7 Beste Tuinslangen van 2021

De tuinslang heeft de laatste jaren een grote verandering ondergaan. Het blijkt dat dit eenvoudige maar nuttige stuk gereedschap meer is dan een lange buis die water van de ene plaats naar de andere brengt. Veel fabrikanten hebben het idee om tuinslangen te verbeteren naar een hoger niveau getild.

Tegenwoordig kunt u vaarwel zeggen tegen de frustraties van het sjouwen met een zware tuinslang. Geen vervelende knikken of verstoppingen meer, want met de beste tuinslangen op deze lijst wordt het besproeien van uw tuin een fluitje van een cent. Kies er gewoon één uit en geniet van het gemak waarmee u overal op uw terrein water kunt geven.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
Magic Hose - 30 Meter - de beste tuinslang
7 verschillende sproeistanden, licht in gewicht en bestand tegen knikken. Bekijk prijs
#2 - premium keus
Talen Tools
Makkelijk te koppelen, stevige kwaliteit v/d slang en verschillende spuitstanden. Bekijk prijs
#3 - goede keus
Kinzo Garden Set
5-delige set met koppelstukken en sproeier, makkelijk aan te sluiten en maximale waterdruk van 6 bar. Bekijk prijs
#4
Tillvex® Prof
Kunnen geen knikken in komen, connectoren worden meegeleverd en sproeikop met meerdere opties. Bekijk prijs
#5
MD-Goods® Uitrekbare Tuinslang
Sproeikop met negen standen, geen kinken meer in uw slang en zelfs geschikt voor het wassen van dieren. Bekijk prijs
#6
Gardena Comfort HighFlex
Maximale druk van 30 bar, vrij van ftalaten en duurzame slang. Bekijk prijs
#7
Benson Flexibele Tuinslang
Weegt bijna niets, zeven verschillende standen en nooit meer knikken in de slang. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere tuinslang onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

18 Producten Bekeken
17 Uur Aan Onderzoek
139 Reviews Gelezen
7 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste tuinslang

  1. Magic Hose - 30 Meter

  Magic Hose - 30 Meter
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Mocht u een lange en flexibele tuinslang zoeken, dan is deze Magic Hose hét product voor u. Hij is namelijk één van de meest flexibele slangen met een lengte van maar liefst 30 meter.

  sproeikop van magic hose

  De sproeikop van deze tuinslang bevat zeven verschillende functies die allemaal een ander soort waterstraal uit de slang laten spuiten.

  Op het eerste gezicht lijkt de slang redelijk kort, maar wanneer hij gevuld is met water kan hij wel tot drie keer zo lang worden als dat hij uit de doos komt.

  Het grootste voordeel aan de flexibiliteit van de slang is dat er geen knikken in kunnen komen. Hij kan daarentegen nog wel in de knoop raken, maar dat kunt u voorkomen door hem op de juiste manier op te rollen.

  Bekijk de Magic Hose - 30 Meter bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Lang en flexibel, wat zoekt u nog meer in een goede tuinslang? Daarnaast is hij ook nog goedkoop, waardoor er geen beter product is dat u kunt kiezen.

  Beoordeling van redacteur

  2. Talen Tools

  Talen Tools
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze tuinslang van Talen Tools is net als de nummer één erg flexibel met een variabele lengte van 5 t/m 15 meter. Hij is makkelijk aan te sluiten aan uw buitenkraan zonder dat dit enige moeite kost. Daarnaast is het materiaal van hoge kwaliteit en biedt hij veel mogelijkheden als het gaat om de sproeistanden.

  Bekijk de Talen Tools bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Tuinslang met een erg luxe uitstraling. Zijn flexibiliteit, lengte en prijs maken dit een geschikte tweede plek.

  Beoordeling van redacteur

  3. Kinzo Garden Set

  Kinzo Garden Set
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze tuinslang bestaat uit vijf verschillende delen:

  • De slang zelf met een lengte van 30 meter.
  • Een sproeier.
  • Drie verschillende koppelstukken die gebruikt kunnen worden.

  De slang zelf heeft een diameter van ongeveer anderhalve centimeter. (Ongeveer dezelfde grootte als de aansluitingen)

  Hij is erg makkelijk te installeren voor het eerst gebruik. Allereerst kunt u aan beide kanten van de Kinzo Garden tuinslang hetzelfde koppelstuk plaatsen. Vervolgens kunt u het koppelstuk voor de kraan op uw buiten- of binnenkraan zetten. Wanneer dit gedaan is kunt u direct alle planten in uw tuin water geven.

  Het enige nadeel dat wij hebben ondervonden is dat hij minder flexibel is dan de tuinslangen op nummers één en twee.

  Bekijk de Kinzo Garden Set bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Deze stevige Pvc-slang is prima geschikt om jaren mee door te kunnen. Hij is wat minder flexibel dan anderen, maar u krijgt daar dat stukje stevigheid voor terug.

  Beoordeling van redacteur

  4. Tillvex® Prof

  Tillvex® Prof
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Zwart is geen gebruikelijke kleur voor een tuinslang, maar dat betekent natuurlijk niet gelijk dat het geen goed product is.

  Deze slang van Tillvex is beschikbaar in meerdere maten en is, vanwege zijn materiaal waarvan is gemaakt (Thermo Plastisch Elastomeer), flexibeler dan slangen van de meeste concurrenten. Vanwege deze flexibiliteit kunnen er geen knikken en komen en is hij ook gemakkelijk op te bergen.

  opgeborgen tuinslang

  We kwamen wel een nadeel tegen toen wij reviews van klanten bekeken, en dat is dat er veel water langs de kraan loopt wanneer u deze net uit zet.

  Bekijk de Tillvex® Prof bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een super stevige tuinslang met een lengte waarmee u zelfs in een grote tuin genoeg afstand hebt om al uw planten water te kunnen geven.

  Beoordeling van redacteur

  5. MD-Goods® Uitrekbare Tuinslang

  MD-Goods® Uitrekbare Tuinslang
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Dit product van MD-Goods is één van de stevigste tuinslangen die wij hebben bekeken, terwijl hij toch alsnog erg flexibel is - dé perfecte combinatie.

  Zonder dat hij wordt gebruikt, en hij dus leeg is, heeft hij een lengte van vijf meter. Wanneer u hem aan zet en gebruikt voor het sproeien van uw planten groeit hij tot een lengte van 15 meter waardoor u ieder plant overal in uw tuin gemakkelijk water kunt geven.

  De sproeikop die aan deze tuinslang vast zit heeft negen verschillende standen welke gemakkelijk ingesteld kunnen worden. Zo heeft u voor iedere situatie de juiste waterstraal, zelfs als u één van uw huisdieren wilt wassen.

  Bekijk de MD-Goods® Uitrekbare Tuinslang bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een stevige tuinslang die ook erg flexibel is. De negen verschillende standen op de sproeikop spraken ons erg aan, waardoor hij een verdiende plek in de lijst van beste tuinslangen krijgt.

  Beoordeling van redacteur

  6. Gardena Comfort HighFlex

  Gardena Comfort HighFlex
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Gardena produceert veel tuin-gerelateerde artikelen, en zo hebben ze ook deze robuuste tuinslang ontworpen voor makkelijk gebruik.

  Met een lengte van dertig meter kunt u gemakkelijk al uw planten water geven, ook als ze aan de andere kant van uw tuin staan. (Tenzij u natuurlijk in een grote villa woont 😛.)

  gardena tuinslang uitgerold in de tuin

  De slang zelf heeft een zogenaamde Power Grip waardoor hij heerlijk vast houdt. Wanneer hij net uit de doos komt kan hij wat stijf aanvoelen, maar na een paar keer gebruiken wordt hij al snel soepel en een stuk makkelijker te gebruiken.

  Bekijk de Gardena Comfort HighFlex bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Hij komt wat gekreukt en stijf uit de verpakking, maar na een paar keer gebruiken wordt hij al snel soepel en flexibeler. Prima geschikt voor het geven van water aan al uw planten in de tuin.

  Beoordeling van redacteur

  7. Benson Flexibele Tuinslang

  Benson Flexibele Tuinslang
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De goedkoopste tuinslang uit ons onderzoek is van Benson, en hebben wij op de laatste plaats geplaatst.

  Hij is dan wel érg goedkoop, geweldige kwaliteit is het niet. Klanten melden dat hij snel lek gaat en dat de lengte vaak erg tegen viel. Gelukkig biedt hij nog wel 7 verschillende sproeistanden waardoor u de straal op verschillende sterktes kunt laten sproeien.

  Toch wouden we hem wel een plekje geven, aangezien mensen met wat minder budget en een kleinere tuin ook een geschikt product moeten kunnen kiezen.

  Bekijk de Benson Flexibele Tuinslang bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een goedkope tuinslang voor wie een laag budget en een kleine tuin heeft. Als u meer geld heeft liggen om uit te geven, raden wij deze zeker af.

  Beoordeling van redacteur

  Belangrijke kenmerken van een tuinslang

  Bent u van plan een tuinslang te kopen? Tuinslangen zijn handige huishoudelijke hulpmiddelen, maar ze zijn niet allemaal op dezelfde manier vervaardigd. Wij hebben alle essentiële kenmerken bijeengebracht die u moet weten wanneer u de beste tuinslang koopt voor de behoeften van uw gazon of achtertuin.

  Slangtype en materiaal

  De meeste tuinslangen zijn gemaakt van niet-poreuze kunststoffen of rubber, waarmee u water van de kraan naar andere plaatsen in uw tuin kunt transporteren. Het materiaal van de slang kan echter invloed hebben op de soepelheid tijdens het gebruik en het gemak waarmee hij daarna kan worden opgeborgen.

  Normaal

  Standaard tuinslangen zijn meestal van PVC gemaakt. Zij zijn het zwaarst en het minst soepel van alle andere soorten, maar zij zijn zeer duurzaam en kunnen vaak een druk tot wel 30 Bar weerstaan.

  De meeste gewone slangen zijn gemaakt van nylon met rubber versterkingen voor extra duurzaamheid. Zij bevriezen of worden ook niet zacht binnen het temperatuurbereik van -20 tot 60°C.

  Flexibel

  Flexibele tuinslangen lijken op gewone slangen, maar ze zijn gemaakt van speciale polymeren die ze lichter en flexibeler maken. U kunt er hoeken en moeilijke plekken in uw tuin mee bereiken, want ze zijn bestand tegen knikken en liggen altijd plat. U kunt ze ook gemakkelijk oprollen om ze op te bergen.

  flexibele_tuinslang (1)

  Dergelijke slangen blijven ook soepel over een breed temperatuurbereik van -40 tot 60°C. Ze zijn veelzijdiger dan standaard PVC slangen, maar zijn helaas meestal duurder.

  Uitzetbare

  Dit type is meestal gemaakt van latex, en het is een subcategorie van flexibele slangen. Dergelijke slangen kunnen automatisch tot driemaal hun oorspronkelijke lengte uitzetten wanneer het water wordt aangezet, en zij keren na gebruik terug naar hun oorspronkelijke lengte. Het elastische buitenweefsel van de slang is bekleed met twee of meer lagen latex om de binnenbuis te beschermen tegen scherpe hoeken en gaatjes. Het grootste voordeel van dit type tuinslang is dat u alsnog kunt genieten van een goede lengte, terwijl hij daarna krimpt en makkelijk opgerold kan worden tot een klein hoopje.

  Spiraal of opgerold

  Spiraalvormige tuinslangen zijn meestal gemaakt van ethyleen-vinylacetaat (EVA) - een rubberachtige kunststof. Dit type is uniek omdat het standaard een opgerold lichaam heeft, vergelijkbaar met een Slinky-speeltje (u kent ze nog wel, van vroeger!). Hij kan aanzienlijk uitrekken wanneer eraan getrokken wordt, maar na gebruik keert hij weer terug in opgerolde toestand.

  slinky

  Spiraalslangen zijn niet bedoeld om grote oppervlakten te bestrijken en grote hoeveelheden water te leveren. Zij zijn echter ideaal voor het met de hand besproeien van kleine oppervlakten zoals uw terras en balkon.

  Diameter

  Slangen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, waardoor elke slang geschikt is voor specifieke doeleinden. Bij het zoeken naar de beste tuinslang moet u er rekening mee houden dat de binnendiameter bepalend is voor de hoeveelheid water en druk die hij kan leveren.

  Een gewone PVC-tuinslang heeft bijvoorbeeld een binnendiameter van 15 á 16 mm, waardoor hij ideaal is om meerdere planten tegelijk water te geven of om uw auto te wassen. Een kleine spiraalslang, met een diameter van ongeveer 9,5 mm of minder, is daarentegen beter voor het besproeien van kleine bloeiende planten, vetplanten of zelfs uw dieren!

  Slangaansluitingen

  Bij het kiezen van de beste tuinslang moet u ervoor zorgen dat hij past bij uw waterbronnen of andere slangen in huis. De meeste slangen voldoen aan de juiste normen, wat betekent dat u ze op uw kraan kunt aansluiten met de ingebouwde koppelingen. U kunt ook compatibele koppelstukken kopen om twee slangen aan elkaar te koppelen en er zo een langere slang van te maken.

  Sproeikoppen

  Dit zijn optionele onderdelen die op één uiteinde van de tuinslang kunnen worden gemonteerd. U kunt ze afzonderlijk kopen, maar ze zijn ook verkrijgbaar in verpakkingen met de slang. Sproeiers kunnen de waterstroom veranderen wanneer u erin knijpt of ze aanzet. Sommige sproeiers kunnen bijvoorbeeld fungeren als lagedruksproeiers, terwijl andere de druk kunnen opvoeren om waterstralen af te schieten.

  Veelgestelde vragen over een tuinslang

  Zijn er nog vragen over het kiezen van een tuinslang? Misschien dat de antwoorden op onderstaande vragen u op weg kunnen helpen.

  Hoe kan ik de levensduur van mijn tuinslang verlengen?

  Het is zonde wanneer uw tuinslang het snel begeeft, ook al kosten ze niet veel geld. Er zijn een aantal tips die wij mee kunnen geven. Allereerst is het verstandig om niet een al te goedkope tuinslang te kiezen, omdat deze vaak van slapper materiaal zijn gemaakt. Een tweede tip is dat u altijd de slang leeg moet laten lopen wanneer het gaat vriezen. Tot slot willen wij meegeven is om hem recht uit te rollen wanneer u hem net krijgt om hem wat op te rekken.

  Hoe weet ik of mijn tuinslang versleten is?

  Er zijn vele signalen waar aan u kunt zien dat uw tuinslang niet meer naar behoren werkt. Één er van is logisch en duidelijk, en dat is wanneer hij water lekt. Een tweede signaal is wanneer er geen volledige en harde straal meer uit komt, aangezien er dan waarschijnlijk iets mis is aan de binnenkant van de slang.

  Is er een manier om een geknikte tuinslang te repareren?

  Als u knikken wilt voorkomen, rek uw tuinslang dan regelmatig uit. Als er een knik in komt, trek hem dan recht door het looppad van uw tuin heen. Laat de slang een uurtje in de zon liggen waardoor hij buigzaam wordt. U zult merken dat de slang veel makkelijker op te bergen is als hij eenmaal door de zon opgewarmd is. Een andere optie om hem buigbaarder te maken is door hem een half uur in een heet bad te leggen.

  Hoe beoordelen jullie de beste tuinslang?

  Om de best geteste tuinslang te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

  Samenvatting van het onderzoek

  Tijdens dit onderzoek zijn er 18 producten bekeken waarvan er 7 als goede tuinslang uit de test zijn gekomen met als beste koop de Magic Hose - 30 Meter. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

  #ProductBeoordelingKenmerken
  1Magic Hose - 30 Meter Flexibel, lengte van 30 meter en 7 verschillende sproeistanden.
  2Talen Tools Flexibel, luxe uitstraling en makkelijk te koppelen.
  3Kinzo Garden Set Stevige Pvc-slang, perfecte lengte en 5-delige set met koppelstukken en sproeier.
  4Tillvex® Prof Makkelijk op te bergen, perfecte lengte en kunnen geen knikken in komen.
  5MD-Goods® Uitrekbare Tuinslang Stevig & flexibel, uitrekbaar tot 15 meter en sproeikop met negen standen.
  6Gardena Comfort HighFlex Speciale Power Grip, gemaakt van stevige PVC en maximale druk van 30 bar.
  7Benson Flexibele Tuinslang Goedkoopste keuze, goed voor een kleine tuin en lengte van 10 meter.
  Over de auteur

  Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

  nelly oudejans - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  7 Beste Tuinslangen van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: