5 Beste Tondeuses van 2022

Laatste update op 27-05-22 door Maaike van der Maat

Kost de kapper u te veel geld, of zoekt u misschien een nieuwe hobby? Met een tondeuse kunt u zelf uw haar scheren en wanneer u dit goed onder de knie hebt is de kapper misschien wel overbodig en kunt u hierdoor een hoop geld besparen. Wij hebben de beste tondeuses op een rij gezet om u het onderzoeken te besparen.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Philips Serie 7000 HC7650/15 - de beste tondeuse
Goede accuduur, makkelijk schoon te maken en zelfslijpende mesjes. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Wahl Vogue WA9243-2216
Vele accessoires, verschillende opzetkammen en stevige kwaliteit. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
BaBylissMEN ® Lithium Power E986E
Handig draaimechanisme, verschillende accessoires en veel voordelen t.o.v. voorganger. Bekijk prijs arrow right
#4
ProfiCare PC-HSM/R 3013
Lange accuduur, goedkope keuze en draadloos te gebruiken. Bekijk prijs arrow right
#5
Philips 5000 serie QC5580/32
Leuk design, scheren in verschillende draaihoeken en makkelijk te gebruiken. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere tondeuse onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 11 Producten Bekeken
clock 14 Uur Aan Onderzoek
review 143 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste tondeuse

1. Philips Serie 7000 HC7650/15

Philips Serie 7000 HC7650/15
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met deze Philips tondeuse kunt u alle kanten op. Door middel van zijn bijna 30 verschillende lengtestanden die vergrendelbaar zijn is hij gebruiken voor een haarlengte tussen de 2 en 28 millimeter.

Nadat u hem vol heeft opgeladen, wat ongeveer een uur duurt, kunt u bijna anderhalf uur draadloos deze beste tondeuse gebruiken.

Daarnaast houdt het handvat erg lekker vast, hij is namelijk ontworpen met comfort als één van de belangrijkste punten in het achterhoofd.

Als u wat dikker haar heeft is het ook geen enkel probleem. Vanwege de turbo optie op dit apparaat kan de motor een kleine boost krijgen waardoor hij ook makkelijker dikker haar kan trimmen.

Verder hoeft u deze tondeuse niet te onderhouden. De mesjes slijpen zichzelf waardoor de sinds het begin altijd even scherp blijven. (Zelf nadat u hem al een aantal jaar gebruikt)

Bekijk de Philips Serie 7000 HC7650/15 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit apparaat bevat alles wat u zoekt in een tondeuse, en is daarnaast ook nog eens prima te betalen als u ziet wat u er allemaal bij krijgt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Wahl Vogue WA9243-2216

Wahl Vogue WA9243-2216
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als we kijken naar de beste tondeuse qua prijs/kwaliteit, dan blinkt deze van Wahl daar zeker in uit. Voor net meer dan dertig euro heeft u dit geweldige apparaat al.

Wanneer u deze aanschaft bent u eigenlijk gelijk klaar om kapper te worden. Er zitten namelijk zoveel verschillende accessoires bij zoals verschillende lengtes opzetkammen en zelfs een schaar, waardoor u bijna alle benodigdheden hebt om kapper te spelen.

Voor verschillende haarlengtes is dit product geschikt, aangezien hij opzetkammen bevat voor variërende lengtes tussen de drie en 25 millimeter.

Het enige nadeel is dat hij niet draadloos is, maar dat u kunt ook niet verwachten voor deze bizar lage prijs.

Bekijk de Wahl Vogue WA9243-2216 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Als u op zoek bent naar een wat goedkopere basic tondeuse met geen geavanceerde functies, dan is dit een goede keuze voor u. Voor maar een paar tientjes heeft u dit prachtige apparaat in huis.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. BaBylissMEN ® Lithium Power E986E

BaBylissMEN ® Lithium Power E986E
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze tondeuse van BaByliss, een merk dat ook goed beoordeeld is in ons stijltangen onderzoek, met een luxueuze look wordt op veel verschillende websites aanbevolen als één van de beste.

Hij ziet er natuurlijk mooi uit, maar dat is zeker niet het belangrijkste bij dit soort producten. De messen die er op zitten zijn bijna een halve centimeter breed en hij bevat verschillende opzetkammen die allemaal een andere lengte hebben. (t/m 0,25 cm)

Als we kijken naar hoe lang hij moet opladen, duurt het ongeveer drie uur voordat hij helemaal vol is. Vervolgens kunt u hem ruim twee uur gebruiken wat voor een tondeuse erg lang is.

Vergeleken met zijn voorganger die ook al goed was, bevat hij vele voordelen. Zo heeft hij nu bijvoorbeeld een vernieuwde motor die een stuk krachtiger is, waardoor u efficiënter te werk kunt gaan en sneller klaar bent met uw beurt.

Bekijk de BaBylissMEN ® Lithium Power E986E bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Zoekt u een stevige tondeuse met zelfslijpende messen? Kies voor de BaBylissMEN ® Lithium Power E986E en u zult zeker geen spijt hebben.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. ProfiCare PC-HSM/R 3013

ProfiCare PC-HSM/R 3013
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als u een simpele tondeuse zoekt, dan kunt u bij dit product terecht.

Hij is straight to the point, en het product bevat alleen de tondeuse zelf en een paar opzetstukken. Verder bevat hij geen uitgebreide snufjes wat vele van de andere tondeuses uit dit onderzoek wel bevatten.

Gelukkig is hij wel draadloos, en met de tijd dat hij draadloos gebruikt kan worden is ook niets mis. U kunt bijna anderhalf uur scheren met dit product (ook uw gezicht) wat voor de prijs erg goed is.

Bekijk de ProfiCare PC-HSM/R 3013 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Voor nog minder dan â‚~30 kunt u de ProfiCare PC-HSM/R 3013 aanschaffen. Hij is prima geschikt voor simpele handelingen vanwege zijn basisfunctionaliteiten.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Philips 5000 serie QC5580/32

Philips 5000 serie QC5580/32
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Het allereerst wat ons opviel was natuurlijk zijn exotische design. Hij bevat een draaihoek van 180 graden waardoor het scheerhoofd alle kanten op kan. Hierdoor kunnen zelfs lastigere plekken gemakkelijk worden bereikt.

De Philips 5000 serie QC5580/32 bevat meer dan 10 verschillende lengtestanden en mesjes die zichzelf slijpen. Ze zijn roestvrij en zorgen daarvoor dat na een aantal jaar de mesjes nog steeds even scherp zullen zijn.

We hebben wel klachten gelezen uit verschillende reviews dat hij heel veel geluid maar. Helaas zitten er ook niet heel erg veel accessoires bij, waardoor wij hem geen vier sterren hebben gegeven.

Bekijk de Philips 5000 serie QC5580/32 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een tondeuse met een leuk design waardoor u ook moeilijk te bereiken plekken kunt bereiken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Alles wat u moet weten over de tondeuse en zijn functies

Een tondeuse is een handig handapparaat waarmee u uw haar kunt trimmen of scheren. In tegenstelling tot de traditionele tondeuse zit u niet meer vast in de buurt van een stopcontact om de tondeuse te gebruiken. De meeste van deze apparaten zijn draagbaar en oplaadbaar.

Lees verder voor meer informatie over de functies van een de beste tondeuses. We hebben ook de voor- en nadelen van bepaalde aspecten meegenomen wanneer dat van toepassing is.

Geschiktheid voor verschillende lichaamsdelen

Tondeuses worden voornamelijk gebruikt op hoofdhuidhaar, maar ze kunnen ook worden gebruikt om gezichtshaar te trimmen. Er zijn modellen die zelfs als verzorgingsset voor het hele lichaam kunnen werken. Ze hebben compatibele hulpstukken die werken op neushaar en lichaamsbeharing.

Veelzijdigheid voor verschillende kapsels

De tondeuse heeft een instelbare kniplengte, waardoor hij geschikt is voor verschillende kapsels. De tondeuse kan worden gebruikt voor het knippen van haar dat langer is dan 15 mm en kan worden aangepast om het haar zo dicht mogelijk bij de hoofdhuid te knippen als 1-3 mm. Normaal gesproken kan de tondeuse ook worden gebruikt om de haren volledig schoon te scheren op lengtes van minder dan 1 mm. (Handig voor als u kaal wilt gaan!)

De meeste tondeuses kunnen ook op een baard worden gebruikt, maar het is niet aan te raden voor grof en dik gezichtshaar. Als u van plan bent om regelmatig een tondeuse voor uw baard te gebruiken, kunt u beter een speciale baardtrimmer gebruiken voor een betere controle en om mogelijke irritatie van de huid te voorkomen.

Type motor

De kern van een goede tondeuse is de motor die het mes bestuurt. Dit zijn de meest populaire motortypen en hun belangrijkste kenmerken:

 • Draaimotoren zijn veelzijdig en brengen een gelijkmatige en consistente hoeveelheid vermogen over op de messen. Het is ook de meest duurzame en ideaal voor regelmatig zwaar gebruik. Dit is het type dat het meest gebruikt wordt voor draadloze tondeuse.
 • Elektromagnetische motoren zijn in staat om tot 14.400 bewegingen per minuut te maken. Het is stil en duurzaam omdat het minder bewegende delen heeft, maar het geeft minder vermogen af dan andere motortypen. Een veer en een elektromagneet werken in tandem die de messen heen en weer laten trillen.
 • Zwenkmotoren zijn technisch gezien ook elektromagnetische motoren. Ze gebruiken echter twee elektromagneten zonder veer. Dit leidt tot een langzamere maar krachtigere mesbeweging waardoor het geschikt is voor de zwaarste haren en professioneel gebruik.

Zelfslijpende technologie

Slijtage zal de effectiviteit van elk snijgereedschap geleidelijk verminderen. Gelukkig zijn verschillende moderne tondeuses uitgerust met zelfslijpende functies om dit te voorkomen. Bij het inschakelen schuiven de roterende messen herhaaldelijk onder een optimale hoek tegen een metalen behuizing.

Het is net als het slijpen van een mes tegen een slijpsteen, maar dan in een compactere en snellere configuratie. Dit betekent dat ze zichzelf automatisch slijpen wanneer u ze gebruikt. Tondeuses die dit hebben gaan langer mee en zijn onderhoudsarm.

Materiaal van de mesjes

Als het gaat om messen, zijn scherpte en snijgemak de belangrijkste overwegingen. Botte messen kunnen aan uw haar trekken in plaats van het direct te knippen, waardoor het moeilijker wordt de gewenste stijl te bereiken en de huid vaak geïrriteerd raakt. Nu zelfslijpende technologieën steeds vaker voorkomen, is het volgende waar u op moet letten de duurzaamheid.

Hier zijn de meest populaire gebruikte materialen en hun unieke eigenschappen:

 • Roestvrij staal - Dit materiaal biedt enige duurzaamheid en is ook relatief goedkoper. Dit is te vinden in de meeste ingangen van de middenklasse tondeuse en de afneembare messen.
 • Koolstofstaal - Koolstofstaal is harder en duurzamer dan roestvrij staal, maar het is wel iets duurder. Ondanks zijn hardheid kan het door zijn unieke moleculaire structuur beter werken met zelfslijpende technologieën.
 • Keramiek - Messen met een keramische coating kunnen soepeler en comfortabeler snijden. Dit komt omdat het niet gemakkelijk opwarmt. Het is echter minder duurzaam dan stalen mesjes.
 • Titanium - Dergelijke mesjes zijn gecoat met stevige titanium nitride of soortgelijke verbindingen. Dit maakt de snijkant harder en beter bestand tegen slijtage. De coating zorgt er ook voor dat de tondeuse soepeler glijdt, omdat de wrijving wordt verminderd. Het is misschien wel het beste, maar ook het duurste mes.

Mesconfiguratie

Ongeacht het materiaal van de messen kan de snijkant, afhankelijk van het model, verstelbaar of afneembaar zijn:

 • Verstelbare messen zijn ingebouwd in de tondeuse en worden vastgehouden door een paar schroeven. De gewenste snijlengte wordt bereikt met een instelknop of hendel aan de zijkant. Verstelbare messen zijn geschikt voor verschillende haarsoorten.
 • Afneembare mesjes kunnen volledig uit de tondeuse worden verwijderd en direct worden vervangen. U verandert de snijlengte door een ander mes in te stoppen. Deze werken ook voor verschillende haartypes, maar ze doen het beter bij het verwijderen van grote hoeveelheden haar.

Bescherming

‘Clipper guards’ zijn opzetstukken die op de messen passen. Het zijn niet-gemotoriseerde hulpmiddelen die helpen bij het meten van het haar dat u wilt knippen en het bereiken van de gewenste stijl. Ze zijn meestal verkrijgbaar in 12 verschillende maten. Fades en soortgelijke kapsels zijn moeilijk uit te voeren zonder tondeusebeschermers.

Waterbestendigheid en Easy-Clean-functies

Er zijn waterdichte tondeuses met Ingress Protection (IP) certificering. Deze kunnen gebruikt worden in een natte omgeving en u kunt er gemakkelijk haren van reinigen door gebruik van uw keukenkraan. De meeste werken ook met scheerschuim.

Niet alle tondeuses zijn echter waterdicht. Het feit dat de tondeuse spatwaterdicht is, betekent niet noodzakelijkerwijs dat u het apparaat met stromend water kunt schoonmaken of onder de douche kunt gebruiken, dus lees eerst de IP-certificering goed door. In veel gevallen zijn de afneembare kammen en hulpstukken volledig wasbaar, maar niet het hoofdgedeelte waarin de motor zich bevindt.

Voor niet-waterdichte tondeuses kunnen ze worden gereinigd met een vochtige doek met een milde zeepoplossing. Zure of bijtende schoonmaakmiddelen mogen niet worden gebruikt.

Snel opladen en levensduur van de batterij

Het kan lastig zijn als u een snelle knipbeurt nodig heeft en u er achter komt dat de batterij van uw tondeuse volledig leeg is. Modellen met snellaadfuncties kunnen slechts 1-2 minuten worden aangesloten en dat is genoeg om het apparaat 5-15 minuten van stroom te voorzien.

Net als nieuwere smartphones ondersteunen recentere tondeuses snelle laders met een hogere stroomsterkte. Deze modellen kunnen tot 100% worden opgeladen in slechts 1-2 uur. Dat is meestal genoeg voor 2-3 uur draadloos gebruik.

Houd er rekening mee dat de meeste apparaten 8-12 uur nodig hebben als ze voor het eerst worden opgeladen. De meeste oplaadbare tondeuses kunnen ook worden gebruikt als ze in het stopcontact worden gestoken. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor merkspecifieke instructies.

Typen laders

De meeste elektrische tondeuses worden geleverd met een eigen voedingskabel voor het rechtstreeks opladen via het stopcontact. Andere hebben een oplaadstandaard waar u het apparaat na gebruik kunt laten rusten. Omdat veel modellen compatibel zijn met USB-kabels, kunt u ze opladen met USB-adapters, powerbanks of zelfs vanaf uw computer. Deze kunnen ook worden aangesloten op de aansteker van uw auto.

LED-scherm

De meeste oplaadbare tondeuses hebben een klein LCD-display of een led-indicator. Deze geven de oplaadstatus van het apparaat en het huidige accupercentage aan.

Voor- en nadelen van een tondeuse

Sommige mensen geven nog steeds de voorkeur aan het gebruik van traditionele scharen en kammen voor het trimmen en stylen van het haar. We hebben hier de voor- en nadelen van een tondeuse op een rijtje gezet om u te helpen beslissen of het voor u het juiste gereedschap is:

Voordelen

 • Snelheid is het belangrijkste voordeel van een tondeuse. Ze kunnen mensen helpen bij het snel en gemakkelijk knippen van hun haar. In salons wordt ongeveer 85% van alle kniptijd met de tondeuse gedaan, omdat een schaar veel langer kan duren.
 • Met de juiste opzetstukken of instellingen kunt u zelfs met minimale training verschillende knippen en lengtes uitvoeren.
 • Het kan op verschillende lichaamsdelen worden gebruikt, zelfs op het neushaar met het opzetstuk van de tondeuse.
 • De messen zijn meestal gemakkelijker te onderhouden met zelfslijpende functies.

Nadelen met betrekking tot schaar en kam

 • De tondeuse moet worden opgeladen of aangesloten op een stopcontact om te kunnen werken.
 • De invalshoek bij het benaderen van elke haargroep kan voor sommige mensen nogal beperkend zijn. Dit is flexibeler met een schaar en kam.
 • Een schaar kan het haar zachter en meer op maat maken.
 • Een tondeuse heeft mechanische en elektronische onderdelen, waardoor hij kwetsbaarder is dan een schaar en kam.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 11 producten bekeken waarvan er 5 als goede tondeuse uit de test zijn gekomen met als beste koop de Philips Serie 7000 HC7650/15. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Philips Serie 7000 HC7650/15 full starfull starfull starfull starfull star Verschillende lengtestanden, goede accuduur en makkelijk schoon te maken.
2 Wahl Vogue WA9243-2216 full starfull starfull starfull starfull star Voordeligste keuze, vele accessoires en verschillende opzetkammen.
3 BaBylissMEN ® Lithium Power E986E full starfull starfull starfull starfull star Prachtig en stevig design, ruim tweeënhalf uur scheren en handig draaimechanisme.
4 ProfiCare PC-HSM/R 3013 full starfull starfull starfull starempty star Lange accuduur, goedkope keuze en draadloos te gebruiken.
5 Philips 5000 serie QC5580/32 full starfull starfull starempty starempty star Leuk design, scheren in verschillende draaihoeken en makkelijk te gebruiken.
Over de auteur

Maaike van der Maat is dagelijks veel bezig met haar favoriete hobby: haar uiterlijk. Dit maakt Maaike een perfecte schrijfster voor de categorie verzorging bij Reviewify.

Alle artikelen van Maaike van der Maat
Maaike van der Maat - reviewify
-->