5 Beste Koortsthermometers van 2022

Laatste update op 16-10-21 door Maaike van der Maat
De allerbeste koop is..

De Bintoi® XE200 kwam duidelijk als beste koortsthermometer uit de test. Hij bevat alles wat u in een goede koortsthermometer zoekt, van het opslaan van vorige metingen tot een stille modus die uw baby niet wakker maakt.

Vooral in deze periode is het belangrijk om symptomen die lijken op een griep snel vast te kunnen stellen. Begint u zich ineens niet lekker te voelen? Hoofdpijn, keelpijn, of misschien een wat heet voorhoofd? Met de beste koortsthermometer kunt u gemakkelijk binnen enkele seconden uw temperatuur opmeten. Hierdoor weet u direct of u koorts hebt of niet.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Bintoi® XE200 - de beste koortsthermometer
Meet via het voorhoofd, tot 35 metingen opslaan en switchen tussen °C en °F. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Braun IRT 3030
Resultaat binnen een seconden, koortsindicator en ook voor pasgeborene baby's. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Braun PRT1000
Meet rectaal of onder de oksel, vrij van BPA en meetresultaat binnen 10 seconden. Bekijk prijs arrow right
#4
Medisana TM A77
Lege batterijweergave, heldere display en wordt automatisch uitgeschakeld. Bekijk prijs arrow right
#5
Medisana TM 700
Geluidssignalen, razendsnel resultaat en meerdere manieren om te meten. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere koortsthermometer onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 9 Producten Bekeken
clock 11 Uur Aan Onderzoek
review 182 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste koortsthermometer

1. Bintoi® XE200

Bintoi® XE200
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Bintoi® XE200 is een digitale koortsthermometer waarmee u uw temperatuur op kunt meten via uw voorhoofd. Hierdoor wordt menselijk contact voorkomen (heel hygiënisch), en kunt u toch een redelijk accurate meting van uw temperatuur krijgen.

Een groot voordeel van zo'n koortsthermometer voor het voorhoofd, is dat u uw kind of baby niet wakker hoeft te maken voor de meting. U kunt de stille modus inschakelen, en hem vervolgens voor het voorhoofd van uw kind houden om binnen een seconde een meting te ontvangen.

Daarnaast heeft u ook geen licht nodig, aangezien de heldere display gemakkelijk af te lezen is in het donker.

meting op voorhoofd met xe200 koortsthermometer

Met de memorymodus kunt u tot de laatste 35 metingen teruglezen, zodat u kunt zien of uw temperatuur consistent blijft of verbeterd/verslechterd.

Naast het meten van de lichaamstemperatuur kan hij ook andere metingen doen zoals de kamertemperatuur, maar ook bijvoorbeeld een melkflesje of het water in uw bad. Zo is hij veelzijdig inzetbaar waardoor hij de eerste plek als beste koortsthermometer zeker verdiend heeft.

Tijdens deze XE200 review kwamen wij er nog achter dat hij een geluidje kan maken als een soort koortswaarschuwing. Hierbij gebruikt hij de volgende drie waarschuwingen:

  • 32 t/m 37,3 °C: er komt een groen lichtje met een lange pieptoon die een normale lichaamstemperatuur aangeeft.
  • 37,4 t/m 37,9 °C: er komt een oranje lichtje met 3 kortere pieptoontjes die een lichte koorts aangeven.
  • 38 °C t/m 42,9 °C: u heeft hoge koorts waardoor de koortsthermometer een rood lampje geeft met 5 korte piepjes.

Bekijk de Bintoi® XE200 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Met alle mogelijke functies (behalve de mobiele app) is de Bintoi® XE200 duidelijk de beste koop als het gaat om koortsthermometers.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Braun IRT 3030

Braun IRT 3030
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze koortsthermometer is geschikt voor baby's, en is hygiënisch aangezien het een oorthermometer is. Het apparaat hoeft hierdoor na gebruik niet direct gesteriliseerd te worden. Om hem nog hygiënischer te maken, worden er meerdere wegwerpfilters meegeleverd.

Een groot voordeel van dit soort koortsthermometers is dat u binnen één seconde het resultaat al op uw scherm hebt staan. Het resultaat zal aangegeven worden via een aantal pieptonen. Zo hoort u 1 pieptoon bij een normale temperatuur, 2 bij een lichte koorts en 4 bij een zwaardere koorts.

Tot slot nog een stukje over de veiligheid van de Braun IRT 3030. De batterijklep bevat een stevige vergrendeling, waardoor uw kind de thermometer niet gemakkelijk open krijgt. Dit vermindert het risico op stikken enorm.

Bekijk de Braun IRT 3030 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Braun is het meest gebruikte oorthermometer merk door artsen, en is daarnaast ook de beste oorthermometer uit ons andere onderzoek. Aangezien de IRT 3030 veel goede functies bevat krijgt hij een verdiende tweede plek.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Braun PRT1000

Braun PRT1000
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Ook al is het niet heel fijn voor u of uw kind, we weten allemaal dat een rectale meting de meest accurate temperatuur oplevert. De Braun PRT1000 is een lichaamsthermometer in stick-vorm die dit mogelijk maakt. Natuurlijk is het ook mogelijk om bijvoorbeeld oraal of onder de oksel de temperatuur te meten.

Metingen zijn ongeveer binnen 10 seconden binnen, wat een stuk slomer is dan bij de nummers één en twee hierboven. Wel is hij waterbestendig, wat dan weer een voordeel is.

Tot slot kan hij geen metingen bewaren, maar dat kunt u ook niet verwachten van zo'n goedkoop product.

Bekijk de Braun PRT1000 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze koortsthermometer in stick-vorm kan op verschillende manieren een accurate meting bieden. Hij is daarnaast erg goedkoop, waardoor hij op plek drie is beland.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Medisana TM A77

Medisana TM A77
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De TM A77 van Medisana is een koortsthermometer die uw temperatuur kan meten via uw voorhoofd.

Een groot voordeel is dat u hem ook in het donker kan gebruiken. De display geeft licht waardoor u de meting gemakkelijk af kunt lezen. Hierdoor kunt u hem bijvoorbeeld ook 's nachts in de kinderkamer gebruiken zonder dat uw baby wakker wordt.

Naast het meten van de lichaamstemperatuur, is het ook mogelijk om andere dingen te meten. Denk hierbij aan de omgeving, maar ook vloeistoffen en andere objecten.

meting van het voorhoofd met de TM A77

Op de display is gemakkelijk bij te houden hoeveel inhoud uw batterij nog heeft, waardoor u van tevoren makkelijk kunt zien wanneer u de batterijen moet vervangen.

De Medisana TM A77 maakt het mogelijk om tot 50 metingen terug te kijken. Hierdoor kunt u uw temperatuur vergelijken met voorgaande dagen.

Tot slot is het ook geen enkel probleem als u hem per ongeluk aan laat staan, aangezien hij na ongeveer 20 seconden automatisch uit wordt geschakeld.

Bekijk de Medisana TM A77 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Nog een koortsthermometer die het mogelijk maakt om contactloos uw temperatuur te meten. Hij bevat een goede geheugenfunctie en is te koop voor een schappelijke prijs.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Medisana TM 700

Medisana TM 700
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze basic koortsthermometer heeft alle basiskenmerken die een goede koop nodig moet hebben. Zo slaat hij bijvoorbeeld het laatst opgemeten resultaat op, maar bevat ook onder andere:

  • Makkelijk te wisselen batterijen.
  • Geluidssignaal bij start en eind van de meting.
  • Makkelijk wisselen tussen °C en °F.
  • Snel resultaat binnen 10 seconden.

Voor maar een paar euro kunt u deze thermometer al in huis hebben. Hij is geschikt om te meten onder de oksel, oraal of rectaal.

Bekijk de Medisana TM 700 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Medisana TM 700 is de goedkoopste koortsthermometer uit de test en bevat alle basisfuncties die u in een goed product zoekt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste koortsthermometers

Een koortsthermometer is iets wat bijna ieder huishouden wel in bezit heeft. Het kiezen van de beste koortsthermometer is niet heel moeilijk, maar toch zijn er een aantal kenmerken waar u goed op moet letten. Wij leggen u uit waar u op moet letten als u voor uw situatie de beste koop zoekt.

Manieren om te meten

Koortsthermometers zijn er in allerlei verschillende soorten in maten, en hebben allemaal een andere manier om de lichaamstemperatuur te kunnen meten.

temperatuur opmeten oraal

Het is natuurlijk per thermometer verschillend, maar de meest voorkomende meetmethoden zijn:

Wist u dat..

Rectaal is de meest accurate, maar zeker niet de fijnste, manier om uw temperatuur te meten met een koortsthermometer.

Geheugenfunctie

Duurdere koortsthermometers bieden de mogelijkheid om de gemeette temperaturen op te slaan in zijn geheugen. Zo kunt u gemakkelijk uw metingen vergelijken met de vorige om zo te zien of u vooruitgang boekt met uw koorts.

Het is per thermometer verschillend hoeveel mensen hij kan onthouden. Zo zijn er modellen die de gemeette temperatuur van één persoon kunnen onthouden, maar ook apparaten die meer dan 10 personen in zijn geheugen kunnen houden.

Extra mogelijkheden

Mocht u nog wat extra budget over hebben om echt de beste koortsthermometer te kopen, dan kunt u kijken naar een model die nog wat extra mogelijkheden biedt.

Geluidssignaal

Een erg handige toevoeging aan koortsthermometers is het geluidssignaal. Dit is een geluidje, vaak in de vorm van een kort piepje, dat wordt afgespeeld wanneer de meting van de temperatuur is voltooid.

Omgevingstemperatuur meten

Sommige thermometers bieden de optie om ook de temperatuur van de omgeving te meten, wat in het geval van in huis de kamertemperatuur is.

Alarm

Wilt u direct weten of u koorts hebt of niet? Er bestaan meerdere modellen met een ingebouwd alarm. Het alarm zal af gaan wanneer de temperatuur een bepaalde grens bereikt. Hierdoor weet u gelijk wat er met u aan de hand is.

Contactloos

contactloze koortsthermometer die meet via het voorhoofd

Vele van de beste koortsthermometers zijn contactloos. Hiermee kunt u zonder dat deze u aanraakt uw temperatuur bepalen, wat vaak gebeurt door hem vlak voor het voorhoofd te houden. Dit is een hygiënische manier van meten, aangezien het menselijk contact voorkomt.

Waterdicht

Het is geen hele nuttige toevoeging, tenzij u uw koortsthermometer in de regen gebruikt 😋, maar er bestaan modellen die waterdicht zijn. Als u hier toch interesse in hebt is het goed om er naar te kijken, aangezien er niet veel thermometers zijn die dit bevatten.

Mobiele app

Mocht u uw gemeten temperatuur dagelijks op willen slaan, dan kunt u voor een high-end koortsthermometer kiezen die een mobiele app heeft. Hier kunt u vervolgens gemakkelijk in terugkijken wat het verschil qua temperatuur is met dagen of weken ervoor.

Veelgestelde vragen over een koortsthermometer

Heeft u nog vragen over de koortsthermometer? Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen.

Wat is de beste manier om te meten met een koortsthermometer?

Niemand houdt er natuurlijk van, maar de meest accurate manier om te meten is rectaal. Daarnaast bieden oraal en onder de oksel ook redelijk accurate metingen.

Kan een koortsthermometer door meerdere personen gebruikt worden?

Ja, als u hem goed schoonmaakt na ieder gebruik. Daarnaast zijn er ook modellen die tot wel 10 personen de metingen op kan slaan in een mobiele app.

Hoe beoordelen jullie de beste koortsthermometer?

Om de best geteste koortsthermometer te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 9 producten bekeken waarvan er 5 als goede koortsthermometer uit de test zijn gekomen met als beste koop de Bintoi® XE200. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Bintoi® XE200 full starfull starfull starfull starfull star Heldere display, afstandsaanduiding en resultaat binnen 1 seconde.
2 Braun IRT 3030 full starfull starfull starfull starfull star Wegwerpfilters, meting via oor en resultaat binnen een seconden.
3 Braun PRT1000 full starfull starfull starfull starfull star Goedkope keuze, meet rectaal of onder de oksel en vrij van BPA.
4 Medisana TM A77 full starfull starfull starfull starempty star Geheugenfunctie, meet ook vloeistof of kamertemperatuur en lege batterijweergave.
5 Medisana TM 700 full starfull starfull starfull starempty star Goedkoopste koortsthermometer, geluidssignalen en razendsnel resultaat.
Over de auteur

Maaike van der Maat is dagelijks veel bezig met haar favoriete hobby: haar uiterlijk. Dit maakt Maaike een perfecte schrijfster voor de categorie verzorging bij Reviewify.

Alle artikelen van Maaike van der Maat
Maaike van der Maat - reviewify