5 Beste Mini Vriezers van 2022

Laatste update op 16-10-21 door Nelly Oudejans
De allerbeste koop is..

De Severin GB 8882 is een mini vriezer met een ruime inhoud en veel mogelijkheden. Zo maakt hij bijna geen geluid, en is het mogelijk om de producten tot wel 10 uur te bewaren wanneer hij van de stroom wordt gehaald. Zijn gewicht is daarnaast erg licht waardoor het een fluitje van een cent is om hem te verplaatsen.

Alhoewel er meestal genoeg ruimte in de voorraadkast is om spullen te bewaren, lijkt de vriezer gewoon nooit genoeg ruimte te hebben om alles in op te kunnen slaan. Een mini vriezer kan er voor zorgen om deze extra diepvriesproducten ook op te kunnen slaan.

Voor een redelijk klein bedrag is het al mogelijk om één van de beste mini vriezers te kopen en te genieten van veel meer ruimte. Dit haalt gelijk alle irritatie weg van een volle vriezer, want niemand houdt er van om er achteraf achter te komen dat er geen ruimte is voor de net gekochte boodschappen.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Severin GB 8882 - de beste mini vriezer
Energieklasse E, bewaartijd van 10 uur en licht en makkelijk te verplaatsen. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Salora FRB3200BL
Makkelijk te verplaatsen, garantie van 1 jaar en ook beschikbaar in het wit. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Everglades EVFR529
Inhoud van 13 liter, licht in gewicht (makkelijk verplaatsen) en prima voor bijvoorbeeld een studentenkamer. Bekijk prijs arrow right
#4
Exquisit GB05-4.1A+
Verwisselbare draairichting van de deur, drie instelbare standen en compact maar erg ruim aan de binnenkant. Bekijk prijs arrow right
#5
Primo PR105DV
Licht in gewicht (14 kg), ruime inhoud van 33 liter en compacte afmetingen. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere mini vriezer onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 10 Producten Bekeken
clock 15 Uur Aan Onderzoek
review 121 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste mini vriezer

1. Severin GB 8882

Severin GB 8882
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als u zelf geen ruimte meer heeft in de vriezer of gewoon een kleine mini vriezer zoekt om wat drankjes in koel te houden, dan is de GB 8882 van Severin hét perfecte product.

Met een inhoud van 32 liter kunt u er veel producten in kwijt, en daarnaast bevat hij ook nog een aparte vrieslade. Hij past daarnaast gemakkelijk op kleine ruimtes aangezien hij 48 cm breed is en 50 cm hoog. Op moment van schrijven is hij één van de energiezuinigste mini vriezers met een energieklasse E.

Wat hem daarnaast erg geavanceerd maakt is de mogelijkheid om de draairichting van het deurtje aan te passen. Hierdoor bent u geheel vrij om hem te plaatsen waar u wilt.

Met 42 decibel valt hij onder de stillere mini vriezers waar u geen last van zult hebben. Wanneer de stroom uit valt is er ook geen groot probleem, aangezien hij een bewaartijd heeft van 10 uur.

Bekijk de Severin GB 8882 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een mini vriezer met alles er op en er aan. Het is daarnaast ook nog één van de goedkoopste, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Salora FRB3200BL

Salora FRB3200BL
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als we kijken naar de inhoud van deze mini vriezer, dan zien we dat deze gelijk is aan die van de Severin GB 8882. Ook de hoogte en breedte, en het geluidsniveau komen erg overeen. Wel zit er een verschil in de energieklasse, want deze mini vriezer scoort een klein stukje slechter met klasse F.

binnenkant van de FRB3200BL

Voordelen van dit product zijn:

  • Beschikbaar in twee verschillende kleuren.
  • Thermostaat geheel regelbaar.
  • Stroomuitval? Geen zorgen - hij heeft een bewaartijd van 8 uur.
  • Draairichting van de deur is aan te passen.
  • Voetjes zijn te verstellen.

Bekijk de Salora FRB3200BL bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Salora FRB3200BL is één van de beste mini vriezers die momenteel te koop is. Hij bevat vele voordelen die voor iedere gebruiken een groot pluspunt zijn.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Everglades EVFR529

Everglades EVFR529
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De mini vriezer van Everglades is de stilste uit ons onderzoek met een geluidsniveau van maar 40 decibel, wat te vergelijken is met een bibliotheek.

Hij heeft een formaat van 51 x 43 cm, en een inhoud van 30 liter die verdeeld is over twee compartimenten. Daarnaast heeft hij een soort failsafe wanneer de stroom uitvalt, want hij kan uw producten dan nog 12 uur goed houden.

de twee planken van de vriezer

Helaas is hij met energieklasse F verre van energiezuinig, waardoor hij op de derde plek beland.

Bekijk de Everglades EVFR529 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Goed betaalbare mini vriezer, maar helaas niet energiezuinig. Er kunnen genoeg blikjes drinken of broden in kwijt met zijn ruime inhoud van 30 liter.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Exquisit GB05-4.1A+

Exquisit GB05-4.1A+
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Exquisit GB05-4.1A+ is een mini vriezer waarbij de temperatuur gemakkelijk te regelen is doordat u zelf kunt kiezen op welke van zijn drie standen (MIN, MAX, of NORMAL) hij gezet moet worden.

Hij bevat een inhoud van 34 liter, wat de ruimste is die wij tegen zijn gekomen in ons onderzoek. Zijn formaat valt daarnaast erg mee (51 x 44 cm) waardoor hij gemakkelijk te plaatsen is in een kleine ruimte. Met een gewicht van 15 kilogram is hij tot slot ook nog makkelijk te verplaatsen indien nodig.

Echter zit er wel een wat duurder prijskaartje aan deze mini vriezer, waardoor hij buiten de top drie is geëindigd.

Bekijk de Exquisit GB05-4.1A+ bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een ruime mini vriezer met helaas een matig energielabel. Daarnaast is hij ook verre van de goedkoopste. Ook maakt hij weinig lawaai, wat voor veel gebruikers een belangrijke toevoeging is.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Primo PR105DV

Primo PR105DV
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met tientallen positieve reviews op meerdere webshops kon de Primo PR105DV niet wegblijven uit onze top 5 mini vriezers. Deze mini vriezer bevat een inhoud van 33 liter en een formaat van 51 cm hoog + 44 cm breed waardoor hij bijvoorbeeld gemakkelijk onder een bureau past.

Het is één van de stilste uit ons onderzoek, met een geluidsniveau van maar 40 decibel. Daarnaast is hij erg licht en hierdoor makkelijk te verplaatsen.

Mocht u niet twee compartimenten nodig hebben, is het bij deze mini vriezer heel makkelijk om het rekje er uit te schuiven waardoor u er ook wat hogere producten in kwijt kan zoals grote flessen frisdrank.

Tot slot kan de temperatuur mechanisch worden aangepast, een erg handige toevoeging!

Bekijk de Primo PR105DV bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Primo PR105DV bevat geweldige kenmerken en specificaties, waardoor wij hem in combinatie met zijn goede prijs niet weg konden laten uit de beste mini vriezers.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste minivriezer

Capaciteit, energieverbruik, en kwaliteitskenmerken zijn essentiële overwegingen bij het zoeken naar de beste minivriezer voor uw huis. Dit handige toestel is het beste voor het bewaren van extra voedsel en vlees voor kleine en middelgrote huishoudens.

Er één kiezen kan echter een uitdaging zijn met al die merken en specs die op de markt verkrijgbaar zijn. Daarom hebben wij alle kenmerken die u erover moet weten voor u op een rijtje gezet.

Afmetingen en opslagcapaciteit

In tegenstelling tot volwaardige varianten zijn minivriezers compacter, met een capaciteit van 30 tot ongeveer 70 liter. U moet rekening houden met de afmetingen en de beoogde ruimte in uw keuken of voorraadkast voor het toestel.

mini vriezer met kleine inhoud

De kleinste meten bijvoorbeeld maximaal 50 x 55 cm (breedte x diepte). Gemiddelde minivriezers kunnen tot 60 x 65 cm groot zijn, terwijl grotere modellen tot 70 x 70 cm groot kunnen zijn.

Energie-indicatie

De energieklasse geeft u een idee over de invloed van de minivriezer op uw elektriciteitsrekening. Hij zal dag en nacht draaien, dus is het ideaal om te overwegen te investeren in een duurder maar energie-efficiënt model.

energielabel van een severin mini vriezer

Wat energie-efficiëntie betreft, hebben de beste mini vriezers een C-classificatie. Minder efficiënte modellen hebben een classificatie D tot en met G. Merk op dat er op het moment van schrijven geen mini vriezers met een A- of B-classificatie zijn, omdat de technologie nog in ontwikkeling is.

Extra functies

Dit zijn optionele functies die energie helpen besparen of de minivriezer nog meer comfort bieden.

Snelvriesfunctie

Snelvriezen is een handige functie die men gewoonlijk aantreft in minivriezers uit het hogere segment. Snel ingevroren voedsel heeft de neiging een betere textuur en kwaliteit te hebben wanneer het ontdooid wordt.

In de snelvriesstand verbruikt de vriezer meer energie om de temperatuur gedurende een beperkte tijd drastisch te verlagen. De meeste modellen hebben een controlelampje dat gaat branden wanneer dit is ingeschakeld om de gebruiker eraan te herinneren.

Sommige moderne modellen hebben een snelvriestimer of sensoren die de vriezer na enige tijd automatisch weer in de normale toestand brengen. Dit kan energieverspilling voorkomen nadat het voedsel goed ingevroren is geweest.

Deuralarm

Bij het herhaaldelijk in- of uithalen van levensmiddelen uit de vriezer, kan de eigenaar per ongeluk de deur open laten staan. In sommige gevallen kan het gebeuren dat de deur door de voorwerpen binnen niet helemaal dicht kan. Als u de deur een paar minuten niet sluit, kan de temperatuur binnen drastisch stijgen en energie verloren gaan.

alarm bij de deur van een mini vriezer

Om dit te voorkomen, hebben sommige modellen een ingebouwde alarmfunctie die detecteert of de deur open gelaten wordt. Na een paar seconden zal het piepen om u eraan te herinneren de deur goed te sluiten.

Deur zacht sluiten

Sommige modellen hebben demping op de scharnieren of speciale synthetische rubberen bekleding langs de binnenranden van de deur. Deze voorkomen dat de gebruiker de deur per ongeluk dichtslaat en verminderen de opeenhoping van slijtage aan de scharnieren, de deur, en de vriezer zelf.

Laag geluidsniveau

U kunt ook rekening houden met het geluidsniveau dat het apparaat produceert, en dat wordt gemeten in decibel (dB). De beste mini vriezers moeten een licht hoorbaar gebrom produceren van minder dan 47 dB.

GeluidDecibel
Stil< 47
Middel~ 55
Lawaaierig / storend> 60
Is uw mini vriezer een stil of lawaaierig model?

Modellen die 60 dB of meer benaderen, moeten uit de buurt van slaapkamers en ruimten die u vaak gebruikt geplaatst worden, omdat het lawaai storend kan zijn. Een volume van 60 dB kan vergeleken worden met de luidheid van een gewoon gesprek.

Veelgestelde vragen over een mini vriezer

Bekijk hieronder nog een paar vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van mini vriezers.

Zijn mini vriezers stil?

Bijna iedere mini vriezer is erg stil en hebben hetzelfde soort zoemende geluid zoals de meeste vriezers en koelkasten, met een geluidsniveau van minder dan 40 decibel.

Waar moet ik mijn mini vriezer neerzetten?

Dat is het mooie van een mini vriezer - hij kan namelijk overal staan waar u wilt. Het enige wat u moet doen is ervoor zorgen dat hij in de buurt van een geaard stopcontact staat, zodat u deze hierop aan kunt sluiten.

Wat kan ik bewaren in een mini vriezer?

U kunt er alles in bewaren, maar houdt er rekening mee dat ze vaak een stuk kleiner zijn dan dat u van uw vriezer gewend bent. Ze worden over het algemeen gebruikt om drankjes lekker koel in op te slaan of maaltijden die u vooraf hebt bereid.

Gebruikt een mini vriezer net zo veel energie als een gewone vriezer?

Nee, ze gebruiken een stuk minder energie doordat ze kleiner zijn.

Hoe beoordelen jullie de beste mini vriezer?

Om de best geteste mini vriezer te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 10 producten bekeken waarvan er 5 als goede mini vriezer uit de test zijn gekomen met als beste koop de Severin GB 8882. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Severin GB 8882 full starfull starfull starfull starfull star Aanpasbare draairichting van deur, stille mini vriezer en inhoud van 32L + vrieslade.
2 Salora FRB3200BL full starfull starfull starfull starfull star Genoeg ruimte voor vele drankjes, lange bewaartijd en draairichting van de deur is aan te passen.
3 Everglades EVFR529 full starfull starfull starfull starempty star Handmatig ontdooisysteem, verwisselbare draairichting v/h deurtje en inhoud van 13 liter.
4 Exquisit GB05-4.1A+ full starfull starfull starfull starempty star Maakt weinig lawaai, inhoud van 34 liter en verwisselbare draairichting van de deur.
5 Primo PR105DV full starfull starfull starfull starempty star Mechanische temperatuurcontrole, twee compartimenten met uitneembaar rekje en licht in gewicht (14 kg).
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify