5 Beste Elektrische Tandenborstels van 2021

Een elektrische tandenborstel wordt door veel tandartsen aangeraden omdat er vaak wordt verteld dat deze de tanden een stuk beter schoonmaken dan een gewone tandenborstel. Het kiezen van de beste elektrische tandenborstel is alleen niet makkelijk, omdat er veel verschillende merken zijn die erg variëren in prijs en wat ze precies kunnen. Wij hebben het onderzoek voor u gedaan, en u kunt hieronder de producten bekijken die als beste uit onze test zijn gekomen.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
Oral-B PRO 2 2900 - de beste elektrische tandenborstel
Veel bewegingen per minuut, lampje brandt wanneer u te hard drukt en komt met een oplaadstation. Bekijk prijs
#2 - premium keus
Philips Sonicare 2
Maakt trillende bewegingen, goede tandplakverwijdering en bevat een interval timer. Bekijk prijs
#3 - goede keus
Oral-B iO - 9n
Stevige magnetische lader, leuke interactieve display en verschillende poetsstanden. Bekijk prijs
#4
Xiaomi Mi Electric
Goede batterijduur, verschillende poetssnelheden en sonische poetstechniek. Bekijk prijs
#5
Oral-B Smart 4 4500
Combinatie van roterende en vibrerende poetstechniek, werkt op batterijen en trilt bij de hard duwen op de tanden. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere elektrische tandenborstel onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

14 Producten Bekeken
12 Uur Aan Onderzoek
210 Reviews Gelezen
5 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste elektrische tandenborstel

  1. Oral-B PRO 2 2900

  Oral-B PRO 2 2900
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Tijdens ons onderzoek naar de allerbeste elektrische tandenborstel zijn wij deze keer op keer tegen gekomen. Dit product van Oral-B ontvangt op bijna iedere verkoopsite lovende kritieken en wordt daarom bijna altijd beoordeeld met vijf sterren.

  Dit product komt in een paar, maar hij bevat maar één oplaadpunt. De ander zult u er dus naast moeten zetten en gebruiken terwijl uw tweede tandenborstel in de oplader zit. Het is gelukkig geen groot probleem, aangezien ze een geweldige batterijduur bevatten.

  U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het te hard poetsen van uw tanden, aangezien hij een sensor bevat die oplicht wanneer u te hard op uw tanden drukt.

  Waarschijnlijk weet u zelf al wel dat poetssessies van twee minuten voldoende zijn, maar deze elektrische tandenborstel helpt u hieraan te herinneren door om de 30 seconden zachtjes te trillen. Hierdoor weet u dat u iedere halve minuut een ander kwadrant van uw mond kunt poetsen, waarna u na vier keer klaar bent.

  Bekijk de Oral-B PRO 2 2900 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Waarschijnlijk had u al wel verwacht dat de elektrische tandenborstel van Oral-B het beste uit onze review zou komen. Dit product bevat alles wat u in een tandenborstel zoekt. U betaalt er wel wat voor, maar hebt er gelijk twee en ze zullen jaren meegaan.

  Beoordeling van redacteur

  2. Philips Sonicare 2

  Philips Sonicare 2
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Philips Sonicare 2 komt in verschillende varianten, die allemaal erg goed presteren als het gaat om mondhygiëne.

  Het eerste voordeel aan deze tandenborstel is dat hij wordt geleverd met twee opzetborstels. Mocht de eerste dus versleten zijn, hoeft u niet gelijk een nieuwe te kopen wat u weer wat geld kan besparen. Gelukkig kunt u tegenwoordig ook bij bijvoorbeeld de Kruidvat goedkope opzetborstels halen, waardoor u niet meer opgelicht wordt door de officiële accessoires van dure merken te kopen.

  Als we kijken naar het aantal poetsbewegingen die deze sonische tandenborstel per minuut maakt dan zit hij zelfs op een hogerniveau dan onze allerbeste elektrische tandenborstel uit de lijst, namelijk wel 31.000.

  Door middel van de ingebouwde timer weet u exact wanneer u genoeg hebt gepoetst. Te lang poetsen bevat nadelen, en dat kunt u met deze handige functionaliteit gemakkelijk voorkomen.

  Wat we nog erg leuk vonden aan deze tandenborstel is dat hij u laat wennen aan het elektrisch poetsen. De eerste twee weken zal de tandenborstel het aantal rotaties per minuut langzamerhand opschalen zodat u kunt wennen aan de overgang van handmatig poetsen naar een apparaat.

  Bekijk de Philips Sonicare 2 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een geweldige tandenborstel met goede batterijduur en erg veel rotaties per minuut. Een goede keuze als dit uw eerste elektrische tandenborstel is, aangezien hij u laat wennen aan de overgang.

  Beoordeling van redacteur

  3. Oral-B iO - 9n

  Oral-B iO - 9n
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze elektrische tandenborstel is de duurste uit de lijst, maar bevat dan ook wel vele geavanceerde functies die andere tandenborstels niet bevatten.

  Zo bevat hij een interactieve display die allerlei verschillende informatie weergeeft die handig is voor de gebruiker. Zo staan hier bijvoorbeeld de verschillende poetsstanden op, herinneringen voor wanneer de borstelkop vervangen moet worden, maar ook een leuke groet wanneer u hem opstart.

  Door middel van AI (artificial intelligence) leert deze tandenborstel uw eigen unieke poetsstijl kennen. Vervolgens begeleidt hij u tijdens het poetsen zodat u nooit meer een klein stukje van uw gebit over zult slaan.

  Hij laat vergeleken met de andere elektrische tandenborstels niet alleen een lampje zien als u te hard poetst, maar ook wanneer u te zacht poetst. Zelfs als u op de juiste manier poetst ziet u een ander kleur lampje, zodat u kunt volgen of u het goed doet.

  Wanneer u klaar bent met poetsen kunt u hem op de lader plaatsen. U zult merken dat hij stevig vast klikt, omdat de lader een magnetische aantrekkingskracht bevat.

  Bekijk de Oral-B iO - 9n bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Dit is de allerbeste elektrische tandenborstel uit onze lijst, maar niet als het gaat om de prijs. Hij is erg duur, en daarom niet voor iedereen weggelegd. Dit is de reden dat hij op plek drie staat en niet als eerste is aangetoond.

  Beoordeling van redacteur

  4. Xiaomi Mi Electric

  Xiaomi Mi Electric
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Natuurlijk heeft Chinese, en vaak erg goedkope, fabrikant Xiaomi ook een goede elektrische tandenborstel gemaakt, en voor maar een paar tientjes. Wij dachten eerst dat het voor deze prijs niet erg veel kon zijn, maar wij stonden versteld van de kwaliteit en functionaliteiten.

  Deze tandenborstel kan worden ingesteld op drie verschillende snelheden zodat er voor iedereen wel een goede snelheid tussen zit. Daarnaast zal hij iedere halve minuut een signaal afgeven waardoor u weet dat u naar het volgende deel in uw mond moet navigeren.

  De poetstechniek van de Xiaomi Mi Electric is sonisch, wat betekend dat de borstelhaartjes zachtjes heen en weer vibreren. Dit is heel anders dan de meeste elektrische tandenborstels die een draaiende beweging maken. (Lees meer hierover in onze uitleg over de kenmerken, onder onze top 5!)

  Wat wij erg goed vonden is dat hij meer dan twee weken mee gaat op één volledige oplaadbeurt. Daarna kunt u hem 's nachts gemakkelijk op de oplader zetten en zal hij binnen ongeveer 12 uur weer helemaal volgeladen zijn.

  Tot slot is hij erg licht in gewicht, waardoor zelfs een klein kind hem gemakkelijk vast kan houden.

  Bekijk de Xiaomi Mi Electric bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  In onze onderzoeken komen er niet vaak meer dan drie producten uit die wij vijf sterren geven, maar nu is het wel het geval. Deze elektrische tandenborstel is te vergelijken met de allerbeste en zijn enorm goedkoop.

  Beoordeling van redacteur

  5. Oral-B Smart 4 4500

  Oral-B Smart 4 4500
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Wat verschillend is aan deze elektrische tandenborstel van Oral-B, vergeleken met de anderen, is omdat deze een soort van tandenpoets coaching bevat. Het klinkt heel kinderachtig, maar is eigenlijk heel erg effectief voor een goed resultaat.

  Zelfs zonder de speciale app is het alsnog een erg goed product. Hij maakt schoon door middel van rotatie en vibratie tegelijkertijd, en zal trillen wanneer u te hard op uw tanden duwt met de borstel.

  Net als de meeste anderen bevat deze ook een timer die u laat weten wanneer u de borstel moet verplaatsen in uw mond.

  Wat wij erg handig vonden, en anderen misschien minder, is dat de Oral-B Smart 4 4500 op batterijen werkt. Hierdoor kunt u niet ineens zonder batterij komen te zitten om vervolgens te wachten tot hij na 12 uur weer is opgeladen, maar kunt u gemakkelijk de batterijen verwisselen om uw poetsbeurt af te maken.

  Bekijk de Oral-B Smart 4 4500 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Wij vonden deze tandenborstel uniek in onze lijst omdat hij op batterijen werkt. Als u net even wat anders wilt en niet ineens met een lege tandenborstel wilt komen te zitten kunt u deze zeker proberen!

  Beoordeling van redacteur

  Belangrijke specificaties en kenmerken van de beste elektrische tandenborstels

  Tandartsen raden ons aan om onze tanden regelmatig en goed te poetsen om ze gezond te houden. Een elektrische tandenborstel is uiterst nuttig voor uw tandheelkundige gezondheid, omdat hij uw tanden poetst met de juiste druk, techniek en duur. We hebben hier de functies en details opgesomd die u moet weten over dit handige apparaat.

  Geschikt voor unieke typen tanden

  De eerste overweging moet de beoogde gebruiker van de elektrische tandenborstel zijn. Tanden en mondtypes worden over het algemeen ingedeeld naar leeftijd. Kinderen van 12 jaar en jonger hebben bijvoorbeeld kleinere borstels nodig, zodat deze comfortabel in hun mond passen.

  Ook de snelheid van de motor en de zachtheid van de borstelharen zijn belangrijke factoren. Zachtere motoren en zachtere borstels zijn geschikt voor jongere kinderen. Borstels met middelmatige tot hardere borstels zijn meer geschikt voor tieners en oudere mensen, maar de gevoeligheid van het tandvlees kan per persoon verschillen. Het is het beste om voor de aankoop uw tandarts te raadplegen als u extra gevoelig tandvlees heeft.

  Timer

  De ideale poetstijd is twee keer per dag twee minuten. U moet het gebruik van die twee minuten optimaliseren om elke tand grondig te poetsen. Een elektrische tandenborstel heeft normaal gesproken een ingebouwde timer die twee minuten na activering automatisch stopt met werken.

  Er zijn professionele tandenborstels die de tijd afbreken in vier delen van 30 seconden. Dit zorgt ervoor dat u evenveel tijd geeft aan het reinigen van elk kwadrant van uw mond.

  Druksensoren

  Overmatige druk bij het poetsen kan het glazuur van uw tanden afschrapen. Dit kan leiden tot hypergevoeligheid, waardoor u een scherp gevoel van ongemak krijgt bij het eten van warm of koud voedsel. De fabrikanten weten dit, dus hebben ze slimme druksensoren toegevoegd aan de meeste elektrische tandenborstels.

  De sensoren geven aan of u te zwaar of te licht poetst. De borstel geeft dit vaak aan via een LED-lampje, een zachte pieptoon of een trilling, zodat u zich kunt aanpassen.

  Vervangbare borstels

  Tandenborstels kunnen na verloop van tijd versleten raken en zullen geleidelijk aan effectiviteit verliezen. Net als normale tandenborstels moeten de wegwerphulpstukken om de 3-4 maanden worden vervangen. Als de borstelharen zichtbaar gerafeld zijn, moet u mogelijk eerder een nieuwe borstel krijgen. De kleuren van de haren kunnen ook veranderen zoals bedoeld door de fabrikant om aan te geven dat het tijd is om ze te vervangen.

  Borstels zijn vervangbare hulpstukken omdat de motor in het handvat zit en niet op de borstel zelf. Elektrische tandenborstels kunnen de eerste keer met extra borstels worden aangeschaft en daarna kunt u compatibele vervangers aanschaffen.

  Borstel- en reinigingsbeweging

  De motor van de handgreep brengt mechanische energie over in de borstelkop. De beweging van de borstelharen is afhankelijk van het type en de kracht van de elektrische tandenborstel. De keuze is meestal een kwestie van individuele voorkeur en de aanbevelingen van uw tandarts.

  Sonisch

  Dit zijn gemoderniseerde versies van vibrerende tandenborstels. De borstelharen bewegen met zeer hoge snelheid van links naar rechts, zodat er een hoorbaar gebrom te horen is. Recente motoren kunnen de borstelharen tot wel 50.000 bewegingen per minuut laten vibreren.

  2-D Roterend

  De borstelkop heeft de vorm van een cirkel en de borstelharen worden snel rondgedraaid. De borstel trilt met vaste intervallen, waarbij de draairichting wordt veranderd om het vuil grondig van de tanden op te vangen.

  3-D roterend

  Dergelijke modellen combineren rotatie, oscillatie en vibratie voor het efficiënt wegpoetsen van vuil op moeilijke plaatsen in de mond.

  Ultrasoon

  Ultrasone motoren produceren kleine maar zeer snelle trillingen bij hoge frequenties. Dat maakt het geluid onhoorbaar voor menselijke oren. Het trillingsvermogen is 10 megahertz, wat zich vertaalt in meer dan een miljard bewegingen in een minuut. Zonder zichtbare beweging breken ultrasone borstels voedselresten en tandplak af.

  De verschillen tussen de elektrische tandenborstelmechanismen worden steeds kleiner. Nieuwere modellen combineren meestal de beste eigenschappen en borstelbeweging van hun voorgangers.

  Levensduur van de batterij en oplaadtijd

  Elektrische tandenborstels worden draadloos gebruikt. Ze worden gevoed door ingebouwde batterijen of door verwijderbare lithium-ionbatterijen, die kunnen worden opgeladen met de bijgeleverde wandlader.

  De levensduur van de batterijen varieert van een week tot twee weken, ervan uitgaande dat u twee keer per dag twee minuten poetst. Het opladen van de batterij van 0 tot 100% duurt meestal 16-22 uur. Het is volkomen veilig om de tandenborstel 's nachts te laten opladen en hij stopt automatisch met opladen wanneer de capaciteit op 100% staat. U kunt de handleiding van het product lezen voor merkspecifieke oplaadinstructies.

  Type lader

  Een elektrische tandenborstel wordt meestal geleverd met een oplader die overeenkomt met de specificaties. De keuze is afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker, maar de configuratie van uw badkamer en hoe vaak u reist zijn ook goede overwegingen. Hieronder vindt u de verschillende soorten laders:

  Oplaadstandaard - Dit is de meest voorkomende opstelling. De stand wordt aangesloten op een stopcontact met een voedingskabel en de tandenborstel wordt tijdens het opladen verticaal op de voet gemonteerd.

  USB-lader

  Deze modellen hebben waterdichte USB-poorten. Deze kunnen worden aangesloten op een wandlader met een USB-kabel, vergelijkbaar met de manier waarop we smartphones opladen.

  Lader in reisetui

  Het oplaadmechanisme zit in de reiskoffer, die aan een stopcontact kan worden aangesloten met behulp van een USB-lader of een muuradapter. De tandenborstel wordt opgeladen terwijl hij in de reistas zit. Reiskoffers met ingebouwde batterij back-up zijn perfect voor frequente reizigers.

  Via glas

  Sommige modellen kunnen worden opgeladen door ze gewoon op een glazen lader te plaatsen, die ook dienst doet als een bakje voor water om uw mond te spoelen en een bakje voor de tandenborstel als deze niet wordt gebruikt. Dergelijke laders maken gebruik van draadloze inductietechnologie om de stroom naar de tandenborstel te leiden.

  Afneembare oplaadbare batterijen

  Deze elektrische tandenborstels worden gevoed door oplaadbare AA- of AAA-lithiumbatterijen. Ze hebben meestal deksels aan de onderkant die kunnen worden geopend om de batterijen eruit te trekken. De oplaadmodus kan elk van de bovengenoemde typen zijn, maar de batterijen kunnen ook extern worden opgeladen voor 16-22 uur met een oplader van een derde partij.

  Powerbanks

  Het is goed om te weten dat alle elektrische tandenborstels met USB-compatibele poorten kunnen worden opgeladen met een normale powerbank via een USB-kabel. U kunt ze zelfs opladen door ze aan te sluiten op de USB-poort van uw computer.

  Bluetooth en Telefoon App

  Hoewel volledig optioneel, zijn er Bluetooth-enabled tandenborstels die kunnen worden aangesloten op uw smartphone. De merkspecifieke apps zijn gratis te downloaden in de app store van uw telefoon en kunnen worden gekoppeld aan de elektrische tandenborstel.

  De app kan u begeleiden bij het schoonmaken van delen van uw tanden. Het geeft de tijd weer die u voor elk deel van uw mond nodig hebt om te poetsen en waarschuwt u wanneer u een deel te snel achterlaat of wanneer u te veel druk uitoefent.

  Handmatige versus elektrische tandenborstels - Overzicht van de voordelen en nadelen

  Elektrische tandenborstels worden aanbevolen door tandartsen vanwege de voordelen voor de mondhygiëne. Deskundigen merkten echter ook op dat gemotoriseerde tandenborstels niet nodig zijn om uw tanden gezond te houden, omdat handtandenborstels net zo goed kunnen werken.

  We hebben hier de voor- en nadelen op een rijtje gezet om u te helpen beslissen of een elektrische tandenborstel het juiste hulpmiddel voor u is:

  Voordelen

  • Mensen hebben de neiging om meer druk uit te oefenen dan nodig is met traditionele tandenborstels. Elektrische met druksensoren voorkomen dit.
  • De ingebouwde timer zorgt ervoor dat u al uw tanden gelijkmatig en met de juiste duur reinigt.
  • Het is aan te raden om kinderen te begeleiden bij het poetsen van hun tanden, maar elektrische tandenborstels zijn veilig voor hen. De functies zorgen ervoor dat kinderen hun tanden zelfstandig en grondig reinigen.

  Nadelen

  • U moet ervoor zorgen dat ze elke keer worden opgeladen. Als u vindt dat ze volledig leeg zijn, kan het zijn dat u ongeveer 15-30 minuten moet wachten om ze op te laden voor één gebruik.
  • Traditionele tandenborstels kunnen vaak worden gekocht voor minder dan een tientje. Elektrische varianten zijn veel duurder.
  • Als u er een koopt, wordt u vastgezet in het gebruik van alleen compatibele borstelkoppen. U hebt meer opties in borsteltypes, ontwerp en borstelvormen met handmatige tandenborstels.

  Samenvatting van het onderzoek

  Tijdens dit onderzoek zijn er 14 producten bekeken waarvan er 5 als goede elektrische tandenborstel uit de test zijn gekomen met als beste koop de Oral-B PRO 2 2900. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

  #ProductBeoordelingKenmerken
  1Oral-B PRO 2 2900 Bevat 2 stuks, ingebouwde timer en veel bewegingen per minuut.
  2Philips Sonicare 2 Maakt trillende bewegingen, goede tandplakverwijdering en bevat een interval timer.
  3Oral-B iO - 9n Bevat artificiële intelligentie, stevige magnetische lader en leuke interactieve display.
  4Xiaomi Mi Electric Voordeligste keuze, goede batterijduur en verschillende poetssnelheden.
  5Oral-B Smart 4 4500 Combinatie van roterende en vibrerende poetstechniek, werkt op batterijen en trilt bij de hard duwen op de tanden.
  Over de auteur

  Maaike van der Maat is dagelijks veel bezig met haar favoriete hobby: haar uiterlijk. Dit maakt Maaike een perfecte schrijfster voor de categorie verzorging bij Reviewify.

  maaike van der maat - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  5 Beste Elektrische Tandenborstels van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: