6 Beste Elektrische Terrasverwarmers van 2022

Laatste update op 24-05-22 door Nelly Oudejans

Een goede terrasverwarmer is een ideale oplossing voor in uw tuin in de winter. Met tientallen producten die online beschikbaar zijn kan het ingewikkeld zijn om te weten hoe u zelf de beste elektrische terrasverwarmer kunt kiezen.

Bij Reviewify hebben wij de afgelopen periode onderzoek gedaan naar verschillende patio heaters en hebben wij de beste koop gevonden. In het overzicht hieronder kunt u onze testresultaten lezen.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Sunred Indus 2100 - de beste terrasverwarmer
Aanpasbare warmtestand, 20m² verwarmingsbereik en goede omvalbeveiliging. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Sunred Sirius Hangend
Handige afstandsbediening, makkelijk te installeren en straalt goede warmte uit. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Eurom Flameheater
Makkelijk te verplaatsen, instelbare warmte-intensiteit en heater op gasbasis Bekijk prijs arrow right
#4
Eurom Golden Shadow
Intensiteit is instelbaar, warmte lamp is niet te fel en ongeveer 5000 branduren. Bekijk prijs arrow right
#5
Arpe Sears Flameheater
Aantrekkelijk geprijsde heater, makkelijk in elkaar te zetten en lage verbruikskosten. Bekijk prijs arrow right
#6
Eurom Partytent Heater Sail
Goedkope heater, makkelijk te installeren (Plug & play) en eenvoudig te verplaatsen. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere terrasverwarmer onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 11 Producten Bekeken
clock 15 Uur Aan Onderzoek
review 74 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste terrasverwarmer

1. Sunred Indus 2100

Sunred Indus 2100
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De staande versie van de Sunred Indus 2100 is geweldig als u geen plek heeft om de terrasverwarmer op te hangen. Hij bevat drie verschillende standen waardoor u de intensiteit van de warmte geheel zelf kunt bepalen. Daarnaast heeft deze beste heater nog het voordeel dat hij door de wind bijna geen verlies in warmte heeft. De verbruikskosten per uur liggen rond de 45 cent, wat een normaal bedrag is voor de gemiddelde terrasverwarmer.

Klanten vinden dit een geweldige lamp voor het geld. Hij mag dan wat duurder zijn, maar met de kwaliteit is helemaal niets mis. Het licht is voor sommige mensen aan de felle kant, maar hij maakt uw tuin wel lekker knus en warm.

Bekijk de Sunred Indus 2100 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dé beste terrasverwarmer aangezien hij verschillende standen heeft en een verwarmingsbereik van ongeveer 20 vierkante meter heeft. Hiermee kunt u lekker genieten aan de tuintafel met de heater er naast.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Sunred Sirius Hangend

Sunred Sirius Hangend
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Sunred Sirius is de beste koop als u een hangende terrasverwarmer zoekt. Het leuke aan deze heater is dat hij terwijl hij uw terras verwarmt ook LED-verlichting bevat. Hiermee kan hij ook gelijk als lamp dienen en maakt dit hem multi-functioneel. Hij bevat een afstandsbediening waarmee u hem kunt instellen op één van de drie beschikbare standen en uw gewenste intensiteit.

Deze terrasverwarmer is op vele webshops de meest en best beoordeelde uit zijn categorie. De consument is vooral te spreken over de warmte die hij geeft en hoe makkelijk hij te monteren is. Vaak overtreft hij de verwachtingen van de koper.

Bekijk de Sunred Sirius Hangend bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Als u een hangende terrasverwarmer zoekt dan raden wij deze zeker aan. Aangezien hij ook LED-verlichting bevat hebben wij deze heater een verdiende tweede plek gegeven in onze beste kooplijst.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Eurom Flameheater

Eurom Flameheater
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Flameheater van Eurom heeft een mooi design en is de beste sfeervolle terrasverwarmer op basis van gas die wij hebben onderzocht. Hij heeft een erg groot verwarmingsbereik van wel 50m² (vierkante meter). Aangezien hij van gas is heeft dat wel een nadeel, en dat is dat hij meer verbruikt per uur dan een elektrische terrasverwarmer. Gemiddeld verbruikt deze heater 550g/h, wat gelijk staat aan twee euro per uur.

Naast dat deze terrasverwarmer u wat meer kost, krijgt u wel waar voor uw geld. De warmte-intensiteit is makkelijk in te stellen en u kunt hem heen en weer rijden door middel van zijn wielen. Hij geeft wel iets minder warmte als u deze vergelijkt met andere heaters die wij hebben bekeken in onze test.

Bekijk de Eurom Flameheater bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goede terrasverwarmer als u op zoek bent naar één op basis van gas. Hij verbruikt hierdoor wel meer, maar het verwarmingsbereik is wel hoger als de nummer één en twee uit onze test.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Eurom Golden Shadow

Eurom Golden Shadow
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit type terrasverwarmer heeft u waarschijnlijk al wel vaker gezien als u in de winter op het terras heeft gezeten. Het is over het algemeen dé aanrader als u de beste heater zoekt voor een terras waar veel wind staat.

Met verbruikskosten van ruim 50 cent per uur ligt hij wat aan de hoge kant, maar zijn andere kenmerken maken dit weer goed. De heater is instelbaar in warme, kan draaien en bevat verschillende standen. Hij is als los product online beschikbaar in drie verschillende vermogensbereiken:

 • 750 - 1500 watt
 • 1000 - 2000 watt
 • 1250 - 2500 watt

Bekijk de Eurom Golden Shadow bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Golden Shadow van Eurom is dé perfecte voor een terras waar veel wind staat. Hij is handig te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening en is beschikbaar in drie verschillende wattages.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Arpe Sears Flameheater

Arpe Sears Flameheater
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De mooie vlam in deze terrasverwarmer op basis van gas maakt het een prachtige toevoeging in iedere tuin wanneer het donker is. Daarnaast is hij erg aantrekkelijk geprijsd en is de bediening goed weggewerkt in het product zodat het niet te erg opvalt.

Deze goede terrasverwarmer geeft goede warmte af en is ook makkelijk in elkaar te zetten door middel van de meegeleverde handleiding. De verbruikskosten liggen rond de 1 euro per uur, wat de helft is van de eerdergenoemde verwarmer.

Bekijk de Arpe Sears Flameheater bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Terrasverwarmer op basis van gas met een prachtige vlam. Met zijn aantrekkelijke prijs zal hij een goede sfeer toebrengen aan uw tuin wanneer u er bij zit in het donker. De wind is wel een grote factor die de warmte-intensiteit in de weg kan staan.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Eurom Partytent Heater Sail

Eurom Partytent Heater Sail
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met deze goedkope terrasverwarmer kunt u in koudere tijden uw tuinfeest met een flinke tijd verlengen. Het is een goedkope manier om uw tuin nog even warmer te houden voordat het te koud is om naar binnen te moeten. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de stekker van deze heater in het stopcontact te steken waarna u door kunt gaan met feesten.

Klanten zijn, ondanks zijn lage prijs, over het algemeen heel goed te spreken over deze terrasverwarmer. Er wordt aangegeven dat hij makkelijk op te hangen is en u urenlang kunt genieten van de warmte die hij uitstraalt.

Bekijk de Eurom Partytent Heater Sail bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Kort gezegd, de beste goedkope terrasverwarmer waarbij u alleen de stekker in het stopcontact hoeft te doen om hem te installeren. U kunt goedkoop urenlang genieten van heerlijke warmte tijdens de koude winterperiodes.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Belangrijke onderdelen om naar te kijken wanneer u de beste terrasverwarmer zoekt

Eigenlijk is de terrasverwarmer propaan of een elektrisch aangedreven apparaat dat warmte produceert. Het mechanisme is hetzelfde als dat van een kachel, die een ontsteking heeft en ook de elektriciteit of het gas als energiebron gebruikt. Vervolgens wordt het verbrande apparaat aangesloten op een lamp die de warmte afgeeft. Sommige kachels hebben ook kleine blaasjes die zijn aangesloten op een brander voor de krachtigere warmteopwekking. Normaal gesproken hebben deze terrasverwarmers een statief dat het verwarmingsdeel verhoogt. Meestal wordt deze ingepakt door een klein stukje metaal om te voorkomen dat de warmte toeneemt. Er zijn enkele modellen beschikbaar die gebruik maken van glazen buizen, die de warmte bevatten en deze ook in matige hoeveelheden verspreiden. Deze warmte wordt daadwerkelijk gemeten in Britse thermische eenheden of BTU's.

Hier is de BTU een hoeveelheid energie die essentieel is om de temperatuur in een beslag van water met één graad te verhogen. In een metrisch systeem is het equivalent van BTU een calorie. Deze terrasverwarming is echter een innovatie om de verwarmingsproblemen tijdens de wintermaanden tegen te gaan. Het stelt u ook in staat om tijdens de koude nachten het hele jaar door op een dek of buiten in uw tuin te verblijven. Sommige verwarmers werken ook goed in de vrieskou. Ook kunnen heaters binnenshuis worden gebruikt, met name in de kelders en garages om bevroren leidingen in de winter te ontdooien of de motoren van de auto te de-icen. Wanneer u de beste terrasverwarmer koopt, zijn er een aantal belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden:

 • Na het definiëren van de benodigde warmte, moet u de veiligheidskenmerken van een product controleren. De veilige kachels hebben altijd een eenvoudige AAN- en UIT-schakelaar die gemakkelijker toegankelijk is.
 • Als de terrasverwarming meer warmte produceert en barst van de vlammen, dan is dit product volkomen onveilig.
 • Het vuur dat door een brander wordt geproduceerd, mag geen brandwonden veroorzaken tijdens het hanteren ervan. De ontstekingsschakelaar moet zeer eenvoudig te bedienen zijn en mag zelfs de huid niet beschadigen.
 • Een ander aspect dat verband houdt met de veiligheid is de stabiliteit. De kachel moet zeer stabiel zijn en mag tijdens het gebruik niet omvallen. Dit is belangrijker, omdat de kachel mogelijk brand zal veroorzaken als hij niet stabiel op zijn plaats staat.
 • Ook moet de kachel eenvoudigweg worden gemonteerd. Er zijn producten die gewoon aan een gastank worden vastgehaakt of die gewoon in drie kleine onderdelen worden geleverd.
 • Het monteren van deze terrasverwarmer met te veel componenten kan dit proces weinig moeite kosten en het mechanisch testen bemoeilijken.
 • Als de verwarming slecht gemonteerd is, kan deze in vlammen uitbarsten.
 • Afgezien van de veiligheid is het een groot pluspunt als de kachel modieus is gemaakt. De kachels met eenvoudig uitziende lampen en accessoires kunnen het uiterlijk van elk dek of terras verbeteren.
 • Het beste ontwerp zal ook uw ruimte creëren die een geweldige uitstraling heeft, die geschikt zou kunnen zijn voor sociale evenementen.

Kenmerken van een goede terrasverwarmer

De terrasverwarmers zijn eigenlijk toestellen voor buitenshuis die gebruik maken van een proces van warmteoverdracht (op dezelfde manier hoe een aircooler dit doet met koude lucht) dat bekend staat als stralingswarmte. De stralingswarmte levert altijd energiegolven die warm worden als ze een vast voorwerp raken. De stralingswarmte wordt immers rechtstreeks op het object of de persoon overgebracht, maar de gecreëerde warmte zal niet door de wind worden doorgegeven en maakt het als meest effectieve modus om de buitenruimte te verwarmen. Wat de vaste objecten ook in een pad van de zon zijn, ze worden opgewarmd door de UV-stralen. De terrasverwarmers werken dus op een vergelijkbare nauwkeurige manier. Vaker worden de terrasverwarmers ook uitgerust met een reflectorpaneel, een koepelvormig of gebogen stuk metaal, dat op een bovenzijde of net achter een verwarmingseenheid zit om de warmte naar de omgeving te reflecteren. De uitstekende eigenschappen om in de terrasverwarmers te zoeken zijn hieronder weergegeven.

Kantelschakelaar

Bij het kantelen voorafgaand aan een bepaalde hoek activeert de kantelschakelaar de instinctieve uitschakeling.

Milieuvriendelijk

Volgens de EPA-normen is de terrasverwarming voorzien van het ontwerp dat brandstof- en energiezuinig is, zodat het redelijk is voor de klant.

Veiligheidsschakelaar uitschakeling

In noodgevallen schakelt de veiligheidsuitschakeling op een toegankelijke manier een brandstofreserve uit om de brandbedreigingen te stoppen.

Tips voor het kiezen van de juiste terrasverwarmer

Wanneer u een terrasverwarmer kiest, zal uw beslissing uiteindelijk neerkomen op het vermogen, de energiesoort, het materiaal en de grootte die u wilt. In feite is het een heel goed idee om het aantal unieke modellen te vergelijken.

U moet de compatibiliteit van uw terrasverwarmer met zijn gasapparatuur controleren. Zelfs sommige producten kunnen worden gebruikt met dubbele vormen van gas zoals propaan en butaan. Als u de voorkeur geeft aan het installeren van uw terras met de elektrische kachel, moet u aandacht besteden aan de dekking van de elementen. Het is een prachtig idee om de kachel veilig op de grond te zetten.

Hoe kunt u uw terrasverwarmer veilig onderhouden en verzorgen?

 • Om de brandbedreigingen te stoppen, plaatst u de terrasverwarmers uit de buurt van ontvlambare materialen zoals gebladerte en stoffen.
 • Het gebruik van een terrasverwarmer wordt voorgesteld om uw terrasverwarmer te beschermen tegen stof en beestjes die in een brander terechtkomen terwijl deze niet in gebruik is.
 • U kunt ervoor zorgen dat u de volledige gaskleppen uitschakelt terwijl u uw verwarmingstoestel reinigt.
 • Het verwijderen van een reflector wordt sterk aangeraden tijdens het opslaan van uw verwarmingstoestel, omdat een reflectorgedeelte kan overhangen. Om potentiële dreiging tegen te gaan en ook om hulp bij de opslag te ondersteunen, kunt u eenvoudigweg de vleugelmoeren losmaken en het reflectorgedeelte op zijn plaats houden.
 • Als het slechte weer nadert, kunt u uw verwarmingstoestel veilig afdekken en beschermen met een meubelstuk om het af te schermen van de buitenelementen. Ook het verplaatsen van het apparaat naar een veiligere plaats zal helpen om de waarde ervan te behouden.
 • Wanneer u de terrasverwarmer koopt, raadpleegt u altijd de gebruiksaanwijzing voordat u een locatie voor uw terrasverwarmer kiest, om er zeker van te zijn dat er voldoende ruimte is tussen de verwarmer en eventuele brandbare materialen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 11 producten bekeken waarvan er 6 als goede terrasverwarmer uit de test zijn gekomen met als beste koop de Sunred Indus 2100. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Sunred Indus 2100 full starfull starfull starfull starfull star Waterbestendig, aanpasbare warmtestand en 20m² verwarmingsbereik.
2 Sunred Sirius Hangend full starfull starfull starfull starfull star Verwarming- & lichtcombinatie, verschillende intensiteiten en handige afstandsbediening.
3 Eurom Flameheater full starfull starfull starfull starfull star Verwarmingsbereik van 50m², makkelijk te verplaatsen en instelbare warmte-intensiteit.
4 Eurom Golden Shadow full starfull starfull starfull starempty star Perfect voor terras met wind, intensiteit is instelbaar en warmte lamp is niet te fel.
5 Arpe Sears Flameheater full starfull starfull starfull starempty star Bevat een prachtige vlam, aantrekkelijk geprijsde heater en makkelijk in elkaar te zetten.
6 Eurom Partytent Heater Sail full starfull starfull starempty starempty star Goedkope heater, makkelijk te installeren (Plug & play) en eenvoudig te verplaatsen.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify
-->