5 Beste Nekmassage Apparaten van 2021

Laatste update op 13-10-21 door Maaike van der Maat

Of u nu in een rare positie hebt geslapen, een oefening in de sportschool verkeerd hebt uitgevoerd of te lang in een verkeerde houding hebt gezeten, een stijve of pijnlijke nek zit in een klein hoekje. Volgens experts is de beste manier om stijfheid in de nek te verlichten door deze te masseren.

Natuurlijk kan het u gerust stellen als u zich laat masseren door een expert, maar de kosten hierbij kunnen ook snel oplopen. Tegenwoordig bestaan er apparaten die geweldige nekmassages kunnen geven, zonder dat menselijke handen hierbij komen kijken.

Het kiezen van het beste nekmassage apparaat kan echter erg lastig zijn, omdat de meeste kopers niet precies weten waar ze op moeten letten. Daarnaast bestaan er zoveel modellen dat zij waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Wij hebben tien verschillende modellen bekeken, en er 5 goedgekeurd.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
LifeGoods Shiatsu Massage Kussen - de beste nekmassage apparaat
Ingebouwde warmtefunctie, armlussen om nek te ontspannen en makkelijk schoon te maken. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Sanbo® Massage Gun
Verschillende opzetstukken, 6 standen en maakt geen lawaai. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
LifeGoods Hand Klop Massage Apparaat
Verschillende pulsstanden, instelbare massagekracht en draadloos apparaat. Bekijk prijs arrow right
#4
Gologi® Elektrisch Massage Kussen
Hittefunctie, meerdere 3D-massageballen en shiatsu massage. Bekijk prijs arrow right
#5
KarQLife Nekmassage Apparaat
Instelbaar programma via app, ergonomisch ontwerp en meerdere kleuren. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere nekmassage apparaat onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 10 Producten Bekeken
clock 13 Uur Aan Onderzoek
review 61 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste nekmassage apparaat

1. LifeGoods Shiatsu Massage Kussen

LifeGoods Shiatsu Massage Kussen
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Het allerbeste nekmassage apparaat was overduidelijk deze van LifeGoods. Naast dat hij uw nek kan laten ontspannen is hij ook uitermate geschikt voor de rug of schouders.

Hij bevat drie verschillende massagestanden qua intensiteit en heeft acht roterende Shiatsu massagekoppen. Voor wat extra ontspanning en verlichting kunt u ook een warmtestand activeren met één druk op de knop.

vrouw die een nekmassage krijgt van het LifeGoods apparaat

Om hem goed te laten zitten bevat hij twee armlussen. Hier kunt u ontspannen uw armen in laten hangen terwijl de massagekoppen hierdoor goed in uw nekspieren kunnen duwen.

Tot slot bevat hij nog een aantal handige voordelen:

  • Hij wordt na 15 minuten automatisch uitgeschakeld.
  • Er zit ingebouwde bescherming in tegen het oververhitten van het nekmassageapparaat.
  • Hij is gemakkelijk schoon te maken.

Bekijk de LifeGoods Shiatsu Massage Kussen bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Het massageapparaat van LifeGoods is betaalbaar, multi-inzetbaar, en bevat krachtige massagekoppen om uw nekspieren goed los te kunnen maken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Sanbo® Massage Gun

Sanbo® Massage Gun
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Een massage gun is een heel ander soort nekmassage apparaat, en hij werkt ook heel anders. Dit soort apparaten hebben verschillende opzetstukken die voor verschillende spieren gebruikt kunnen worden, en worden zelfs gebruikt door professionals.

De massage gun van Sanbo bevat zes verschillende sterkte standen, waardoor u er eerst rustig aan kunt wennen op een lagere stand. Qua geluid is hij zelfs erg stil, aangezien hij op zijn hoogste stand maar een geluidsniveau heeft van 45 dB.

Wat een leuke toevoeging is, is de app die er bij wordt geleverd. Hierin wordt precies uitgelegd hoe u elk onderdeel van de massage gun het beste kunt gebruiken. Van opzetstuk tot anatomie, alles wordt behandeld zodat u precies weet waar u mee bezig bent.

Bekijk de Sanbo® Massage Gun bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een massage gun die kan worden gebruikt om alle spieren in uw nek gemakkelijk los te maken. De app die er bij wordt geleverd is ideaal aangezien u als beginner alles kunt leren over het gebruik van dit apparaat.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. LifeGoods Hand Klop Massage Apparaat

LifeGoods Hand Klop Massage Apparaat
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met dit handige klopmassage apparaat van LifeGoods kunt u uzelf een goede deep tissue massage geven bij uw gehele nek. Hij bevat vijf verschillende massagekoppen waardoor u verschillende oppervlaktes waaronder uw nek doelgericht kunt masseren.

U kunt zelf een pulseerstand instellen. Zo kunt u hem instellen op:

  • Continu laten pulsen.
  • Telkens twee seconden laten pulsen.
  • Iedere keer één seconde laten pulsen.
  • Iedere halve seconde laten pulsen.

U hoeft hem daarnaast niet vaak op te laden, aangezien hij op een volle batterij ruim twee uur mee gaat.

Bekijk de LifeGoods Hand Klop Massage Apparaat bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Mocht u op zoek zijn naar een klopmassage apparaat die u voor uw nek kunt gebruiken, dan is dit een goede keuze.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Gologi® Elektrisch Massage Kussen

Gologi® Elektrisch Massage Kussen
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Een massagekussen is ideaal, zeker wanneer u last hebt van uw nek. U kunt hier namelijk gemakkelijk in bed op gaan liggen en even uw ogen dicht doen om te ontspannen terwijl het kussen uw nek masseert.

Het massagekussen van Gologi is ideaal voor uw nek, aangezien hij acht verschillende 3D-massageballen bevat die uw spierknopen goed uit kunnen kneden - en dat terwijl u lekker op de bank ligt.

Mocht u op zoek zijn naar wat extra ontspanning, dan kunt u de ingebouwde verwarmingsfunctie activeren. Hierdoor wordt de warmte overgedragen op uw spieren waardoor deze nog meer kunnen ontspannen.

Bekijk de Gologi® Elektrisch Massage Kussen bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een nekmassage terwijl u lekker op de bank of in bed ligt, wie wilt dat nou niet? Dit nekmassage apparaat maakt het mogelijk om u in die situatie een goede massage te geven.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. KarQLife Nekmassage Apparaat

KarQLife Nekmassage Apparaat
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit massageapparaat is speciaal gemaakt voor de nek. U kunt via de app die er bij wordt geleverd zelf instellen hoe intensief en hoe lang u uw massagebeurt wilt laten duren. Er zijn zes verschillende programma's waar u uit kunt kiezen en ook vier warmtestanden om uw spieren te ontspannen.

Daarnaast is een ergonomisch model - one size fits all. Doe hem om, start uw programma, doe uw ogen dicht en ontspan terwijl dit nekmassage apparaat uw spieren losmaakt.

Bekijk de KarQLife Nekmassage Apparaat bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Ergonomisch nekmassage apparaat die automatisch te werk gaat nadat u uw programma hebt geselecteerd in de app. Er zijn veel verschillende programma's en standen beschikbaar om uit te kiezen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste nekmassage apparaten

Lange uren rijden, een tijdje achter uw bureau werken, of huishoudelijke klusjes doen kunnen uw nek en rug belasten. Een automatisch nekmassage apparaat kan de spanning op uw ruggengraat en schouders helpen verlichten, zonder dat u naar een massagesalon hoeft te gaan.

Het kan echter een hele uitdaging zijn om het beste nekmassage apparaat te vinden dat bij u past met de verschillende modellen en functies die op de markt verkrijgbaar zijn. Daarom hebben wij hier alle eigenschappen op een rijtje gezet die u over dit handige apparaatje moet weten.

Materiaal

ABS is een polymeer plastic materiaal dat veel gebruikt wordt voor nekmassage apparaten. Het is duurzaam en niet giftig, dus u kunt het veilig in contact brengen met uw lichaam. ABS houdt de warmte langer vast, dus het werkt goed met modellen die een verwarmingsfunctie hebben.

Als u liever een waterbestendig massageapparaat hebt, neem er dan een die van siliconen gemaakt is. Dat is ook glad en comfortabel voor de huid, maar sommige gebruikers houden niet van de ietwat poederige textuur. U kunt ook massagetoestellen van imitatieleer vinden. Die zien er stijlvol uit, maar zijn niet zo soepel als die van ABS of siliconen.

Shiatsu

vrouw die gebruikt maakt van een Shiatsu Massage Kussen

Het beste nekmassage apparaat heeft roterende of gyroscopische knobbels om een bepaald massagepatroon te simuleren. Modellen die shiatsu kunnen simuleren hebben bijvoorbeeld ten minste vier knobbeltjes om een knedende beweging te produceren. Een groter aantal en onregelmatig gevormde knobbels kunnen een 3D-massage-effect produceren dat de handen van een echte shiatsu-therapeut nabootst.

Vibrerend nekmassage apparaat

In plaats van roterende knobbeltjes te hebben, zijn vibrerende apparaten bedoeld om gespannen schouders en stijve nekspieren los te maken met ritmische impulsen en gerichte trillingen. Verscheidene modellen hebben een verwarmingsfunctie die het trillende kussen helpt de doorbloeding te stimuleren en gespannen spieren te ontspannen.

Acupressuur

Dit type heeft meestal een zacht lichaam met vingervormige uitsteeksels die op acupressuurpunten gericht zijn. De meeste modellen moeten plat neergelegd worden, en de gebruiker moet er op gaan liggen. De gebogen vorm van het massageapparaat past zich aan uw nek aan, en de zwaartekracht zal u helpen de zachte uitsteeksels die tegen uw drukpunten drukken beter te voelen.

Klopmassage

Een kloppend nekmassage apparaat heeft kleine gemotoriseerde knobbeltjes die lijken op de vibrerende modellen, maar het heeft een ander bewegingspatroon. In plaats van te schudden voeren de knobbeltjes snelle tikkende bewegingen uit om een zacht mals effect op de spieren teweeg te brengen.

vrouw die gebruik maakt van een nekmassage apparaat

De meeste klopmassage apparaten bestrijken de hele nek en schouders. Hun kleine "slagkoppen", zoals sommige fabrikanten het noemen, verlichten de spanning op de bovenste wervels met een intensiteit die door de gebruiker kan worden aangepast.

Rolmassage

Tenslotte zijn er apparaten met twee of meer rollers die behaaglijk maar comfortabel op uw nek passen. De rollers draaien als u de handgrepen met uw handen beweegt, waardoor een knedend effect ontstaat op de drukpunten van uw nek. Deze modellen hebben meestal ergonomische anti-sliphandgrepen voor een soepele handbediening.

Net als u misschien wel gewend bent met een foam roller moet dit massageapparaat geheel handmatig worden bestuurd.

Compressie massageapparaat

Als u chronische nekpijn hebt, is het beste nekmassage apparaat voor u een pneumatisch compressiemodel. Dit type heeft een gedempte buitenkant met binnenin opblaasbare compartimenten die ritmisch opblazen en leeglopen om uw spieren te kalmeren. Als de lucht in de opblaasbare cellen wordt gepompt, zullen ze aanvoelen als zachte mechanische duimen die op uw vermoeide nek en schouders kneden.

Type werking

Er zijn verschillende apparaten die de eigenschappen van de basismassagetoestellen combineren. Zo zijn er bijvoorbeeld shiatsu-massagetoestellen met gyroscopische knobbels en vibrerende motoren tegelijk. Kies er een die past bij uw massagebehoeften en bij de mate van comfort die u nodig hebt.

Sommige modellen moeten met de hand bediend worden, zoals de meeste rollende nekmassage apparaten. Er zijn echter ook automatische massageapparaten met ingebouwde motoren en mechanismen. De meeste hebben stroomadapters die u in een stopcontact of oplaadpoort in de auto kunt steken, terwijl andere met oplaadbare batterijen werken. Ze hebben ook regelbare snelheden en massage-intensiteiten.

Verwarmingsfunctie

Dit is een optionele functie die sommige mensen nuttig kunnen vinden. De warmte kan een kalmerend gevoel geven, vooral bij spierpijn tijdens koudere maanden. Bovendien kan de verwarming de effecten van het massageapparaat versterken, omdat het de bloeddoorstroming verbetert en gespannen spieren ontspant.

Veelgestelde vragen over een nekmassage apparaat

Bekijk hieronder nog een aantal vragen die wij vaak krijgen op het gebied van nekmassage apparaten.

Zijn nekmassage apparaten effectief?

Net als menselijke handen kunnen ook deze apparaten uw nek goed los maken. Mocht u een wat stijve nek hebben, dan is een goed nekmassage apparaat bijna net zo effectief als een fysiotherapeut.

Hoe lang moet u een nekmassage apparaat gebruiken?

Er wordt aangeraden om uw nekmassage apparaat twee tot vier keer per week tussen de 5 en 10 minuten te gebruiken op de pijnlijke of stijve plekken. Daarnaast wordt er aangeraden om ook stretches te doen voor uw nek.

Hoe beoordelen jullie de beste nekmassage apparaat?

Om de best geteste nekmassage apparaat te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 10 producten bekeken waarvan er 5 als goede nekmassage apparaat uit de test zijn gekomen met als beste koop de LifeGoods Shiatsu Massage Kussen. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 LifeGoods Shiatsu Massage Kussen full starfull starfull starfull starfull star Acht krachtige massagekoppen, ook voor andere lichaamsdelen en ingebouwde warmtefunctie.
2 Sanbo® Massage Gun full starfull starfull starfull starfull star Krachtige massage gun, geschikt voor de nek maar ook andere spieren en verschillende opzetstukken.
3 LifeGoods Hand Klop Massage Apparaat full starfull starfull starfull starfull star Meerdere opzetstukken, voor deep tissue massages en verschillende pulsstanden.
4 Gologi® Elektrisch Massage Kussen full starfull starfull starfull starempty star Goedkope keuze, massage terwijl u ontspannen ligt en hittefunctie.
5 KarQLife Nekmassage Apparaat full starfull starfull starfull starempty star Verschillende warmtestanden, instelbaar programma via app en ergonomisch ontwerp.
Over de auteur

Maaike van der Maat is dagelijks veel bezig met haar favoriete hobby: haar uiterlijk. Dit maakt Maaike een perfecte schrijfster voor de categorie verzorging bij Reviewify.

Alle artikelen van Maaike van der Maat
Maaike van der Maat - reviewify