5 Allerbeste Föhns van 2022

Laatste update op 24-05-22 door Maaike van der Maat

Een föhn kan voor meerdere doeleinden worden aangeschaft. Zo zijn ze handig om gemakkelijk uw haar mee te drogen na het douchen, maar ze worden ook vaak gebruikt door mannen om hun haar mee te doen. (Dé bekende 'undercut' bijvoorbeeld.)

Met honderden föhns op de markt kan het als consument lastig zijn om de beste föhn te kiezen, en daarom hebben wij hier voor u onderzoek naar gedaan.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Philips DryCare Advanced HP8230 - de beste föhn
Kan koude lucht blazen, lang snoer en meerdere standen. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Remington D5706
Krachtige luchtstroom, goed voor een mooie coupe en voor alle haartypen. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Aigostar Monique 32HIE
Lang snoer, gratis blaasmond en diffuser meegeleverd en ionische technologie. Bekijk prijs arrow right
#4
BaByliss D342E
Meegeleverd mondstuk en diffuser, vermogen van 2200W en kan worden opgehangen. Bekijk prijs arrow right
#5
Carmen Comfort
Verschillende standen voor snelheid (700-1400 watt) en temperatuur, meegeleverde smalle blaasmond en is redelijk stil. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere föhn onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 13 Producten Bekeken
clock 15 Uur Aan Onderzoek
review 171 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste föhn

1. Philips DryCare Advanced HP8230

Philips DryCare Advanced HP8230
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze föhn met een vermogen van 2100 watt wordt op vele online webshops getoond als meest verkochte en best beoordeelde, en wij vonden dit ook het allerbeste product.

Het eerste wat ons opviel was dat deze föhn erg licht was. Met een gewicht van maar 600 gram zult u zeker geen lamme arm krijgen als u hem meerdere minuten achter elkaar nodig hebt. Daarnaast zult u met zijn snoer dat bijna twee meter is erg veel vrijheid hebben tijdens het gebruik ervan. U hoeft niet heel dicht tegen het stopcontact aan te blijven staan, en dat is erg fijn!

Hij bevat drie verschillende snelheids- en warmtestanden om zo de perfecte combinatie te kunnen kiezen voor uw haarstijl of het drogen van uw haren. Er zit zelfs een stand op die geheel koude lucht kan blazen, waardoor uw haar minder snel zal beschadigen.

Met het opklikbare mondstuk kunt u kiezen voor een smallere blaasmond. Dit is een uitkomst wanneer u op wat preciezere plekken uw haar wilt drogen, maar is ook erg handig voor het bereiken van verschillende haarstijlen.

Bekijk de Philips DryCare Advanced HP8230 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze föhn kwam duidelijk als allerbeste uit de test. Hij krijgt regelmatig lovende kritieken bij meerdere online webshops en er ontbreekt niets aan.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Remington D5706

Remington D5706
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Remington is een merk dat vaak voor komt in onze verzorgingscategorie, en dat is niet gek want hun producten zijn gewoon erg goed. Dat was bij deze föhn ook weer het geval.

Wat wij aan deze föhn erg leuk vonden, is dat er veel verschillende accessoires bij geleverd worden in plaats van alleen één of twee mondstukken, namelijk:

 • Een breed opzetstuk met een smalle gleuf.
 • Nog een tweede opzetstuk.
 • Een diffuser waarmee u een natuurlijke krul kunt benadrukken.
 • Ronde föhnborstel voor het stylen van uw haar.
meegeleverde fohn accessoires

Hij is in combinatie met deze verschillende accessoires perfect geschikt voor verschillende doeleinden zoals het accuraat drogen van uw haar of het stylen van uw haar.

Daarnaast is hij lekker licht, en erg stil als we hem vergelijken met andere föhns van hetzelfde merk.

Bekijk de Remington D5706 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Geweldige föhn met verschillende accessoires die het makkelijk maken om hem te gebruiken voor meerdere doeleinden.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Aigostar Monique 32HIE

Aigostar Monique 32HIE
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze föhn bevat meerdere verschillende lucht- en warmtestanden waardoor u de perfecte combinatie voor uw doeleind kunt zoeken. Snelle koude lucht, of trage warme lucht? Dat is met deze haardroger geen enkel probleem.

Er worden accessoires bij geleverd, namelijk één opzetstuk en een handige diffuser. Daarnaast bevat hij een speciale ionische technologie wat beter is voor de conditie van uw haar.

