4 Beste Kattenverjagers van 2024

Door Nelly Oudejans / Laatste update op 01 mei 2023
Verdrijf ongewenste katten uit uw tuin met de beste kattenverjager.

Katten kunnen soms voor overlast zorgen in de tuin. Of het nu gaat om het graven van bloemperken, het bevuilen van de tuin of het beschadigen van tuinmeubelen, het kan allemaal erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om katten te verjagen en ervoor te zorgen dat ze je tuin met rust laten.

Één van de meest effectieve manieren om katten af te schrikken is door gebruik te maken van een kattenverjager. Maar welke kattenverjager is nu eigenlijk de beste? Wij hebben meerdere kattenverjagers getest, en zetten de beste keuzes hieronder voor u neer.

Vergelijk de 4 best geteste kattenverjagers

# Kattenverjager Voordelen
1
Pest-Tech PT-501 Beste solar kattenverjager
 • Batterijen die opladen met zonne-energie
 • Werkt met geluid
 • Diervriendelijk
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Pest-Tech PT-200 Beste budget kattenverjager
 • Budget kattenverjager
 • Geschikt op iedere plek
 • Ultrasone kattenverjager
Bekijk prijs bekijk prijs
3
Pest-Tech PT-219 Kattenverjager met lichtflitsen
 • Ultrasoon
 • Maakt gebruik van lichtflitsen
 • Regenbestendig (IP44)
Bekijk prijs bekijk prijs
4
Comfort Company Kattenverjager Pro Luxe kattenverjager voor buiten
 • Luxe uitstraling
 • LED-lichten
 • Waterdicht
Bekijk prijs bekijk prijs

Beste kattenverjagers van 2024

1. Pest-Tech PT-501

Beste solar kattenverjager

De Pest-Tech PT-501 is de beste kattenverjager die op dit moment te verkrijgen is. Het is een ultrasone kattenverjager, wat betekent dat hij gebruik maakt van geluid op een hoge frequentie. Hierdoor verdrijft hij ook andere ongedierte, zoals ratte, muizen en marters. Doordat hij gebruik maakt van geluid op een hoge frequentie, brengt hij geen schade toe aan mensen of dieren.

Het grote voordeel aan dit model is dat het een solar kattenverjager is. Hij werkt op batterijen, welke automatisch heel de dag worden opgeladen door zonne-energie. Hierdoor kunt u hem gewoon plaatsen in uw tuin of op het balkon, en heeft u er verder geen omkijken meer naar.

Redenen om te kopen

 • Batterijen die opladen met zonne-energie
 • Werkt met geluid
 • Diervriendelijk
 • Makkelijk te verplaatsen

Redenen om niet te kopen

 • Niet de goedkoopste optie

Bekijk de Pest-Tech PT-501 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Pest-Tech PT-501 bij Bol €33,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

2. Pest-Tech PT-200

Beste budget kattenverjager

Zoekt u een iets goedkopere kattenverjager? Dan kunt u overwegen om de Pest-Tech PT-200 te kiezen. Deze is iets goedkoper dan de PT-501, en werkt ongeveer hetzelfde. Hij verjaagt katten (en ook andere dieren) middels geluid met een hoge frequentie.

Hij is redelijk gevoelig, want hij detecteert alle beweging binnne een straal van 4 meter. Het bereikte grondoppervlak van het geluid is 200 m², waardoor hij ook dieren in de buurt zal afschrikken. Naast katten, kan hij ook andere dieren afschrikken zoals ratten, vogels en zelfs vleermuizen.

Aangezien geluidsgolven alleen in één rechte lijn kunnen gaan, is het niet verstandig om hem rondom hoge brede objecten te plaatsen. Plaats de Pest-Tech PT-200 in een open gebied om hem het meest effectief in te zetten.

Redenen om te kopen

 • Budget kattenverjager
 • Geschikt op iedere plek
 • Ultrasone kattenverjager
 • Op zonne-energie

Redenen om niet te kopen

 • Batterijen niet meegeleverd

Bekijk de Pest-Tech PT-200 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Pest-Tech PT-200 bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

3. Pest-Tech PT-219

Kattenverjager met lichtflitsen

De Pest-Tech PT-219 is een kattenverjager die uniek is in zijn soort. Naast dat hij gebruik maakt van ultrasone geluiden, werkt hij ook met felle lichtflitsen die dieren wegjagen. Schriks het hoge ultrasone geluid een kat niet af, dan zullen de lichtflitsen er wel voor zorgen dat hij wegrent. Deze lichten zullen automatisch gaan flitsen wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Als het licht en de geluidsgolven worden geactiveerd, gaat dit 25 seconden af. Daarna wordt het uitgezet tot de PIR-sensor een nieuwe beweging detecteert. Er kan ook voor een andere modus worden gekozen. In deze modus gaat de kattenverjager ieder kwartier dertig seconde lang af. Hierdoor weten dieren zeker dat ze hier niet in de buurt moeten komen.

Ook dit model maakt gebruik van heroplaadbare batterijen. Deze worden opgeladen door zonlicht, waardoor u nooit met een niet-werkende kattenverjager komt te zitten. Als er een tijdje geen zon meer is geweest en hij lege batterijen heeft, kunt u hem opladen aan de USB-poort.

Redenen om te kopen

 • Ultrasoon
 • Maakt gebruik van lichtflitsen
 • Regenbestendig (IP44)
 • Werkt op zonne-energie

Bekijk de Pest-Tech PT-219 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Pest-Tech PT-219 bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

4. Comfort Company Kattenverjager Pro

Luxe kattenverjager voor buiten

Ook de Comfort Company Kattenverjager Pro is een kattenverjager die gebruik maakt van ultrasone golven en felle LED-lichten om dieren uit uw tuin te jagen. Dit doet hij middels infrarood detectie door middel van een PIR-sensor. Wanneer een dier binnen een bereik van 10 meter van de kattenverjager komt, zal het apparaat af gaan.

De batterijen in deze kattenverjager gaan maar liefst 3 dagen mee. Deze worden opgeladen door zonlicht, dus zullen ze bijna altijd blijven draaien zonder dat u hem op moet laden. Als er toch een tijdje geen zon is, kunt u hem opladen met een USB-kabel.

Hij is geschikt voor iedere plaats, of het nu op het balkon is of in uw tuin. Met een goede waterdichtheid (IP44) kan hij iedere regenbui overleven. Doordat hij draadloos is kunt u hem ook makkelijk verplaatsen als u toch een betere plek weet.

Redenen om te kopen

 • Luxe uitstraling
 • LED-lichten
 • Waterdicht
 • Zonnepaneel

Redenen om niet te kopen

 • Dure kattenverjager

Bekijk de Comfort Company Kattenverjager Pro bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Comfort Company Kattenverjager Pro bij Bol €49,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

Waar moet u op letten tijdens het kiezen van de beste kattenverjager?

Veel mensen die katten weg willen hebben uit hun tuin kiezen voor een kattenverjager, maar waar moet u nu precies op letten tijdens het kiezen van een kattenverjager? Wij zetten hieronder de belangrijkste kenmerken en specificaties op een rij, zodat u straks precies weet waar een goede kattenverjager aan moet voldoen.

Type kattenverjager

Als u een kattenverjager wilt kopen, is het belangrijk om het juiste type te kiezen. Er zijn namelijk verschillende soorten kattenverjagers die allemaal net even anders werken.

Ultrasone kattenverjagers zijn het populairst, en werken door het uitzenden van hoogfrequente geluiden die voor mensen niet hoorbaar zijn, maar voor katten erg vervelend kunnen zijn. Deze verjagers zijn effectief voor het afschrikken van katten over een korte afstand, en zijn over het algemeen vrij goedkoop.

Waterstraal kattenverjagers werken door het uitzenden van een waterstraal op katten wanneer ze in de buurt komen van de verjager. Dit kan effectief zijn om katten op afstand te houden, maar vereist wel een wateraansluiting en voldoende waterdruk om te werken.

Geurstof kattenverjagers werken door het verspreiden van een geur die katten onaangenaam vinden. Dit kan variëren van citrusgeur tot pepergeur. Deze verjagers zijn doorgaans vrij goedkoop, maar kunnen minder effectief zijn dan ultrasone of waterstraal kattenverjagers.

Tot slot zijn er nog elektrische kattenverjagers, die werken door het uitzenden van een kleine elektrische schok wanneer katten in de buurt komen van de verjager. Dit kan effectief zijn, maar kan ook potentieel gevaarlijk zijn voor mens en dier en wordt daarom niet altijd aanbevolen.

Gevoeligheid & bereik

De gevoeligheid van een kattenverjager bepaalt hoe goed het apparaat reageert op de aanwezigheid van katten in de buurt, waardoor dit een belangrijk kenmerk is om rekening mee te houden als u de beste kattenverjager zoekt.

Sommige kattenverjagers hebben een instelbare gevoeligheid, zodat u het apparaat kunt aanpassen aan de specifieke omgeving waarin u het gebruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld de gevoeligheid verminderen als er veel andere dieren in de buurt zijn die het apparaat kunnen activeren.

Het is ook belangrijk om te overwegen waar u de kattenverjager plaatst, omdat de locatie van invloed kan zijn op de gevoeligheid van het apparaat. Als u de verjager in een open gebied plaatst, zoals een tuin of een oprit, kan een verjager met een groot bereik beter werken.

Bovendien kan de gevoeligheid van een kattenverjager ook worden beïnvloed door de grootte en bewegingssnelheid van de kat. Sommige verjagers hebben een hogere gevoeligheid nodig voor grote of snelle katten, terwijl andere verjagers minder gevoelig hoeven te zijn voor kleinere katten. Dit is een kwestie van testen omdat het dus per apparaat kan verschillen.

Stroombron

De stroombron is ook een belangrijke overweging tijdens uw zoektocht naar de beste kattenverjager. De meeste kattenverjagers werken op batterijen, waardoor er meer flexibiliteit is op het gebied van het plaatsen van het apparaat. U kunt hem makkelijk op een andere plek zetten zonder dat u ergens rekening mee moet houden.

Ook zijn er oplaadbare kattenverjagers. Deze moet u om de paar dagen een aantal uur opladen, zodat hij vervolgens weer een aantal dagen mee kan. Kattenverjagers met oplader zijn de goedkoopste optie, maar u heeft er wel het meeste werk aan.

Een populaire optie is een kattenverjager op zonne-energie. Deze heeft een klein zonnepaneeltje waardoor hij zichzelf op kan laden met zonlicht, waardoor u er helemaal geen omkijken meer naar hebt.

Weerbestendigheid

Bij het kiezen van een kattenverjager is het belangrijk om rekening te houden met de weerbestendigheid van het apparaat. Kattenverjagers zijn ontworpen om buiten te worden gebruikt, dus ze moeten bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en temperatuurschommelingen.

Veel kattenverjagers hebben een waterdichte behuizing die het apparaat beschermt tegen regen en vocht. Dit is vooral belangrijk als u in een regenachtig klimaat woont. Ook moet de verjager bestand zijn tegen zonlicht, zodat deze niet vervaagt of beschadigt door langdurige blootstelling aan de zon.

Sommige kattenverjagers hebben extra functies om ze beter bestand te maken tegen weersomstandigheden, zoals een afdekking die over de verjager heen geplaatst kan worden.

Veelgestelde vragen over een kattenverjager

Op zoek naar de beste kattenverjager maar weet u nog steeds niet precies wat u moet kopen? Misschien kunt u nog wat extra informatie opdoen door de onderstaande veelgestelde vragen te bekijken.

Zijn kattenverjagers veilig voor katten?

De meeste kattenverjagers zijn ontworpen om katten op afstand te houden zonder hen pijn te doen. Het is echter belangrijk om de instructies te volgen en de kattenverjager niet te dicht bij huisdieren te plaatsen. Op deze manier wordt de kattenverjager op de juiste manier gebruikt, en zal het apparaat veilig zijn voor katten.

Kan ik een kattenverjager gebruiken op een dakterras?

Een kattenverjager kan ook worden gebruikt op een dakterras. Zorg er wel voor dat het bereik en de gevoeligheid van de kattenverjager zijn aangepast aan de grootte van het dakterras en dat de kattenverjager op een veilige afstand van mensen en uw eigen andere huisdieren wordt geplaatst.

Hoe ver kan een kattenverjager geluid produceren?

Het bereik van het geluid van een kattenverjager varieert afhankelijk van het model. Sommige kattenverjagers hebben een bereik van 10 meter, terwijl andere modellen een bereik kunnen hebben van meer dan 20 meter. Het is belangrijk om de specificaties van het apparaat te controleren voordat u het aanschaft, omdat u anders misschien niet koopt wat u precies zoekt.

Kan ik een kattenverjager gebruiken om andere dieren weg te houden?

Ja, sommige kattenverjagers kunnen ook worden gebruikt om andere dieren, zoals honden, konijnen, vossen en vogels, weg te houden. Raadpleeg de specificaties van de kattenverjager om te controleren welke dieren kunnen worden afgeschrikt met uw specifieke apparaat.

Hoeveel kattenverjagers heb ik nodig voor mijn tuin?

Het aantal kattenverjagers dat u nodig heeft, hangt af van de grootte en vorm van uw tuin en waar u de kattenverjagers wilt plaatsen. Over het algemeen wordt aanbevolen om meerdere kattenverjagers te gebruiken om zo een ​​grotere dekking te krijgen en katten te voorkomen dat ze gewend raken aan de kattenverjager.

Hoe beoordelen jullie de beste kattenverjager?

Om de best geteste kattenverjager te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Nelly Oudejans - reviewify

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans