van waterpik is een model dat bij één van hun beste hoort. Hij kan tot wel 99.9% van alle tandplak in uw gehele mond verwijderen na een aantal korte flosbeurten. Het gebruik van de Waterpik WP-100 is daarnaast ruim 90% effectiever dan ouderwets gebruik maken van flosdraad.

draaiknop voor instellen van druk

Zijn drukregelaar bevat 10 verschillende snelheden die u gemakkelijk in kunt stellen via de draaiknop. Daarnaast heeft hij ook verschillende opzetstukken, die allemaal voor een ander doeleind gebruikt kunnen worden. Zo is er één die goed uw beugel schoon kan maken, maar ook één die diep kan reinigen.

verschillende opzetstukken waterpik

Een leuke toevoeging is zijn opbergbakje voor alle accessoires. Wanneer u de klep optilt is er een ruimte beschikbaar waar u alle opzetstukjes in kwijt kunt.

Bekijk de Waterpik WP-100 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een uitgebreide waterpik, en dat voor een lage prijs. Het is de goedkoopste waterpik die wij hebben getest.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Waterpik Complete Care 5.5

Waterpik Complete Care 5.5
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Voor de gebruiker die een complete waterpik set wilt hebben, is de Complete Care 5.5 misschien wel een goede oplossing. Deze bevat namelijk naast de waterpik zelf ook een elektrische tandenborstel in het pakket - ideaal voor volledige mondverzorging.

De waterpik zelf bevat drie verschillende snelheden die u makkelijk in kunt stellen, maar ook een timer. Door de timer te gebruiken weet u precies of u niet te lang gebruik maakt van het apparaat.

Nadat hij volledig is opgeladen kunt u er 20 tot 30 poetsbeurten mee door, wat zeker niet aan de lage kant is. Één nadeel dat wij alleen van klanten hebben vernomen, is dat de reserveborstels erg duur zijn.

Bekijk de Waterpik Complete Care 5.5 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Helaas erg dure reserveborstels, maar als u een gehele set wilt van waterpik is dit de juiste oplossing.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Waterpik WP-462

Waterpik WP-462
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De laatste die een plekje heeft gekregen in ons onderzoek naar de beste waterpik is de WP-462. Hij heeft drie verschillende tips voor:

  • algemeen gebruik
  • verwijderen van tandplak
  • beugels

Hij bevat een doorzichtig reservoir met een redelijk kleine inhoud. Daarnaast heeft hij ook maar twee verschillende snelheden waar u voor kunt kiezen. Klanten geven ook aan dat het apparaat een erg irritant geluid maakt.

Bekijk de Waterpik WP-462 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Helaas erg gelimiteerd als het gaat om instelbare snelheden, en ook een erg klein waterreservoir. Daarnaast is hij gelukkig wel draadloos en bevat hij meerdere soorten opzetstukjes.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste waterpik

Hoewel ze niet als een volledige vervanging van het poetsen moeten worden beschouwd, biedt het gebruik van een waterpik verschillende voordelen voor uw gebit. Het helpt bij het verwijderen van voedselresten in de ruimten tussen uw tanden en vermindert de groei van bacteriën onder de tandvleesrand.

Er bestaan meerdere waterpiks, en wij zullen u uitleggen hoe u zelf de beste kunt kiezen uit hun grote aanbod.

Snoerloze werking en extra lang gebruik 

U kunt rommel wegwerken met modellen die geen draad of stopcontact nodig hebben tijdens de werking. Ze zijn doorgaans compacter dan waterpiks die in het stopcontact moeten, en ze zijn uitgerust met een oplaadbare lithium-ion batterij. Zonder voortdurend een netsnoer nodig te hebben, kunt u ze handig op uw gootsteen of op een ander aanrecht in de badkamer zetten.

draadloos gebruik maken van de waterpik

De batterijcapaciteit bepaalt hoe lang u de waterpik kunt gebruiken nadat u hem volledig hebt opgeladen. Standaard modellen kunnen tot 15 borstelbeurten of ongeveer een week meegaan, terwijl mid-rangers tot 30 borstelbeurten twee weken meegaan. U kunt zelfs extra duurzame exemplaren vinden die 50-60 poetsbeurten of een hele maand voor één gebruiker kunnen werken zonder op te laden.

Meerdere tips

Sommige modellen worden geleverd met drie of meer flostips in de doos, voor huishoudens met meerdere leden. Ze zijn er ook in verschillende kleuren, zodat u snel kunt zien welke reinigingskop van u is. U kunt ook apart extra flostips kopen. De tips hebben ook invloed op de waterdruk en het soort reiniging dat u voor uw tanden wenst.

Voornaamste doel van mond- en tandhygiëne

Alle waterpiks helpen bij het verwijderen van voedselresten en bacteriën van uw tanden, door te reinigen wat u met uw elektrische tandenborstel niet kon. Zij helpen gaatjes en tandbederf te voorkomen, de vorming van tandplak of tandsteen te verminderen, en u een frisse adem te geven.

wittere tanden door waterpik

Sommige modellen beweren ook dat ze helpen uw tanden witter te maken. Tot op zekere hoogte kan het verwijderen van tandplak en bacteriën uw tanden een wittere en gezondere gloed geven. Pas alleen op dat u niet de hele tijd te veel poetsdruk op uw tanden uitoefent, want dat kan het tandglazuur beschadigen en overgevoeligheid veroorzaken.

Aantal instelbare snelheden

De poetssnelheid hangt af van de druk waarmee de waterstraal uit de flostip wordt gespoten. Talrijke waterpiks hebben één drukinstelling van ongeveer 80 psi voor het reinigen, maar sommige modellen hebben 2-3 extra snelheden. De duurdere modellen hebben meer snelheidsinstellingen tussen 10 en 100 psi. U kunt de druk on-the-fly veranderen voor een aangepaste reiniging op verschillende delen van uw mond.

De meeste waterpiks hebben een éénknopsbediening om de druk te veranderen. Door op de knop te drukken doorloopt u de beschikbare snelheden, maar de bediening kan per model verschillen - van meerdere knoppen tot verstelbare knoppen.

Extra grote tank

De beste waterpik moet u in staat stellen uw tanden te poetsen zonder het reservoir te moeten bijvullen. Modellen met een inhoud van 500 ml kunnen genoeg water laden voor een sessie van 90 seconden, wat de aanbevolen duur is voor waterflossing. Grotere reservoirs kunnen meer water bevatten voor flossen onder hoge druk, maar zij nemen meestal meer ruimte in beslag.

Waterbestendige behuizing

U zult dit apparaat waarschijnlijk het grootste deel van de tijd in de badkamer of bij de gootsteen gebruiken, dus het is aan te bevelen een zekere mate van waterbescherming te nemen. U kunt waterpiks vinden met een rating van minstens IPX7, wat betekent dat ze 30 minuten lang 1 meter diep ondergedompeld kunnen worden zonder schade op te lopen - prima dus voor in de badkamer.

Ingebouwde timer

Sommige van de beste waterpik-modellen hebben een ingebouwde timer die automatisch om de 30 seconden pauzeert of trilt. Zo weet u dat het tijd is om naar een ander deel van uw mond te gaan voor een gelijkmatige reiniging.

Veelgestelde vragen over een waterpik

Heeft u nog vragen over de waterpik? Bekijk of ze hieronder beantwoord zijn voordat u hem plaatst als reactie.

Hoe kan ik mijn waterpik schoonmaken?

Het schoonmaken van een waterpik is erg eenvoudig. U kunt alle vijf de onderdelen gemakkelijk schoonmaken door het volgen van deze stappen.

Waarom komt er geen water uit mijn waterpik?

De meest voorkomende oorzaak is dat de tip verstopt is. U kunt klikken op de 'Eject-knop' om de tip los te maken en hem vervolgens schoon te maken.

Hoe beoordelen jullie de beste waterpik?

Om de best geteste waterpik te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 7 producten bekeken waarvan er 5 als goede waterpik uit de test zijn gekomen met als beste koop de Waterpik WP-662. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Waterpik WP-662 full starfull starfull starfull starfull star Veel opzetstukjes, instelbare snelheid en handig in gebruik.
2 Waterpik WP-562 full starfull starfull starfull starfull star Waterdichte waterpik, inclusief opbergetui en meerdere tips.
3 Waterpik WP-100 full starfull starfull starfull starfull star Opbergruimte voor opzetstukjes, verschillende opzetstukjes en druk instelbaar via draaiknop.
4 Waterpik Complete Care 5.5 full starfull starfull starfull starempty star Inclusief elektrische tandenborstel, instelbare timer en uitstekende batterijduur.
5 Waterpik WP-462 full starfull starfull starfull starempty star Draadloze waterpik, mooi en ergonomisch design en verschillende tips (ook voor tandplak en beugel).
Over de auteur

Maaike van der Maat is dagelijks veel bezig met haar favoriete hobby: haar uiterlijk. Dit maakt Maaike een perfecte schrijfster voor de categorie verzorging bij Reviewify.

Alle artikelen van Maaike van der Maat
Maaike van der Maat - reviewify