Het snoer is erg lang waardoor u niet gelimiteerd bent qua beweging tijdens het gebruik van deze föhn. Ook maakt deze föhn niet heel veel herrie als we hem vergelijken met de andere modellen uit ons onderzoek.

Het enige nadeel dat wij tegen zijn gekomen is dat de diffuser kop volgens sommige klanten wat klein is.

Bekijk de Aigostar Monique 32HIE bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Voor de prijs van nog geen drie tientjes kunt u deze geweldige föhn van Aigostar in huis hebben. Hij bevat vele standen, ionische technologie en nog vele andere voordelen waar u van kunt genieten.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. BaByliss D342E

BaByliss D342E
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met deze föhn van perfect formaat kunt u door zijn krachtige vermogen zelfs de dikste soort haar snel droog maken.

Daarnaast zijn de vele verschillende standen een uitkomst. Er zit een smalle blaasmond en diffuser bij als accessoire om samen met de BaByliss D342E te gebruiken.

Volgens reviews die wij op het internet hebben gelezen is deze föhn geweldig om meer volume aan uw haar te geven, waardoor uw eigen krullen er erg goed uit komen. Daarnaast is hij totaal niet duur, wat hem een goede keuze maakt.

Bekijk de BaByliss D342E bij onderstaande shops.

Ons oordeel

BaByliss is een betrouwbaar merk dat al langere tijd op de markt is en vele producten ontwikkeld. Deze föhn is een geweldig product waarmee u alle kanten op kunt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Carmen Comfort

Carmen Comfort
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze föhn van maar een paar honderd gram is wat kleiner dan de anderen, en daarom perfect om bijvoorbeeld mee te nemen op reis.

Hij is niet heel krachtig vanwege zijn formaat, maar krachtig genoeg om uw haar te drogen en simpel te stylen. Daarnaast bevat hij verschillende snelheids- en temperatuurstanden. (Koud/warm en snel/sloom)

Er zit een blaasmond bij die wordt meegeleverd om zo gemakkelijk uw haar te kunnen stylen.

Verder doet hij niet veel. U hoeft natuurlijk ook geen uitgebreide functies te verwachten van een kleinere föhn die maar €15 kost.

Bekijk de Carmen Comfort bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een kleine maar simpele föhn die erg goedkoop is en de basisfuncties bevat van wat u van een föhn zou moeten verwachten.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Belangrijkste kenmerken van de allerbeste föhns

Een uitstekende föhn moet zijn doel snel en efficiënt kunnen dienen, zonder dat dit ten koste gaat van de gezondheid en het uiterlijk van uw haar. Van wattage- en snelheidsinstellingen tot specifieke verwarmingstechnologieën, we hebben hier de eigenschappen opgesomd die u moet weten over haardrogers.

Meerdere warmte-instellingen

De mogelijkheid om de warmte-instellingen te verfijnen is een gewilde eigenschap onder föhn gebruikers. Föhns op instapniveau met slechts één of twee temperatuuropties zijn niet geschikt voor alle soorten. Dikker haar heeft bijvoorbeeld enige tijd nodig om te drogen met een normale warmte-instelling, maar dezelfde warmte kan dunner haar al snel beschadigen.

Dit kan een probleem zijn, vooral als u de haardroger deelt met iemand anders met een ander haartype. Het is ideaal om ten minste 3-4 warmte-instellingen op het apparaat te hebben. Als u de temperatuur volledig wilt regelen, zijn er professionele drogers met veel instellingen die u kunt aanpassen, zoals 8 of meer warmteniveaus.

Aantal snelheidsinstellingen

De meeste handheld föhns hebben twee snelheidsinstellingen, namelijk hoog en laag. Een draaiknop of schakelaar wordt gebruikt om de snelheid van de schroefventilator in de föhn te regelen. De gemiddelde snelheid voor hoge instellingen is ongeveer 72 kilometer per uur, gemeten op 2 inches van het mondstuk.

warmteinstellingen_op_de_solis_swiss_föhn

Er zijn ook verschillende modellen met drie of meer snelheidsinstellingen. Krachtige units kunnen lucht blazen met snelheden van 70-90 km/u in de buurt van het mondstuk. Deze verbruiken meer elektriciteit, maar ze kunnen uw haar wel sneller drogen en het stylen van uw haar versnellen.

Wattage en stroomverbruik

Het wattage of vermogen van de föhn bepaalt de hoogste warmte-instellingen die hij aankan. Fabrikanten labelen hun drogers met het maximale wattage. Het blazen van onverwarmde lucht verbruikt meestal slechts 70W, maar professionele drogers die op maximale warmte werken kunnen wel 2500W verbruiken.

Het gemiddelde vermogen van de föhns is 1500 Watt (W). Als uw haar dun en gemakkelijk te drogen is, is een model tussen 1000W en 1500W genoeg voor u. Er zijn föhns die boven de 2000W werken en deze zijn meer geschikt voor dikker haar.

De statistieken geven aan dat vrouwen gemiddeld 15 minuten per dag een haardroger gebruiken. Met de gemiddelde instelling op 1500W bijna twintig euro per jaar uit aan het drogen en/of stylen van het haar met een föhn.

Verwarmingstechniek

Sommige professionele föhns hebben extra functies toegevoegd om de schade aan het haar te verminderen. Föhnen kan onvermijdelijk leiden tot hitteschade, maar dit kan worden beperkt met de volgende technologieën:

 • Keramische technologie - Dit type heeft een speciale keramische voering op warmteopwekkende onderdelen om een gelijkmatige warmteverdeling te garanderen. Modellen zonder keramische voering kunnen op sommige plaatsen hetere lucht blazen, terwijl op andere plaatsen koelere lucht wordt geblazen. Dit zou leiden tot ongelijkmatige droging en de neiging om sommige delen van uw haar te beschadigen.
 • Infrarood haardrogers produceren minder warmte en minder lawaai. Deze gebruiken infraroodstraling, die totaal onschadelijk is voor het lichaam, om haarstrengen van binnenuit te drogen. Het resultaat is een snellere en gelijkmatige verwarming.
 • Ionisch - Dergelijke haardrogers zijn uitgerust met speciale ionisatoren die miljoenen onzichtbare negatieve ionen aan uw haar afgeven. De negatieve ionen breken de watermoleculen af omdat deze positief geladen zijn op atomair niveau.

Ionische modellen kunnen uw haar nog sneller drogen dan infrarode modellen en het stelt u in staat om het op lagere temperaturen te doen. Het risico op beschadiging van uw haar is dus kleiner. Dit vermindert kroeshaar en houdt ook de vorm van krullend haar in stand.

Functies voor snelle droging

Er zijn high-end modellen die natte haren sneller kunnen drogen, dankzij hun eigen aërodynamische ontwerpen. Deze zijn in staat om hoge snelheid en toch precieze luchtstromen tot 90 km/u uit te stoten.

De snellere luchtsnelheden betekenen dat de warmteoverdracht tussen de föhn en uw haar ook sneller verloopt, maar dit gaat vaak ten koste van de gelijkmatigheid en precisie. De beste föhns kunnen de luchtstroom stroomlijnen om precies die strengen te richten waar u op mikt.

Accessoires

Er zijn accessoires die u moet hebben, afhankelijk van uw haartype en stylingbehoeften. Deze worden samen met de haardroger in een bundel verkocht of kunnen apart worden aangeschaft:

 • Reistasje - Dit is erg handig om de haardroger in een kast op te bergen en te beschermen tegen stof. Het is ook handig als u veel reist en uw verzorgingstools meeneemt.
 • Diffuser - Dit is een komvormig hulpstuk dat de luchtstroom van de blazer verspreidt. Het is ideaal om een diffuser te gebruiken voor krullend haar, omdat het de vormen en krullen behoudt tijdens het drogen. De meeste diffusors zijn gemaakt van elastische siliconen, zodat ze passen bij verschillende vormen en maten van de blaasmonden. Er zijn ook opvouwbare exemplaren voor gemakkelijk opbergen.
 • Smal opzetstuk - Een smal mondstuk verandert de luchtstroom van de blazer en richt deze op een kleiner gebied. U kunt dit gebruiken bij het drogen van specifieke secties tegelijk. Dit leidt tot een hogere snelheid die geschikt is voor een snelle en gerichte droging.
 • Behandelingssproeier - Dit is bedoeld voor professionele stylisten en meer ervaren gebruikers. Een behandelingssproeier kan een conditioner en warmte-geactiveerde serums op het haar aanbrengen. Het is in principe een navulbare verstuiver die tijdens het föhnen microdeeltjes van vochtinbrengende of revitaliserende formules spuit.

Koude lucht blazen

De meeste föhns kunnen ook koele lucht blazen. Er is een knop of schakelaar die meestal tussen de andere snelheids- en warmte-instellingen staat. Veel mensen zijn zich niet bewust van het doel ervan, maar het is eigenlijk een handig stylingsprogramma.

Extra lange voedingskabels en extra functies

De typische snoerlengte van föhns is ongeveer anderhalve meter. Langere föhns laten echter meer flexibiliteit toe, vooral als u beperkte stopcontacten hebt. Er zijn varianten met netsnoeren met een lengte van ongeveer drie meter.

Veel modellen hebben ook intrekbare stroomkabels. Met een druk op de knop wordt het snoer netjes in een compartiment in de handgreep van de haardroger getrokken, waardoor het apparaat gemakkelijk kan worden opgeborgen en verplaatst.

Andere hebben draaibare snoeren, die handig zijn omdat u het mondstuk vaak in verschillende richtingen wijst. De normale netsnoeren zijn vast en stijf op de plaats waar ze op de haardroger zijn aangesloten. Met de draaibare snoeren kunt u de haardroger minstens 180 graden rond het aansluitpunt draaien. Dit maakt snelle bewegingen en verschillende drooghoeken zonder weerstand mogelijk.

Voor- en nadelen van het gebruik van een föhn

Het gebruik van een föhn kent vele verschillende voor- en nadelen. Hieronder hebben wij er een aantal voor u opgesomd.

Voordelen

 • Een goede föhn maakt het gemakkelijker om uw haar te stylen en u kunt er unieke haarmodellen mee bereiken vergeleken met het doen van uw haar zonder föhn.
 • Het bespaart een hoop tijd als u dik haar heeft wat lang duurt om goed af te drogen. Zonder dat uw haar goed droog is, zal het nooit lukken om er bijvoorbeeld met een stijltang doorheen te gaan.

Nadelen

 • De hete lucht van een föhn kan mogelijk uw haar beschadigen.
 • Het harde geluid wat wordt geproduceerd kan schade toebrengen aan uw gehoor.

Veelgestelde vragen over een föhn

Heeft u nog vragen over het föhnen van uw haar? Bekijk hieronder een aantal vragen die onze lezers ons stelden.

Hoe lang moet ik mijn haar föhnen?

Het antwoord hangt af van de stijl waar u voor gaat en de dikte van uw haar. Dit kan alles zijn tussen 5 minuten en 20 minuten.

Hoe kan ik mijn haar sneller drogen?

Gebruik de juiste warmte-instelling voor uw haartype. Als u dun of fijn haar hebt, gebruik dan bijvoorbeeld een koelere stand. Fijn en dun haar is niet bestand tegen hitte op hogere temperaturen. Als uw föhn verschillende standen voor de ventilatorsnelheid heeft, probeer dan tijdens het drogen de hogere snelheid te gebruiken om de droogtijd te verkorten. Sommige professionele haardrogers hebben ook een "intense" knop waarmee u gedurende kortere tijd een uitbarsting van lucht met een hogere temperatuur kunt toedienen om natte en dikke gedeelten van uw haar snel te laten drogen.

Hoe vaak kan ik mijn haar föhnen?

Eén keer per week is de aanbevolen frequentie voor een gezond kapsel. Donkere kleuren moeten misschien vaker geföhnd worden omdat ze de neiging hebben sneller te vervagen als ze aan te veel hitte worden blootgesteld, wat tot pluizig haar leidt als u het te vaak föhnt.

Hoe beoordelen jullie de beste föhn?

Om de best geteste föhn te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 13 producten bekeken waarvan er 5 als goede föhn uit de test zijn gekomen met als beste koop de Philips DryCare Advanced HP8230. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Philips DryCare Advanced HP8230 full starfull starfull starfull starfull star Sterk vermogen (2100W), optioneel mondstuk en licht in gewicht.
2 Remington D5706 full starfull starfull starfull starfull star Veel accessoires, meerdere standen en krachtige luchtstroom.
3 Aigostar Monique 32HIE full starfull starfull starfull starempty star Vermogen van 2400W, 5 verschillende standen en lang snoer.
4 BaByliss D342E full starfull starfull starfull starempty star Snelheid tot wel 80 kilometer per uur, meegeleverd mondstuk en diffuser en vermogen van 2200W.
5 Carmen Comfort full starfull starfull starempty starempty star Klein maar fijn, verschillende standen voor snelheid (700-1400 watt) en temperatuur en meegeleverde smalle blaasmond.
Over de auteur

Maaike van der Maat is dagelijks veel bezig met haar favoriete hobby: haar uiterlijk. Dit maakt Maaike een perfecte schrijfster voor de categorie verzorging bij Reviewify.

Alle artikelen van Maaike van der Maat
Maaike van der Maat - reviewify
-->