7 Beste Slowcookers van 2022

Laatste update op 24-05-22 door Nelly Oudejans

Vanuit praktisch oogpunt is een slowcooker de ultieme manier om eten te bereiden voor drukke doordeweekse avonden. Doe er 's morgens gemakkelijk klaar te maken ingrediënten in en kom thuis met een warme maaltijd die voor u klaar staat. U hoeft niet te zwoegen in de keuken als er zoveel andere dingen zijn die u nog moet doen.

Mocht u geen keukenexpert zijn, dan kunnen we begrijpen dat het lastig is om de beste slowcooker te vinden. Gelukkig zijn wij er, en hebben wij dit al voor u gedaan. Hieronder kunt u een overzicht vinden met welke slowcookers wij u aanraden.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Tefal All-in-One CY505E - de beste slowcooker
Instelbare timer, inclusief verschillende accessoires en grote capaciteit. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Tristar VS-3915
Makkelijk schoon te maken, handige warmhoudfunctie en beveiliging tegen oververhitten. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Crock-Pot CR507
Makkelijk af te wassen, warmhoudstand en geschikt voor in de vaatwasser. Bekijk prijs arrow right
#4
Russell Hobbs 22740-56
Meekijken met glazen deksel, handvaten worden niet warm en antislipvoetjes. Bekijk prijs arrow right
#5
Tefal RK8121
Timer vooraf instellen, temperatuur zelf instellen en gratis receptenboek. Bekijk prijs arrow right
#6
Bestron ASV450CO
Hittebestendige handvaten, doorzichtige deksel en beveiliging voor droogkoken. Bekijk prijs arrow right
#7
Aigostar Mila 30ICN
Verschillende beveiligingsfuncties, grote inhoud van 6 liter en automatische warmhoudstand. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere slowcooker onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 19 Producten Bekeken
clock 32 Uur Aan Onderzoek
review 138 Reviews Gelezen
thumbs up 7 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste slowcooker

1. Tefal All-in-One CY505E

Tefal All-in-One CY505E
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze slowcooker is 3-in-1, wat betekent dat u het niet alleen als slowcooker kunt gebruiken, maar ook als snelkookpan en als pan om mee te stomen en bakken.

Hij bevat een uitgebreid receptenboek met recepten die u kunt gebruiken voor één van de 25 ingebouwde kookprogramma's die deze slowcooker bevat. Mocht u nog wat nieuw zijn in de keuken kunt u het dus gaandeweg leren met die apparaat.

Naast de automatische programma's is het natuurlijk ook mogelijk om er handmatig mee te koken. De temperatuur kunt u handmatig instellen op een waarde tussen de 70 en 120 graden Celsius.

Er worden verschillende accessoires meegeleverd waardoor u gelijk aan de slag kunt als keukenprins(es). Denk hierbij aan een spatel, onderzetter en maatbeker.

Tot slot kunt u tot wel 24 uur vooruit instellen hoe laat uw gerecht klaar moet zijn. De slowcooker is zelf slim genoeg om te weten wanneer hij dan moet starten.

Bekijk de Tefal All-in-One CY505E bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De meest uitgebreide slowcooker die wij tegen zijn gekomen op de markt. Hij is niet voor niets al een keer als beste slowcooker uitgeroepen door Kieskeurig.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Tristar VS-3915

Tristar VS-3915
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Tristar VS-3915 is de beste goedkopere slowcooker om gerechten voor het hele gezin te bereiden zonder dat u er telkens bij hoeft te staan. Zijn binnenpan heeft een inhoud van 3,5 liter, wat ongeveer gelijk staat aan eten voor vier personen.

Dankzij de langzame garing worden veel voedingsstoffen bewaard en blijft vlees lekker sappig. Daarnaast bevat hij een warmhoudfunctie waardoor u uw eten gemakkelijk op temperatuur kunt houden.

De keramische binnenpan is erg makkelijk uit de slowcooker te halen, waardoor eten gemakkelijk geserveerd kan worden en de binnenpan vervolgens ook makkelijk afgewassen kan worden.

Tot slot is hij ook erg veilig, aangezien hij beveiligd is tegen oververhitting en ook antislipvoetjes bevat onder de slowcooker.

Bekijk de Tristar VS-3915 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Alles wat u zoekt in een simpele slowcooker voor een lage prijs. Deze geweldige slowcooker van Tristar heeft het allemaal.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Crock-Pot CR507

Crock-Pot CR507
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Crock Pot is een erg bekend merk in de wereld van slowcookers. Ze verkopen tientallen modellen die allemaal erg van elkaar verschillen. Hun beste slowcooker die wij hebben gevonden is de CR507.

De display werkt erg simpel. Hij bevat maar een paar opties die instelbaar zijn met grote knoppen, waardoor zelfs een leek het apparaat aan de praat kan krijgen.

opties met grote knoppen van de CR507

Hij bevat een instelbare kooktijd, waardoor u zelf kunt kiezen of u uw gerecht 30 minuten of 20 uur wilt laten koken. Wanneer deze tijd om is zal de slowcooker automatisch de warmhoudstand activeren om uw gerecht lekker warm te houden totdat u het serveert.

Tot slot is deze slowcooker prima geschikt voor in de vaatwasser. U kunt gemakkelijk de binnenpan er uit klikken om hem vervolgens stevig af te wassen.

Bekijk de Crock-Pot CR507 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze crock pot bevat alles wat u nodig heeft om gerechten te bereiden voor meerdere personen. De timer zorgt ervoor dat de gerechten zichzelf automatisch bereiden, zonder dat u zelf aanwezig hoeft te zijn.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Russell Hobbs 22740-56

Russell Hobbs 22740-56
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De slowcooker van Russell Hobbs heeft een inhoud van 3,5 liter waardoor hij gemakkelijk kan worden ingezet om een diner voor meerdere personen te serveren.

Hij kan worden ingesteld op drie verschillende warmtestanden, namelijk:

  • laag
  • middel/warm
  • hoog

Hij bevat een glazen deksel op te bovenkant waardoor u uw eten gemakkelijk in de gaten kunt houden terwijl u wacht tot uw gerecht klaar is. Daarnaast bevat hij aan de buitenkant handgrepen die geïsoleerd zijn en daarom dus niet heet kunnen worden.

Onderop bevat hij nog antislipvoetjes, waardoor uw slowcooker niet zomaar van het aanrecht af zal glijden.

Helaas bevat hij geen timer. Anders had hij misschien wel op de eerste plek terecht gekomen.

Bekijk de Russell Hobbs 22740-56 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Helaas geen timer, maar wel een geweldige slowcooker die één van de goedkopere op de markt is.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Tefal RK8121

Tefal RK8121
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Alhoewel de Tefal RK8121 niet aangeprezen wordt als slowcooker, is dit toch één van zijn functies. Het is namelijk een '45-in-1' oplossing voor in uw keuken. Zo dient hij bijvoorbeeld als:

  • slowcooker
  • rijstkoker
  • bakken
  • stomen

Hij bevat een intelligente technologie die zelf kan berekenen wat de juiste temperatuur en bereidingstijd is voor uw gerecht. Hierdoor zullen al uw ingrediënten altijd perfect worden gegaard.

De temperatuur is handmatig in te stellen op een waarde tussen 40 en 160 graden. Daarnaast is ook de bereidingstijd instelbaar tot wel 9 uur.

U kunt naast de temperatuur en tijd zelf een uitgestelde start instellen waardoor u de slowcooker kunt laten beginnen wanneer u maar wilt. Mocht u bijvoorbeeld naar kantoor gaan en wilt u dat uw eten klaar is als u thuis komt? U kunt dit hiermee gemakkelijk inplannen. Als uw eten toch eerder klaar is zal het automatischwarm worden gehouden.

Het schoonmaken van deze slowcooker is ook een eitje. Daarnaast zijn alle losse onderdelen geschikt voor in de vaatwasser.

Extra: u ontvangt bij de aanschaf van dit product een gratis receptenboek met meer dan 25 recepten om uit te proberen.

Bekijk de Tefal RK8121 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze Tefal slowcooker is een all-in-one apparaat voor in de keuken, waarvan het slow cooken van eten maar één van zijn 45 functies is. Hij is dan wat duurder, maar veelzijdiger dan de andere producten uit onze test.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Bestron ASV450CO

Bestron ASV450CO
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Bestron ASV450CO is een slowcooker die eenvoudig te gebruiken is. Hij bevat maar een paar opties, wat hem eenvoudig maar alsnog een goede basic slowcooker maakt.

Hij bevat vier verschillende standen waar u uit kunt kiezen, namelijk de lage stand, hoge stand, warmhoudstand of helemaal uit.

Zijn handvaten zijn hittebestendig waardoor u nooit meer uw handen brand als u uw slowcooker snel op moet pakken.

Tot slot bevat hij een beveiliging tegen droogkoken maar ook oververhitting. Wanneer er geen vloeistof meer beschikbaar is zal hij automatisch uit de kookmodus gaan om zo geen schade toe te brengen aan het apparaat.

Bekijk de Bestron ASV450CO bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Eenvoudige slowcooker voor minder dan 40 euro die beschikt over goede basisfuncties.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

7. Aigostar Mila 30ICN

Aigostar Mila 30ICN
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met een totale inhoud van maar liefst 6 liter is het mogelijk om voor heel het gezin een maaltijd te bereiden in deze slowcooker.

Waar we erg tevreden over waren was dat er 10 verschillende veiligheidsfuncties in dit apparaat zitten. Zo zit er bijvoorbeeld een beveiliging in die er voor zorgt dat de temperatuur niet te hoog wordt, maar ook een beveiliging tegen het overkoken van uw maaltijd.

De kooktijd is gemakkelijk in te stellen, en als deze voorbij is wordt de warmhoudstand automatisch ingeschakeld. Hierdoor loopt u geen risico dat uw eten nog langer door kookt dan nodig is.

Er zitten daarnaast veel accessoires bij het product inbegrepen, zoals een soeplepel en maatbeker, waardoor u gelijk aan de slag kunt als thuiskok.

Bekijk de Aigostar Mila 30ICN bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De slowcooker van Aigostar is een eenvoudig product die alle basisfuncties bevat die u nodig heeft om een goede maaltijd te bereiden. Met vele voorgeprogrammeerde functies en beveiligingsopties krijgt hij een verdiende zevende plek.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste slowcooker

Slowcookers kunnen de beste smaken en malsheid uit vlees en verschillende gerechten halen. In tegenstelling tot snelkookpannen, is een slowcooker een elektrisch apparaat dat voedsel verwarmt bij relatief lagere temperaturen en gedurende langere perioden. De langere kooktijd leidt tot zachte en zeer smaakvolle maaltijden.

Met talloze merken en specificaties die op de markt verkrijgbaar zijn, kan uw zoektocht naar de beste slowcooker een beetje uitdagend zijn. Daarom hebben wij hier alle kenmerken verzameld die u over hen moet weten.

Kookcapaciteit

De grootte van de slowcooker bepaalt het aantal mensen dat u met één kookbeurt kunt bedienen. De kleinste kunnen 0,5 liter voedsel per keer aan, wat geschikt is voor een klein diner van één persoon.

InhoudPersonen
2 liter2-3
4 liter5-6
8 liter12-15
Overzicht van hoeveel liter inhoud er nodig is voor hoeveel personen.

Aangezien slowcookers veel tijd nodig hebben om voedsel te verwerken, is het aan te bevelen om in grotere partijen te koken en dus een groter model aan te schaffen. Middelgrote slowcookers kunnen 2,5 tot 5,0 L voedsel bevatten, terwijl grotere tot 10,0 L kunnen bevatten. Toch moeten de grootte van uw keuken en het aantal mensen dat gewoonlijk thuis de maaltijd deelt uw belangrijkste overwegingen zijn.

Materiaal van de pan

De meeste slowcookers op de markt zijn gemaakt van roestvrij staal of aluminium. Deze materialen zijn zeer geleidend en gemakkelijk schoon te maken, maar sommige culinaire deskundigen geven de voorkeur aan aluminium, omdat dat de warmte beter vasthoudt.

Als alternatief zijn er modellen met een keramisch oppervlak of graniet. Die warmen niet zo snel op als metalen potten, maar ze blijven wel langer warm.

Glazen deksel

Hoewel het niet noodzakelijk is, vinden veel mensen het prettig om een helder deksel van gehard glas te hebben in plaats van een roestvrijstalen deksel, zoals een deksel van een snelkookpan. Het glas heeft een ontluchtingsgaatje om de druk in de pan te verlichten, en u kunt er gemakkelijk mee zien hoeveel voedsel er nog over is. Men kan ook gemakkelijk tweede of derde porties krijgen zonder aan knoppen te draaien en grendels los te maken.

Timer en automatische programma's

De beste slowcooker heeft een ingebouwde timer om zichzelf automatisch uit te schakelen. U kunt voorkomen dat maaltijden te gaar worden en dat u niet in de keuken hoeft te zijn, want de warmte wordt uitgeschakeld of overgeschakeld op de warmhoudstand wanneer de timer is afgelopen.

timer instellen van de slowcooker

Sommige modellen hebben zelfs voorgeprogrammeerde standen die automatisch de temperatuur en de kooktijd instellen. Met één druk op de knop kunt u kiezen uit voorgeprogrammeerde standen voor bijvoorbeeld noedelsoepen, gestoofd vlees, gebakken bonen, pasta, en vele andere voedingsmiddelen.

Automatisch roerende slowcookers en warmhoudfunctie

Deze optionele functie is aanwezig bij een paar dure modellen. Deze slowcookers hebben een waterdichte motor, die ingesloten zit en bevestigd is aan het deksel van gehard glas. Door een menginstrument te bevestigen, roert de pot automatisch het voedsel terwijl het kookt, zodat de warmte gelijkmatiger verdeeld wordt.

Sommige modellen hebben ook een warmhoudfunctie, die u aan of uit kunt zetten. Als hij aan staat, houdt hij de temperatuur constant op ongeveer 70 tot 80 graden Celsius, zonder het voedsel te laten koken of overkoken. Dit is ideaal om het voedsel warm te houden voor lange bijeenkomsten.

Veiligheidsvoorzieningen

U moet ook op zoek gaan naar een model dat BPA-vrij is. Net als gifvrije maaltijdbakjes geven slowcookers met nul BPA geen schadelijke stoffen af aan uw voedsel.

Veel fabrikanten hebben ook een droogkookbeveiliging op hun slowcookers. Met deze functie detecteert het apparaat automatisch of het voedsel helemaal geen water meer heeft. Het zal dan uitschakelen om te voorkomen dat uw maaltijd aanbrandt.

Uitneembare pan en gemakkelijk schoon te maken kenmerken

U kunt ook een slowcooker kopen met een uitneembare pan, zodat u uw ingrediënten er gemakkelijk in kunt mengen zonder het hele apparaat mee te nemen naar de tafel. De beste slowcooker moet ook gemakkelijk schoon te maken zijn en in de vaatwasser kunnen, zodat u zich kunt concentreren op het bereiden van heerlijke maaltijden zonder dat u wordt opgehouden door andere klusjes.

slowcooker met uitneembare pan

Let er alleen op dat alleen het deksel en de uitneembare pan in de afwasmachine kunnen, en niet de basis met elektrische onderdelen. De specificaties kunnen verschillen, afhankelijk van de fabrikant en het model, dus u kunt het beste de handleiding lezen over welke onderdelen veilig afgewassen kunnen worden.

Veelgestelde vragen over een slowcooker

Mocht u nog vragen hebben over slowcookers, dan kunt u terecht bij de veelgestelde vragen hieronder.

Hoe werkt een slowcooker?

Een slowcooker is een manier van koken waarbij uw eten heel langzaam gaar wordt (echt een stuk langzamer dan met gewone pannen). Het duurt wel lang, maar u hoeft er gelukkig niet de hele tijd bij te blijven. Vaak is het één druk op de knop en na een aantal uur is uw gerecht klaar.

Wat voor soorten vlees zijn geschikt voor in een slowcooker?

U kunt er in principe ieder soort vlees in bereiden, al zal bijvoorbeeld biefstuk er zeker niet zo lekker uit komen als dat u het in de koekenpan opbakt. Bijvoorbeeld kip of rundvlees zijn prima te doen en zal heerlijk smaken indien u het gerecht lekker kruidt.

Wat kost een slowcooker?

U kunt het net als bij ieder ander product natuurlijk zo gek maken als u zelf wilt. Voor een basic slowcooker moet u er rekening mee houden dat u 30 á 40 euro kwijt zult zijn.

Hoe maak ik een slowcooker schoon?

Bij het eerste gebruik moet u natuurlijk uw slowcooker eerst even goed afwassen. Mocht hij na het gebruik vies zijn, moet u allereerst een sopje maken van heet water en afwasmiddel. Laat uw slowcooker hier goed in weken en wrijf vervolgens met een doekje de aangekoekte restjes er uit.

Hoe beoordelen jullie de beste slowcooker?

Om de best geteste slowcooker te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 19 producten bekeken waarvan er 7 als goede slowcooker uit de test zijn gekomen met als beste koop de Tefal All-in-One CY505E. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Tefal All-in-One CY505E full starfull starfull starfull starfull star 3-in-1 slowcooker, 25 verschillende automatische programma's en instelbare timer.
2 Tristar VS-3915 full starfull starfull starfull starfull star Lage prijs, makkelijk schoon te maken en handige warmhoudfunctie.
3 Crock-Pot CR507 full starfull starfull starfull starfull star Instelbare kooktimer, eenvoudig in te stellen en makkelijk af te wassen.
4 Russell Hobbs 22740-56 full starfull starfull starfull starempty star Hitte instelbaar op drie standen, geschikt voor 4 personen en meekijken met glazen deksel.
5 Tefal RK8121 full starfull starfull starfull starempty star Meer dan alleen een slowcooker, timer vooraf instellen en temperatuur zelf instellen.
6 Bestron ASV450CO full starfull starfull starfull starempty star Vier standen, hittebestendige handvaten en doorzichtige deksel.
7 Aigostar Mila 30ICN full starfull starfull starfull starempty star Veel voorgeprogrammeerde mogelijkheden, verschillende beveiligingsfuncties en grote inhoud van 6 liter.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify
-->