4 Beste Foam Rollers in 2020

 • Geweldig voor beginners.
 • Inclusief videomateriaal.
 • Licht in gewicht.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Kan diep in de spier rollen.
 • Goede lengte voor grote spieren.
 • Verschillende drukvlakken.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Goedkoop.
 • Sterke bouwkwaliteit.
 • Licht in gewicht.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS

Foam rollers worden steeds populairder onder sporters, en zelfs niet sporters, om hun spierpijn te verminderen en de spanning uit hun lichaam te halen. De meningen zijn hier echter over verdeeld, aangezien sommige mensen zeggen dat ze veel effect hebben, en sommige personal trainers denken dat ze niet werken.

Daarnaast is het lastig om te kiezen welke foam roller de beste is en welke precies aansluit voor uw eigen doeleinden. Met ons artikel over de beste foam rollers zullen wij u op weg helpen en een keuze voor u maken.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere foam roller onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers.

6 Producten Bekeken
8 Uur Aan Onderzoek
29 Reviews Gelezen
4 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder de beste foam roller

  1. Gymstick Foam Roller 45 cm

  Gymstick Foam Roller 45 cm
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Een foam roller zonder ribbels is vaak het beste voor een beginnende gebruiker, vandaar dat we dit product bovenaan in onze test hebben gezet. Het voordeel van geen ribbels hebben is dat het een stuk minder pijn doet, want als u gelijk begint met een harde foam roller met ribbels terwijl uw spieren erg stijf zijn is het een nachtmerrie. (Ik spreek zelf uit ervaring!)

  Wat wij leuk vonden aan deze roller is dat er videomateriaal meegeleverd wordt waarin u precies kunt leren hoe u kunt beginnen met foam rollen. Daarnaast kunt u hem gebruiken tot een maximumgewicht van 200 kilogram.

  Ons oordeel

  Perfect voor de beginners aangezien hij geen ribbels bevat en vlak is. Het meegeleverde materiaal leert u precies binnen een kort moment hoe u kunt beginnen met foam rollen.

  Beoordeling van redacteur

  2. Triggerpoint The Grid 2.0

  Triggerpoint The Grid 2.0
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De roller op de nummer twee in onze lijst van beste schuimrollers is The Grid 2.0. We zouden deze op nummer één zetten, alleen vanwege zijn harde ribbels lijkt ons dat geen goed plan voor beginners.

  Hij bevat noppen die tot diep in uw spieren doordringen, waardoor u zelfs de laatste spierspanning hiermee los kan maken. Daarnaast is hij, zoals u kunt zien op de bovenstaande foto, erg lang waardoor u grote spieren gemakkelijk kunt masseren. Dit komt goed uit als u bijvoorbeeld uw bovenrug of quadriceps wilt masseren.

  Ons oordeel

  Een geweldige foam roller als u tot diep in uw spieren wilt los maken. Het is wel één van de duurdere, alleen u zult geen spijt hebben van uw aankoop.

  Beoordeling van redacteur

  3. Tunturi Yoga Massage Roller EVA

  Tunturi Yoga Massage Roller EVA
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze foam roller van Tunturi gebruik ik zelf ook regelmatig om spierspanning te verminderen als ik een paar uurtjes heb gesport in een week. Het vlakke oppervlak van de roller doet niet veel pijn en is gemaakt van sterk materiaal. Volgens de consument is het dé perfecte foam roller om oefeningen op te doen. De prijs is ook nog eens aan de lage kant, dus voor een paar tientjes kunt u aan de slag!

  Ons oordeel

  Goed product en een lage prijs.

  Beoordeling van redacteur

  4. Triggerpoint MB1

  Triggerpoint MB1
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Misschien is het niet een foam roller zoals u bekend bent, maar deze variant wordt ook wel een lacrosse bal genoemd. Hij is bedoeld om kleine spiertjes te rollen zoals uw trapezius of de zijkant van uw bilspieren.

  Kleine spieren zijn vaak moeilijk bereikbaar met een foam roller, en deze lacrosse bal komt hier dan goed van pas aangezien hij door zijn kleine oppervlak diep in de spier kan duwen. Zelf gebruik ik deze vaak voor mijn gluteus minimus.

  Ons oordeel

  De beste foam roller (of lacrosse bal) voor kleine spiertjes. Hij is goedkoop en erg effectief voor zijn doeleinden.

  Beoordeling van redacteur

  Belangrijke zaken om op te letten bij de aankoop van de beste foam roller

  Het foam rollen staat bekend als de SMR-techniek (self-myofascial release) en dit helpt bij het ontlasten van de spierspanning, pijn, ontsteking en het vergroten van het bewegingsbereik van het gewricht. Het wordt ook beschouwd als een effectief hulpmiddel dat helpt bij de warming up en colling down die na en voor de oefening wordt gedaan. Het voordeel van foam rollen varieert van persoon tot persoon op basis van hun lichaamsconditie. Het recente onderzoek heeft aangetoond dat de introductie van een foam roller een gemiddelde persoon snelheidsherstelmethodes heeft gegeven. 

  Deze SMR-techniek, die ook wel bekend staat als een zelf-masserende methode, wordt gedaan om de spanning van de spier of een ander trigger punt in ons lichaam vrij te geven. Deze methode vraagt om de hulp van een foam roller, lacrosse bal (of tennis bal), of door onze eigen handen, maar foam rollen helpt bij het sneller herstellen in vergelijking met de andere methoden. Dit helpt bij het uitoefenen van druk op de specifieke delen van het lichaam, helpt hen te herstellen van de spierpijn en zorgt ervoor dat uw spier normaal functioneert. In het kort geeft de beste foam roller u elastische, gezonde spieren. Ook moet u op een aantal belangrijke dingen letten wanneer u een beste schuimroller koopt.

  De belangrijkste redenen om een goede foam roller te gebruiken

  U moet een foam roller gebruiken als uw spieren in sommige delen van uw lichaam getriggerd of gespannen zijn geraakt. Enkele van de voordelen van de foamroller zijn:

  • Spierpijn verminderen
  • Toename van het bewegingsbereik
  • Verminderen van het verschijnen van cellulitis
  • Verlichting van rugpijn
  • Helpt je om te ontspannen

  Spierpijn verminderen

  Foam rollen helpt bij het verminderen van de ontsteking en het verlichten van de spierpijn. Het verlicht de spier- en gewrichtspijn wanneer u dit continu doet.

  Vergroting van het bewegingsbereik

  Het helpt bij het vergroten van het bewegingsbereik, wat belangrijker is voor de flexibiliteit en de prestaties tijdens het sporten. De combinatie van foam rollen en stretchen is het meest effectief en verbetert de conditie van de spieren zeer snel. Om een beter resultaat te krijgen, moet u het product voor of na iedere training gebruiken.

  Vermindert het verschijnen van cellulitis

  Foam rollen helpt bij het losmaken en afbreken van uw fascia (het bindweefsel van uw lichaam) en geeft een bijdrage aan de cellulitis die op de huid ontstaat. Foam rollen helpt dus bij het gladstrijken van uw huid en vermindert het verschijnen van cellulitis tijdelijk.

  Verlichting van rugpijn

  Wanneer u het product op de achterkant van het lichaam laat rollen, voelt u zich beter en geeft het verlichting over de rugpijn. Maar u moet heel voorzichtig zijn als u het schuim op uw rug doet rollen, want het zal gemakkelijk spanning veroorzaken of uw lichaam verwonden. U moet uw foam roller in zijn verticale positie gebruiken, wat zal helpen bij het verminderen van de rugpijn.

  Helpt je om te ontspannen

  De meeste mensen vinden foam rollen een ontspannende factor. Het breekt de spanning in uw spieren en maakt u rustiger. Als u zich door het rollen van het schuim ontspannen voelt, kunt u dit toevoegen aan uw wekelijkse (of dagelijkse) routine van het doen van de oefening.

  Hoe kiest u de beste foam roller?

  Enkele belangrijke zaken waar u op moet letten bij het kopen van de beste foamroller staan hieronder vermeld:

  • Dichtheid van de schuimroller
  • Grootte en vorm
  • Bouw

  Dichtheid van de schuimroller

  Het belangrijkste om te zien bij de aankoop van een schuimroller is de dichtheid ervan, of deze nu zacht, standaard of stevig is. De zachte dichtheid roller heeft ze een kussen gegeven waardoor ze zacht en glad aanvoelen tijdens het gebruik. Dit is zeer ideaal en zacht voor de spieren en zij geven de voorkeur aan een minder intensieve massage. De standaard rollers hebben een gemiddelde stevigheid en dit is ideaal voor zowel de zelfmassage als de oefening. Het stevige type is zeer diepgaand en geeft ook een intensievere massage. Sporters en de meest actieve persoon gebruiken dit type omdat ze vaak strakke spieren krijgen.

  Grootte en vorm

  Er zijn vele maten beschikbaar in de foam rollers die worden gebruikt door mensen. Maten van de foamroller die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn kortere lengte, standaard full-size, richels of bumps en de platte halfgrootte.

  Constructie

  De constructie van het schuim zal verschillend zijn op basis van het gebruik ervan en al het schuim zal niet in gelijke mate ontstaan. Dit dient zeer zorgvuldig te worden gekozen en te worden gekocht op basis van uw gebruik. U kunt veel merken op de markt vinden en kiezen op basis van uw budget en behoefte.

  Over de auteur

  Pieter Blom is als ex-gymleraar beter bekend met iedere verschillende sport dan alle andere auteurs bij Reviewify. Na het opzeggen van zijn baan is hij als auteur aan de slag gegaan om mensen goed onderbouwde productadviezen te geven.

  pieter blom - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?

  0 / 5 0