5 Beste Keukenweegschalen van 2021

De allerbeste koop is..
Inventum Keukenweegschaal -

De keukenweegschaal van Inventum was duidelijk de beste uit de test (en ook nog eens de goedkoopste). U kunt ermee wegen tot 5 kilogram, makkelijk switchen tussen verschillende maateenheden en gebruik maken van een handige tarra functie.

Voor veel mensen die vaak in de keuken staan lijkt een keukenweegschaal overbodig, maar als u iemand bent die graag exact een recept kan volgen, of bijvoorbeeld wilt meal preppen, dan is het een goede uitkomst aangezien u de exacte porties kunt maken die u wilt.

De meeste keukenweegschalen lijken erg op elkaar, omdat ze natuurlijk maar één functie hebben; het wegen van uw voedsel. Toch zijn er een aantal extra functionaliteiten waardoor er een paar als beste uit onze test zijn gekomen.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
Inventum Keukenweegschaal - de beste keukenweegschaal
Switchen tussen maateenheden, automatische uitschakeling en tarra functie. Bekijk prijs
#2 - premium keus
BTH Precisie Keukenweegschaal
Toont tot twee decimalen, eenheden aanpassen en verlichtte LCD-display. Bekijk prijs
#3 - goede keus
Tristar KW-2430
Anti-slip voetjes, tarra functie en scherm is goed leesbaar. Bekijk prijs
#4
Lekro Keukenweegschaal
Melding bij lage batterij, duidelijke display en automatische uitschakeling. Bekijk prijs
#5
Best Berry® Precisie Weegschaal
Stevig materiaal, inclusief deksel en automatische uitschakeling. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere keukenweegschaal onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

14 Producten Bekeken
9 Uur Aan Onderzoek
177 Reviews Gelezen
5 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste keukenweegschaal

  1. Inventum Keukenweegschaal

  Inventum Keukenweegschaal
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Het vinden van de beste keukenweegschaal was deze keer geen moeilijke taak. De keukenweegschaal van Inventum is de goedkoopste die wij hebben gevonden, en bevat daarnaast ook nog eens alle functies die duurdere modellen ook bevatten.

  Zo kunt u voor een tientje:

  • alles wegen t/m 5 kilogram
  • switchen tussen verschillende maateenheden
  • gebruik maken van tarra functie

  Ons oordeel

  Als u op zoek bent naar een goede keukenweegschaal dan is de keuze niet moeilijk. Deze van Inventum is duidelijk de beste die u kunt kiezen.

  Beoordeling van redacteur

  2. BTH Precisie Keukenweegschaal

  BTH Precisie Keukenweegschaal
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze weegschaal is net even wat anders. Hij is gemaakt voor mensen die tot op de 0,01 gram willen wegen. Het maximale gewicht is vanwege zijn precisie niet hoog, namelijk maar 200 gram.

  Naast dit alles heeft hij ook een tarra functie om nog makkelijker mee te wegen. Ook bevat hij een LCD-scherm met verlichting zodat u deze ook nog af kunt lezen als het wat donkerder is. Mocht u hem 30 seconden niet gebruiken, dan wordt hij automatisch uitgeschakeld om zo de batterij te besparen.

  Ons oordeel

  Een mini keukenweegschaal die het mogelijk maakt om nog preciezer te kunnen wegen. Zijn prijs is daarnaast enorm aantrekkelijk!

  Beoordeling van redacteur

  3. Tristar KW-2430

  Tristar KW-2430
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze keukenweegschaal heeft een maatkom op de bovenkant om nog makkelijker te wegen (geen zorgen, hij is afneembaar). Hierdoor zal die grote hoeveelheid melk die u altijd in een klein bakje moest gieten niet meer over de rand gaan. Er zit daarnaast een schenktuit aan de kom om het vervolgens makkelijk in bijvoorbeeld een pan te gieten.

  Hiernaast beschikt hij over alle functies van een goede keukenweegschaal zoals tarra functie en de mogelijkheid om van eenheid te wisselen.

  Ons oordeel

  Handige keukenweegschaal met een ingebouwde maatkom voor als u eens wat grotere hoeveelheden moet afwegen.

  Beoordeling van redacteur

  4. Lekro Keukenweegschaal

  Lekro Keukenweegschaal
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Als u een keukenweegschaal zoekt om net wat meer mee te kunnen wegen, dan is dit hét product voor u. Hij kan namelijk een gewicht aan tot en met 15 kilogram, terwijl hij zelfs met zo'n zwaar gewicht tot op de gram nauwkeurig kan wegen.

  Net als de andere keukenweegschalen uit onze test bevat ook deze een tarra functie. Een leuke extra toevoeging is de melding die hij automatisch geeft wanneer uw batterij bijna leeg is. Met één druk op de knop kunt u daarnaast gemakkelijk wisselen tussen grammen, ponden, milliliters, kilogrammen en fluid ounces.

  Mocht de kleur u niet aan staan, dan is hij ook beschikbaar in een witte variant.

  Ons oordeel

  De beste keukenweegschaal die ook zwaardere gewichten tot wel 15 kilogram aan kan.

  Beoordeling van redacteur

  5. Best Berry® Precisie Weegschaal

  Best Berry® Precisie Weegschaal
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De keukenweegschaal van Best Berry® is er één die precisie garandeert met een display die het gewogen gewicht toont tot wel twee decimalen achter de komma.

  Hij kan alles wegen tussen een gewicht van 0,01 gram t/m 500 gram. Daarnaast heeft hij een handige tare- en telfunctie, en kan worden ingesteld op 7 verschillende maateenheden.

  Hij heeft tot slot een duidelijke display waar ook de resterende batterij op wordt vermeld - iets wat we niet vaak zien bij keukenweegschalen.

  Wat wel erg leuk is, is de mogelijkheid om hem te gebruiken aan een USB-kabel. Deze wordt meegeleverd, dus in principe heeft u geen batterijen nodig om hem te gebruiken.

  Ons oordeel

  Een keukenweegschaal die goede precisie biedt en kan wegen tot twee decimalen achter de komma. Daarnaast heeft hij meerdere maateenheden en een tare-functie.

  Beoordeling van redacteur

  Hoe kiest u zelf de beste keukenweegschaal?

  Veel keukenweegschalen lijken op elkaar, waardoor het lastig is om onderscheid te vinden en de beste te zoeken. Wij leggen een aantal kenmerken en functies uit die niet mogen ontbreken bij een goede keukenweegschaal.

  Tarra functie

  weegschaal met tarrafunctie

  Als u op zoek bent naar de beste keukenweegschaal dan kan een tarra functie niet ontbreken. Wanneer hij een tarra functie heeft, betekent dit dat u hem handmatig op 0 gram kunt zetten - ook als er iets op staat. Zo kunt u bijvoorbeeld een vershoudbakje op uw weegschaaltje zetten en dan op de tarra knop drukken. Wanneer u er dan wat uit schept zal het gewicht negatief gaan staan, waardoor u gemakkelijk kunt zien hoeveel gram u er uit hebt gehaald. Erg handig dus wanneer u graag recepten volgt!

  Maximaal weegvermogen

  Een goede keukenweegschaal moet 5 kilogram kunnen wegen, gelukkig kunnen ze dit bijna allemaal. Er zijn een aantal producten waarbij het mogelijk is om nog grotere gewichten te wegen, maar daar gaat u wel voor betalen aangezien deze niet goedkoop zijn. Wij raden u aan om op zoek te gaan naar een keukenweegschaal die maximaal 5 kilogram kan wegen, omdat u er hoogstwaarschijnlijk toch nooit meer dan een paar honderd gram mee af zult wegen.

  Wist u dat..

  U kunt recepten op het internet het allerbeste namaken wanneer u de exacte hoeveelheid ingrediënten gebruikt. Dit is wat een keukenweegschaal een essentieel hulpmiddel maakt in de keuken.

  Er zijn ook modellen die een maximaal weegvermogen aan kunnen van een paar honderd gram. Dat is geen ramp, want hun voordeel is dat ze ook precies tot twee getallen achter de komma kunnen wegen.

  Automatisch uitschakelen

  Wanneer u op zoek gaat naar een keukenweegschaal, kies er dan één die automatisch binnen enkele minuten uitschakelt. Er zijn veel modellen die deze energiezuinige functie bevatten. Het zou toch zonde zijn dat u hem per ongeluk aan laat staan en uw batterijen leeglopen.

  Wijzigen van de maateenheid

  Veel keukenweegschalen bieden de mogelijkheid om gemakkelijk te wisselen tussen maateenheden met één druk op de knop. Zo bieden veel modellen de volgende opties:

  • Gram
  • Milliliter
  • Pond (lbs)

  Veelgestelde vragen over een keukenweegschaal

  Bekijk de onderstaande veelgestelde vragen als u nog meer wilt weten over keukenweegschalen.

  Wat voor batterijen gaan er in een keukenweegschaal?

  Het verschilt natuurlijk per keukenweegschaal, maar bijna ieder model die wij hebben onderzocht draaien op knoopcelbatterijen. Deze kunt u erg goedkoop aanschaffen bij onder andere Action of Xenos.

  Wat is het maximale gewicht van een keukenweegschaal?

  Dit verschilt per model. Er zijn modellen die tot 200 gram kunnen wegen maar ook de decimalen tonen, en er zijn modellen die tot wel 10 kilogram kunnen wegen. 10 kilogram is toch wel het maximale wat wij hebben gevonden, maar deze zijn ook gelijk duurder.

  Zijn goedkopere keukenweegschalen ook accuraat?

  Het maakt niet echt uit hoe duur of hoe goedkoop een keukenweegschaal is, het wegen doen ze bijna allemaal perfect. Het prijsverschil bepaalt meer het maximale weeggewicht en andere extra functies.

  Verliest een keukenweegschaal zijn nauwkeurigheid na een bepaalde tijd?

  Wanneer u uw keukenweegschaal vaak blootstelt aan vocht of hoge temperaturen kan dit effect hebben op de nauwkeurigheid. Dit komt vanwege de slechte isolatie van het interne circuit. Door de tijd zelf zal hij niet minder worden, maar het kan wel gebeuren door de omstandigheden.
  Over de auteur

  Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

  nelly oudejans - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  5 Beste Keukenweegschalen van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: