4 Beste Slaapmaskers van 2024

Door Maaike van der Maat / Laatste update op 01 mei 2023
Met een goed slaapmasker heeft u geen verduisterende gordijnen meer nodig.
De allerbeste slaapmaskerkoop is..
Beste slaapmasker: SIMIA™ Slaapmasker

Het SIMIA™ Slaapmasker is een product dat wij zelf weken hebben gebruikt om hem te testen. Hij verduistert geweldig, is makkelijk aan te passen qua grootte met zijn verstelbare elastische bandje, en heeft een handig opbergzakje voor het reizen.

In slaap vallen terwijl u denkt aan de meetings die u morgen hebt kan lastig zijn. Alhoewel een slaapmasker zulke meetings niet kan afzeggen, kunnen ze wel zorgen voor een betere nachtrust.

Wij hebben tien producten bekeken om zo de 4 beste slaapmaskers te kunnen bepalen. U kunt hieronder het resultaat van ons onderzoek bekijken.

Vergelijk de 4 best geteste slaapmaskers

# Slaapmasker Voordelen
1
SIMIA™ Slaapmasker Beste slaapmasker van 2024
 • 100% verduisterend.
 • Helpt bij beide in- en doorslapen.
 • Zachte stof.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Strex Luxe Slaapmasker Beste koop slaapmasker
 • Verduistert alle soorten licht.
 • Gemaakt van traagschuim.
 • Zit ruim om de ogen.
Bekijk prijs bekijk prijs
3
 • Klittenbandaansluiting.
 • Verduistert goed.
 • Vulling van traagschuim.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Goedkope keuze.
 • Comfortabele pastvorm.
 • Lintje makkelijk aan te passen.
Bekijk prijs bekijk prijs

Beste slaapmaskers van 2024

1. SIMIA™ Slaapmasker

Beste slaapmasker van 2024

Het slaapmasker van SIMIA is duidelijk als beste uit onze test gekomen. Hij bevat een design waardoor hij een stuk comfortabeler aanvoelt dan andere slaapmaskers die wij bekeken hebben.

Zijn design zorgt ervoor dat hij comfortabel over de ogen zit, en hierdoor ook geen irritatie opwekt als u hem een langere tijd op hebt. Qua maat hoeft u zich geen zorgen te maken, aangezien hij een elastische band bevat waarmee hij gemakkelijk versteld kan worden.

Daarnaast is hij hypoallergeen en zacht voor de huid, waardoor u een betere en langere slaap kunt ervaren. Zijn zijden materiaal is daarnaast ook goed voor anti-aging. Ook het opbergzakje is van zijde, en kan worden gebruikt om uw slaapmasker stofvrij op te bergen.

Zelf hebben we de SIMIA™ Slaapmasker getest tijdens het slapen, maar ook in het openbaar vervoer waar hij een uitkomst was om nog even de ogen dicht te doen onderweg naar uw werk.

Redenen om te kopen

 • 100% verduisterend.
 • Helpt bij beide in- en doorslapen.
 • Zachte stof.
 • Verstelbare elastische band.
 • Sluit de ogen perfect af.

Bekijk de SIMIA™ Slaapmasker bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de SIMIA™ Slaapmasker bij Bol €11,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

2. Strex Luxe Slaapmasker

Beste koop slaapmasker

Dit slaapmasker heeft op het eerste oog al een luxe uitstraling, en zo voelt de stof ook aan. Hij is gemaakt van kwalitatief ademend traagschuim, en heeft een uitholling voor de ogen om zo nog meer comfort te kunnen bieden.

uitholling voor de ogen van slaapmasker

Naast dit alles is hij 100% verduisterend, waardoor hij zal zorgen voor een goede nachtrust. Hij bevat zelfs afdekking van uw neusvleugels waardoor alle soorten licht tegen worden gehouden door dit slaapmasker.

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de maat, aangezien het bandje makkelijk aan te passen is aan de grootte van uw hoofd.

Redenen om te kopen

 • Verduistert alle soorten licht.
 • Gemaakt van traagschuim.
 • Zit ruim om de ogen.
 • Kwalitatieve stof.
 • Verstelbaar.

Bekijk de Strex Luxe Slaapmasker bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Strex Luxe Slaapmasker bij Bol €5,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Strex Luxe Slaapmasker bij Blokker €14,00 Levering binnen twee werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

3. Medoes Traagschuim Oogmasker

Het slaapmasker van Medoes is nog een luxe product. Hij bevat 100% natuurlijke traagschuim vulling waardoor hij erg comfortabel aanvoelt. Daarnaast is het materiaal waarvan hij gemaakt is erg licht, waardoor u hem amper voelt zitten als u hem op hebt.

Om hem vast te maken bevat hij aan de achterkant een klittenband aansluiting. Dit is een ander soort aansluiting dan de meeste slaapmaskers, die een elastiek hebben of een verstelbaar bandje.

sluit af bij neusvleugels

Bij goedkopere slaapmaskers hebt u vaak het probleem dat er nog wat licht langs de neusvleugels valt, maar dat is bij dit oogmasker geen probleem. Hij sluit zoals op bovenstaande foto te zien is namelijk goed af bij de neusvleugels, waardoor hij ieder soort licht blokkeert.

Er zit tot slot nog een leuk opbergtasje bij om hem veilig op te bergen, of makkelijk mee op reis te nemen.

Redenen om te kopen

 • Klittenbandaansluiting.
 • Verduistert goed.
 • Vulling van traagschuim.
 • Blokkeert ieder soort licht.
 • Dekt ook de neusvleugels af.

Bekijk de Medoes Traagschuim Oogmasker bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Medoes Traagschuim Oogmasker bij Bol €6,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

4. Black Eye Mask

Heeft u wat minder budget? Dan zijn er natuurlijk ook goedkopere slaapmaskers op de markt. Deze Black Eye Mask is hier een voorbeeld van.

Hij neemt de vorm van uw gezicht aan, waardoor hij comfortabel zit. Het lintje dat om het hoofd zit is verstelbaar, waardoor hij geschikt is voor iedere grootte hoofd.

Wat wij uit reviews vernomen hebben is dat hij alleen wat af kan geven op bijvoorbeeld uw kussensloop. Dit product wordt over het algemeen door de gebruikers gebruikt die vaak moeten reizen met het openbaar vervoer.

Redenen om te kopen

 • Goedkope keuze.
 • Comfortabele pastvorm.
 • Lintje makkelijk aan te passen.
 • Handig voor het reizen.

Bekijk de Black Eye Mask bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Black Eye Mask bij Bol €5,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

Slaapmasker aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe slaapmasker? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met slaapmasker aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Meo Luxe Slaapmasker 2.0 – 100% Verduisterend - Oo
Meo Luxe Slaapmasker 2.0 – 100% Verduisterend - Oo
€22.99 €12.99
Bekijk bij Bol
Baard scheren opvang doek met zuignappen aan spieg
Baard scheren opvang doek met zuignappen aan spieg
€14.95 €9.64
Bekijk bij Bol
Michael Kors sleep mask Wonderlust - slaapmasker
Michael Kors sleep mask Wonderlust - slaapmasker
€39.99 €34.99
Bekijk bij Bol
Bluetooth slaapmasker - Eye mask - Sleep phones -
Bluetooth slaapmasker - Eye mask - Sleep phones -
€24.00 €20.95
Bekijk bij Bol

Kenmerken van de beste slaapmaskers

Veel slaapmaskers lijken op elkaar, wat het lastig kan maken om een goed slaapmasker te kiezen. Als u op zoek bent naar het beste slaapmasker kan het verstandig zijn om de onderstaande kenmerken in uw achterhoofd te houden.

Is het slaapmasker verstelbaar?

Goedkopere slaapmaskers zijn vaak niet verstelbaar, maar duurdere modellen meestal wel. Deze modellen bevatten een elastische band die u kunt verstellen waardoor het een one-size-fits-all product wordt.

Waar is hij van gemaakt?

Ieder slaapmasker wordt gemaakt van een ander materiaal. Het is belangrijk om hier op te letten als u bijvoorbeeld een allergie hebt voor een bepaald soort stof. Voorbeelden van materialen waar slaapmaskers van worden gemaakt zijn:

 • Polyester
 • Elastaan
 • Katoen
Wist u dat..

Onderzoek uit 2010 heeft aangetoond dat het gebruik van een slaapmasker kan leiden tot meer REM-tijd en verhoogde melatonineniveaus. Dit helpt bij het bevorderen van gezonde slaappatronen en de hormoonbalans.

Verduistert het slaapmasker goed?

Bijna ieder slaapmasker verduistert goed, want anders zou het natuurlijk een waardeloos product zijn dat niet aan zijn enige functie kan voldoen. Als hij niet 100% verduistert, koop het slaapmasker dan niet.

Bevat hij accessoires?

Sommige slaapmaskers bevatten ook een opbergzakje, wat erg handig is om hem veilig te bewaren en stofvrij te houden. Natuurlijk kunt u hem bijvoorbeeld ook onder uw kussen leggen om hem stofvrij te houden, maar als u een leuke en luxe uitziende accessoire zoekt kunt u hier op letten.

Veelgestelde vragen over een slaapmasker

Bekijk hieronder nog een aantal vragen op het gebied van slaapmaskers.

Zijn slaapmaskers slecht voor uw ogen?

Veel mensen gebruiken slaapmaskers om licht te blokkeren en rustgevend te kunnen slapen. Het kan slecht voor uw zicht zijn als u hem te strak om hebt zitten.

Waarom hebben mensen tegenwoordig problemen om in slaap te vallen?

Slechte slaap wordt vooral gecreëerd door technologie. U leest dit misschien wel terwijl u in bed ligt, en dat is dan ook een goed voorbeeld. Blootstelling aan het verkeerde soort licht kan problemen hebben om in slaap te komen en daardoor uw circadiaans ritme in de war brengen.

Hoe beoordelen jullie de beste slaapmasker?

Om de best geteste slaapmasker te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Maaike van der Maat - reviewify

Maaike van der Maat is dagelijks veel bezig met haar favoriete hobby: haar uiterlijk. Dit maakt Maaike een perfecte schrijfster voor de categorie verzorging bij Reviewify.

Alle artikelen van Maaike van der Maat