4 Beste Hogedrukreinigers van 2024

Door Nelly Oudejans / Laatste update op 01 mei 2023
Een hogedrukreiniger maakt een stuk beter schoon dan een ouderwetse tuinslang.
De allerbeste hogedrukreinigerkoop is..
Beste hogedrukreiniger: Kärcher K4 Premium

Kärcher is toch wel één van de beste merken als het gaat om hogedrukreinigers. Hun Kärcher K4 Premium verdiend onze eerste plek vanwege zijn watergekoelde motor, zelf in te stellen druk en toepasbaarheid voor vele soorten ondergronden.

Een hogedrukreiniger is een geweldig apparaat als u vastzittend vuil probeert te verwijderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wassen van uw auto, schoonmaken van tuingereedschap of het schoonspuiten van uw tuintegels. Met veel verschillende modellen die er beschikbaar zijn is het lastig om de beste hogedrukreiniger te vinden. Wij hebben verschillende modellen onder de loep genomen en ons oordeel gegeven in dit artikel.

Vergelijk de 4 best geteste hogedrukreinigers

# Hogedrukreiniger Voordelen
1
Kärcher K4 Premium Beste hogedrukreiniger van 2024
 • Watergekoelde motor.
 • Makkelijk op te bergen.
 • Druk zelf in te stellen.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Bosch Universal Aquatak 135 Beste koop hogedrukreiniger
 • Makkelijk te verplaatsen.
 • Werkdruk tot 135 bar.
 • Lengte van 7 meter.
Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (3)
3
 • Maximale druk van 140 bar.
 • Makkelijk verplaatsen.
 • Voert 420 liter per uur door.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Werkdruk van 120 bar (regelbaar).
 • Verschillende accessoires.
 • Lichtste uit de test.
Bekijk prijs bekijk prijs

Beste hogedrukreinigers van 2024

1. Kärcher K4 Premium

Beste hogedrukreiniger van 2024

Kärcher kwam online veel naar boven als het bestverkochte merk als het gaat om hogedrukreinigers. Ze bevatten geweldige specificaties, waar we wat dieper op in zullen gaan.

Met deze hogedrukspuiter kunt u bijna al het vuil van bijvoorbeeld uw auto of terras afspuiten, aangezien hij een maximale werkdruk bevat van 130 bar, wat erg krachtig is en goed is voor dit soort oppervlaktes. Natuurlijk hoeft u op een auto niet dezelfde druk te gebruiken als op uw terras, omdat dit anders schade kan toebrengen.

Als het gaat om het opbergen van dit product, neemt hij niet erg veel ruimte in beslag. Het product zelf is maar een halve meter breed, en de slang kan worden opgerold in de haspel waardoor deze ook geen extra ruimte in beslag neemt.

Door zijn ingebouwde waterkoeling heeft dit product een veel langere levensduur dan andere hogedrukreinigers met een luchtgekoelde motor, aangezien deze veel sneller oververhit raken. Dit scheelt erg voor uw portemonnee!

Redenen om te kopen

 • Watergekoelde motor.
 • Makkelijk op te bergen.
 • Druk zelf in te stellen.
 • Toepasbaar voor veel ondergronden.

Bekijk de Kärcher K4 Premium bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Kärcher K4 Premium bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

2. Bosch Universal Aquatak 135

Beste koop hogedrukreiniger
Bosch Universal Aquatak 135 Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (3)

Deze hogedrukreiniger van Bosch met een groot assortiment aan accessoires heeft een vermogen van 1900 Watt en voert ruim 400 liter water per uur door.

Door middel van de slanghaspel die in deze drukreiniger geïmplementeerd is kunt u gemakkelijk uw slang opbergen zonder dat het veel extra ruimte in beslag neemt.

De werkdruk van dit product kan worden ingesteld tot een maximum van 135 bar wat net iets hoger is dan de beste uit onze lijst, waardoor hij net wat meer kracht kan zetten. (5 bar verschil maakt echter geen enorm verschil)

Door middel van de wielen die onder de hogedrukreiniger zitten kan hij makkelijk worden verplaatst. Het scheelt wel dat u hem niet op hoeft te tillen, omdat hij bijna 10 kilogram weegt.

Het enige nadeel van dit product is dat er een Franse handleiding bij komt waardoor het lastig kan zijn voor de gemiddelde Nederlander om deze te begrijpen. Als u uiteindelijk dit product hebt gekocht, kunt u hier de Engelse handleiding vinden.

Redenen om te kopen

 • Makkelijk te verplaatsen.
 • Werkdruk tot 135 bar.
 • Lengte van 7 meter.
 • Handige haspel om de slang in op de bergen.

Bekijk de Bosch Universal Aquatak 135 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Bosch Universal Aquatak 135 bij Bol €151,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Bosch Universal Aquatak 135 bij Coolblue €174,00 Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Bosch Universal Aquatak 135 bij Blokker €244,00 Levering binnen twee werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

3. Powerplus POWXG90410

Powerplus is een bekend merk als het gaat om klus- of tuingereedschap. Met deze hogedrukreiniger die zij hebben geproduceerd is zeker niets mis, hij bevat zelfs een werkdruk van 140 bar wat krachtiger is dan beide producten hierboven.

Naast dat hij bezit over zo veel kracht, heeft hij een vermogen van 1800 Watt en kan hij tot wel 420 liter water per uur doorvoeren.

Hij bevat een ingebouwde zeep pomp, waardoor u gemakkelijk met een druk op de knop zeep kunt toevoegen aan uw waterstraal. Echt een uitkomst als u bijvoorbeeld uw auto wilt schoonmaken met deze hogedrukreiniger!

Doordat er wieltjes onder het apparaat zitten kunt u hem gemakkelijk heen en weer rollen. Gelukkig maar, want hij bevat een gewicht van 11 kilogram waardoor het wat lastig is om hem te tillen.

Als u hem wil opruimen, neemt hij niet erg veel ruimte in beslag. Hij is ongeveer net zo breed als een gemiddelde liniaal en de slang kan worden opgerold in de ingebouwde haspel.

Redenen om te kopen

 • Maximale druk van 140 bar.
 • Makkelijk verplaatsen.
 • Voert 420 liter per uur door.
 • Verschillende lansen beschikbaar.

Bekijk de Powerplus POWXG90410 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Powerplus POWXG90410 bij Amazon €99,00 Geleverd binnen 2 tot 4 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Powerplus POWXG90410 bij Bol €130,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

4. Nilfisk C120.7-6 PCAD

Allereerst ligt de maximale werkdruk van deze hogedrukreiniger op 120 bar, wat minder is dan de andere reinigers die wij hebben bekeken in ons onderzoek. Hij is wel regelbaar, waardoor u ook kunt reinigen op een lager aantal bar.

Hij is vergeleken met de andere hogedrukreinigers wel wat makkelijk te tillen, omdat hij net wat meer weegt dan acht kilogram. Net als de andere hogedrukreinigers bevat hij wielen zodat u geen hernia krijgt als u hem heel de dag heen en weer moet slepen.

Het is niet de krachtigste, maar als we kijken naar de prijs dan maakt dit hem wel aantrekkelijk. U krijgt er ook erg veel accessoires bij zodat u deze niet zelf nog erbij hoeft aan te schaffen en u gelijk aan de gang kunt.

Redenen om te kopen

 • Werkdruk van 120 bar (regelbaar).
 • Verschillende accessoires.
 • Lichtste uit de test.
 • Goed geregelde garantie.

Bekijk de Nilfisk C120.7-6 PCAD bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Nilfisk C120.7-6 PCAD bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

Hogedrukreiniger aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe hogedrukreiniger? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met hogedrukreiniger aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

NILFISK MC 4M-180/740 XT
NILFISK MC 4M-180/740 XT
€1989.00 €1763.96
Bekijk bij Bol
BLACK+DECKER hogedrukreiniger / hogedrukspuit 2100
BLACK+DECKER hogedrukreiniger / hogedrukspuit 2100
€287.99 €195.99
Bekijk bij Bol
BLACK+DECKER hogedrukreiniger / hogedrukspuit 1800
BLACK+DECKER hogedrukreiniger / hogedrukspuit 1800
€199.99 €108.99
Bekijk bij Bol
Nilfisk Premium 180-10 Garden Hogedrukreiniger - 1
Nilfisk Premium 180-10 Garden Hogedrukreiniger - 1
€679.00 €589.00
Bekijk bij Bol

Eigenschappen van de beste hogedrukreinigers

Een normale tuinslang met stromend water kunnen helpen bij het reinigen van stof en vuil van verschillende huishoudelijke oppervlakken. Het is echter mogelijk dat u water onder druk nodig hebt om te kunnen omgaan met taai en diepgeworteld vuil van een grotere verscheidenheid aan oppervlakken. Hier komen hogedrukreinigers in beeld.

Deze apparaten hebben gespecialiseerde mechanismen om water onder extreem hoge druk en met extreem hoge reinigingskracht uit te pompen. We hebben hier de belangrijkste kenmerken opgesomd waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een hogedrukreiniger.

Soorten drukreinigers

Drukreinigers kunnen worden ingedeeld op basis van wat hun motoren aandrijft. Normale watertanks voorzien onze huizen van water onder druk, meestal met zwaartekracht, maar powerwashers hebben meer energie nodig om water onder extreme druk te comprimeren en te spuiten.

Elektrisch

Dit is het meest voorkomende type. Elektrische drukreinigers moeten tijdens het gebruik worden aangesloten op een stopcontact. Ze kunnen een grote verscheidenheid aan huishoudelijke oppervlakken en garages reinigen, maar ze zijn niet zo krachtig als hun gasgestookte tegenhangers.

Benzine

Wasmachines die op benzine lopen kunnen een nog hogere druk en efficiëntie leveren. Ze zijn mobieler voor gebruik buitenshuis omdat ze geen stopcontacten nodig hebben. Het nadeel is dat u benzine stand-by moet hebben voor het geval de brandstof opraakt.

Op batterij

Dit zijn draadloze varianten die zorgen voor een betere draagbaarheid en wendbaarheid, een beetje te vergelijken met steelstofzuigers. De druk is vergelijkbaar met het vermogen van elektrische ringen, maar ze hebben meestal kleinere motoren. U hoeft er alleen maar een volledig op te laden, zodat u niet halverwege de reiniging wordt onderbroken.

Elektrische hogedrukreinigers zijn het meest populair omdat ze energiezuinig zijn. Ze produceren minder lawaai en geven geen rook af in vergelijking met modellen op benzine. De meeste elektrische modellen voldoen ook aan de meeste huishoudelijke schoonmaakbehoeften.

Reinigingstoepassingen

U moet rekening houden met de soorten oppervlakken die u wilt reinigen bij het verkrijgen van een hogedrukreiniger. Een elektrische hogedrukreiniger werkt goed voor de meeste huishoudens en garages.

Om sommige eenheden en afkortingen uit de weg te ruimen, is de bar een meeteenheid voor waterdruk. Een bar is gelijk aan 14,5 pond per vierkante inch (PSI) in Amerikaanse maten. Ook heeft de drukreiniger een constante toevoer van water nodig en het volume dat hij verbruikt wordt gemeten in liters per uur (LPH).

Algemene reinigingsbehoeften

U hebt ongeveer 80-100 bar druk (1200-1400 PSI) en 200-300 LPH nodig voor het reinigen van garagevloeren en het wassen van auto's. Deze druk en waterdoorvoer zijn ook van toepassing voor het reinigen van een bijvoorbeeld een fiets of zelfs uw tuingereedschap.

Metselwerk

Voor bakstenen en steenwerk zijn ongeveer 200 bar (2900 PSI) of meer nodig, die gemakkelijk 400-500 LPH kunnen verbruiken. Er zijn sterkere reinigers nodig om algen en schimmels te verwijderen die zich op stenen of betonnen oppervlakken hebben opgehoopt. Als vuistregel geldt dat modellen die een hoge druk kunnen afgeven, ook meer water nodig hebben.

Het is aan te raden om de handleiding zorgvuldig te lezen bij het gebruik van hogedrukreinigers. Een poreus steenoppervlak kan beschadigd raken als u te veel waterdruk gebruikt, dus overweeg eerst het gebruik van minder krachtige reinigingsmiddelen.

Vermogen

De gemiddelde drukreiniger die voor woningen wordt gebruikt, werkt met ongeveer 1500 watt vermogen. Dit is meestal genoeg om 80-100 bar druk op te wekken. Modellen die bedoeld zijn voor lichtere taken kunnen tussen 50-200 watt werken en ze produceren slechts ongeveer 20-30 bar druk.

Houd er rekening mee dat het door de fabrikant aangegeven vermogen het maximale vermogen is en dat u de druk van de elektrische hogedrukreinigers eenvoudig kunt wijzigen. Afhankelijk van het oppervlak dat moet worden gereinigd, kunt u de druk verlagen om minder stroom te verbruiken. Als u met 1500 watt werkt, kost het u waarschijnlijk â‚~0,15 tot â‚~0,30 per uur.

Lansen en sproeiers

Lansen zijn slangen die het handvat van de hogedrukreiniger verbinden met het mondstuk dat water afgeeft. Aan de basis van de lans zit de trekker die u moet indrukken of vastpakken om de sproeistraal te starten. Dit betekent dat u zich niet hoeft te bukken en dicht bij het te reinigen oppervlak hoeft te zijn.

Aan het einde van de lans bevindt zich een sproeier die de druk beïnvloedt en de vorm van de sproeier bepaalt. Drukreinigers worden meestal gebundeld met een lans en een sproeier, maar high-end modellen worden geleverd met verschillende types:

Een vaste spuitlans spuit met een constante druk en vorm. U kunt het vermogen niet aanpassen en de enige manier om de druk te verminderen is door de sproeier van het oppervlak weg te houden.

Met variabele druklansen kunt u daarentegen het drukvermogen van een brede ventilator naar een gericht punt verplaatsen. Daarom worden deze ook wel variabele ventilatorstralen genoemd. U kunt overschakelen op een brede, lage druk straal wanneer u te maken heeft met kwetsbare oppervlakken.

Een roterende lans is meer geschikt voor het reinigen van bestratingsplaten en zware vervuilingen. Deze lans heeft een gerichte straal die ronddraait, waardoor een hogedrukstraal ontstaat als hij de sproeier verlaat. Deze moet niet worden gebruikt voor het reinigen van banden of het blokkeren van bestrating, omdat dit mogelijk schade kan veroorzaken.

Tot slot zijn schuine lansen ontworpen om moeilijk bereikbare oppervlakken te reinigen. Goede voorbeelden hiervan zijn onder uw tuinmeubilair of de onderkant van uw auto.

Veelgebruikte accessoires bij een hogedrukreiniger

Er zijn accessoires die u aan uw hogedrukreiniger kunt bevestigen om specifieke oppervlakken te reinigen. Ze worden meestal samen met de wasmachine in een pakket geleverd of u kunt ze apart aanschaffen.

Borstels

Borstelhulpstukken zijn nuttig voor het reinigen van uw auto of het wassen van kassen. Ze kunnen vast of draaibaar zijn. De vaste of passieve borstels hebben gaten tussen de haren om het water eruit te laten. De roterende borstelharen daarentegen zijn meestal cirkelvormig en draaien snel als het water uit de machine stroomt.

Terrasreiniger

Deze hulpstukken zijn gemaakt van ronde kappen met borstels aan de onderkant. Wanneer ze op de slang zijn aangesloten, bewegen de roterende sproeiers in de plastic kap met hoge snelheid om het vuil van de grond te spoelen. Er zijn modellen met handgrepen zodat u ze kunt optillen om verticale oppervlakken te reinigen.

Normale lansen hebben de neiging om rommelig te zijn bij het schoonmaken van terrassen. De opzetkappen vangen het vuile water effectief op en voorkomen dat het overal terechtkomt.

Wielen en opslagfuncties

Houd rekening met het gewicht van de hogedrukreiniger en de opslagruimte voor uw apparaat. Dit komt omdat krachtige apparaten zwaar en een beetje volumineus kunnen zijn. Het kan geweldig zijn als u de reiniger kunt rondrijden, maar u moet er zeker van zijn dat u gelijkmatig terrein en voldoende oprijplaten rond het werkgebied hebt.

Drukreinigers kunnen ook een opbergplaats voor hulpstukken hebben of voor het netjes opbergen van de lansen en hulpstukken. Op die manier kunt u de hele machine met de bijbehorende accessoires gemakkelijk in één keer verrijden.

Voor- en nadelen van een hogedrukreiniger

Natuurlijk heeft een hogedrukreiniger vele voordelen, maar er zijn, net als bij ieder ander product, ook altijd een aantal nadelen aan verbonden.

Voordelen

 • Een hogedrukreiniger maakt het makkelijker om vele oppervlakte schoon te maken dan wanneer u bijvoorbeeld een tuinslang met veel lagere druk zou moeten gebruiken.
 • Veel van de beste hogedrukreinigers zijn gemaakt van stevig materiaal, waardoor ze vaak zonder moeite meerdere jaren mee kunnen.

Nadelen

 • Wanneer u een straal met te grote druk op iets verkeerds gebruikt kan dit flinke schade toebrengen aan het voorwerp
 • Ze zijn al snel 10x duurder dan wanneer u een nieuwe tuinslang zou kopen.
Over de auteur
Nelly Oudejans - reviewify

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans