3 Beste Herbruikbare Meal Prep Bakjes van 2022

Laatste update op 24-05-22 door Nelly Oudejans
De allerbeste koop is..

De vershouddoosjes van Curver bestaan al jaren en krijgen lovende kritieken. Ze sluiten heel stevig, zijn geschikt voor in de magnetron en zijn geheel luchtdicht waardoor uw eten lekker blijft. Wat wilt u nog meer in een meal prep bakje?

Houdt u van gezond eten, en wilt u graag uw maaltijden vooraf voorbereiden om vervolgens mee te nemen naar uw werk? Meal prep bakjes, ook wel vershoudbakjes genoemd, zijn herbruikbaar en hiervoor een geweldige uitkomst. Deze stevige containers kunt u vullen, afsluiten en meenemen in uw tas, zodat uw eten vers blijft en er geen lucht bij kan komen. Hierdoor kunt u genieten van uw eten alsof u het net vers hebt klaargemaakt. Omdat wij ook van sporten en gezond eten houden hebben wij er enkele voor u getest om u van het beste advies te kunnen voorzien.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Curver Grandchef Vershouddoos - de beste meal prep bakjes
Kan in de magnetron, geheel luchtdicht en verschillende opties mogelijk. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Tefal MasterSeal Glass
Makkelijk te reinigen, sluiten erg stevig en ruime bakjes. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
VMCA Glazen Vershoudbakjes
Verschillende groottes, 100% BPA-vrij en sluit erg makkelijk. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere meal prep bakjes onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 6 Producten Bekeken
clock 8 Uur Aan Onderzoek
review 28 Reviews Gelezen
thumbs up 3 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste meal prep bakjes

1. Curver Grandchef Vershouddoos

Curver Grandchef Vershouddoos
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Remco, één van onze auteurs, heeft ons de tip gegeven om deze op nummer één te zetten, omdat hij deze meal prep bakjes al jaren gebruikt.

Ze sluiten erg sterk door vacuüm, en zijn bij hem nog nooit open gegaan in zijn tas. Deze bakjes zijn beschikbaar in veel verschillende groottes (inhoud van 0,5L t/m 5,4L) en zijn erg goedkoop. Het is mogelijk om uw eten hiermee op te warmen in de magnetron, in te vriezen en zelfs af te wassen in uw vaatwasser.

Het enige nadeel aan deze bakjes is dat ze geen verschillende vakjes bevatten, maar als het gaat om kwaliteit zijn dit zeker weten de beste.

Bekijk de Curver Grandchef Vershouddoos bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Stevige meal prep bakjes die sluiten via vacuüm voor een lage prijs met verschillende mogelijke opties als het gaat om inhoud. Deze bakjes gaan jaren mee en dat maakt ze daardoor ook erg duurzaam.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Tefal MasterSeal Glass

Tefal MasterSeal Glass
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze vershoudcontainers van Tefal zijn van glas en komen in een set. Hij sluit lekvrij af waardoor de inhoud lang vers blijft.

Als we glazen bakjes vergelijken met bakjes van ander materiaal, zijn deze wel een stuk zwaarder. Dit kan een nadeel zijn als u meerdere bakjes de hele dag mee moet slepen. Verder kunnen deze prima opgewarmd worden in de magnetron en afgewassen worden met de vaatwasser.

Omdat de deksels erg stevig zijn nemen deze ook wat meer ruimte in beslag vergeleken met andere meal prep containers. Het zijn ook niet de goedkoopste, maar dat is logisch, omdat ze een stuk steviger zijn dan de goedkopere bakjes.

Bekijk de Tefal MasterSeal Glass bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Stevige glazen meal prep containers die lang mee zullen gaan. Ze zijn wel zwaar dus let hier op als u vershoudbakjes zoekt die u vaak onderweg mee neemt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. VMCA Glazen Vershoudbakjes

VMCA Glazen Vershoudbakjes
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze glazen set van VMCA die bestaat uit 9 stuks is voor de echte meal-prepper. Als u voor iedere dag een maaltijd wilt voorbereiden kunt u dit allemaal in één keer doen voor een gehele week.

De bakjes zijn 100% BPA-vrij (vrij van schadelijke chemicaliën). Ze kunnen stevig dicht geklikt worden door de passende sluitdeksels. Daarnaast bevat de set bakjes van verschillende groottes, waardoor u voor iedere maaltijd hierbij terecht kan.

Bekijk de VMCA Glazen Vershoudbakjes bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Goede set vershoudbakjes van glas voor de serieuze meal-prepper. Hiermee kunt u gelijk voor een hele week uw maaltijden maken als u er voor iedere dag één wilt voorbereiden.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Waar moet u op letten tijdens het kopen van meal prep bakjes?

Als u ons advies niet wilt volgen kunt u zelf ook op zoek naar de beste vershoudcontainers. Tijdens ons onderzoek hebben wij de onderstaande criteria per product beoordeeld, dus wij raden u aan om hetzelfde te doen.

Bestendigheid

Niet elke meal prep container is bestendig om bijvoorbeeld opgewarmd te worden. Hieronder een overzicht over waar u op moet letten

Vaatwasser

Als u eten klaar maakt dat aan de vette kant is, dan zijn deze vaak vervelend om af te wassen, omdat ze erg glad worden. Het kan handig zijn om meal prep bakjes aan te schaffen die vaatwasserbestendig zijn, zodat u dit niet meer met de hand hoeft schoon te maken.

Vriezer

Als u graag veel porties maakt, zodat u niet iedere dag eten klaar hoeft te maken is het handig om bakjes te kiezen die u kunt invriezen.

Magnetron

Wanneer u vaak maaltijden prept die u op moet warmen in de magnetron voordat u deze gaat eten is het handig om een set te kopen die magnetronbestendig is. Hierdoor zal hij niet smelten als u hem opwarmt, en het zorgt ervoor dat u direct uit het bakje kan eten zonder dat u de inhoud op een bord moet doen.

Inhoud/afmeting

De inhoud van een container is belangrijk om naar te kijken, vooral als u grotere maaltijden wilt preppen. Meal prep bakjes die online beschikbaar zijn verschillen allemaal erg als het gaat om grootte en inhoud, dus het is verstandig om eerst te kijken hoe groot de porties zijn voordat u er één aanschaft. Een handig idee is om uw voeding in uw blender te stoppen, om vervolgens op de maat aan de zijkant te kijken hoeveel milliliter uw maaltijd is.

Aantal vakjes

Als u bijvoorbeeld cashewnoten en ontbijtkoek in één meal prep container wilt doen is dat niet smakelijk, en geloof mij; ik spreek uit eigen ervaring. Er bestaan meal prep bakjes die aparte vakjes bevatten, zodat u uw eten kunt scheiden, wat een goede oplossing is als u verschillende voedingsmiddelen in één bakje mee wilt nemen.

Type deksel

Er bestaan verschillende soorten deksels voor meal prep containers. Zo kunt u er één aanschaffen die een klikdeksel heeft, maar er bestaan ook varianten die dicht blijven zitten door vacuüm.

Waar komt de term meal prepping vandaag?

Meal preppen betekent eigenlijk het voorbereiden van maaltijden voor een bepaalde periode. Dit wordt vaak gedaan door mensen die een voedingsschema hebben en vooraf al weten wat zij gaan eten. Omdat deze mensen vaak iedere dag dezelfde dingen eten, kunnen ze bijvoorbeeld voor meerdere dagen een maaltijd koken wat erg veel tijd scheelt, omdat ze niet iedere dag in de keuken hoeven te staan.

resultaat van het meal preppen

Voordelen meal preppen

Naast dat het veel tijd scheelt zijn er nog meer voordelen als u kijkt naar het vooraf bereiden van uw maaltijden voor een langere periode.

  • Wanneer u meal prept staat het eten voor de komende dagen vast en zult u minder vaak beginnen aan een zogenaamde cheat meal.
  • Naast dat het tijd bespaart, zorgt u er ook voor dat het minder kost, omdat u maar één keer een grote hoeveelheid hoeft te koken in plaats van iedere keer een kleiner portie.

Nadelen meal preppen

U zult het niet verwachten, maar meal preppen neemt ook enkele nadelen met zich mee.

  • U moet vooraf al weten wat u gaat eten, wat soms wat frustrerend kan zijn en zeker als u niet de enige bent die gebruik moet maken van de keuken.
  • Het kan saai worden als u iedere week weer een halve dag moet inplannen om voor een week uw maaltijden voor te bereiden.

Veelgestelde vragen over een meal prep bakjes

Hieronder zult u een aantal vragen vinden die onze bezoekers ons hebben gesteld als het gaat om meal preppen of de bakjes hiervoor.

Hoeveel meal prep bakjes heb ik nodig?

Dat ligt er helemaal aan hoe vaak u gaat preppen en hoeveel maaltijden u zelf klaar wilt maken. Zelf zou ik er 10 halen, zodat ik iedere werkdag van de week twee bakjes mee kan nemen.

Moeten de maaltijden in de magnetron?

Het is voor de meeste maaltijden ook prima om ze koud te eten. Bij voorgekookte producten zoals kip en broccoli raad ik aan om het even op te warmen in de magnetron, omdat die vele malen lekkerder smaakt.

Kan een meal prep bakje lekken in mijn tas?

Er zijn bakjes die inderdaad kunnen gaan lekken. Een manier om dit te voorkomen, is om balkjes te kiezen die goed vastklikken of vastzitten door middel van vacuum. Een goed voorbeeld hiervan is de Curver Grandchef Vershouddoos.

Vakjes of zonder vakjes?

Dit ligt er aan, op basis van wat u bereid. Als u bijvoorbeeld verschillende kleine producten mee wilt nemen in één meal prep bakje, maar die elkaar niet 'mogen' aanraken - dan raad ik aan om aparte vakjes te kiezen. Mocht u een gehele maaltijd mee willen nemen zoals vlees met rijst en groenten, kunt u alles bij elkaar gooien om zo de smaken naar elkaar over te brengen.

Hoe beoordelen jullie de beste meal prep bakjes?

Om de best geteste meal prep bakjes te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 6 producten bekeken waarvan er 3 als goede meal prep bakjes uit de test zijn gekomen met als beste koop de Curver Grandchef Vershouddoos. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Curver Grandchef Vershouddoos full starfull starfull starfull starfull star Sluit erg stevig, kan in de magnetron en geheel luchtdicht.
2 Tefal MasterSeal Glass full starfull starfull starfull starfull star Stevige glazen bakjes, makkelijk te reinigen en sluiten erg stevig.
3 VMCA Glazen Vershoudbakjes full starfull starfull starfull starfull star Stevig product, verschillende groottes en 100% BPA-vrij.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify
-->