5 Beste Pannensets voor Inductie van 2021

Laatste update op 19-10-21 door Nelly Oudejans

Als u recent over bent gestapt naar inductie koken, dan heeft u waarschijnlijk gemerkt dat uw oude pannen hier niet meer op werken. Inductiepannen zijn magnetische pannen die het inductieproces in gang kunnen zetten wanneer u op een inductie fornuis aan het koken bent.

Wanneer u net nieuw bent met het begrip inductie, begrijpen wij heel goed dat het ingewikkeld en verwarrend kan zijn als u de juiste soort pannen zoekt. Wij hebben hier onderzoek naar gedaan en de beste pannensets voor inductie voor u uitgezocht.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Sola Profiline Deluxe - de beste pannenset voor inductie
Geschikt voor inductie, handige maatverdeling en geen anti-aanbaklaag. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Tefal Duetto Plus
Top voor beginners, geweldige kwaliteit en handige glazen deksel met vergiet. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
BK Bistro Inductieset
Gemakkelijk afgieten, glazen deksels en hoge handvaten (bespaart ruimte). Bekijk prijs arrow right
#4
BK Q-linair Master Glass
Kan in de vaatwasser, oud & vertrouwd merk en drie design awards gewonnen. Bekijk prijs arrow right
#5
GreenPan Mayflower
Prijs-kwaliteitsverhouding is top, meegeleverde accessoires en makkelijk af te wassen. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere pannenset voor inductie onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 9 Producten Bekeken
clock 14 Uur Aan Onderzoek
review 61 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste pannenset voor inductie

1. Sola Profiline Deluxe

Sola Profiline Deluxe
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze vierdelige pannenset voor inductie is geschikt voor elektrisch, gas, inductie en keramisch. Ze zijn gemaakt van RVS (roestvrij staal) en een zogeheten sandwichbodem. Dit betekent dat de bodem een laag aluminium is met daaromheen twee lagen roestvrij staal.

De handvaten zijn gemaakt van staal en de pan bevat geen anti-aanbaklaag. Een groot voordeel voor de mensen die denken dat dit giftig kan zijn.

Bekijk de Sola Profiline Deluxe bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goedkope pannenset voor de beginner qua inductie koken. De kwaliteit is erg goed en ze bevatten roestvrij staal. Daarnaast hebben de pannen een maataanduiding wat het makkelijk maakt om verschillende ingrediënten af te meten.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Tefal Duetto Plus

Tefal Duetto Plus
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze pannenset voor inductie van Tefal is 4-delig en van RVS. De deksel is gemaakt van glas, waardoor u er gemakkelijk van bovenaf in kunt kijken tijdens het koken en u niet de deksel van de pan hoeft af te halen. Na het gebruik kunt u de gehele set gemakkelijk in de vaatwasser doen, aangezien hij hiervoor bestendig is.

Bekijk de Tefal Duetto Plus bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Over het algemeen een goede beginners set als u net start met inductie koken. Er zitten afgietdeksels bij die een ideale oplossing zijn als u bijvoorbeeld veel pasta moet afgieten.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. BK Bistro Inductieset

BK Bistro Inductieset
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze pannenset bestaat uit vier verschillende pannen, waarvan één steelpan en drie kookpannen van verschillend formaat. De drie kookpannen hebben een diameter van 16, 18 en 20 centimeter en de ene steelpan een diameter van 16 centimeter.

De pannen bevatten allemaal een anti-aanbaklaag waardoor vet minder snel aan de bodem vast blijft zitten. Op de pannen zitten glazen deksels en ze besparen veel ruimte door de hoge plaatsing van de handvaten. Als u de pannen dagelijks wilt gebruiken om lekkere maaltijden te bereiden is deze pannenset een geschikte optie.

Door middel van de sandwichbodem wordt er voor snelle opwarming en een goede warmteverdeling door de gehele pan gezorgd.

Bekijk de BK Bistro Inductieset bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze pannenset is perfect als u net begint met het koken op een inductiefornuis of kookplaat. Door de glazen deksel kunt u zelf meekijken van bovenaf tijdens het koken, wat een mooi pluspunt is.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. BK Q-linair Master Glass

BK Q-linair Master Glass
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze pannenset is wat duurder dan de anderen in de top drie, maar dat is niet voor niets aangezien de kwaliteit geweldig is. Door middel van het veilige afgietsysteem die in deze pannen verwerkt zit zult u uzelf nooit meer per ongeluk branden aan kokendheet water dat langs de rand over uw handen gaat.

Door middel van de sandwichbodem die in alle vier de inductiepannen zit zal het eten snel worden verwarmd. Daarnaast kunt u gemakkelijk vloeibare producten zoals water of olie afmeten in deze pannen, aangezien de binnenkant is voorzien van maatstreepjes.

Bekijk de BK Q-linair Master Glass bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een award-winnende, maar dure pannenset, als u deze vergelijkt met de eerdergenoemden. De optie om een stuk veiliger af te gieten (zonder vergiet) maakt het dat deze set op plek vier staat.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. GreenPan Mayflower

GreenPan Mayflower
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Wat wij leuk vonden aan deze inductie pannenset is dat er ook een aantal handige accessoires bij mee worden geleverd. Alle vijf de pannen uit deze set bevatten een keramische anti-aanbaklaag, wat er voor zorgt dat de vette olie of boter die u gebruikt tijdens het bakken gemakkelijk weggespoeld kan worden met water.

De pannen uit deze set zijn allemaal van een verschillend formaat en variëren tussen de 16 en 28 centimeter. Vele online reviews die wij hebben bekeken vertellen ons dat op het eerste oog deze pan erg duur leek, maar dat dit het achteraf helemaal waard was.

Bekijk de GreenPan Mayflower bij onderstaande shops.

Ons oordeel

In eerste instantie lijkt deze pannenset duur, maar volgens velen is deze inductie set het geld zeker waard. Er worden verschillende bak-accessoires meegeleverd die u niet meer apart hoeft te kopen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Waar letten wij op tijdens het kiezen van de beste inductie pannen?

Het allerbelangrijkste is dat de inductie pannenset goed samen werkt met uw inductie fornuis. Daarnaast zijn er een aantal criteria waar op moet worden gelet om op de beste koop uit te komen.

Warmtebron ondersteuning

Iedere inductiepan zal de warmtebron elektriciteit ondersteunen, omdat dat is hoe inductie werkt, en het anders geen pan voor inductie zou zijn. Naast dat ze allemaal elektriciteit ondersteunen kunnen bijna allemaal ook op een gasfornuis gebruikt worden, wat handig is als u bijvoorbeeld een keer wat pannen aan de buren moet uitlenen. Andere mogelijkheden die ook vaak worden ondersteund qua warmtebron zijn keramisch en halogeen.

Materiaal van de deksel

Inductiepannen kunnen deksels hebben van verschillende materialen. Het enige materiaal is wat steviger, terwijl de ander juist niet kokend heet wordt tijdens het koken. Een aantal voorbeelden van materiaal dat het meeste voor komt zijn glas, RVS, gehard glas, metaal en edelstaal. Glas komt het vaakst voor, omdat dit het makkelijk maakt om door de pan heen te kijken tijdens het koken.

Antiaanbaklaag

Wanneer een inductie pan een antiaanbaklaag bevat, dan zit er een deklaagje over het metaal van de pan. Dit zorgt er voor dat de pan water en vet af stoot, wat er weer voor zorgt dat eten niet zo gemakkelijk meer vast zit aan uw pan en dat het ook minder snel aanbrandt. Een groot voordeel van een antiaanbaklaag is dat u kunt koken met minder vet of olijfolie, wat weer een aantal calorieën scheelt.

Materiaal van het handvat

Het materiaal van het handvat kan bij pannen voor inductie ook erg verschillen. Er bestaan meer dan tien soorten materialen voor handvaten waar u uit kunt kiezen, zoals RVS, kunststof, bakeliet en aluminium. Over het algemeen maakt dit niet heel erg uit, dus u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er één te nemen die mooi staat bij uw fornuis.

Ovenbestendigheid

Een groot voordeel van een aantal inductiepannen is dat ze in de oven kunnen zonder schade te ontvangen. Hierdoor kunt u nog even makkelijk iets opwarmen zonder uw fornuis weer te hoeven aan te zetten.

In de vaatwasser

Een aantal pannen zijn bestendig voor in de vaatwasser, wat een hoop afwas scheelt aangezien het soms een vette zooi kan worden als u olie of boter in de pan hebt gebruikt. In onze beoordeling hierboven zullen wij per pannenset aangeven welke in de vaatwasser kan, en welke niet.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 9 producten bekeken waarvan er 5 als goede pannenset voor inductie uit de test zijn gekomen met als beste koop de Sola Profiline Deluxe. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Sola Profiline Deluxe full starfull starfull starfull starfull star Roestvrij staal, 4-delige pannenset en geschikt voor inductie.
2 Tefal Duetto Plus full starfull starfull starfull starfull star Handig te gebruiken, kan in de vaatwasser en top voor beginners.
3 BK Bistro Inductieset full starfull starfull starfull starfull star Vaatwasserbestendige pannen, sandwichbodem in pan en gemakkelijk afgieten.
4 BK Q-linair Master Glass full starfull starfull starfull starempty star Veilig uniek afgiet systeem, kan in de vaatwasser en oud & vertrouwd merk.
5 GreenPan Mayflower full starfull starfull starfull starempty star Stevige anti-aanbaklaag, prijs-kwaliteitsverhouding is top en meegeleverde accessoires.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify