4 Beste Hartslagmeters van 2022

Laatste update op 24-05-22 door Pieter Blom
De allerbeste koop is..

De Polar H10 is een uitstekende hartslagmeter voor ieder soort gebruiker. Zo is hij te gebruiken door hardlopers en fietsers, maar ook onderwater door zwemmers aangezien hij is gemaakt van waterdicht materiaal.

Tijdens het bijhouden van sportprestaties wordt er wel eens gezegd; data is koning, zeker als u fan bent van duursporten zoals hardlopen of zwemmen. Het meten van uw hartslag, snelheid, en andere factoren om zo te zien of uw prestaties zijn verbeterd is in zulke sporten erg normaal.

Het meten van uw hartslag tijdens het sporten kan veel informatie bieden over uw algehele gezondheid. Dit is de reden dat veel sporters tegenwoordig op zoek zijn naar de beste hartslagmeter, die accurate resultaten naar hun mobiele telefoon kan sturen om achteraf te analyseren.

Tegenwoordig zijn er smartwatches met ingebouwde hartslagmeters, maar dat is niet waar we vandaag naar kijken. Alle hartslagmeters die wij hebben bekeken kunnen om uw borst worden gebonden.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Polar H10 - de beste hartslagmeter
Blijft goed zitten, reageert snel (ook bij interval) en batterijduur van 400 uur. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Garmin HRM-DUAL
Spatwaterdicht, geeft indicatie van uw techniek en verstelbare band. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Magene Hartslagsensor
Waterdicht (IP67), compatibel met tientallen apps en accurate metingen. Bekijk prijs arrow right
#4
Polar T31
Comfortabele band, 2500 gebruiksuren en goede precisie met de meting. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere hartslagmeter onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 11 Producten Bekeken
clock 14 Uur Aan Onderzoek
review 108 Reviews Gelezen
thumbs up 4 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste hartslagmeter

1. Polar H10

Polar H10
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De H10 van Polar is een borstband die een accurate hartslag kan meten. Hij synchroniseert goed met de mobiele app van Polar via Bluetooth, waarin u na uw training alle data terug kunt kijken.

Uit reviews van verschillende klanten is te lezen dat deze borstband erg comfortabel zit. Daarnaast is hij gemaakt van waterdicht materiaal, waardoor hij zelfs signaal naar uw app kan sturen als u gaat zwemmen (tot een diepte van wel 30 meter).

man met polar hartslagmeter

Een leuke toevoeging is dat het signaal van deze hartslagmeter wordt gecodeerd. Hierdoor is het niet mogelijk dat de Polar-app van een andere hardloper het signaal van uw borstband op kan pakken.

Let op! De Polar H10 is beschikbaar in twee verschillende maten, dus kies de juiste om zo een onnodig retourtje te voorkomen:

  • XS/S
  • M/XXL

Bekijk de Polar H10 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Het is zeker niet de goedkoopste hartslagmeter, maar wel de meest uitgebreide. U kunt hem verbinden met de Polar-app om na uw trainen alle data te analyseren.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Garmin HRM-DUAL

Garmin HRM-DUAL
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Garmin HRM-DUAL bevat ANT+, waarmee het mogelijk is om hem tegelijkertijd te verbinden met uw sporthorloge, smartphone (ondersteuning voor Android, iOS en Windows) of fitnessapparaat. Hij bevat een vervangbare batterij die ruim drie jaar mee gaat, en is bestand tegen motregen.

Het grote voordeel is dat u hem maar één keer hoeft te koppelen aan uw smartphone of sporthorloge. De volgende keer dat u hem aan zet zal hij automatisch verbinding maken, wat weer een paar handelingen scheelt.

Wat gaaf is, is dat er veel meer wordt gemeten om achteraf te kunnen analyseren naast alleen uw hartslag, waaronder:

  • Grondcontacttijd
  • Balans tussen linker- en rechtervoet
  • Hoeveel uw lichaam verticaal beweegt

De borstband zelf is verstelbaar, wat deze hartslag meter een one-size-fits-all oplossing maakt.

Let op! Deze hartslagmeter is helaas niet geschikt om mee te zwemmen, aangezien hij niet waterdicht is. Gelukkig heeft Garmin hier wel aan gedacht, en een speciale versie gemaakt voor zwemmers.

Bekijk de Garmin HRM-DUAL bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Garmin HRM-DUAL is één van de beste hartslagmeters die u boven water kunt gebruiken. Hij meet veel meer dan alleen uw hartslag, en is daarnaast ook niet duur.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Magene Hartslagsensor

Magene Hartslagsensor
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Qua prijs is de Magene Hartslagsensor de goedkoopste uit onze test, en zoveel functionaliteiten mist hij niet eens.

Een leuk voordeel aan deze hartslagmeter is dat hij kan verbinden met veel verschillende apps. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van:

  • NIKE+
  • Runtastic
  • STRAVA

... en nog vele anderen.

Hij heeft daarnaast een extreem lange batterijduur die bijna 3 jaar mee gaat als u hem een uurtje per dag gebruikt. Mocht hij leeg zijn, dan kunt u er zelf een nieuwe CR2032-batterij in stoppen om hem weer te kunnen laten werken.

De borstband is daarnaast verstelbaar, waardoor hij iedereen past.

Bekijk de Magene Hartslagsensor bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goedkope keuze die accuraat uw hartslag kan meten en compatibel is met tientallen verschillende sport apps.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Polar T31

Polar T31
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze hartslagmeter is geschikt voor alle ongecodeerde (en eventueel ook voor gecodeerde) Polar ontvangers. Hij is niet geschikt voor Bluetooth gestuurde devices.

Naast sporten boven water, kunt u hem ook onderwater gebruiken. Vanwege zijn complete waterdichtheid is hij geschikt om er mee te zwemmen.

De borstband zelf is elastisch en daardoor erg comfortabel. Volgens de fabrikant kunt u verwachten dat hij ongeveer 2500 uur mee gaat.

Onderhoudstip: maak hem na ieder gebruik even goed schoon met zeep en warm water. Droog hem vervolgens goed af voor een volgend gebruik.

Bekijk de Polar T31 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een simpele hartslagmeter voor een goedkope prijs, wat wilt u nog meer? Het is zelfs mogelijk om hem onderwater te gebruiken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste hartslagmeters

Een hartslagmeter is een goed product om uw sportprestaties beter in kaart te kunnen brengen, maar dan moet u natuurlijk wel een goede kiezen. Er zijn een aantal belangrijke kenmerken waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van de beste hartslagmeter.

man met hartslagmeter

Koppeling aan mobiele app

Hartslagmeters uit het duurdere segment hebben vaak de optie om hem te koppelen aan een mobiele app. Hierop kunt u bijvoorbeeld na uw training zien hoe uw hartslag zich heeft gedragen tijdens het uitvoeren van uw sport.

Welke activiteit gaat u uitvoeren?

In principe kan iedere hartslagmeter worden gebruikt bij de meeste activiteiten zoals fietsen en hardlopen, maar als u gaat zwemmen moet u er op letten dat uw hartslagmeter waterdicht is.

Wist u dat..

Sommige hartslagmeters zijn waterdicht en kunnen een Bluetooth verbinding aan tot een diepte van wel 30 meter.

Maat van de borstband

Er bestaan one-size-fits-all modellen, maar er zijn ook hartslagmeters die een vaste maat hebben. Let er goed op dat u de juiste maat kiest na het opmeten van de omvang van uw borst.

Extra metingen

Mocht u een wat duurdere hartslagmeter kiezen, dan kunnen deze soms ook nog meer meten dan alleen uw hartslag. Denk hierbij aan aan de grondcontacttijd, hoeveel uw lichaam verticaal beweegt en de balans tussen uw linker- en rechtervoet.

Tip: er zijn ook smartwatches met ingebouwde hartslagmeter voor nog meer gebruiksgemak.

Veelgestelde vragen over een hartslagmeter

Bekijk hieronder een aantal vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van hartslagmeters.

Kan een hartslagmeter onderwater worden gebruikt?

Niet iedere hartslagmeter kan onderwater worden gebruikt. U zult moeten kijken of de hartslagmeter die u op het oog hebt waterdicht is, zodat u zelf kunt oordelen of het mogelijk is om er mee te zwemmen.

Hoe verbind ik een hartslagmeter aan mijn smartphone of sporthorloge?

Over het algemeen zijn er twee manieren om verbinding te maken, namelijk met Bluetooth of ANT+. Nadat u de eerste keer verbinding maakt wordt hij de volgende keren vaak automatisch verbonden.

Hoe beoordelen jullie de beste hartslagmeter?

Om de best geteste hartslagmeter te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 11 producten bekeken waarvan er 4 als goede hartslagmeter uit de test zijn gekomen met als beste koop de Polar H10. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Polar H10 full starfull starfull starfull starfull star Zit erg comfortabel, accurate hartslag en synchroniseert goed.
2 Garmin HRM-DUAL full starfull starfull starfull starfull star Lange batterijduur, meet meer dan uw hartslag en maakt verbinding via ANT+.
3 Magene Hartslagsensor full starfull starfull starfull starfull star Goedkoopste keuze, batterijduur van 1000 uur en waterdicht (IP67).
4 Polar T31 full starfull starfull starfull starempty star Waterdicht, elastisch materiaal en comfortabele band.
Over de auteur

Pieter Blom is als ex-gymleraar beter bekend met iedere verschillende sport dan alle andere auteurs bij Reviewify. Na het opzeggen van zijn baan is hij als auteur aan de slag gegaan om mensen goed onderbouwde productadviezen te geven.

Alle artikelen van Pieter Blom
Pieter Blom - reviewify
-->