5 Beste Oorthermometers van 2022

Laatste update op 24-05-22 door Maaike van der Maat
De allerbeste koop is..

U kunt de Braun IRT 3030 gebruiken om binnen 1 seconde een accurate temperatuurmeting te doen via uw oor. U zult gelijk weten of u koorts hebt of niet op basis van of de oorthermometer een geluidje zal maken. Hij wordt daarnaast veel door artsen gebruikt, die er erg over te spreken zijn.

Zeker in deze tijd is het belangrijk om uw lichaamstemperatuur bij te houden. Mocht u voelen dat u een verhoging hebt, is het handig om een oorthermometer bij de hand te hebben om snel een meting te kunnen doen.

Het trommelvlies is één van de nauwkeurigste punten om uw lichaamstemperatuur te meten. Met één van de beste oorthermometers kunt u deze meting gemakkelijk doen.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Braun IRT 3030 - de beste oorthermometer
Waterbestendig, ook voor pasgeborene en slaat laatste resultaat op. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Braun IRT 6520
Nachtverlichting voor in het donker, wijkt amper af en eenvoudig te gebruiken. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Bintoi® X200
Stille modus, koortswaarschuwing en hygiënisch design. Bekijk prijs arrow right
#4
Librie® IRT-68M3
Memory modus, kan ook andere dingen dan lichaam meten en switchen tussen Celsius en Fahrenheit. Bekijk prijs arrow right
#5
Bintoi® X100
Meten tijdens slapen, koortswaarschuwing en memory modus. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere oorthermometer onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 9 Producten Bekeken
clock 10 Uur Aan Onderzoek
review 218 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste oorthermometer

1. Braun IRT 3030

Braun IRT 3030
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Braun IRT 3030 is duidelijk als allerbeste oorthermometer uit onze test gekomen, en wordt ook veel gebruikt door artsen over heel de wereld. Hij biedt een accuraat resultaat die binnen een seconde op het scherm verschijnt.

Wanneer hij koorts detecteert zal hij een geluidje maken. Dit doet hij door te kijken of uw temperatuur boven een bepaalde temperatuurgrens zit.

U heeft de mogelijkheid om uw gemeette resultaat te vergelijken met de vorige meting, aangezien hij deze in zijn geheugen bewaard.

Bekijk de Braun IRT 3030 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Braun IRT 3030 is duidelijk de beste oorthermometer, aangezien hij wordt verkocht voor een goede prijs, wordt gebruikt door artsen en een accuraat resultaat biedt binnen een seconde.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Braun IRT 6520

Braun IRT 6520
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze oorthermometer werkt met verschillende kleurtjes (en geluidjes) om de lichaamstemperatuur aan te geven. Net als de IRT 3030 kan ook deze een supersnelle meting geven binnen een seconde.

De display is helder en alle informatie staat er duidelijk op. Zo kunt u de gemeette temperatuur aflezen, maar ook zien hoeveel van de batterij er nog over is. Daarnaast bevat hij ook een nachtverlichting waardoor hij ook in het donker makkelijk te gebruiken is.

Volgens klanten van dit product, wijkt de Braun IRT 6520 het minst af van verschillende thermometers die hun hebben getest, wat een geweldig pluspunt is.

Tip van de maker: plaats voor elke meting een nieuw beschermhoesje om de oorthermometer. Dit houdt het gebruik van het product door meerdere personen zo hygiënisch mogelijk.

Bekijk de Braun IRT 6520 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Braun IRT 6520 is dan wel iets duurder dan de IRT 3030, maar hij kan ook wel wat meer. Is hij de hogere prijs waard? Dat is iets dat u zelf zal moeten bepalen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Bintoi® X200

Bintoi® X200
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Bintoi® X200 kan beide als voorhoofd- en oorthermometer worden gebruikt.

Een groot voordeel is dat hij een stille modus heeft, waardoor u de temperatuur van uw kind 's nachts kunt meten zonder hem of haar wakker te hoeven maken. Hij zal daarnaast, zelfs in het donker, ook makkelijk af te lezen zijn vanwege zijn heldere display.

Bintoi x200 oorthermometer gebruikt bij oudere man

Hij laat waarschuwingen zien op verschillende manieren. Zo zult u een groen lichtje te zien krijgen als hij een normale lichaamstemperatuur opmeet, en een oranje of rood lichtje tonen als er een koortstemperatuur wordt gemeten.

U kunt hem naast een meting in het oor ook gebruiken om andere temperaturen te meten, zoals van vloeistof, de kamertemperatuur of voeding.

Bekijk de Bintoi® X200 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Bintoi® X200 is een digitale infrarood thermometer die gebruikt kan worden voor in het oor en op het voorhoofd. Hij is geschikt voor beide baby's en volwassenen, dus multi-inzetbaar.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Librie® IRT-68M3

Librie® IRT-68M3
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Librie® IRT-68M3 is geen hele bekende oorthermometer, maar als we kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van dit product zijn wij er erg over te spreken.

Een aantal van zijn voordelen:

  • Ook geschikt om te meten via voorhoofd.
  • Niet nodig om achteraf te steriliseren.
  • Schakelt automatisch uit na x seconden.
  • Resultaat binnen een seconde.
  • Geschikt voor gevoelige baby's.
  • Eerdere metingen onthouden.

Daarnaast hoeft u uw kind niet wakker te maken als u in zijn of haar slaap de temperatuur op wil meten, aangezien hij een goede stille modus bevat. Hierdoor zal hij geen geluid maken en kan uw kindje rustig doorslapen.

Bekijk de Librie® IRT-68M3 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Librie is geen bekend merk, maar voor de prijs is deze oorthermometer één van de beste keuzes die u heeft.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Bintoi® X100

Bintoi® X100
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Bintoi® X100 is een goedkope en eenvoudige oorthermometer die geschikt is voor baby's vanaf 0 maanden oud.

Wanneer u de temperatuur meet staat het resultaat binnen enkele seconden op het scherm. U zult een geluidje horen wanneer hij klaar is, die aanduidt of er koorts is gemeten of niet.

Ook is het mogelijk om in de nacht te meten met deze oorthermometer. Hij bevat een mute knopje waar u op kunt drukken om de stille modus in te schakelen. Hierdoor zal hij geen geluid maken waardoor uw kind rustig door kan slapen.

Bekijk de Bintoi® X100 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Bintoi® X100 is een betaalbare oorthermometer met basic functionaliteiten. U krijgt er een leuk opbergzakje bij om hem veilig op te bergen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste oorthermometers

Iedere oorthermometer lijkt eigenlijk heel erg op elkaar, maar toch zijn er een aantal kenmerken die de slechtere van de beste kunnen onderscheiden. Hieronder hebben wij een aantal punten genoteerd waar u op moet letten tijdens het kiezen van de beste oorthermometer.

Koortsalarm

Mocht de oorthermometer een temperatuur detecteren die koorts aangeeft, dan zal hij een alarm af laten gaan. Vaak is dit in de vorm van een aantal piepjes en soms een kleur in de vorm van een lampje.

Te gebruiken in het donker

Als u uw oorthermometer graag in het donker wilt gebruiken, bijvoorbeeld als uw kind rustig slaapt, dan is het belangrijk om te kijken naar een model met een heldere display. Hierdoor hoeft u geen licht aan te zetten dat uw kind wakker kan maken.

Wist u dat..

Oorthermometers maken gebruik van een infraroodsensor om de temperatuur te meten van de energie die uit uw trommelvlies straalt. Het trommelvlies blijkt één van de nauwkeurigste punten te zijn voor een koortsthermometer.

Onthouden van de geschiedenis

Mocht u willen zien of uw temperatuur is verhoogd of verlaagd ten opzichte van de vorige meting, dan kunt u een oorthermometer zoeken die de temperatuur kan onthouden. Zo zijn er modellen die de temperatuurgeschiedenis van een paar personen kunnen onthouden, maar ook modellen die tot 35 personen kunnen onthouden.

Veelgestelde vragen over een oorthermometer

Bekijk hieronder nog een paar vragen op het gebied van oorthermometers.

Is het oor een nauwkeurig meetpunt?

Ja, het oor is, naast rectaal, één van de nauwkeurigste punten om de lichaamstemperatuur te meten.

Hoe beoordelen jullie de beste oorthermometer?

Om de best geteste oorthermometer te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 9 producten bekeken waarvan er 5 als goede oorthermometer uit de test zijn gekomen met als beste koop de Braun IRT 3030. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Braun IRT 3030 full starfull starfull starfull starfull star Resultaat binnen een seconde, koortsindicator via geluid en heldere display.
2 Braun IRT 6520 full starfull starfull starfull starfull star Heldere display, supersnelle metingen en nachtverlichting voor in het donker.
3 Bintoi® X200 full starfull starfull starfull starfull star Inclusief opbergzakje, voor beide baby's en volwassenen en ook te gebruiken bij voorhoofd.
4 Librie® IRT-68M3 full starfull starfull starfull starempty star Stille modus, automatische uitschakeling (energiebesparend) en memory modus.
5 Bintoi® X100 full starfull starfull starfull starempty star Inclusief opbergzakje, meten via oor of voorhoofd en meten tijdens slapen.
Over de auteur

Maaike van der Maat is dagelijks veel bezig met haar favoriete hobby: haar uiterlijk. Dit maakt Maaike een perfecte schrijfster voor de categorie verzorging bij Reviewify.

Alle artikelen van Maaike van der Maat
Maaike van der Maat - reviewify
-->