6 Beste Snoeischaren van 2021

Snoeischaren zijn een essentieel stuk tuingereedschap, maar ze kunnen moeilijk zijn om te kiezen. Het is belangrijk dat u de beste snoeischaar voor uw tuin krijgt. Dit gereedschap is één van de beste manieren om uw planten op te ruimen door overtollige groei te verwijderen of ze op een bepaalde grootte gesnoeid te houden.

Maar hoe beslist u welke het best bij uw behoeften past? De beste manier om een snoeischaar te kiezen is door na te denken over het soort werk dat u doet. En vergeet niet te bedenken welke eigenschappen voor u het belangrijkst zijn. Misschien wilt u een ergonomische snoeischaar met een dun uiteinde, of misschien hebt u er één nodig waarmee u alle soorten werk comfortabel kunt doen.

Als het op tuinieren aankomt is gereedschap belangrijk. Vandaag zullen wij de verschillende onderdelen van een snoeischaar van goede kwaliteit onder de loep nemen, en bepalen welke u precies nodig hebt om uw klus te klaren.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
Felco F2 - de beste snoeischaar
Papegaaienbek type, ook voor grote handen en vervangbare onderdelen. Bekijk prijs
#2 - premium keus
GARDENA Comfort
Werkt lekker licht, messen makkelijk te vervangen en geschikt tot takdikte van 25mm. Bekijk prijs
#3 - goede keus
Garden Elite Alpha 6
Comfortabel, anti-slip greep en levenslange garantie. Bekijk prijs
#4
Hyundai snoeiset (3-delig)
Makkelijk te gebruiken, papegaaienbek techniek en licht in gewicht. Bekijk prijs
#5
WOLF-Garten RR 5000
Gaat lang mee, comfortabele greep en voor links- en rechtshandigen. Bekijk prijs
#6
Hofftech 6237
Verwijdert gemakkelijk moeilijk te bereiken takken, ingebouwd veiligheidsslot en ontworpen met RVS. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere snoeischaar onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

18 Producten Bekeken
21 Uur Aan Onderzoek
59 Reviews Gelezen
6 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste snoeischaar

  1. Felco F2

  Felco F2
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Er bestaat geen twijfel over: producten gemaakt door Felco zijn de gouden standaard onder de snoeischaren. Ze zijn ideaal voor de meeste planten, van dun tot dik. Gebruik ze op takken tot een maximale diameter van 2,5 centimeter. Ze zijn een must-have voor iedere tuinier.

  knippen met de felco

  De Felco F2 zal u helpen uw tuin op te ruimen. U kunt ze gebruiken om uw haag van het afgelopen jaar te ontdoen, uw rozen te trimmen, ze een snelle schoonmaakbeurt te geven, en een paar blaadjes basilicum af te knippen om uw bord spaghetti op te leuken. Al uw snoeisels zullen zuiver en recht zijn, zonder gekneusde stengels of half afgeknipte takken.

  Het snijden door zachter plantaardig materiaal, zoals verschillende struiken, voelt plakkerig aan. Een beetje alsof het mechanisme een beetje vast komt te zitten, hoewel de sneden zuiver zijn. Het slot is gemakkelijk met de duim te sluiten, maar moeilijk met één hand weer te openen.

  reserveonderdelen felco

  Één van de grootste voordelen is zijn mogelijkheid om onderdelen te vervangen. Felco biedt zelf meer dan twintig verschillende onderdelen aan die u los kunt bestellen en kunt vervangen op uw snoeischaar. Hierdoor zal dit waarschijnlijk de enige zijn die u nog in zijn geheel moet kopen.

  Bekijk de Felco F2 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Vele andere websites prijzen de Felco F-2 ook aan als allerbeste snoeischaar. Daarnaast is hij ook nog eens goed geprijsd voor zijn sterkte, waardoor u een geweldige kans laat liggen als u niet voor dit product kiest.

  Beoordeling van redacteur

  2. GARDENA Comfort

  GARDENA Comfort
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Comfort van GARDENA is prima geschikt om takken met een maximale diameter van 25 millimeter mee door te kunnen knippen door middel van de bypass techniek. Een groot voordeel is dat deze snoeischaar is gemaakt van aluminium, waardoor hij zelfs licht knipt met de zwakste handen. Daarnaast is hij ontwikkeld met de meest kwalitatieve en sterkste onderdelen, waardoor hij langer mee gaat dan de gemiddelde snoeischaar.

  snoeischaar van gardena in actie

  Aan de bovenkant van de schaar zit een knopje (zie oranje knopje op bovenstaande foto) dat u om kunt klikken. Wanneer deze vergrendeling is ingeschakeld kan de schaar niet meer open gaan waardoor u hem gemakkelijk op kunt bergen in bijvoorbeeld een lade zonder risico te lopen dat u uw hand tussen de scherpe messen komt.

  Tot slot wouden wij melden dat deze snoeischaar heerlijk vast houdt. Hij heeft twee softgrips aan de buitenkant van de schaar die zacht en comfortabel aan voelen.

  Bekijk de GARDENA Comfort bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  De GARDENA Comfort is één van de beste snoeischaren op de markt vanwege zijn voordelige prijs, krachtige kniptechniek en kwalitatieve materialen. Hij houdt daarnaast ook nog eens heerlijk vast - wat wilt u nog meer?

  Beoordeling van redacteur

  3. Garden Elite Alpha 6

  Garden Elite Alpha 6
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Snoeischaren zijn een onmisbaar gereedschap voor tuiniers. Hoewel er veel snoeischaren op de markt zijn, is dit een van de beste tot nu toe, want hij is gemaakt van SK-5 staal, waardoor hij uiterst scherp is, bestand tegen roest, en niet kleeft. Dit maakt hem perfect voor gebruik als snoeigereedschap. Het blad is ook gecoat om roesten te voorkomen.

  Tussen de vele mogelijkheden die online verkrijgbaar zijn, hoeft u niet verder te zoeken dan dit artikel. Dat komt omdat de fabrikant een vervangend mesje levert. Als het huidige mesje niet meer zo goed knipt als vroeger, ruilt u het gewoon om voor een nieuw exemplaar. Het handvat is voorzien van een anti-slip rubberen greep voor comfort en controle. Om hun toewijding aan de klanten te bewijzen, wordt dit product geleverd met een levenslange garantie, waar wij bij Reviewify altijd veel waardering voor hebben.

  Bekijk de Garden Elite Alpha 6 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Deze snoeischaar is extra scherp en bestand tegen roesten doordat hij is gemaakt met SK-5 staal. Daarnaast is hij ook erg comfortabel en te koop voor een goede prijs. Extra mesjes worden meegeleverd zodat u ze kunt vervangen wanneer deze af zijn.

  Beoordeling van redacteur

  4. Hyundai snoeiset (3-delig)

  Hyundai snoeiset (3-delig)
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze geweldige voordeelset van Hyundai Power Products bevat niet alleen een snoeischaar, maar ook gelijk een heggen- en takkenschaar. Dit voor de prijs van minder dan dat een snoeischaar uit de top drie kost.

  de snoeischaar uit de set

  De snoeischaar zelf is speciaal geschikt om wat oudere takken of twijgen te Kunnen knippen. Vanwege het materiaal waar hij van gemaakt is knipt hij erg licht, en weegt hij ook niet veel. Kleine maar ook grote takken kunnen gemakkelijk en nauwkeurig worden afgeknipt dankzij zijn scherpe messen.

  Het enige nadeel dat wij hebben vernomen uit reviews van klanten is dat hij voor serieus gebruik niet geschikt is. Als u af en toe een takje wilt knippen is de set prima, maar voor zwaarder werk kunt u beter een snoeischaar van betere kwaliteit kopen.

  Bekijk de Hyundai snoeiset (3-delig) bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een voordelige set die prima is voor simpele klusjes als een takje knippen, maar voor zwaarder werk en stevigere takken raden wij een sterker model uit de top 3 aan.

  Beoordeling van redacteur

  5. WOLF-Garten RR 5000

  WOLF-Garten RR 5000
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  WOLF-Garten is een betrouwbaar merk in de tuin. Of het nou gaat om snoeischaren, bladblazers, of robotmaaiers, voor iedere categorie bieden zij wel producten met een goede prijs- kwaliteitsverhouding.

  Het RR 5000 model is een krachtige snoeischaar die te gebruiken is op takken met een diameter van 25 millimeter. Hij heeft perfect geslepen messen en een snijhoek van 30° die ervoor zorgen dan wonden op de takken van uw struiken snel weer helen.

  Tot slot is hij beiden te gebruiken door links- en rechtshandige tuinfanaten.

  Bekijk de WOLF-Garten RR 5000 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een geweldig merk, scherpe messen en een goede snijhoek. In combinatie met zijn goede prijs is dit genoeg om hem een welverdiende vijfde plek te geven in ons onderzoek naar de beste snoeischaar.

  Beoordeling van redacteur

  6. Hofftech 6237

  Hofftech 6237
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Een wat simpele en goedkopere snoeischaar is de Hofftech 6237. Deze is in principe alleen geschikt voor bloemen, en kan geen takken van grotere diktes aan. Gelukkig bevat hij nog wel enkele voordelen, ook al kost hij nog geen tien euro:

  • Gemaakt van roestvrij staal waardoor zijn materiaal intact zal blijven.
  • Veiligheidsslot waardoor u de snoeischaar veilig op kunt bergen.
  • Comfortabele grip voor tijdens het knippen van bloemen.

  Bekijk de Hofftech 6237 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een basic model waarmee u dunne takjes van bloemen kunt knippen. Verwacht hier geen krachtige mesjes van, aangezien hij nog geen tien euro kost.

  Beoordeling van redacteur

  Kenmerken van een snoeischaar

  Het vinden van de beste snoeischaar is niet alleen een kwestie van het kopen van de meest populaire en best beoordeelde merk. Een snoeischaar moet een betrouwbare partner in de tuin zijn, en het kiezen van een snoeischaar betekent dat je rekening moet houden met de geschiktheid voor je tuinierbehoeften, het type schaar, en de mate van inspanning die nodig is om het te gebruiken. Hier zijn alle kenmerken die u moet weten over dit tuingereedschap.

  Snijmechanisme

  Er zijn twee hoofdtypen snoeischaren, gebaseerd op hun snijmechanisme. Dat zijn namelijk aambeeld snoeischaren en papegaaienbek of bypass modellen:

  Papegaaienbek

  Als u de handgrepen van een snoeischaar met papegaaienbek beweegt, beweegt een bypassmes tegengesteld over een tegenmes om een knipbeweging te maken.

  voorbeeld van papegaaienbeksnoeischaar

  Het ene mes is convex en het andere concaaf, waardoor een vorm ontstaat die lijkt op de snavel van een papegaai. Van de snoeisoorten hebben papegaaienbek snoeischaren dunnere messen.

  Aambeeld

  aambeeld snoeischaar

  Het tweede type snoeischaar gebruikt slechts één snijkant en een plat aambeeld, vandaar de naam. Wanneer u de handgrepen vastgrijpt, ontstaat een snijwerking die lijkt op die van een mes op een snijplank, wat leidt tot zuivere, precieze sneden.

  Geschikte planten om te snoeien en takkendiameter

  De meeste snoeischaren zijn ontworpen voor het knippen van wijnstokken, jong hout, en kleinere takken. Papegaaienbekmodellen werken goed op kleine takken, wijnstokken, en dichter gebladerte - dankzij hun dunnere messen. Aambeeldtypes daarentegen zijn beter voor bomen met zacht hout, zoals olijven, peren, en kersen.

  Het snoeien van grotere struiken en oudere bomen is een andere zaak. Voor die klus hebt u een krachtige snoeischaar (of heggenschaar) nodig, die over het algemeen zwaarder is en gemaakt is van taaier metaal. De kleinste snoeischaren zijn gemakkelijk te hanteren, maar ze kunnen geen takken dikker dan 20 mm knippen. Middelgrote snoeischaren van 22-27 cm lang zijn meer geschikt om takken van ongeveer 20-30 mm dik af te knippen.

  Materiaal van de messen

  De beste snoeischaar moet scherp en duurzaam zijn om herhaaldelijk loof te kunnen knippen zonder te breken. Deze kwaliteiten worden sterk beïnvloed door het materiaal van het blad:

  • Roestvrij staal - Deze messen hebben een chroomoxidelaag op het oppervlak, waardoor ze bestand zijn tegen corrosie. De messen kunnen echter te lijden hebben van kerven en barsten door langdurig gebruik en het omgaan met taaiere takken.
  • Koolstofstaal - Deze zijn het meest buigzaam en duurzaam door de hoeveelheid ingebracht koolstof. U moet ze echter vaak schoonmaken, want ze zijn gevoelig voor vlekken en roesten.
  • Titanium-gecoat - Deze hebben een lagere staaldichtheid dan de vorige twee, maar ze zijn duurzamer en corrosiebestendiger door de titanium coating.

  Verschillen tussen snoeischaren en takkenscharen

  Het is gemakkelijk om een snoeischaar met een takkenschaar te verwarren, omdat ze er hetzelfde uitzien en op dezelfde manier werken. Dunnere stengels, bloemen en kruiden kunnen echter beter geknipt worden door een snoeischaar, die treffend beschreven kan worden als het kleinere broertje en zusje van een takkenschaar.

  De meeste snoeischaren kunnen takken tot 30 mm dik afknippen. De meeste modellen kunnen met één hand gebruikt worden, hoewel de modellen die dikkere takken kunnen knippen zwaarder zijn en iets langere handgrepen kunnen hebben.

  Een takkenschaar daarentegen is meer geschikt voor het knippen van takken met een dikte van 30 tot 50 mm. U hebt twee handen nodig om zijn langere handgrepen te bedienen, die de kracht van uw handen vermenigvuldigen en overbrengen om harde takken aan te pakken.

  Beperkingen bij het snoeien

  Probeer geen snoeischaar te gebruiken op takken die dikker zijn dan 50 mm. Als u erg dikke takken met een snoeischaar probeert af te knippen, kan het gereedschap beschadigd raken en zelfs overbelasting of verwondingen bij de gebruiker veroorzaken. Voor dergelijke taken moet u in plaats daarvan een snoeizaag of een grote takkenschaar gebruiken.

  Veelgestelde vragen over een snoeischaar

  Heeft u nog vragen over het kiezen van een snoeischaar? Bekijk de antwoorden op de onderstaande vragen om nog wat extra informatie te leren over het product.

  Is een papegaaienbek of aambeeld snoeischaar beter?

  Ze verschillen erg van elkaar, waardoor het lastig is om er één als beste te bekronen. Papegaaienbekken geven een zuiverder snede, omdat het mes helemaal door de stengel snijdt. Aambeeldsnoeischaren hebben de neiging het zachte weefsel van de stengel te verpletteren, waardoor de toevoer van voedingsstoffen stopt en de genezingstijd van het snijvlak langer wordt.

  Hoe maak ik een snoeischaar weer scherp?

  Het kan zijn dat wanneer u een snoeischaar langere tijd gebruikt hij redelijk bot wordt. Nadat u de schaar hebt schoongemaakt en roest hebt voorkomen met een stuk staalwol, slijpt u het mes van de schaar met een grove handvijl. Smeer de messen daarna in met lijnzaadolie om roest te voorkomen.

  Wat zijn goede merken voor een snoeischaar?

  Natuurlijk zijn de specificaties / kenmerken van het product zelf belangrijker dan het merk waar het door ontworpen is. Mocht u het toch graag willen weten, dan zijn een aantal betrouwbare merken Felco, Sandvik en ARS.

  Hoeveel kost een goede snoeischaar?

  Als u interesse hebt in een snoeischaar van goede kwaliteit, dan kunt u hier al snel rond de €40 á €50 voor neerleggen. Het is belangrijk dat u investeert in goed tuingereedschap, om zo de gezondheid van uw planten en struiken te kunnen waarborgen.

  Hoe beoordelen jullie de beste snoeischaar?

  Om de best geteste snoeischaar te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

  Samenvatting van het onderzoek

  Tijdens dit onderzoek zijn er 18 producten bekeken waarvan er 6 als goede snoeischaar uit de test zijn gekomen met als beste koop de Felco F2. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

  #ProductBeoordelingKenmerken
  1Felco F2 Takken tot 25mm, gaat tientallen jaren mee en papegaaienbek type.
  2GARDENA Comfort Knopje voor vergrendeling, opvallende kleuren en sterke bypasstechniek.
  3Garden Elite Alpha 6 Extra mesjes meegeleverd, gemaakt van SK-5 staal en bestand tegen roest.
  4Hyundai snoeiset (3-delig) Voordelige set, sterk op dunne takken en makkelijk te gebruiken.
  5WOLF-Garten RR 5000 Snijhoek van 30 graden, bevat een anti-kleeflaag en papegaaienbek type.
  6Hofftech 6237 Voor dunne takjes van bloemen, comfortabele grip en verwijdert gemakkelijk moeilijk te bereiken takken.
  Over de auteur

  Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

  nelly oudejans - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  6 Beste Snoeischaren van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: