5 Beste Scheerapparaten van 2022

Laatste update op 19-10-21 door Maaike van der Maat

Scheerapparaten zijn een uitkomst voor de luie persoon die de klus niet meer handmatig wilt doen. Bent u één van deze luie personen en in plaats van een gewoon scheermesje nu op zoek naar het beste scheerapparaat? Wij hebben elf producten onderzocht waarvan wij er vijf als 'goed' hebben bevonden.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Philips AquaTouch S5530/06 - de beste scheerapparaat
MultiPrecision-technologie, gemakkelijk schoon te maken en lekker licht. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12
Draadloos scheren, laadt snel op en eenvoudig te gebruiken. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Braun Series 3 3040
Voorkomt ingegroeid haar, voordelige keuze en 45 minuten draadloos gebruiken. Bekijk prijs arrow right
#4
Philips PT860/16
Perfect voor droog scheren, werkt beide draadloos en met snoer en gemakkelijk schoon te maken. Bekijk prijs arrow right
#5
Remington XR1550 Ultimate Series R8
Tot wel 60 minuten te gebruiken, bevat erg flexibele scheerkoppen en verstelbare trimlengte. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere scheerapparaat onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 11 Producten Bekeken
clock 12 Uur Aan Onderzoek
review 53 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste scheerapparaat

1. Philips AquaTouch S5530/06

Philips AquaTouch S5530/06
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit scheerapparaat van Philips beschermt uw huid tijdens het scheren door middel van de ingebouwde MultiPrecision-technologie. Hierdoor kunt u het apparaat soepel over uw huid laten glijden zonder deze te beschadigen.

Een groot voordeel is dat u het apparaat zelfs onder de douche kan gebruiken, aangezien hij geheel waterdicht is. Doucht u wat langer? Dan is dat geen enkel probleem, aangezien u het beste elektrische scheerapparaat bijna een uur lang draadloos kunt gebruiken. Na het gebruiken van een uur is hij ook ongeveer binnen een uur weer helemaal volgeladen.

Hij bevat een duidelijke display waardoor u informatie over de batterij, reiniging, en het vervangen van de scheerhoofden gemakkelijk bij kunt houden.

Heeft u een snor of bakkebaardjes? Dan kunt u ook de precisietrimmer gebruiken om deze speciaal mee te trimmen, wat een mooie bijkomstigheid is van dit product.

Daarnaast is hij erg gemakkelijk schoon te maken, doordat u hem gewoon uit elkaar kan klikken en af kan spoelen in de wasbak.

Bekijk de Philips AquaTouch S5530/06 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Iets prijziger dan het gemiddelde scheerapparaat, maar als u het allerbeste product zoekt vinden wij het zeker waard om hier een paar tientjes extra voor neer te leggen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12

Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Wanneer u kiest voor dit scheerapparaat kunt u genieten van het gladde resultaat dat gegarandeerd wordt door de precisiemessen die in dit apparaat zitten. Deze kunt u voor de spiegel gebruiken, maar ook draadloos onder de douche.

Naast dat hij onder de douche gebruikt kan worden en een geweldige accuduur heeft, bevat hij nog een aantal unieke kenmerken die u niet in vele andere scheerapparaten terug zult vinden.

De Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12 bevat SkinComfort ringen, waardoor een gladde en soepele scheerbeurt wordt gegarandeerd. Daarnaast zal het apparaat gemakkelijk over de huid glijden dankzij de anti-wrijvingslaag die er op zit.

Dit scheerapparaat bevat ook een BeardAdapt-sensor. Hierdoor zal het apparaat meerdere keren per seconde kijken hoe dik uw haar is en automatisch de snelheid van het scheren hierop aanpassen.

Het schoonmaken van dit apparaat is ook een fluitje van een cent. U kunt gemakkelijk de scheerkop openen en beide kanten afspoelen met stromend water, aangezien hij geheel waterdicht is.

Tot slot kunt u ook uw eigen scheerbeurt personaliseren. Het apparaat bevat drie verschillende standen waar u uit kunt kiezen; gevoelig, normaal en snel. De naam van de standen spreken voor zich. Zo kunt u met de gevoelige stand een zachte scheerbeurt aan gaan, en met de snelle stand een snelle beurt om tijd te besparen.

Bekijk de Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Voor dit product betaald u meer dan het product op nummer één, terwijl er niet heel erg veel verschil is als het gaat om scheerervaring. Er zijn wel voordelen, maar vanwege zijn hogere prijs hebben wij hem een tweede plek gegeven. Heeft u het geld er voor over? Kies dan dit scheerapparaat om te genieten van de vele voordelen die hij geeft.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Braun Series 3 3040

Braun Series 3 3040
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De meeste scheerapparaten die wij goed uit onze test hebben bevonden zijn van Philips, maar dit product van Braun kan er ook wat van. Als het gaat om prijsklasse, dan ligt hij lager dan de nummers één en twee.

Dit scheerapparaat past zich automatisch aan iedere gezichtscontour aan, waardoor iedereen hem gemakkelijk en comfortabel kan gebruiken.

Wat wij erg leuk vonden aan dit product, vergeleken met de anderen, is dat hij een zogenaamde 'Smart Plug' bevat. Dit is een stekker die past op meerdere stopcontacten in het buitenland waardoor dit een goede keuze is als u een scheerapparaat zoekt voor in uw toilettas.

Als u klaar bent met uw scheerbeurt kunt u dit apparaat gemakkelijk uit elkaar klikken en schoonmaken met lauw water (hij is namelijk geheel waterdicht tot wel vijf meter onderwater).

We hebben nog een tijdje gezocht, maar in de recensies geen enkel minpunt gevonden voor dit scheerapparaat, waardoor hij zeker een plek hoog in deze top vijf verdient.

Bekijk de Braun Series 3 3040 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit product is iets goedkoper dan de twee Philips scheerapparaten hierboven, terwijl hij bijna hetzelfde kan. Zeker een aanrader als u voor een ander merk dan de meest bekende/betrouwbare wilt gaan.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Philips PT860/16

Philips PT860/16
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als u niet per se onder de douche wilt scheren, dan kunt u enkele tientjes besparen op een scheerapparaat dat niet waterdicht is en alleen gebruikt kan worden voor droog scheren. Dat is waar de Philips PT860/16 om de hoek komt kijken. Voor dit product betaald u niet veel geld, als u kijkt naar wat hij u kan bieden.

Hij bevat een lithiumion-batterij die er voor zorgt dat u tot wel meer dan 50 minuten kan scheren. Als een gemiddelde scheerbeurt vier minuten kost, dan kunt u hem dus 12 keer gebruiken voordat hij pas aan de oplader hoeft.

Het LED-display bevat indicatielampjes voor de status van de accu en of de scheerhoofden aan vervanging toe zijn. Daarnaast kunt u hem na een scheerbeurt wel voorzichtig afspoelen.

Bekijk de Philips PT860/16 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Als u niet van plan bent om uw scheerapparaat onder de douche te gebruiken, dan raden wij dit product aan omdat u er zo enkele tientjes op kunt besparen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Remington XR1550 Ultimate Series R8

Remington XR1550 Ultimate Series R8
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Remington is een merk dat veel producten op de markt heeft zoals stijltangen, baardtrimmers, maak ook geweldige scheerapparaten.

Dit is een product dat er op de eerste oogopslag strak en mooi uit ziet, maar is hij dat ook van binnen?

Een groot voordeel aan de Remington XR1550 Ultimate Series R8 is dat u hem naar als scheerapparaat ook kan gebruiken om uw baard mee te trimmen. (Een 2-in-1 combinatie!)

Hij is 100% waterdicht, waardoor u hem gemakkelijk onder de douche kunt gebruiken, maar ook gewoon voor de spiegel zodat u uzelf kunt zien en fouten kan voorkomen.

Het enige nadeel van dit scheerapparaat, is dat hij niet te gebruiken is terwijl hij in het stopcontact zit. Mocht hij een keer leeg zijn, dan moet u echt wachten tot hij klaar is met opladen voor u hem kunt gebruiken.

Bekijk de Remington XR1550 Ultimate Series R8 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een toestel dat lekker in de hand ligt, niet te zwaar is en zelfs gebruikt kan worden om uw baard mee te trimmen - wat wilt u nog meer in een scheerapparaat?

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Belangrijke kenmerken om op te letten bij het kiezen van een scheerapparaat

Alles wat ons leven makkelijker maakt, heeft de voorkeur in de markt. Scheerapparaten zijn comfortabel in het gebruik in vergelijking met gewone scheermesjes. U kunt alle soorten haartjes trimmen met het juiste scheerapparaat. Ook als u eenmaal een scheerapparaat gebruikt om uw haren te trimmen, hoeft u dit niet meer met de hand te doen.

Een goed scheerapparaat heeft functies die aan uw wensen voldoen. Hieronder vindt u enkele functies waar u op moet letten voordat u het juiste scheerapparaat voor uzelf kiest.

Levensduur van de batterij

Wanneer u een scheerapparaat kiest, wilt u natuurlijk dat het een lange levensduur van de batterij heeft. Net als bij baardtrimmers hangt de levensduur van de batterij echter af van hoe vaak u uw baard wilt scheren. De oplaadbare scheerapparaten zijn handig in het gebruik, omdat u ze overal mee naartoe kunt nemen als ze zijn opgeladen. Scheerapparaten op batterijen zijn bovendien ook comfortabel en gemakkelijk te gebruiken.

Scheertechniek

De scheertechniek die u gebruikt om uw haar te trimmen heeft invloed op het scheerapparaat dat u zelf kiest. Er zijn voornamelijk twee technieken - scheerkop en scheerblad. Er zijn verschillende soorten scheerapparaten op de markt, afhankelijk van de techniek. Een scheerblad heeft een blok scheermesjes die met hoge snelheid trillen om het haar af te knippen. Deze scheermesjes tillen het haar op en maken het recht voor het scheren.

Nuttige functies

Een scheerapparaat kan meerdere functies hebben. De handige extra functies van een scheerapparaat die u kiest, zijn afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Hieronder volgen enkele van de functies.

Zelfslijpend mes

Een scherp en zuiver resultaat kan alleen worden bereikt met behulp van scherpe messen. In tegenstelling tot traditionele apparaten hebben sommige elektrische scheerapparaten messen die onder een hoek zijn gemonteerd, zodat ze langs de stilstaande metalen rand glijden en zichzelf slijpen. Een scheerapparaat met een zelfslijpend mes heeft een ander ontwerp dan een scheerapparaat zonder.

Turbomodus

Deze modus helpt het scheerapparaat om snel te handelen en door de dichte delen van uw haar te scheren. Ook verhoogt het de kracht met 10% in de meeste scheerapparaten. Een apparaat met turbostand kan er een belangrijk aspect van zijn.

Volledig wasbaar

Als het scheerapparaat waterdicht is, kunt u het gemakkelijk afspoelen en wassen. Volledig wasbare scheerapparaten helpen u om deze langer te gebruiken.

Batterijindicator

Sommige scheerapparaten geven met een gebaar aan hoe lang de batterij nog meegaat. Zo weet u wanneer de batterij van uw apparaat verloren gaat en kunt u het apparaat opladen wanneer dat nodig is. Dit gaat soms via een lampje, maar ook met bepaalde trilgeluiden.

Koelsysteem

Huidirritatie is de meest voorkomende bijwerking van het scheren. Dit kan echter tot op zekere hoogte worden verminderd met behulp van een koelsysteem dat beschikbaar is in een aantal scheerapparaten. Het geïntegreerde koelsysteem helpt de huid actief te koelen en de toename van de bloedstroom te beperken om irritatie of roodheid te verminderen.

LED-display

Een LED-display in scheerapparaten geeft indicaties over de levensduur van de batterij, het aan/uitschakelen van het apparaat, indicatoren voor het vervangen van de messen en nog veel meer.

Snelle oplaadfunctie

Om het scheerapparaat beter en gemakkelijker te kunnen gebruiken, moet het zichzelf snel opladen. De snelle oplaadfunctie helpt ons om het te gebruiken wanneer we maar willen.

Voor- & nadelen van een elektrisch scheerapparaat

Een scheerapparaat kan de beste vervanging zijn voor een traditioneel scheermes, maar laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van het gebruik van een scheerapparaat.

Voordelen

  • Elektrische scheerapparaten tillen het gezichtshaar op voor het scheren en zorgen zo voor een zeer gladde scheerbeurt.
  • U ziet er door het gebruik ervan schoon uit, omdat u er geen snijwonden en schaafwonden mee krijgt.
  • Scheerapparaten besparen water omdat u geen schuim en water nodig hebt om uw haar af te scheren. Elektrische scheerapparaten gebruiken wrijving om uw haar te trimmen.
  • Elektrische scheerapparaten worden geleverd met een flexibele kop, zodat ze de contouren van uw gezicht kunnen volgen. Dit helpt u om elk onderdeel gemakkelijk af te scheren.
  • Ze zijn gemakkelijk mee te nemen, handig en draagbaar. U kunt ze in een reisetui of zelfs in uw zak stoppen. Zo heeft u elke keer dat u naar buiten gaat de benodigdheden bij u.
  • Ze zijn uiterst eenvoudig te gebruiken en levensvatbaar. U kunt ze altijd en overal gebruiken om uzelf weer schoon te scheren.

Nadelen

  • Elektrische scheerapparaten zijn niet zo effectief als handmatige scheerapparaten, omdat ze ons soms niet het gewenste resultaat kunnen geven. Een stukje haar kan na het scheren achterblijven, waardoor u er niet schoon uit ziet.
  • Ze geven u geen rustige scheerervaring. Zelfs de beste scheerapparaten zijn lawaaierig als ze worden ingeschakeld.
  • Deze apparaten zijn duur in aanschaf en de meeste schade wordt mogelijk niet gedekt door de garantie.
  • Sommige passen niet op uw huid en veroorzaken brandwonden of irritatie. Uw huid heeft enige tijd nodig om zich aan te passen aan het scheerapparaat.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 11 producten bekeken waarvan er 5 als goede scheerapparaat uit de test zijn gekomen met als beste koop de Philips AquaTouch S5530/06. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Philips AquaTouch S5530/06 full starfull starfull starfull starfull star Ingebouwde trimmer, geheel waterdicht en multiPrecision-technologie.
2 Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12 full starfull starfull starfull starfull star Past aan aan de haardikte, gebruik onder de douche en draadloos scheren.
3 Braun Series 3 3040 full starfull starfull starfull starfull star Handig voor het reizen, voorkomt ingegroeid haar en voordelige keuze.
4 Philips PT860/16 full starfull starfull starfull starempty star Perfect voor droog scheren, werkt beide draadloos en met snoer en gemakkelijk schoon te maken.
5 Remington XR1550 Ultimate Series R8 full starfull starfull starfull starempty star Volgt uw gezichtscontouren, tot wel 60 minuten te gebruiken en bevat erg flexibele scheerkoppen.
Over de auteur

Maaike van der Maat is dagelijks veel bezig met haar favoriete hobby: haar uiterlijk. Dit maakt Maaike een perfecte schrijfster voor de categorie verzorging bij Reviewify.

Alle artikelen van Maaike van der Maat
Maaike van der Maat - reviewify