6 Beste Inductie Kookplaten van 2021

Niet iedere keuken heeft ruimte voor een inductie fornuis, en dat is waar deze speciale soort kookplaat om de hoek komt kijken. Inductie koken wordt steeds populairder aangezien er vele voordelen aan zitten zoals de kooksnelheid en veiligheid. Door deze stijging in populariteit hebben wij vandaag voor u de beste inductie kookplaten onderzocht.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
Inventum IKI6010 - de beste inductie kookplaat
Makkelijk aan te sluiten, speciale functies voor snelle verhitting en past in bijna iedere keuken. Bekijk prijs
#2 - premium keus
AEG IKB64301XB
Betrouwbaar merk, vele handige functies en erg makkelijk schoon te maken. Bekijk prijs
#3 - goede keus
Severin KP 1071
30 centimeter breed, variabele temperatuur en goed voor de portemonnee. Bekijk prijs
#4
ETNA KIV12ZIL
Bevat panherkenning (erg veilig!), indicatie van de restwarmte op de kookzones en verschillende temperaturen mogelijk. Bekijk prijs
#5
ETNA KI560ZT
Temperatuur per kookzone apart instellen, bevat verschillende veiligheidsfuncties en zones bevatten verschillende afmetingen. Bekijk prijs
#6
Tomado TIH5501B
Aangesloten snoer en regelbare temperatuur per zone. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere inductie kookplaat onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

14 Producten Bekeken
19 Uur Aan Onderzoek
146 Reviews Gelezen
6 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste inductie kookplaat

  1. Inventum IKI6010

  Inventum IKI6010
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Net als bij de inductie fornuizen waar producten van Inventum goed uit de test kwamen, hebben we ze nu ook weer bekeken.

  Deze inductie kookplaat kwam als allerbeste uit ons onderzoek, vooral doordat hij online alleen maar positieve reacties krijgt en daarnaast ook vele voordelen bevat.

  Allereerst is hij maar 60 centimeter breed, waardoor hij gemakkelijk op bijna ieder aanrecht te plaatsen is.

  U heeft vier verschillende plaatsen om pannen op neer te zetten, net als bijna ieder gemiddeld fornuis.

  Als het gaat om de aansluiting, kan hij makkelijk op één fase worden aangesloten tot een maximum van 3,7 kilowatt.

  Iedere kookzone heeft zijn eigen timer die apart kan worden ingesteld, waardoor het volgen van een online recept of de instructies op de verpakking een makkie wordt! De tijd waarbij u de timer op uw mobiele telefoon moest instellen of de klok in de gaten moest houden is gelukkig voorbij!

  Ons oordeel

  Voordat we deze inductie kookplaat onderzochten wisten we eigenlijk al dat we hem vijf sterren zouden gaan geven, aangezien Kieskeurig dit product ook al als beste had gemarkeerd. Toch hebben wij hem bekeken, en hebben geen enkel nadeel kunnen vinden!

  Beoordeling van redacteur

  2. AEG IKB64301XB

  AEG IKB64301XB
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  AEG is een merk dat goed bekend staat onder alle elektronische apparatuur die er eigenlijk te vinden is. tijdens het ontwerp van deze inductie kookplaat hebben zij ook slimme gedachten in hun hoofd weten te halen.

  Bij deze kookplaat is het mogelijk om de temperatuur voor iedere kookzone apart aan te geven via een schuifschakelaar.

  Wat erg helpt als het gaat om veiligheid, is zijn automatische pannendetectie. De zone wordt automatisch uitgeschakeld wanneer u de pan er af haalt, zodat u deze niet per ongeluk vergeet uit te zetten wat een groot gevaar kan zijn voor kinderen.

  Hij bevat een ingebouwde functie die een kookzone razendsnel op maximaal vermogen kan laten draaien, waardoor de gewenste temperatuur erg snel bereikt kan worden.

  Het schoonmaken van deze één na beste inductie kookplaat is een eitje. U kunt zelfs tijdens het koken langs de randen van de kookzone schoonmaken, omdat de hitte niet verder verspreidt dan de kookzone zelf.

  Nog een leuke toevoeging; wanneer uw afzuigkap net als deze kookplaat ook Hob2Hood bevat, zullen ze met elkaar kunnen verbinden en zal hij automatisch afzuigen wanneer er pannen op de kookzones staan.

  Ons oordeel

  Wanneer u kiest voor deze inductie kookplaat kunt u hem snel aansluiten, en gelijk aan de slag om van zijn vele voordelen te genieten.

  Beoordeling van redacteur

  3. Severin KP 1071

  Severin KP 1071
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Als u een inductie kookplaat met vier zones zoekt moet u echt ever verder lezen, deze bevat namelijk maar een enkele kookzone.

  Het is een echte budget oplossing voor bijvoorbeeld een studentenkamer, omdat hij maar een paar tientjes kost en nog minder breed is dan een liniaal.

  U kunt er van alles op koken of bakken. De temperatuur kan worden ingesteld tussen de 60 en 240 graden, met stappen van 20 daar tussenin. Deze kunt u makkelijk aangeven via de + en - knopjes op het apparaat.

  Zelf zouden wij het niet verwachten voor dit geld, maar hij bevat zelfs een timer! Hiermee kunt u hem instellen op een tijd tussen de één en 180 minuten, wanneer hij zichzelf ook nog eens automatisch uit zet.

  Ons oordeel

  Een kleine oplossing voor op bijvoorbeeld een studentenkamer. Het enige wat u nodig hebt is ongeveer 30 centimeter aan ruimte en een stopcontact. Kortom, een voordelige oplossing om gemakkelijk en snel eenpansgerechten te maken!

  Beoordeling van redacteur

  4. ETNA KIV12ZIL

  ETNA KIV12ZIL
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  ETNA is een merk dat staat voor betaalbare producten met een prachtig design en geweldige kwaliteit. Hun inductie kookplaat is hier een goed voorbeeld van.

  Vergeleken met de topmerken op plek één en twee is deze kookplaat een flink stuk goedkoper. Dit komt vooral doordat hij maar twee zones bevat in plaats van vier, maar dan nog is hij in verhouding erg goedkoop.

  Per kookzone kunt u gemakkelijk de temperatuur instellen door de knopjes op de kookplaat. Deze kan worden ingesteld op een temperatuur tussen de 60 en 220 graden.

  inductie kookplaat temperatuursinstellingen

  Als u snel iets aan de kook wilt brengen kunt u de temperatuur een zetje in de rug geven door middel van de boostfunctie die de ETNA KIV12ZIL bevat. Hierdoor zal uw pan op kooktemperatuur zijn binnen enkele minuten, in plaats van dat u hier lang op moet wachten.

  Wanneer u een kleinere pan gebruikt dan de diameter van de kookzone, dan zal het gedeelte van de kookzone waar de pan op staat alleen warm worden.

  Ons oordeel

  Als u net als medeauteur Remco graag tweepansgerechten maakt dan is deze inductie kookplaat een goede oplossing. Met de kwaliteit zit het goed, en het is een echt 'plug & play' apparaat.

  Beoordeling van redacteur

  5. ETNA KI560ZT

  ETNA KI560ZT
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Nog een inductie kookplaat van ETNA, maar dan met vier kookzones omdat die natuurlijk het meest gewild zijn.

  Het instellen van de temperatuur heeft bij deze kookplaat een erg uniek design. Er zit een knop in het midden om te schakelen tussen de zones, waarna u met de plus en min knopjes de temperatuur in kunt stellen.

  Wat erg goed is bedacht, is dat de kookzone automatisch uit gaat wanneer de pan van de kookplaat af wordt gehaald. Dit is een van de beste beveiligingsmethoden die bij veel verschillende inductie kookplaten wordt toegepast.

  Het enige nadeel dat wij online hebben gevonden is dat hij veel vermogen gebruikt.

  Ons oordeel

  Een goede kookplaat met vier zones. Meer hebben we er eigenlijk niet over te zeggen, alleen dat hij volgens sommige gebruikers veel vermogen gebruikt wat voor de groene mensen onder ons (waaronder ikzelf) niet ideaal is.

  Beoordeling van redacteur

  6. Tomado TIH5501B

  Tomado TIH5501B
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De laatste inductie kookplaat die goed uit ons onderzoek kwam was de Tomado TIH5501B. Het is er één met vier kookzones en een erg betaalbare prijs.

  Door middel van zijn stekker die aan de kookplaat vast zit kunt u hem gelijk na levering uit de doos halen en in het stopcontact doen. Dit maakt het installeren van dit product een eitje.

  De temperatuur voor iedere kookzone kan individueel worden beheerd door middel van de knoppen op de display. Hij bevat negen verschillende standen waarop de temperatuur kan worden gezet door middel van die knoppen.

  Als u hem na het koken wilt schoonmaken gaat dat erg gemakkelijk. Omdat hij helemaal vlak is kunt u simpelweg een doekje er over heen halen om al het vuil er af te halen.

  Ons oordeel

  Deze inductie kookplaat van Tomado is niet de allerbeste, maar hij kan alsnog gebruikt worden om lekkere gerechten te bereiden met maximaal vier pannen. Hij bevat vele voordelen, en de prijs is aan de lage kant vergeleken met top merken.

  Beoordeling van redacteur

  Belangrijke kenmerken van een goede inductie kookplaat

  Hoewel inductiekookplaten een futuristisch en modern alternatief lijken voor onze gewone gasfornuizen en inductie fornuizen, bestaan ze al bijna 50 jaar. Hun innovatieve elektromagnetische technologie blijft zorgen voor uitzonderlijke kracht, efficiëntie en veiligheid, waardoor het een populaire keuze is voor zowel fijnproeversrestaurants als thuiskeukens.

  Na uitgebreid onderzoek zijn we erin geslaagd om een lijst samen te stellen van de belangrijkste eigenschappen waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor een nieuwe inductiekookplaat.

  Nuttige functies

  Inductiekookplaten zitten vol met een hoeveelheid aan praktische functies. Hieronder hebben we een aantal van de meest essentiële functies geselecteerd die u kunt vinden in de inductiekookplaten die vandaag de dag op de markt zijn.

  Automatische panherkenning

  Automatische panherkenning of ook wel flexibele kookzones genoemd, is een slimme functie die werkt door de grootte van de pan dat op de kookzone wordt geplaatst te detecteren en te kalibreren om ervoor te zorgen dat het elektromagnetische vermogen gelijkmatig wordt verdeeld. Hierdoor kan de machine de juiste hoeveelheid energie of warmte leveren die nodig is voor een bepaalde pan die op de elementen is geplaatst.

  Kinderslot

  Inductiekookplaten staan algemeen bekend om hun uitzonderlijke veiligheidsnormen. Kinderslot is een van de vele kenmerken die deze reputatie waarmaken door inductiegebruikers in staat te stellen te voorkomen dat kinderen per ongeluk het fornuis aanzetten.

  Timer

  Wanneer ze een timerfunctie in hun systeem hebben, stelt dit u in staat om de gewenste minuten voor een bepaald gerecht in te stellen. Deze exclusieve functie bespaart u het gedoe om een dergelijke service extern te betrekken, waardoor een efficiënte en probleemloze kookervaring mogelijk is.

  Automatische communicatie met afzuigkap

  Sommige modellen van inductiekookplaten van het hogere segment zijn uitgerust met een ingebouwde afzuigkap die automatisch wordt geactiveerd bij gebruik van de kookzone. Deze premium functie is een luxueuze manier om het overtollig stoom, vet, en geuren die vrijkomen tijdens het kookproces af te zuigen.

  Bediening via app

  Een andere functie die u zou kunnen verwachten in een van de high-end inductiemodellen, is de mogelijkheid om uw fornuis aan te sluiten op uw mobiele telefoon of tablet via bluetooth of WiFi. Het instellen van timers, aanpassen van de temperatuur en zelfs de mogelijkheid om het fornuis aan of uit te zetten voordat u thuiskomt zijn allemaal mogelijk met de app connectiviteit.

  Besturingstypes

  Er zijn 3 verschillende besturingen beschikbaar die u kunt verwachten om uw inductie kookplaat te bedienen.

  Aanraakknop

  Touch control is zeker het meest populaire en meest beschikbare systeem dat u kunt vinden in een inductie kookplaat. De slanke touchbediening integreert naadloos een digitaal display in het glas van het fornuis en zorgt voor een volledig vlak oppervlak. Met een eenvoudige veeg wordt het hele fornuis in een handomdraai gereinigd.

  Schuifregelaar

  De schuifregelaar maakt ook gebruik van aanraakgevoeligheid en stelt u in staat om de temperatuur van uw kookplaat met een veegbeweging van uw vinger aan te passen. Dit vereenvoudigde touchsysteem maakt onnodige ruimte op uw kookplaat vrij en creëert zo meer ruimte voor uw kookzones.

  Draaiknop

  Een draaiknop is de meest traditionele manier om de temperatuurregeling van uw inductie kookplaat in te stellen. Hoewel het minder esthetisch is dan de eerder genoemde regelsystemen, is het vrij praktisch en brengt het de productiekosten aanzienlijk omlaag, waardoor de inductie kookplaat veel betaalbaarder wordt.

  Aantal kookzones

  Van single-zone kookplaten, 5-zone master kookplaten en alles daartussenin vindt u zeker een inductie kookplaat met voldoende kookmogelijkheden voor uw specifieke wensen.

  Enkele zone

  Inductie kookplaten die slechts gebruik maken van één elektromagnetische kookzone, zijn aanzienlijk lichter in gewicht en kleiner dan fornuizen die gebruik maken van meerdere zones. Hierdoor kan de kookplaat met één zone een praktische oplossing worden voor een camper en andere soortgelijke ruimtebewuste omgevingen.

  Gemiddelde zones

  De meeste inductie kookplaten hebben ongeveer 2-4 zones en zijn in staat om een voldoende hoeveelheid kookvermogen te leveren voor de gemiddelde huishoudelijke keuken. Wanneer u verschillende koekenpannen en andere inductie pannen kwijt moet, is dit een goed aantal zones.

  Inductie kooktoestellen die 5 zones bevatten zijn de meest luxe van hun soort. De mogelijkheid om 5 pannen tegelijkertijd te hebben maakt deze machines een ongelooflijk nuttige aanwinst voor de profs. Fijnproeversrestaurants en grote gezinnen kunnen moeiteloos hun gerechten bereiden zonder dat er meerdere fornuizen nodig zijn.

  De voor- en nadelen van het bezit van een inductiekookplaat

  Na het bekijken van de functies die we hierboven hebben genoemd, weet ik zeker dat u kunt zien waarom inductie kookplaten zo gewild zijn, maar ze hebben wel een aantal nadelen. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van het bezit van een inductie kookplaat op een rijtje gezet.

  Voordelen

  • Het grootste voordeel dat inductie kookplaten bieden is hun vermogen om te functioneren zonder dat er gas nodig is. Gas is niet alleen duurder, het is ook zeer gevaarlijk en kan vooral in de huizen waar de kinderen zich bevinden behoorlijk gevaarlijk worden.
  • Het gebrek aan gas is niet het enige dat inductie kookplaten veel veiliger maakt dan traditionele varianten. Het gebruik van elektromagnetische energie betekent dat de warmte direct wordt overgedragen aan het vat, waardoor de kookplaat vrijwel direct warmtevrij is. Dit vermindert de kans op brandgevaarlijke ongelukken sterk.
  • Betaalbaarheid is ook een ander groot voordeel dat men kan verwachten van het bezit van een inductie kookplaat. Vaak hebben we gemerkt dat ze qua prijs op de tweede plaats komen vergeleken met traditionele kookplaten en elektrische fornuizen.
  • Snelheid is ook een groot pluspunt, door het snelle elektromagnetische proces kunt u een ongelooflijk hoge kooktemperatuur verwachten.

  Nadelen

  • Het grootste nadeel van het bezit van een inductie kookplaat is het lawaai. Helaas maakt de elektromagnetische technologie tijdens het gebruik een licht storend geluid.
  • De extreme warmte van een inductie kookplaat is natuurlijk zeer nuttig als de tijd dringt, maar in het geval van de noodzaak van langzaam koken is het inductieproces minder betrouwbaar en kunnen we vaak met verbrande resultaten achterblijven.
  Over de auteur

  Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

  nelly oudejans - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  6 Beste Inductie Kookplaten van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: