6 Beste Zwarte Keukenkranen van 2021

Laatste update op 13-10-21 door Nelly Oudejans

Iedere keuken heeft er één nodig; een keukenkraan. Deze worden vaak gezien als het hart van de keuken, omdat hun stijl het hele keukenbeeld compleet maakt. Over het algemeen hebben kranen een zilveren kleur, maar aangezien zwart onze lievelingskleur is hebben wij hier ons onderzoek naar gedaan. Natuurlijk is het belangrijkste dat er water uit komt, maar de normale kleur van keukenkranen past niet in iedere keuken. In dit artikel zullen wij het hebben over de beste zwarte keukenkranen die wij hebben gevonden tijdens ons onderzoek.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
GROHE Minta - de beste zwarte keukenkraan
Instelbare draaihoek, elegant uiterlijk en mogelijk om te draaien. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
LOMAZOO Thyone
Makkelijk te installeren, hoge uitloop (27cm) en temperatuur en volume goed in te stellen. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
OMNITAIR FLEX
Uitloop in C-vorm, ingebouwde perlator en uitloop is draaibaar. Bekijk prijs arrow right
#4
OMNITAIR Dusa
Ook te gebruiken bij de wastafel, ingebouwde perlator die watervolume constant houdt en bevat keramisch binnenwerk. Bekijk prijs arrow right
#5
Caressi CA112BKM
Uitloop is draaibaar, mooie uitstraling (zwart) en zit stevig in elkaar. Bekijk prijs arrow right
#6
Mizzo Trigo
Draaibare uitloop van 42cm, bevat een mooie U-uitloop en bedienen met één handvat. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere zwarte keukenkraan onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 19 Producten Bekeken
clock 17 Uur Aan Onderzoek
review 141 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste zwarte keukenkraan

1. GROHE Minta

GROHE Minta
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze zwarte keukenkraan bevat een hoge uitloop waardoor u gemakkelijk grote pannen kunt vullen. De bijbehorende handleiding zorgt ervoor dat u de kraan binnen enkele minuten zonder problemen kunt aansluiten.

De kraan bevat één handvat waarmee de temperatuur en de snelheid van het stromende water kan worden ingesteld. Daarnaast bevat hij een elegante uitloop in C-vorm, welke een prachtige toevoeging kan zijn aan uw keuken.

Een aantal andere voordelen aan deze kraan zijn de beschermlaag op de kraan waardoor hij bestendig is tegen krassen, ingebouwde GROHE SilkMove technologie, en drie verschillende draaihoeken die kunnen worden ingesteld.

Bekijk de GROHE Minta bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Wel de prijzigste uit onze test, maar zijn kwaliteit maakt dit zeker goed. Hij kan gemakkelijk bediend worden nadat hij binnen enkele minuten is geïnstalleerd. De verschillende instelbare draaihoeken zijn een grote uitkomst als u hem wilt gebruiken voor verschillende mogelijkheden.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. LOMAZOO Thyone

LOMAZOO Thyone
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De LOMAZOO Thyone is een makkelijk te installeren zwarte keukenkraan met een draaibare U-uitloop.

Als u houdt van besparen, dan zit u met dit product goed. Door middel van de Neoperl Aerator wordt er ongeveer dertig procent bespaart op het waterverbruik. Daarnaast kunt u met het enkele handvat die op deze kraan gemonteerd zit de temperatuur en het watervolume instellen hoe u het zelf wilt.

Nog een voordeel bij deze keukenkraan van LOMAZOO is de uitloophoogte. Met wel 27cm uitloop wordt er voor gezorgd dat u gemakkelijk hoge pannen onder de kraan kunt houden om deze te vullen. Met lagere kranen is het soms een probleem omdat pannen dan niet tussen uw wasbak en kraan passen. Daarnaast bevat hij een CleanPlus beschermlaag, waardoor u hem gemakkelijk kunt reinigen.

Bekijk de LOMAZOO Thyone bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goede keuze als u een keukenkraan zoekt met goede specificaties voor een lagere prijs als de GROHE op plek één. U kunt hem eenvoudig installeren en zult jarenlang plezier hebben van deze kraan. Hij bevat een hoge uitloop waardoor u makkelijk pannen vult en is gemakkelijk schoon te maken d.m.v. CleanPlus coating.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. OMNITAIR FLEX

OMNITAIR FLEX
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De OMNITAIR FLEX is een mat zwarte kraan die iets unieks heeft; zijn uitloop in C-vorm is uittrekbaar, draaibaar en kan hierdoor van hoogte/positie worden veranderd.

Hij bevat een ingebouwde perlator, wat er voor zorgt dat de hoeveelheid water dat er uit komt constant is waardoor het lekken kan worden voorkomen.

Een nadeel dat wij hebben gevonden volgens een klant is dat de kop en houder van plastic zijn. Hierdoor kunnen deze snel beschadigen. Daarnaast moet u zelf nog een haakse steeksleutel hebben, omdat u anders de slang niet in de kraan kunt monteren.

Bekijk de OMNITAIR FLEX bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Over het algemeen een goede, maar ook mooie, zwarte keukenkraan. Hij bevat een paar minpunten zodat hij wat sneller kan beschadigen dan andere kranen, maar dat neemt niet weg dat het een goed product is.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. OMNITAIR Dusa

OMNITAIR Dusa
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Dusa variant van OMNITAIR verschilt een klein beetje van de Flex op nummer drie, maar toont ook veel vergelijkenissen. Hij is iets goedkoper, en daarom ook een klein beetje gelimiteerd.

Hij bevat een uitloophoogte van 22 centimeter, en is niet in hoogte verstelbaar wat bij de Flex wel het geval was. Wel bevat hij ook net als de Flex een perlator die voor de constante watervolumes zorgt.

Volgens consumenten (uit online klantbeoordelingen) is deze zwarte kraan ook prima te gebruiken bij de wastafel in de badkamer. Verder hebben wij geen noemenswaardig nadelen gevonden tijdens het onderzoek naar dit product.

Bekijk de OMNITAIR Dusa bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Net als de Flex geven wij de Dusa vier sterren. Hij komt erg overeen, alleen de uitloophoogte is niet verstelbaar. De prijs is wat lager en daarom vonden wij het alsnog een goed idee om hem vier sterren te geven in plaats van drie.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Caressi CA112BKM

Caressi CA112BKM
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Een groot voordeel van de Caressi CA112BKM is dat hij een uitneembare slang heeft, waardoor u hem zelf kunt buigen in welke richting u ook wilt. Dit is een groot gemak als u vaak met de hand moet afwassen omdat u geen vaatwasser hebt.

Hij heeft een uitloop in de vorm van een U, die beide uittrekbaar en draaibaar is. Daarnaast bevat hij één handvat om het volume en de temperatuur te regelen, en een sproeikop (perlator).

Bekijk de Caressi CA112BKM bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een geweldige keukenkraan in het zwart, al is de prijs wel wat aan de hoge kant. De uitneembare slang is een goede oplossing voor iedereen die en flexibele kraan zoekt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Mizzo Trigo

Mizzo Trigo
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Mizzo Trigo is een mat zwarte keukenkraan die wordt aangeprezen als duurzaam en milieuvriendelijk.

Door middel van de uittrekbare sproeikop zult u geen contragewicht hebben op uw keukenkast, wat natuurlijk een groot voordeel is. Daarnaast kan hij eenvoudig worden gemonteerd vanwege de flexibele aansluitingen en meegeleverde wartelmoer. (Een kind kan de was doen!)

De uitloop is 360 graden draaibaar, waardoor u hem helemaal in de rondte kunt draaien (als uw muur dit toe laat). Daarnaast is het gehele product gewoon erg stevig en fijn om te gebruiken.

Bekijk de Mizzo Trigo bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Mizzo Design is een premium Europees merk en dat bewijzen ze met deze keukenkraan ook weer. Hij bevat een aantrekkelijk prijs voor wat hij kan. Als u het geld er voor over hebt raden wij u zeker aan om deze uit te proberen en te genieten van al het goede wat hij kan bieden.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Waar wij op hebben gelet tijdens het kiezen van de zwarte keukenkranen

In ons onderzoek naar keukenkranen zijn er veel verschillende criteria waar wij naar hebben gekeken voordat we een product hebben goedgekeurd. Neem deze goed door, aangezien een aantal van de onderstaande punten erg belangrijk zijn voor uw keuze.

Vorm van de uitloop

De vorm van de uitloop verschilt enorm per kraan, aangezien er een aantal mogelijkheden bestaan.

C-uitloop

zwarte kraan met c uitloop

De meeste zwarte keukenkranen bevatten een uitloop die in een C vorm zijn gemaakt, welke een elegante uitstraling hebben en een mooie toevoeging zijn voor iedere keuken.

U-uitloop

keukenkraan met u vorm

Naast de C-uitloop komt een U vorm vaak voor. Deze lijkt erg op de C-variant, alleen de kraan eindigt in een positie waar hij recht naar beneden staat.

L-uitloop

keuken kraan in l vorm

De naam zegt het al, een keukenkraan met L-uitloop maakt boven in een bocht van 90 graden en zal kaarsrecht naar beneden gericht staan. Deze komen hoger uit dan de andere soorten zwarte kranen. Let er wel op dat het water hierdoor vaak van een hogere positie naar beneden valt, waardoor het wat nattigheid kan veroorzaken als u een ondiepe gootsteen heeft.

Hoogte van de uitloop

De hoogte van de uitloop is belangrijk om naar te kijken aangezien hij moet passen in uw wasbak. Als u een hoge wasbak heeft is het vaak geen probleem, maar als u een ondiepe heeft dan moet u er voor zorgen dat de uitloophoogte niet aan de lage kant is.

Draaibare uitloop

Dit komt vaak erg goed uit tijdens het afwassen. Een draaibare uitloop is een geweldige uitkomst, en u zult het gemak zeker fijn vinden als u een keukenkraan gewend bent die niet draaibaar is.

Aantal handvaten

Dit is een criteria waar iedereen zelf een favoriete keuze op moet maken. Wanneer een kraan twee handvaten bevat, kunt u de hoeveelheid koud en warm water apart van elkaar instellen. Als hij één handvat bevat dan kunt u met het handvat in het midden de temperatuur en snelheid van het water regelen.

Merk

Tijdens het kiezen van de beste zwarte keukenkraan kan een type al een stapje voor hebben als hij ontworpen is door een bekend merk. Als het gaat om keukenkranen dan zijn de merken GROHE, Quooker en Franke enkele merken die het erg goed doen qua prijs-kwaliteitsverhouding.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 19 producten bekeken waarvan er 6 als goede zwarte keukenkraan uit de test zijn gekomen met als beste koop de GROHE Minta. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 GROHE Minta full starfull starfull starfull starfull star GROHE SilkMove technologie, krasbestendig en instelbare draaihoek.
2 LOMAZOO Thyone full starfull starfull starfull starfull star Waterbesparende technologie, makkelijk te installeren en hoge uitloop (27cm).
3 OMNITAIR FLEX full starfull starfull starfull starempty star Uittrekbare uitloop van 17cm, uitloop in C-vorm en ingebouwde perlator.
4 OMNITAIR Dusa full starfull starfull starfull starempty star Mooi C-vormig design, ook te gebruiken bij de wastafel en ingebouwde perlator die watervolume constant houdt.
5 Caressi CA112BKM full starfull starfull starempty starempty star Uitneembare slang, uitloop is draaibaar en mooie uitstraling (zwart).
6 Mizzo Trigo full starfull starfull starempty starempty star Uittrekbare sproeikop, draaibare uitloop van 42cm en bevat een mooie U-uitloop.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify