5 Beste Baardtrimmers van 2021

Laatste update op 19-10-21 door Maaike van der Maat

Om gelijkmatig uw baard te trimmen heeft u een goed product nodig. Of u nou een lange of korte baard hebt, de beste baardtrimmers zorgen ervoor dat u dit gemakkelijk voor elkaar krijgt.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Philips 5000 serie BT5200/16 - de beste baardtrimmer
Makkelijk schoon te maken, voor 1-10mm baarden en dubbelzijdig geslepen mesjes. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Braun BT7220
AutoSensing technologie, tot 100 minuten gebruiken en verschillende opzetstukken. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Remington MB7000 T-Series
100% waterdicht, accuduur van een uurtje en krachtige motor snijdt door alle typen haar. Bekijk prijs arrow right
#4
Philips OneBlade Pro QP6520/30
Laadt snel op in een uurtje, geschikt voor baarden t/m 1cm en makkelijk schoon te spoelen. Bekijk prijs arrow right
#5
Wahl Detailer
Veel gebruikt door kapperszaken, klein maar krachtig en professioneel design. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere baardtrimmer onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 9 Producten Bekeken
clock 10 Uur Aan Onderzoek
review 58 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste baardtrimmer

1. Philips 5000 serie BT5200/16

Philips 5000 serie BT5200/16
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met deze baardtrimmer kunt u sneller trimmen dan ooit vanwege mesjes die volledig van metaal zijn en ook dubbelzijdig zijn geslepen. U kunt hem een uur lang draadloos gebruiken, waarna hij ook binnen een uur weer vol is (u kunt hem ook tijdens het opladen gebruiken als u hem aan het snoer houdt).

Of u nu een korte of iets langere baard hebt (tot een centimeter), het maakt met dit product niet uit. U kunt met het wieltje gemakkelijk de lengte instellen op één van zijn 17 standen, op basis van hoe lang u hem moet hebben.

Er zit een geïntegreerde kam in die automatisch uw haartjes optilt, en ook een reinigingsborstel die erg goed van pas komt met het onderhoud. U kunt de beste baardtrimmer ook gemakkelijk schoonmaken, aangezien hij volledig afspoelbaar is (100% waterdicht).

Ook al is hij waterdicht, wordt de Philips 5000 serie BT5200/16 niet aangeraden om te gebruiken wanneer uw baard nat is. Er wordt aangeraden om hem alleen te gebruiken om droog mee te scheren.

Bekijk de Philips 5000 serie BT5200/16 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

U kunt met deze baardtrimmer rustig aan doen, want u heeft een uur de tijd voor hij weer opgeladen moet worden. Hij trekt geen haartjes uit tijdens het trimmen en is na uw trimbeurt gemakkelijk schoon te maken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Braun BT7220

Braun BT7220
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze baardtrimmer werkt ook goed voor mensen met een wat langere baard. Hij bevat bijna 40 verschillende lengte-instellingen, die beginnen bij 0,5mm en telkens met stappen van een halve millimeter omhoog gaan. U kunt dus voor een lengte tussen de 0 en 20 millimeter perfect terecht bij dit apparaat.

U kunt met deze baardtrimmer ruim een half uur langer aan de slag dan met de trimmer op nummer één. Nadat hij snel is opgeladen in een uurtje kunt u hem tot wel 100 minuten draadloos gebruiken.

De AutoSensing-technologie van deze Braun baardtrimmer vonden wij een unieke oplossing. Uw baard wordt bijna vijftien keer per seconde gelezen, waarna de kracht die de trimmotor produceert automatisch wordt aangepakt op de dikte van uw baard. Hierdoor kan de Braun BT7220 gebruikt worden door mannen met ieder baardtype.

Alle onderdelen kunnen gemakkelijk worden losgeklikt en schoongemaakt, zoals te zien is op pagina 2 van de handleiding.

Bekijk de Braun BT7220 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Qua prijs-kwaliteit is dit een geweldige trimmer voor uw baard. Met de twee verschillende opzetstukken kunt u met een korte, maar ook lange, baard bij dit product terecht.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Remington MB7000 T-Series

Remington MB7000 T-Series
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Het grootste verschil dat deze baardtrimmer heeft vergeleken met de eerste twee, is dat hij ook geschikt is om nat haar te scheren, zelfs onder de douche (hij is 100% waterproof).

De lengte kan bij deze trimmer worden ingesteld op alles tussen de 0,5 en 15 millimeter. Hij is dus te gebruiken als u een kort baardje hebt, maar ook voor lange baarden is hij prima geschikt.

man met kort baardje

U krijgt zeven verschillende opzetstukken meegeleverd met de Remington MB7000 T-Series, dus u kunt er alle kanten mee op. De eerste kam is verstelbaar tussen de 0,5 en 5 millimeter, waarna de andere zes kammen een vaste lengte hebben tot wel 15 millimeter lang.

Een nadeel van deze trimmer is dat het tot wel vier uur kan duren voordat hij weer helemaal is volgeladen. U kunt hem vervolgens een uurtje draadloos gebruiken. Met de meeste producten is dit geen héél groot probleem aangezien u ze ook kunt gebruiken terwijl hij oplaadt, maar dat is bij deze Remington trimmer niet het geval.

Bekijk de Remington MB7000 T-Series bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Ondanks zijn lange oplaadtijd is deze baardtrimmer van Remington erg vlot en neemt per scheerbeweging veel haar weg. Hij werkt heel accuraat, en u kunt hem met bijna iedere baardlengte gebruiken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Philips OneBlade Pro QP6520/30

Philips OneBlade Pro QP6520/30
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze baardtrimmer kwam met veel positieve punten uit ons onderzoek en is geschikt voor baarde tot en met een lengte van een centimeter.

Hij kan tot wel anderhalf uur worden gebruikt om te trimmen, waarna hij ongeveer een uurtje moet opladen voor u hem weer kunt oppakken

Het is bij deze trimmer in het begin even wennen om de verstelbare kam er op te klikken, maar als u eenmaal doorhebt hoe het moet is het niet moeilijk meer. Vervolgens stelt u de lengte in, en bent u klaar om uw baard te trimmen.

Naast dat u hier uw baard mee kunt trimmen, is hij natuurlijk ook prima geschikt als scheerapparaat en styler. U kunt er gemakkelijk, nadat u klaar bent met uw baard, al het lichaamshaar mee weg scheren dat u wilt.

Het enige nadeel dat online een aantal keren terug kwam, was dat het etui wat erbij komt erg basic is. (Het lijkt gewoon een simpel zakje)

Bekijk de Philips OneBlade Pro QP6520/30 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Wanneer dit product wordt geleverd kunt u gemakkelijk de verstelbare kam er op klikken en gelijk beginnen met het trimmen van uw baard. Mocht u er niet uit komen, dan kunt u de duidelijke handleiding downloaden.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Wahl Detailer

Wahl Detailer
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Het laatste product op onze lijst is de baardtrimmer van het merk Wahl.

Deze trimmer wordt veel door professionals gebruikt voor detailwerk aan baarden. Hij kan namelijk niet worden gebruikt voor lange baarden, alleen korte baarden t/m 0,3 centimeter.

Een groot voordeel aan deze trimmer is zijn gewicht van nog geen 200 gram en de drie stevige opzetkammen die worden geleverd met deze baardtrimmer.

De Wahl Detailer bevat alleen ook enkele nadelen. Hij kan niet draadloos worden gebruikt, wat hem gelijk wat gelimiteerd maakt. Daarnaast is voor wat hij nou allemaal kan ook niet de goedkoopste.

Bekijk de Wahl Detailer bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Hij is wel aan de dure kant, maar kwam door zijn professionele look en gebruik door vele kapperszaken toch met een voldoende uit ons onderzoek. Ook wordt hij overal goed beoordeeld, waardoor dit zeker geen miskoop is.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Belangrijke kenmerken van een baardtrimmer

Baardtrimmers zijn essentiële hulpmiddelen voor het verzorgen van gezichtshaar, vooral voor mannen. Behalve dat een trimmer u helpt om uw baard met precisie te trimmen, moet deze ook zijn uitgerust met functies die het verzorgen van het haar gemakkelijk, comfortabel en gemakkelijk maken. We hebben de belangrijke kenmerken opgesomd waar u naar moet zoeken als u er een koopt.

Verstelbare messen en functies voor verschillende soorten baard

Mannen houden verschillende baardstijlen, van een korte 5 o’clock shadow die ongeveer 1 mm lang is tot een baard van meer dan 10 mm lang. Daarom zijn het hebben van verstelbare messen en de functie om verschillende knipkoppen te kunnen gebruiken belangrijke overwegingen bij het kiezen van een baardtrimmer.

Als u een dikke baard hebt, hebt u wellicht een trimmer met extra krachtige motoren nodig om weerbarstig en grof gezichtshaar te kunnen behandelen. Er zijn ook duurdere modellen met digitale sensoren. Deze detecteren de lengte en de dikte van het gezichtshaar en passen de snelheid van de motor automatisch aan.

Aanpassing van de precisie lengte

Met de verstelbare messen kunt u de exacte snijlengte voor uw baard instellen. Eerst moet u het volledige snijbereik van de trimmer bekijken. De meeste modellen hebben meestal een minimale instelling van 1 mm en een maximum van 10 mm.

Ten tweede moet u rekening houden met het aantal en de lengte van de tussenstappen wanneer u de kniplengte instelt. Sommige trimmers bieden 20 stappen, maar andere staan meer dan 50 stappen toe tussen de laagste en hoogste instellingen.

Een lengte van 0,5 mm per stap is gebruikelijk bij handtrimmers en werkt goed voor dagelijks gebruik. Er zijn echter ook modellen met een lengte van 0,2 mm tot 0,3 mm per stap als u de contouren en randen van uw baard beter wilt controleren.

Zelfslijpende mesjes

Net als bij tondeuses verbeteren zelfslijpende functies de levensduur van een trimmer en zorgen elke keer weer voor een zuivere snede. Scherpe mesjes zorgen voor een comfortabele snit en verminderen het risico op het trekken van uw gezichtshaar en het veroorzaken van irritatie aan de huid.

Trim mesjes ondergaan normaal gesproken slijtage na herhaaldelijk gebruik, maar een dergelijke functie kan u geld besparen door vervangende messen of een nieuw apparaat te kopen.

Modellen die in staat zijn om zelf te slijpen hebben speciale behuizingen voor hun mesjes. De roterende snijkanten zijn zo gepositioneerd dat ze in een optimale hoek tegen een metalen rail glijden, waardoor ze zichzelf effectief slijpen als u de baardtrimmer gebruikt. Dit is hetzelfde als het slijpen van een mes op een slijpsteen bij elke snede.

Waterdichtheid

Waterbestendigheid is een belangrijke eigenschap, vooral als u de baardtrimmer zowel in een natte als een droge omgeving wilt gebruiken. Daarvoor is het belangrijk om te letten op het verschil in waterbestendigheid. Er zijn trimmers die zeker niet met water in aanraking moeten komen. Deze hebben meestal afneembare mesjes die veilig zijn voor het wassen, maar niet het hoofdgedeelte zelf.

Sommige zijn spatwaterdicht en waterbestendig, maar zijn niet bedoeld om volledig met water te wassen. Als u een trimmer wilt die in de douche kan worden gebruikt, moet u eerst naar de waterdichtheidsgraad kijken.

Schoonmaakgemak

In verband met de waterbestendigheid is het reinigingsgemak één van de belangrijkste aandachtspunten voor gebruikers van baardtrimmers. De snij-efficiëntie en -nauwkeurigheid kan worden verminderd als er haren vast komen te zitten tussen de mesjes en de binnenste mechanismen van het apparaat. Het kan ook lastig zijn als u zich voorbereidt op uw volgende scheersessie en er nog haren van uw vorige gebruik zitten.

Waterdichte trimmers kunnen worden gereinigd door ze met stromend water af te spoelen. Aan de andere kant kan het zijn dat niet-waterdichte modellen moeten worden geborsteld om overtollig haar na elk gebruik te verwijderen. U kunt ze daarna licht besproeien met een ontsmettingsmiddel.

Goede batterijcapaciteit en levensduurindicator

Oplaadbare baardtrimmers zijn meestal uitgerust met AA Lithium-ion of Nikkel-metaalhydride (NiMH) batterijen. Deze hebben een lagere maximale capaciteit dan normale alkalinebatterijen op slechts 1900mAh in plaats van 2500mAh, maar dit is prima. NiMH-batterijen zijn perfect voor handheld-elektronica en kunnen, wanneer ze volledig zijn opgeladen, uw trimmer van 30 minuten tot 2 uur stroom voorzien.

De levensduur van de accu's is afhankelijk van het model trimmer en hoe de fabrikant het stroomverbruik heeft geoptimaliseerd. Hoe dan ook, een LED-indicator die waarschuwt dat de batterij bijna leeg is en dat de batterij nog steeds niet is opgeladen, kan een grote rol spelen.

Quick-Charge functie

Terwijl veel mensen grote accucapaciteiten voor baardtrimmers wensen, winnen modellen met een snellaadfunctie snel aan populariteit onder kopers. Dergelijke trimmers zijn in staat om minstens 5 minuten te worden gebruikt en slechts één minuut op het stopcontact te worden aangesloten.

Afhankelijk van het wattage van de lader kan het 1 tot 12 uur duren voordat een baardtrimmer volledig is opgeladen. U moet er eerst zeker van zijn dat er genoeg lading is met een normale trimmer voordat u zich scheert, zodat u niet halverwege wordt onderbroken. De snellaadfunctie is perfect voor momenten dat u te laat bent voor een evenement en net ontdekt hebt dat de batterij van uw trimmer leeg is.

Voor- en nadelen van een accu-aangedreven baardtrimmer

Is een baardtrimmer het juiste gereedschap voor de verzorging van uw gezicht? Hier is een lijst van de belangrijkste voordelen en nadelen van het bezitten van een baardtrimmer:

Voordelen

  • U kunt ingegroeide haren voorkomen met een trimmer, omdat deze de haarwortels niet stoort. Bij normaal scheren kunnen de haarfollikels naar binnen groeien.
  • Elektrische baardtrimmers zijn veel nauwkeuriger dan gewone scharen en een kam. Met de juiste kammen en mesjes kunt u uw baard netjes en gelijkmatig knippen.
  • Veelzijdigheid is een ander voordeel. Er zijn trimmers die kunnen worden gebruikt als volledige verzorgingssets vanwege de meegeleverde opzetstukken en de instelbare kniplengte.
  • Ze zijn draagbaar en passen gemakkelijk in uw tas. Ze zijn ook ideaal voor mensen die vaak reizen. Een volledig opgeladen trimmer kan meerdere malen worden gebruikt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het vinden van een stopcontact.

Nadelen

  • Trimmers laten kort haar achter. Dit haar, dat bekend staat als stoppels, kan naar de huid toe krullen en de poriën irriteren. Het kan bij sommige mensen roodheid en zelfs uitslag veroorzaken.
  • Baardtrimmers zijn alleen bedoeld voor het trimmen en niet voor het volledig verwijderen van gezichtshaar, dus u kunt er geen gladgeschoren look mee krijgen. Trimmers zijn ideaal voor mensen die hun gezichtshaar willen behouden om het naar wens te kunnen stylen.
  • Deze zijn ook uiterst moeilijk te gebruiken op druipend nat haar. Trimmers kunnen het beste worden gebruikt op droog gezichtshaar, zodat u het nauwkeuriger kunt modelleren.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 9 producten bekeken waarvan er 5 als goede baardtrimmer uit de test zijn gekomen met als beste koop de Philips 5000 serie BT5200/16. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Philips 5000 serie BT5200/16 full starfull starfull starfull starfull star Accuduur van een uur, makkelijk schoon te maken en voor 1-10mm baarden.
2 Braun BT7220 full starfull starfull starfull starfull star Voor lengtes van 0-20mm, autoSensing technologie en tot 100 minuten gebruiken.
3 Remington MB7000 T-Series full starfull starfull starfull starempty star 7 verschillende opzetstukken, 100% waterdicht en accuduur van een uurtje.
4 Philips OneBlade Pro QP6520/30 full starfull starfull starfull starempty star Geen irritatie meer tijdens het scheren, laadt snel op in een uurtje en geschikt voor baarden t/m 1cm.
5 Wahl Detailer full starfull starfull starempty starempty star Verschillende opzetstukken, veel gebruikt door kapperszaken en klein maar krachtig.
Over de auteur

Maaike van der Maat is dagelijks veel bezig met haar favoriete hobby: haar uiterlijk. Dit maakt Maaike een perfecte schrijfster voor de categorie verzorging bij Reviewify.

Alle artikelen van Maaike van der Maat
Maaike van der Maat - reviewify