6 Beste Waterkokers van 2021

Laatste update op 13-10-21 door Nelly Oudejans

De tijd van ouderwetse fluitketels is voorbij. Tegenwoordig zijn er elektrische waterkokers die sneller zijn, makkelijker te gebruiken zijn en veel handige functies bevatten. Sommige kunnen op een bepaalde temperatuur worden ingesteld, terwijl anderen een warmhoudfunctie bevatten waardoor uw water na het koken nog een tijdje warm blijft.

Het hebben van één van de beste waterkokers is een uitkomst als u vaak water moet koken voor bijvoorbeeld thee, koffie, of uw havermout. Wij hebben een aantal goede keuzes voor u op een rij gezet, waaruit u zelf een geschikt model kunt kiezen.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Philips Daily Collection HD9350/90 - de beste waterkoker
Gemaakt van roestvrij staal, makkelijke indicator voor waterniveau en ruime opening aan bovenkant. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Philips Series 3000 HD9318/20
Bij te vullen via tuit, beveiliging tegen droogkoken en grote opening voor schoonmaken. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
CR Waterkoker
Instelbare temperatuur, voor links- en rechtshandigen en ruime inhoud. Bekijk prijs arrow right
#4
Tomado TWK1705B
Waterniveau makkelijk af te lezen, slaat af wanneer water kookt en cool-touch handgreep. Bekijk prijs arrow right
#5
TurboTronic TT-LED09
Ingebouwde LED-verlichting, draadloos en beveiliging tegen oververhitting. Bekijk prijs arrow right
#6
Severin WK 3473
Met ingebouwde theefilter, geschikt voor verschillende soorten thee en warmhoudfunctie. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere waterkoker onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 19 Producten Bekeken
clock 20 Uur Aan Onderzoek
review 130 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste waterkoker

1. Philips Daily Collection HD9350/90

Philips Daily Collection HD9350/90
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze waterkoker bevat allerlei kenmerken waardoor het een super product is. Hij bevat een inhoud van 1,7 liter, wat genoeg is voor bijna 12 kopjes thee van 150 milliliter.

Allereerst bevat hij een filter die alle minuscule kalkdeeltjes op kan vangen waardoor deze niet mee komen bij het inschenken van uw gekookte water. Daarnaast zit er een geweldige beveiliging in die er voor zorgt dat er niet drooggekookt kan worden.

Hij heeft een plat verwarmingselement, wat er voor zorgt dat uw water razendsnel kookt en vervolgens ook makkelijk schoon te maken is. Dit verwarmingssysteem wordt voor de veiligheid automatisch uitgeschakeld wanneer u de kan er van af haalt.

U kunt de hoeveelheid water die er in zit gemakkelijk bekijken via de indicator die onder het handvat te vinden is. Hierdoor ziet u gelijk of het nodig is om hem bij te vullen.

Mocht u dan tijdens het koken van uw water toch te kort komen, dan kunt u hem gemakkelijk bijvullen via zijn deksel met veer of schenktuit. Deze handige opening aan de bovenkant zorgt er ook voor, in combinatie met dat hij van RVS gemaakt is, dat hij gemakkelijk schoongemaakt kan worden.

Bekijk de Philips Daily Collection HD9350/90 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Op verschillende websites wordt deze waterkoker als beste aangeschreven, en dat is niet gek. Als een product betaalbaar is en geweldige specificaties bevat, is het logisch dat hij een eerste plek krijgt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Philips Series 3000 HD9318/20

Philips Series 3000 HD9318/20
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze waterkoker van Philips bevat een inhoud van 1,7 liter wat geschikt is om thee te zetten voor heel het gezin. De gevulde hoeveelheid is gemakkelijk te bekijken vanaf de doorzichtige maat aan de zijkant. (Zelfs met een hulp hoeveel water u voor hoeveel kopjes er in moet stoppen.)

aanduiding met hoeveel kopjes thee er in de waterkoker gemaakt kunnen worden

Via het ingebouwde indicatielampje kunt u precies zien of de koker is in- of uitgeschakeld. Mocht hij al aan staan dan kunt u hem via zijn tuit gemakkelijk nog bijvullen zonder gevaar te lopen.

Wanneer u klaar bent met het koken van uw water, kan hij makkelijk worden opgeborgen zonder veel ruimte in beslag te nemen. U kunt het snoer namelijk opbergen in de waterkoker zelf.

Bekijk de Philips Series 3000 HD9318/20 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goedkope waterkoker die bijna evenveel functies bevat als de nummer één.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. CR Waterkoker

CR Waterkoker
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De CR Waterkoker is van glas, wat een groot voordeel heeft: u kunt vanaf de zijkant meekijken of uw water al kookt.

De temperatuur van deze waterkoker is gemakkelijk in te stellen tussen de 60°C en 100°C wat ideaal is als u verschillende soorten thee wilt maken. U kunt tijdens het koken van het water zien hoe warm hij momenteel is door te kijken naar de sfeerverlichting. Zoals in de onderstaande afbeelding te zien is, ziet u een andere kleur verschijnen voor iedere temperatuur.

waterkoker licht op op basis van temperatuur van het water

Mocht uw water eerder klaar zijn dan nodig, dan kan hij tot wel twee uur op temperatuur gehouden worden door zijn warmhoudfunctie. Hierdoor heeft u alle tijd en geen stress meer tijdens het koken.

Een leuke toevoeging is dat deze waterkoker te gebruiken is door beide links- en rechtshandigen. Hierdoor hoeft u niet twee verschillende producten in uw keuken te hebben als u in huis beide rechts- en lichtshandige personen hebt.

Naast al deze voordelen bevat hij ook een functie om chloor te verwijderen. Binnen drie minuten kunt u al het chloor uit de waterkoker weg halen.

Bekijk de CR Waterkoker bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een mooie glazen waterkoker met leuke functies zoals sfeerverlichting op basis van de temperatuur. Daarnaast is hij qua prijs ook nog eens erg gunstig.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Tomado TWK1705B

Tomado TWK1705B
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Tomado TWK1705B lijkt met zijn retro design op een echte ouderwetse fluitketel, alleen werkt hij net als alle andere waterkokers op een hele andere manier.

Hij heeft een vermogen van 2200 watt, wat betekent dat hij redelijk snel klaar is vergeleken met waterkokers die een lager wattage hebben. Ook wanneer hij klaar is blijft de handgreep koel, waardoor u geen pannenlappen nodig hebt om de thee te schenken.

Helaas heeft hij geen verschillende temperatuurinstellingen, waardoor u niet de perfecte thee van iedere soort kunt maken. Hij heeft ook geen warmhoudfunctie waardoor u uw water gelijk moet gebruiken als hij de kooktemperatuur raakt.

Bekijk de Tomado TWK1705B bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Hij mist wat functies die andere waterkokers wel hebben, maar toch vonden we het een functioneel en mooi product.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. TurboTronic TT-LED09

TurboTronic TT-LED09
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze waterkoker van TurboTronic heeft een erg ruime inhoud van 2 liter, waardoor het mogelijk is om genoeg water mee te koken voor bijna 14 kopjes thee.

Hij bevat geen fancy functies, maar is een basic product voor mensen die een wat goedkopere waterkoker zoeken. Er is maar één programma mogelijk waardoor de temperatuur niet zelf in te stellen is. Daarnaast heeft hij wel een oververhittingsbeveiliging, wat dan weer een voordeel is.

Net als de CR Waterkoker heeft ook deze een ingebouwde LED-verlichting die de temperatuur aan geeft.

Bekijk de TurboTronic TT-LED09 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De TurboTronic TT-LED09 is een basic waterkoker voor mensen met een wat lager budget. Als u geen fancy opties en functies zoekt is deze een prima keuze.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Severin WK 3473

Severin WK 3473
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Mocht u net wat meer geld over hebben, dan kunt u deze high-tech waterkoker van Severin kiezen die geheel is aan te sturen met zijn mooie display.

U kunt kiezen uit vijf verschillende ingestelde functies welke allemaal een andere soort thee kunnen bereiden. Kies een theezakje en leeg deze in het filter bovenin, hierdoor zal uw pot thee automatisch klaar zijn wanneer het water kookt, in plaats van dat u dit hierna nog moet regelen.

mogelijkheid om automatisch thee te maken met theefilter

U kunt zelf de temperatuur instellen tussen de 40 en 100 graden, waardoor het warme water ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Wanneer uw water klaar is met warm worden, schakelt de automatische warmhoudfunctie in die uw water nog een tijdje op temperatuur houdt.

Bekijk de Severin WK 3473 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een wat duurdere waterkoker, maar wel met wat meer functies dan de andere modellen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Waar moet u op letten tijdens het kiezen van de beste waterkoker?

Waterkokers zijn een makkelijke optie om snel water te koken voor in uw pan of een kopje thee. Vele bevatten een handige warmhoudfunctie om uw kokende water daarna nog urenlang warm te kunnen houden. Naast een warmhoudfunctie zijn er nog veel meer mogelijkheden en kenmerken waar u op moet letten tijdens het kiezen van de beste waterkoker. Wij zetten alle belangrijke kenmerken voor u op een rijtje.

Hoeveel water past er in?

Als we kijken naar waterkokers die te koop zijn, dan komen ze allemaal met een andere bruikbare inhoud. Zo zijn er kleine waterkokers die minder dan een liter aan kunnen, maar ook grotere die meer dan twee liter kunnen bevatten.

hoeveel water kan er in uw waterkoker?

Aangezien het gemiddelde theekopje een inhoud bevat van ongeveer 150 milliliter, hebben wij hieronder een handig overzicht gemaakt met hoeveel kopjes u kunt halen uit verschillende waterkokers.

InhoudKopjes thee
1 liter6 á 7
1,5 liter10
2,5 liter16 á 17
Overzicht van hoeveel kopjes u uit waterkokers met verschillende inhoud kunt halen.

Wat is het materiaal van de waterkoker?

Iedere waterkoker is gemaakt van een ander materiaal, en heeft daardoor zijn eigen voor- en nadelen. Een aantal veelgebruikte materialen zijn:

  • RVS - roestvrij staal wordt het vaakst gebruikt bij waterkokers die er mooi uit moeten zien en gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden.
  • Kunststof - waterkokers die gemaakt zijn van kunststof zijn vaak een keuze voor mensen met een wat kleiner budget.
  • Glas - het grootste voordeel aan een glazen waterkoker is dat u vanaf de zijkant gemakkelijk uw water in de gaten kunt houden. Zo kunt u water gemakkelijk intappen maar ook in de gaten houden of het al kookt.
  • Aluminium - een licht materiaal wat net als RVS gemakkelijk schoon te maken is.

Hoeveel vermogen bevat hij?

Het vermogen is een belangrijk kenmerk wanneer u op zoek bent naar de beste waterkoker. Dit getal geeft namelijk aan hoe snel het water kookt. Een waterkoker met een vermogen van 3000 watt kookt het water dus een stuk sneller dan één met een vermogen van maar 1000 watt.

Het nadeel is wel dat waterkokers met een heel hoog vermogen vaak ook stuk duurder zijn, maar ook meer energie verbruiken.

Hoeveel geluid maakt hij?

Een waterkoker kan best wat geluid maken als u er één hebt met een hoog vermogen. Mocht u hier niet van houden of tegen kunnen, kies er dan één die een laag geluidsniveau (dB) bevat.

Wat voor type waterkoker is het?

Natuurlijk lijkt iedere waterkoker op elkaar, maar toch zijn ze onder te verdelen in vier verschillende types:

  1. Onderhoudsvriendelijke modellen die gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden.
  2. Kindvriendelijke modellen waarbij een kind ook veilig water kan koken.
  3. Retro waterkokers met een echte ouderwetse look.
  4. Kleine modellen waarbij het water snel kookt vanwege de kleine inhoud.

Bent u op zoek naar extra handige functies en opties?

Mocht u net iets meer willen betalen, dan kunt u een waterkoker vinden die net wat meer te bieden heeft.

Warmhoudfunctie

Mocht u de waterkoker aanzetten en snel even weg moeten, dan kan een warmhoudfunctie uw water nog een lange tijd warm houden nadat deze klaar is met koken.

Filter voor thee

Als er een theefilter in uw waterkoker zit, dan kunt u direct thee zetten in het apparaat in plaats van de thee apart te maken door een zakje in uw kopje te hangen. Natuurlijk kunt u er ook gewoon water mee koken, maar een theefilter scheelt toch weer een handeling.

Besturen via mobiele app

Er bestaan een aantal waterkokers die Smart zijn, wat betekent dat deze aan te sturen zijn via een app op uw smartphone. Denk wel twee keer na voor u hiervoor kiest, aangezien deze flink kunnen oplopen in prijs.

Instelbare temperatuur

waterkoker met verschillende temperatuursinstellingen

Sommige waterkokers hebben als mogelijkheid om de temperatuur in te stellen op verschillende standen. Iedere thee smaakt beter op een andere temperatuur, waardoor dit een uitkomst kan zijn als u een echte theefanaat bent.

Anti-calciumfilter

Waterkokers met anti-calciumfilter zorgen ervoor dat kalk wordt tegengehouden wanneer u water in wilt schenken. Er kan namelijk veel kalk vormen in de koker, wat niet bepaald gezond voor u is.

Veelgestelde vragen over een waterkoker

Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen op het gebied van waterkokers.

Wat kost een goede waterkoker?

Veel goedkope waterkokers doen het gewoon erg goed, aangezien ze maar één ding hoeven te kunnen. Mocht de kwaliteit van het materiaal en extra functies geen probleem zijn, dan bent u al voor minder dan â‚~20 klaar. Mocht u willen genieten van extra functies zoals een warmhoudstand en anti-calciumfilter, dan kunt u al snel verwachten dat u meer dan â‚~50 gaat betalen.

Welke grootte moet ik kiezen?

U kunt hier een overzichtelijke tabel zien hoeveel kopjes thee u uit iedere grootte waterkoker kunt halen. Over het algemeen kunt u de inhoud in milliliter delen door de grootte van een gemiddeld kopje thee (~150 ml), waardoor u kunt zien hoeveel kopjes u er uit kunt halen.

Kan een waterkoker bacteriën doden?

Een waterkoker zelf kan geen bacteriën doden, maar het kookproces kan dit wel.

Kan ik afgekoeld water opnieuw koken?

Het herkoken van water drijft de opgeloste gassen in het water uit, waardoor het "plat" wordt. Oververhitting kan optreden, waardoor het water heter wordt dan het normale kookpunt en explosief gaat koken wanneer het wordt verstoord.

Hoe beoordelen jullie de beste waterkoker?

Om de best geteste waterkoker te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 19 producten bekeken waarvan er 6 als goede waterkoker uit de test zijn gekomen met als beste koop de Philips Daily Collection HD9350/90. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Philips Daily Collection HD9350/90 full starfull starfull starfull starfull star Ruime inhoud, makkelijk bij te vullen en antikalkfilter.
2 Philips Series 3000 HD9318/20 full starfull starfull starfull starfull star Opbergruimte voor snoer, handige maataanduiding voor kopjes en bij te vullen via tuit.
3 CR Waterkoker full starfull starfull starfull starfull star Gemaakt van glas, ingebouwde sfeerverlichting op basis van temperatuur en instelbare temperatuur.
4 Tomado TWK1705B full starfull starfull starfull starempty star Ouderwetse look, waterniveau makkelijk af te lezen en slaat af wanneer water kookt.
5 TurboTronic TT-LED09 full starfull starfull starfull starempty star Bevat alle basisfuncties, ingebouwde LED-verlichting en draadloos.
6 Severin WK 3473 full starfull starfull starfull starempty star High-tech keuze, met ingebouwde theefilter en geschikt voor verschillende soorten thee.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify