3 Beste Herbruikbare Meal Prep Bakjes van 2020

 • Sluit erg stevig.
 • Kan in de magnetron.
 • Geheel luchtdicht.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Stevige glazen bakjes.
 • Makkelijk te reinigen.
 • Sluiten erg stevig.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Stevig product.
 • Verschillende groottes.
 • 100% BPA-vrij.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS

Houdt u van gezond eten, en wilt u graag uw maaltijden vooraf voorbereiden om vervolgens mee te nemen naar uw werk? Meal prep bakjes, ook wel vershoudbakjes genoemd, zijn herbruikbaar en hiervoor een geweldige uitkomst. Deze stevige containers kunt u vullen, afsluiten en meenemen in uw tas, zodat uw eten vers blijft en er geen lucht bij kan komen. Hierdoor kunt u genieten van uw eten alsof u het net vers hebt klaargemaakt. Omdat wij ook van sporten en gezond eten houden hebben wij er enkele voor u getest om u van het beste advies te kunnen voorzien.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere meal prep bakjes onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers.

6 Producten Bekeken
8 Uur Aan Onderzoek
28 Reviews Gelezen
3 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder de beste meal prep bakjes

  1. Curver Grandchef Vershouddoos

  Curver Grandchef Vershouddoos
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Remco, één van onze auteurs, heeft ons de tip gegeven om deze op nummer één te zetten, omdat hij deze meal prep bakjes al jaren gebruikt.

  Ze sluiten erg sterk door vacuüm, en zijn bij hem nog nooit open gegaan in zijn tas. Deze bakjes zijn beschikbaar in veel verschillende groottes (inhoud van 0,5L t/m 5,4L) en zijn erg goedkoop. Het is mogelijk om uw eten hiermee op te warmen in de magnetron, in te vriezen en zelfs af te wassen in uw vaatwasser.

  Het enige nadeel aan deze bakjes is dat ze geen verschillende vakjes bevatten, maar als het gaat om kwaliteit zijn dit zeker weten de beste.

  Ons oordeel

  Stevige meal prep bakjes die sluiten via vacuüm voor een lage prijs met verschillende mogelijke opties als het gaat om inhoud. Deze bakjes gaan jaren mee en dat maakt ze daardoor ook erg duurzaam.

  Beoordeling van redacteur

  2. Tefal MasterSeal Glass

  Tefal MasterSeal Glass
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze vershoudcontainers van Tefal zijn van glas en komen in een set. Hij sluit lekvrij af waardoor de inhoud lang vers blijft.

  Als we glazen bakjes vergelijken met bakjes van ander materiaal, zijn deze wel een stuk zwaarder. Dit kan een nadeel zijn als u meerdere bakjes de hele dag mee moet slepen. Verder kunnen deze prima opgewarmd worden in de magnetron en afgewassen worden met de vaatwasser.

  Omdat de deksels erg stevig zijn nemen deze ook wat meer ruimte in beslag vergeleken met andere meal prep containers. Het zijn ook niet de goedkoopste, maar dat is logisch, omdat ze een stuk steviger zijn dan de goedkopere bakjes.

  Ons oordeel

  Stevige glazen meal prep containers die lang mee zullen gaan. Ze zijn wel zwaar dus let hier op als u vershoudbakjes zoekt die u vaak onderweg mee neemt.

  Beoordeling van redacteur

  3. VMCA Glazen Vershoudbakjes

  VMCA Glazen Vershoudbakjes
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze glazen set van VMCA die bestaat uit 9 stuks is voor de echte meal-prepper. Als u voor iedere dag een maaltijd wilt voorbereiden kunt u dit allemaal in één keer doen voor een gehele week.

  De bakjes zijn 100% BPA-vrij (vrij van schadelijke chemicaliën). Ze kunnen stevig dicht geklikt worden door de passende sluitdeksels. Daarnaast bevat de set bakjes van verschillende groottes, waardoor u voor iedere maaltijd hierbij terecht kan.

  Ons oordeel

  Goede set vershoudbakjes van glas voor de serieuze meal-prepper. Hiermee kunt u gelijk voor een hele week uw maaltijden maken als u er voor iedere dag één wilt voorbereiden.

  Beoordeling van redacteur

  Waar moet u op letten tijdens het kopen van meal prep bakjes?

  Als u ons advies niet wilt volgen kunt u zelf ook op zoek naar de beste vershoudcontainers. Tijdens ons onderzoek hebben wij de onderstaande criteria per product beoordeeld, dus wij raden u aan om hetzelfde te doen.

  Bestendigheid

  Niet elke meal prep container is bestendig om bijvoorbeeld opgewarmd te worden. Hieronder een overzicht over waar u op moet letten

  Vaatwasser

  Als u eten klaar maakt dat aan de vette kant is, dan zijn deze vaak vervelend om af te wassen, omdat ze erg glad worden. Het kan handig zijn om meal prep bakjes aan te schaffen die vaatwasserbestendig zijn, zodat u dit niet meer met de hand hoeft schoon te maken.

  Vriezer

  Als u graag veel porties maakt, zodat u niet iedere dag eten klaar hoeft te maken is het handig om bakjes te kiezen die u kunt invriezen.

  Magnetron

  Wanneer u vaak maaltijden prept die u op moet warmen voordat u deze gaat eten is het handig om een set te kopen die magnetronbestendig is. Hierdoor zal hij niet smelten als u hem opwarmt, en het zorgt ervoor dat u direct uit het bakje kan eten zonder dat u de inhoud op een bord moet doen.

  Inhoud/afmeting

  De inhoud van een container is belangrijk om naar te kijken, vooral als u grotere maaltijden wilt preppen. Meal prep bakjes die online beschikbaar zijn verschillen allemaal erg als het gaat om grootte en inhoud, dus het is verstandig om eerst te kijken hoe groot de porties zijn voordat u er één aanschaft. Een handig idee is om uw voeding in uw blender te stoppen, om vervolgens op de maat aan de zijkant te kijken hoeveel milliliter uw maaltijd is.

  Aantal vakjes

  Als u bijvoorbeeld cashewnoten en ontbijtkoek in één meal prep container wilt doen is dat niet smakelijk, en geloof mij; ik spreek uit eigen ervaring. Er bestaan meal prep bakjes die aparte vakjes bevatten, zodat u uw eten kunt scheiden, wat een goede oplossing is als u verschillende voedingsmiddelen in één bakje mee wilt nemen.

  Type deksel

  Er bestaan verschillende soorten deksels voor meal prep containers. Zo kunt u er één aanschaffen die een klikdeksel heeft, maar er bestaan ook varianten die dicht blijven zitten door vacuüm.

  Waar komt de term meal prepping vandaag?

  Meal preppen betekent eigenlijk het voorbereiden van maaltijden voor een bepaalde periode. Dit wordt vaak gedaan door mensen die een voedingsschema hebben en vooraf al weten wat zij gaan eten. Omdat deze mensen vaak iedere dag dezelfde dingen eten, kunnen ze bijvoorbeeld voor meerdere dagen een maaltijd koken wat erg veel tijd scheelt, omdat ze niet iedere dag in de keuken hoeven te staan.

  Voordelen meal preppen

  Naast dat het veel tijd scheelt zijn er nog meer voordelen als u kijkt naar het vooraf bereiden van uw maaltijden voor een langere periode.

  • Wanneer u meal prept staat het eten voor de komende dagen vast en zult u minder vaak beginnen aan een zogenaamde cheat meal.
  • Naast dat het tijd bespaart, zorgt u er ook voor dat het minder kost, omdat u maar één keer een grote hoeveelheid hoeft te koken in plaats van iedere keer een kleiner portie.

  Nadelen meal preppen

  U zult het niet verwachten, maar meal preppen neemt ook enkele nadelen met zich mee.

  • U moet vooraf al weten wat u gaat eten, wat soms wat frustrerend kan zijn en zeker als u niet de enige bent die gebruik moet maken van de keuken.
  • Het kan saai worden als u iedere week weer een halve dag moet inplannen om voor een week uw maaltijden voor te bereiden.
  Over de auteur

  Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis.

  nelly oudejans - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?

  3 Beste Herbruikbare Meal Prep Bakjes van 2020
  5 1 5 1
  0 / 5 5