5 Beste Sporthorloges met Hartslagmeter van 2022

Laatste update op 24-05-22 door Pieter Blom

Als u een fanatieke hardloper, wielrenner, of misschien wel crossfitter bent, dan hebt u baat bij een goed sporthorloge. Deze komen vaak met vele functionaliteiten om uw sportprestaties te monitoren en te verbeteren. Met wel honderden modellen op de markt kan het onoverzichtelijk zijn om exact te weten welke u nodig heeft. Dat is precies de reden waarom wij voor u de beste sporthorloges waar een hartslagmeter in zit hebben onderzocht.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Garmin Vivoactive 4S - de beste sporthorloge
Nauwkeurige hartslagmeting, werkt met Spotify en accurate GPS-locatie. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Polar Vantage M
Prachtig uiterlijk, accu gaat lang mee en zit erg comfortabel. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Garmin Forerunner 735XT
Snelle GPS locatie, ingebouwde stappenteller en waterdicht tot wel 50m. Bekijk prijs arrow right
#4
Garmin Fenix 5S Plus
Hartslagdata beschikbaar op de wijzerplaat, muziek op opslaan en makkelijk te bedienen. Bekijk prijs arrow right
#5
Polar M200 - Hardloophorloge
Duidelijke digitale klok, compatibel met Strava app en ook beschikbaar in witte variant. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere sporthorloge onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 15 Producten Bekeken
clock 20 Uur Aan Onderzoek
review 175 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste sporthorloge

1. Garmin Vivoactive 4S

Garmin Vivoactive 4S
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Garmin Vivoactive 4S is een solide keuze die verschillende handige meetinstrumenten bevat. Voordelen hiervan zijn een hartslagmeter, stappenteller en ingebouwde GPS.

Deze sporthorloge is waterdicht tot wel 5 meter onderwater, waardoor u hiermee gemakkelijk in de regen kunt hardlopen en zelfs mee kunt zwemmen zonder enige problemen te ervaren. Daarnaast bevat hij een touchscreen waardoor u hem erg gemakkelijk kunt aansturen door uw vingers te gebruiken.

Verschillende apps kunnen worden gebruikt in combinatie met dit horloge, zoals Strava, MyFitnessPal, RunKeeper & Spotify (muziek mag natuurlijk niet ontbreken!). De Near Field Communication maakt het mogelijk om met uw sporthorloge te betalen bij een pinautomaat, dus u kunt wanneer u beschikt over dit horloge uw portemonnee thuis laten!

U kunt met de Vivoactive 4S ook uw wekker van uw mobiel uit laten, aangezien hij een ingebouwde wekker bevat. Deze maakt u wakker met lichte trillingen waardoor u geen harde geluiden meer nodig heeft om wakker te worden. Dit is erg rustgevend als u het mij vraagt, zelf gebruik ik dit ook al jaren.

Bekijk de Garmin Vivoactive 4S bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een solide keuze sporthorloge met veel verschillende mogelijkheden. Uw hartslag wordt continu gemeten met de sensor en hij kan tegen regen. De batterij gaat dagenlang mee, maar niet als u de GPS gebruikt want dan houdt hij het een paar uur vol.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Polar Vantage M

Polar Vantage M
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De prijscategorie van dit sporthorloge is bizar, aangezien u ze niet zo goedkoop zult vinden met de hoeveelheid mogelijkheden dit de Polar Vantage M bevat.

Door middel van de automatische slaapmonitoring die in dit horloge zit ingebouwd zult u kunnen zien of dit een verbeterpunt voor u is. Wanneer u beter slaapt zult u beter presteren, en dat is precies waar dit horloge u mee kan helpen.

Een mooi voordeel aan deze Polar is dat de batterij tot wel dertig uur mee gaat in de trainingsmodus, wat een stuk langer is dan bij vergelijkbare modellen. Hij meet niet alleen uw hartslag, maar ook de dagelijkse stappen die u loopt, de hoogte waarop u zich bevind en nog veel meer.

Het is met dit horloge mogelijk om te diepzeeduiken, aangezien hij tot 30 meter diep waterdichtheid garandeert, wat uitmuntend is voor een horloge. Het enige nadeel dat wij hebben gevonden is dat hij geen touchscreen heeft, waardoor u de horloge zult moeten besturen via de knopen aan de zijkant van het scherm.

Bekijk de Polar Vantage M bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een sporthorloge met een mooi design die een accurate hartslagmeting bevat. Naast de hartslagmeter bevat hij nog veel meer verschillende meters die uw dagelijkse leven een stuk makkelijker zullen maken. U kunt er ook mee diepzeeduiken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Garmin Forerunner 735XT

Garmin Forerunner 735XT
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Garmin Forerunner 735XT bevat een realtime-hartslagmeting die tijdens het sporten te volgen is op de display. U kunt naast de realtime-waarde ook een grafiek opvragen waar uw hartslag van de afgelopen paar uur te zien is.

U heeft geen mobiele telefoon meer nodig om exact te weten waar u bent, aangezien de ingebouwde GPS van dit horloge u exact kan vertellen waar u zich momenteel bevind. Met een gewicht van rond de 40 gram is dit één van de lichtste horloges die positief uit onze test is gekomen.

De sporthorloge bevat geen touchscreen en zal dus bediend moeten worden door op één van de vijf knopjes naast de display te drukken. Deze hebben allemaal een aparte functie wat duidelijk uitgelegd staat in de handleiding die wordt meegeleverd.

Bekijk de Garmin Forerunner 735XT bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De 735XT is een sporthorloge met modern design voor een scherpe prijs. Helaas bevat hij geen touchscreen, maar zal moeten worden aangestuurd via de knoppen naast het scherm. Gelukkig is hij wel licht in gewicht, waardoor wij extra punten kreeg.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Garmin Fenix 5S Plus

Garmin Fenix 5S Plus
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit sporthorloge bevat een compact design, waarbij het aantal stappen dat u vandaag hebt gedaan, de hoogte waarop u zich bevind en uw huidige hartslag allemaal accuraat worden aangegeven op de wijzerplaat.

Wat wij een unieke toevoeging vonden is dat u zonder mobiel Spotify kunt gebruiken op de Fenix 5S Plus. De levensduur van de batterij is erg lang, en Garmin Pay is hier zelfs beschikbaar voor gemaakt. Dit is een functie waardoor u zonder portemonnee kunt betalen, door uw horloge tegen een pinapparaat aan te houden. Op moment van schrijven is dit alleen mogelijk voor de Rabobank en ABN, maar Garmin verteld dat ze bezig zijn om dit voor meerdere banken te ondersteunen.

Als u een hardloper bent, dan heeft u waarschijnlijk ook baat bij de Garmin Coach die in het sporthorloge zit. Deze kunnen u helpen met het behalen van uw doelstelling door een plan op te stellen om uw prestaties zo goed mogelijk te kunnen verbeteren.

Bekijk de Garmin Fenix 5S Plus bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit horloge is iets duurder, maar aangezien u er letterlijk een gratis hardloopcoach bij krijgt is dit het meer dan waard. Qua meters zit het ook goed, aangezien uw hartslag, stappen en verbrande calorieën accuraat worden bijgehouden.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Polar M200 - Hardloophorloge

Polar M200 - Hardloophorloge
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Alweer een product van het merk Polar? Wij kunnen er helaas ook weinig aan veranderen, het is nou eenmaal een geweldig merk als het gaat om sporthorloges.

Over de hartslagfunctie van dit horloge lezen wij veel positieve reacties. Hij is erg accuraat en update realtime bij inspanning of tijdens een cooling-down. Daarnaast is de tijdklok digitaal, waardoor hij lekker makkelijk te lezen is; vooral in het donker.

De prijs van dit horloge is erg laag, waardoor wij hem op plek vijf zetten in onze lijst van beste sporthorloges met een hartslagmeter er in.

Bekijk de Polar M200 - Hardloophorloge bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Prachtig product met veel mogelijkheden, zeker als u hem als het gaat om de prijs vergelijkt met soortgelijke modellen. De hartslagmeter is erg nauwkeurig en de batterijduur gaat erg lang mee.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Waar u op moet letten bij het kiezen van een sporthorloge met hartslagmeter

Natuurlijk moet het horloge een hartslagmeter bevatten omdat u daar naar op zoek bent, maar er zijn nog meer criteria die u in uw achterhoofd moet houden tijdens het maken van uw keuze.

Verschillende soorten metingen

Naast de hartslagmeter kunnen er nog meer verschillende soorten meters in het sporthorloge zitten waar u als sporter baat bij hebt.

Stappenteller

Vele sporthorloges hebben een ingebouwde stappenteller, waardoor u makkelijk bij kunt houden of u uw eigen dagelijkse stappendoel hebt bereikt of dat u hier nog aan moet werken. Dit gaat vaak gepaard met een calorieteller die ook in het horloge zit, aangezien deze wordt berekend op basis van de gelopen stappen.

Slaapmeting

Aangezien acht uur slaap vele voordelen heeft, is het verstandig om een sporthorloge te kiezen die uw slaap meet. Volgens SCL Health kunt u hierdoor uw immuunsysteem een flinke boost geven, maar ook geheugen helpen te verbeteren.

Wanneer u zich hier aan houdt zult u beter presteren dan wanneer u minder uren per nacht slaapt, en dat is natuurlijk wat u wilt als sporter.

Hoogtemeter

Wanneer u hoog in de bergen loopt kan het leuk zijn om te weten hoe hoog u zit vergeleken met het zeeniveau. Het kan een leuke toevoeging zijn aan een sporthorloge als u bijvoorbeeld vaak in de heuvels of bergen gaat hardlopen.

Temperatuurmeter

Een aantal sporthorloges hebben een temperatuurmeter, waardoor u precies weet wat voor effect de inspanning heeft op uw lichaam. De lichaamstemperatuur kan accuraat worden bijgehouden door verschillende modellen.

Extra eigenschappen

Een aantal van de beste sporthorloges bevatten extra eigenschappen die handig uit kunnen komen in bepaalde situaties.

Waterdichtheid

Sommige sporthorloges zijn net als gewone smartwatches waterdicht, waardoor u hier zonder problemen mee kunt zwemmen, hardlopen in de regen en zelfs douchen.

Eigen ingebouwde GPS

Wanneer u geen smartphone bij de hand hebt en uw sporthorloge een eigen ingebouwde GPS bevat, kunt u alsnog de weg vinden naar iedere locatie met deze ingebouwde navigatie.

Betalen via uw horloge

Net als dat u tegenwoordig uw betaalpas tegen de zijkant van een pinapparaat kan houden om contactloos te betalen is dit nu ook mogelijk met enkele typen sporthorloges. U kunt uw pinpas instellen in het horloge om deze vervolgens tegen het pinapparaat te houden en succesvol te betalen.

Muziek afspelen zonder telefoon

Op sommige sporthorloges is het mogelijk om muziek te downloaden. Hierdoor kunt u uw smartphone thuis laten omdat u geen Spotify of andere muziekapp meer nodig hebt.

Compatibiliteit met sportapps

sportopties op garmin sporthorloge

Wanneer u echt uw sportprestaties wilt bijhouden kunt u met bijna alle sporthorloges gebruik maken van een app hiervoor. Zo kunt u bijvoorbeeld verbinden met Strava om uw hardloopprestaties bij te houden en te delen op social media.

Batterijduur

De meeste sporthorloges gaan meerdere dagen mee, maar anderen ook niet. Let hier goed op als u fan bent van een goede batterijduur aangezien wij niet willen dat u een miskoop doet. Het is natuurlijk geen handig idee om tijdens het hardlopen een powerbank in uw zak mee te nemen..

Diameter

Of u nou fan bent van een klein horloge, of misschien wel een wat grotere maat, dan kunt u bij sporthorloges gelukkig kiezen uit verschillende groottes van de horlogekast. Er bestaan meerdere modellen die een scherm hebben van kleiner dan 4cm, maar ook van groter van 5cm. Kijk dus rustig naar de beschikbare modellen want er is genoeg om uit te kiezen.

Touchscreen

Niet iedereen is er fan van, maar er bestaan meerdere sporthorloges die de optie bevatten om hem aan te sturen via het scherm. Als u hier geen interesse in hebt zult u het horloge moeten aansturen via de knopjes die aan de zijkant van het scherm zitten. Hier kunnen wij verder geen advies voor aanbieden, aangezien het geheel op basis van eigen voorkeur is. Zelf vinden wij het fijn om een touchscreen te gebruiken, omdat het net even wat makkelijker werkt.

Functies i.c.m. smartphone

Een sporthorloge kan verschillende functies hebben om hem samen te laten werken met uw smartphone. Zo is het mogelijk om op sommige modellen berichten te ontvangen, de telefoon op te nemen of zelfs uw e-mail te lezen. Er zijn eindeloos veel opties mogelijk, dus neem deze goed door voordat u een keuze maakt.

Veelgestelde vragen over een sporthorloge

Heeft u nog twijfels of u een sporthorloge moet kopen? Bekijk hier onder een aantal vragen die onze bezoekers hebben gesteld, om zo tot een oordeel te komen.

Waar is een hartslagmeter nuttig voor?

Het kan handig zijn om er één te gebruiken als u een hardloper bent, of een andere sport uitvoert. Wanneer u aan uw gezondheid werkt, kunt u trainen om een lagere hartslag in rust te krijgen, aangezien echte atleten ook een lagere hartslag in rust hebben.

Hoe accuraat is een hartslagmeter in een sporthorloge?

Volgens verschillende studies die gedaan zijn op dit onderwerp, kon bijna ieder geteste horloge de hartslag accuraat meten met een maximaal verschil van 5 slagen per minuut. Zo kwamen die van Apple en Samsung het meest accuraat uit het onderzoek.

Wat is een goede hartslag in rust?

Volgens de British Heart Foundation is een goede hartslag in rust tussen de 60 en 100 slagen per minuut. Mensen die fysiek minder actief zijn zullen snel richting de hogere kant zitten, terwijl getrainde atleten vaak tegen de ondergrens aan zitten.

Hoe kan ik de batterij van mijn sporthorloge langer mee laten gaan?

Sommige sporthorloges gaan redelijk snel leeg, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om de batterijduur te verlengen. De eerste tip is om de helderheid van het scherm omlaag te zetten, omdat dit al snel effect kan hebben op de batterij. Daarnaast kunt u een andere klok instellen, omdat sommige uw batterij leeg kunnen vreten - zeker als deze animaties bevatten. Tot slot geven wij als tip mee om onnodige notificaties te blokkeren, zodat uw sporthorloge niet om de paar seconde opnieuw oplicht.

Kan ik mijn sporthorloge

Het is niet verstandig om hem heel de nacht in de oplader te laten, omdat de meeste sporthorloges binnen 2 á 3 uur vol zijn geladen en overladen bekend staat om schade toe te brengen aan uw apparaat.

Hoe beoordelen jullie de beste sporthorloge?

Om de best geteste sporthorloge te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 15 producten bekeken waarvan er 5 als goede sporthorloge uit de test zijn gekomen met als beste koop de Garmin Vivoactive 4S. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Garmin Vivoactive 4S full starfull starfull starfull starfull star Geheel waterdicht, uitmuntende batterijduur en nauwkeurige hartslagmeting.
2 Polar Vantage M full starfull starfull starfull starfull star Veel verschillende meters, gratis Polar Flow app en prachtig uiterlijk.
3 Garmin Forerunner 735XT full starfull starfull starfull starfull star Licht in gewicht, hartslag-geschiedenis lezen en snelle GPS locatie.
4 Garmin Fenix 5S Plus full starfull starfull starfull starempty star Gratis hardloopcoach (Garmin Coach), hartslagdata beschikbaar op de wijzerplaat en muziek op opslaan.
5 Polar M200 - Hardloophorloge full starfull starfull starempty starempty star Goede prijs-kwaliteitsverhouding, duidelijke digitale klok en compatibel met Strava app.
Over de auteur

Pieter Blom is als ex-gymleraar beter bekend met iedere verschillende sport dan alle andere auteurs bij Reviewify. Na het opzeggen van zijn baan is hij als auteur aan de slag gegaan om mensen goed onderbouwde productadviezen te geven.

Alle artikelen van Pieter Blom
Pieter Blom - reviewify
-->