6 Beste Gourmetstellen van 2022

Laatste update op 16-10-21 door Nelly Oudejans

Met een gourmetstel kunt u eenvoudige gerechten maken voor vrienden en familie, terwijl u geniet van uw tijd samen in het comfort van uw eigen huis.

Vergeet het gedoe van het koken van gerechten en moeten wachten tot uw vlees gaar is. Met een gourmetstel zult u meer tijd met uw gasten doorbrengen en minder tijd in de keuken, waardoor het etentjes een stuk leuker kan maken.

Om u te helpen de juiste beslissing te nemen bij het kopen van het beste gourmetstel, hebben wij het nodige onderzoek gedaan en meer dan tien producten bekeken. Wij hebben ook een gids bijgevoegd, zodat u goed geïnformeerd bent over waar u op moet letten voordat u er één koopt.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Princess 162840 Teppanyaki Party - de beste gourmetstel
Met 8 pannetjes, grillen op plaat en geen olie of boter nodig. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Princess 162700 Oval
Makkelijk schoon te maken, instelbare temperatuur en leuke vorm. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Tefal RE45A8
Antiaanbaklaag op grill en pannetjes, hittebestendige handvaten op pannetje en hoog vermogen. Bekijk prijs arrow right
#4
Domo DO9038G
Vorm voor pannenkoeken en eieren, tot wel 8 personen en 1200 Watt. Bekijk prijs arrow right
#5
Tristar RA-2722
Handvaten blijven koel, 1400 Watt en anti-slipvoetjes op toestel. Bekijk prijs arrow right
#6
Bourgini Gourmetstel Raclette Grill Plus
Pannetjes met anti-aanbaklaag, geen boter of olie nodig en kan in de vaatwasser. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere gourmetstel onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 13 Producten Bekeken
clock 24 Uur Aan Onderzoek
review 92 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste gourmetstel

1. Princess 162840 Teppanyaki Party

Princess 162840 Teppanyaki Party
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Princess 162840 is één van de best beoordeelde gourmetstellen die wij op meerdere webshops tegen kwamen.

U kunt op de grillplaat die boven op het gourmetstel zit uw vlees en groenten bakken, maar er zitten ook acht pannetjes bij die u kunt gebruiken.

Onder de grillplaat zitten dan ook acht vakjes waar u uw pannetje in kwijt kunt, waarin u bijvoorbeeld een lekker omeletje kunt bakken.

Wanneer u op de grillplaat zelf wilt bakken, heeft u verder geen olie of boter nodig. Er zit een stevige antiaanbaklaag op, waardoor u het vlees lekker in zijn eigen vocht kunt laten bakken.

Door middel van de geïntegreerde thermostaat kunt u gemakkelijk voor ieder gerecht dat u wilt maken de gewenste temperatuur instellen.

Tot slot is hij gemakkelijk schoon te maken. U kunt hem gemakkelijk afnemen met een stukje keukenrol om hem vervolgens met de hand af te wassen of in de vaatwasser te plaatsen.

Bekijk de Princess 162840 Teppanyaki Party bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De 162840 van Princess is een gourmetstel met alles er op en er aan. Als u het uiterlijk ook nog eens mooi vindt, hoeft u niet meer verder te zoeken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Princess 162700 Oval

Princess 162700 Oval
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit gourmetstel van Princess is ook door maximaal 8 personen te gebruiken, aangezien hij ongeveer dezelfde oppervlakte bevat en ook 8 pannetjes heeft.

ruimte om een pannenkoekje te bakken

Wat wij erg uniek vinden, is dat de grill in het midden een cirkel in heeft welke speciaal is ontworpen om pannenkoekjes of een omelet in te kunnen bakken.

Naast dat er acht pannetjes bij zitten om uw vlees en groenten in te bakken, krijgt u er ook handige houten spateltjes bij waarmee u uw eten gemakkelijk kunt keren.

Hij bevat een krachtig vermogen (1200 W) waardoor hij sneller dan vele andere gourmetstellen de gewenste temperatuur kan bereiken. Hierdoor kunt u toch weer een paar minuutjes eerder beginnen als u echt honger hebt.

Bekijk de Princess 162700 Oval bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een andere vorm dan de 162840, maar verder een erg gelijkwaardig model. Deze bevat echter ook de ruimte om een pannenkoekje te bakken, maar als u dit niet wilt neemt het veel ruimte in beslag.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Tefal RE45A8

Tefal RE45A8
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit rechthoekige gourmetstel van Tefal is van uitstekende kwaliteit. Hij is geschikt voor verschillende doeleinden, zoals grillen, gourmetten, en raclette.

Één van zijn unieke eigenschappen is Tefal Thermospot. Hierdoor kan iedereen gemakkelijk zien of het pannetje warm genoeg is om er eten in te stoppen.

Onder de grillplaat zelf is er ruimte voor de 8 pannetjes die meegeleverd worden in de set. Hier kunt u ook vlees of groenten in stoppen, of een lekker eitje bakken.

Op beide de grillplaat en de pannetjes zelf zit een antiaanbaklaag, waardoor er geen olie of boter nodig is en deze ook makkelijk schoon te maken zijn.

Bekijk de Tefal RE45A8 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Tefal is een betrouwbaar merk waar wij thuis zelf al jaren een gourmetstel van hebben. De Thermospot is zeker een leuke toevoeging aan dit mooie product.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Domo DO9038G

Domo DO9038G
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Domo DO9038G is een gourmetstel met grote bakplaat die een klein vakje heeft om gemakkelijk eitjes en pannenkoeken te kunnen bakken.

Er worden acht spateltjes en pannetjes met anti-aanbaklaag meegeleverd in de set waardoor u alles compleet hebt om een gourmetdinér te kunnen houden.

Daarnaast beschikt hij over een erg lang snoer waardoor u wat verder van een stopcontact kunt zitten tijdens het gourmetten.

Bekijk de Domo DO9038G bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Ideale gourmetset met alles er op en er aan.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Tristar RA-2722

Tristar RA-2722
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Tristar is een merk dat veel keukengerelateerde apparaten ontwikkelt, en zo ook dit gourmetstel. Hun ruime gourmetstel, de RA-2722, is geschikt tot wel 8 personen.

knop om de temperatuur in te stellen

Indien u een bepaalde temperatuur nodig hebt om bepaald eten te grillen, kunt u zelf de temperatuur instellen naar hoe u het zelf wilt. De gewenste temperatuur zal snel bereikt worden aangezien het gourmetstel beschikt over een wattage van 1400.

De handvaten van de meegeleverde pannetjes worden niet warm, waardoor u ze gemakkelijk kunt gebruiken. Daarnaast zijn deze, en ook de plaat zelf, gemakkelijk schoon te maken met een keukenpapiertje en sopje.

Bekijk de Tristar RA-2722 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een perfect gourmetstel als u met veel personen tegelijkertijd wilt dineren. Helaas is hij vanwege zijn grote formaat wel wat lastig op te bergen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Bourgini Gourmetstel Raclette Grill Plus

Bourgini Gourmetstel Raclette Grill Plus
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met dit apparaat kunt u lekker gourmetten of grillen met heel de familie tegelijkertijd. Hij is geschikt tot wel 8 personen, en heeft geen boter of olie nodig om uw eten gaar te maken omdat hij een dubbele anti-aanbaklaag bevat.

De grill / bakplaat kan aan allebei de kanten worden gebruikt, waardoor hij geschikt is voor:

  • vis
  • vlees
  • groenten
  • omelet
  • pannenkoeken

Daarnaast is hij na het gebruik erg makkelijk af te wassen (ook in de vaatwasser).

Bekijk de Bourgini Gourmetstel Raclette Grill Plus bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een mooi gourmetstel dat snel heet wordt, makkelijk schoon te maken is en geen olie nodig heeft om vlees goed gaar te bakken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van het beste gourmetstel

In tegenstelling tot een gewone grill heeft een gourmetstel meestal twee niveaus met aparte kookzones. Hiermee kunt u kaas, vlees, groenten, en allerlei gerechten tegelijk grillen.

Met verschillende modellen, wattage, en grillvormen die op de markt verkrijgbaar zijn, kan het een uitdaging zijn om het beste gourmetstel voor uw culinaire behoeften te vinden. Daarom hebben wij hier alle kenmerken op een rijtje gezet die u over ze moet weten.

Type plaat

Het type grillplaat bepaalt welke soorten voedsel u het best met uw gourmetstel kunt bereiden. Platte grills zijn ideaal voor het bereiden van crêpes, pannenkoeken, en eieren, omdat het gladde oppervlak u in staat stelt gelijkmatig te garen en de vorm van het voedsel te behouden.

Geribbelde platen hebben daarentegen groeven waardoor u uw voedsel kunt grillen tot de gewenste kleur en het een goudbruine schroei krijgt. Deze zijn ideaal voor steaks en worsten, omdat zij u helpen vetten en braadolie af te voeren.

Sommige modellen hebben een combinatie van geribbelde en platte oppervlakken voor hun grillplaten. Dit vergroot de veelzijdigheid van het gourmetstel, zodat u aan de ene kant pannenkoeken kunt bakken en aan de andere kant karbonaadjes kunt braden. Geavanceerdere gourmetstellen hebben omkeerbare platen met aan de ene kant een plat oppervlak en aan de andere kant een volledig geribbelde plaat.

Plaatmateriaal

De meeste gourmetstellen zijn gemaakt van aluminium en gietijzer, bedekt met een antiaanbaklaag. U kunt ook een model kopen met een natuurstenen grillplaat. Een steenplaatgrill is gemaakt van gepolijst graniet, ziet er aantrekkelijk uit en is een perfect middelpunt op de eettafel.

Een steenplaatgrill is gewoonlijk duurder en zwaarder. Graniet doet er ook langer over om op te warmen dan gewone metalen schotels, maar het kan de warmte veel langer vasthouden en het eten warm houden.

Pannetjes

pannetjes gevuld met eten onder het gourmetstel

Grote gourmetstellen hebben meestal acht afzonderlijke grillpannetjes, naast de grote plaat bovenaan. Deze kleinere pannetjes (vaak 5-10x zo klein als een koekenpan) zijn ideaal voor het bereiden van kaas, sausjes, en bijgerechten, en ze zijn ook geschikt om het voedsel warm te houden terwijl het op een lage hittestand werkt.

Vermogen en kookcapaciteit

Net als andere elektrische kooktoestellen wordt het vermogen van gourmetstellen aangegeven in Watt (W). Het wattage bepaalt de hoogste temperatuurinstelling en de totale warmte-energie die de grill kan produceren. De meeste grills hebben een vermogen van 750W tot 1500W, wat geschikt is voor de meeste vleessoorten, kazen, en groenten. 

Modellen met een vermogen van 700W of minder kunnen nog steeds een grote verscheidenheid van maaltijden bereiden, maar ze zijn meestal kleiner, en het kan langer duren om dezelfde hoeveelheid voedsel te bereiden. Grills met meer dan 2000W vermogen hebben meestal platen die breder zijn dan 36 x 20 cm, en zij kunnen een grote hoeveelheid voedsel tegelijk bereiden.

Instelbare warmte-instellingen

Bij het kiezen van het beste gourmetstel voor bij u thuis, moet u rekening houden met het aantal warmtestanden en de temperatuurstappen daartussen. Een regelbare thermostaat en controlelampjes kunnen u helpen zich aan te passen tijdens het garen - van vlees tot het zachtjes grillen van groenten of gewoon het warmhouden van uw voedsel. Modellen met meer instellingen zijn meestal duurder, maar ze hebben meer voorinstellingen voor het koken en temperatuuropties.

Anti-aanbaklaag

De meeste gourmetstellen hebben platen en schalen met een anti-aanbaklaag. De tefloncoating is gemaakt van PTFE, waardoor u gezondere gerechten kunt bereiden zonder oliën of boter. In combinatie met gegroefde platen kunt u zo genieten van sappige maaltijden, terwijl overtollige vetten worden geëlimineerd. Dankzij het anti-aanbakoppervlak kunt u ook voedsel verwijderen en de vaat snel schoonmaken.

Vaatwasserbestendig

vaatwasserbestendig gourmetstel

Let op het etiket "vaatwasserbestendig" als u de grillplaat en de schalen op het bovenste rek van uw vaatwasser wilt reinigen. In combinatie met de teflonlaag kunt u met deze eigenschap het gourmetstel veel gemakkelijker schoonmaken en klaarmaken voor de volgende maaltijd.

Vormfactor

Gourmetstellen zijn meestal verkrijgbaar in rechthoekige, ronde, ovale en vierkante modellen. De vorm van het rooster bepaalt de indeling en rangschikking van de gourmetschotels. Hij bepaalt ook de vorm van de grote grillplaat die er bovenop ligt.

Het kiezen van een vorm hangt af van uw voorkeur, maar rechthoekige modellen bieden de meest ruimtebesparende ontwerpen. Gourmetstellen met rechthoekige grillplaten zijn het meest verkrijgbaar op de markt, en zij hebben het grootste kookoppervlak van alle andere vormen.

BPA-vrije materialen

Wanneer u op zoek bent naar het allerbeste gourmetstel, is het ook goed om te overwegen of het toestel gemaakt is van milieu- en gezondheidsvriendelijke materialen. Naast de metalen oppervlakken en schalen hebben de meesten ook plastic handgrepen, knoppen, en andere onderdelen. Zorg ervoor dat dit BPA-vrije kunststoffen zijn, want deze chemische stof kan uw hormonen aantasten en kan bij hogere concentraties giftig zijn.

Veelgestelde vragen over een gourmetstel

Hier zijn nog een aantal vragen die wij vaak ontvangen van onze bezoekers met betrekking tot een gourmetstel.

Welk eten kan op een gourmetstel worden bereid?

Een gourmetstel is één van de meest geavanceerde tools die u kunt bezitten, waardoor u er bijna alles mee kunt bereiden. Van een omelet tot champignons, en vlees tot kaas, bijna alles is een mogelijkheid.

Hoe moet u een gourmetstel gebruiken?

Er zijn verschillende manieren om hem te gebruiken. Sommige mensen kiezen ervoor om vlees direct op de grill te leggen, terwijl anderen de pannetjes weer op de grill zetten om daar het vlees in te doen. Dit zijn de meest gebruikte methoden om eten klaar te maken op een gourmetstel.

Hoe kan ik de juiste temperatuur instellen?

Bijna ieder gourmetstel heeft een temperatuurregelaar aan het apparaat vast zitten. Deze kunt u gemakkelijk bijdraaien om zo uw gewenste temperatuur te selecteren.

Hoe lang duurt het voordat een gourmetstel warm is?

Afhankelijk van de temperatuur en zijn vermogen kan dit ongeveer 8 á 10 minuten duren.

Hoe beoordelen jullie de beste gourmetstel?

Om de best geteste gourmetstel te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 13 producten bekeken waarvan er 6 als goede gourmetstel uit de test zijn gekomen met als beste koop de Princess 162840 Teppanyaki Party. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Princess 162840 Teppanyaki Party full starfull starfull starfull starfull star Makkelijk schoon te maken, instelbare temperatuur en met 8 pannetjes.
2 Princess 162700 Oval full starfull starfull starfull starfull star Speciale ruimte voor pannenkoekje, meegeleverde pannetjes & spatels en krachtig vermogen.
3 Tefal RE45A8 full starfull starfull starfull starfull star Tefal Thermospot, antiaanbaklaag op grill en pannetjes en hittebestendige handvaten op pannetje.
4 Domo DO9038G full starfull starfull starfull starfull star Perfect formaat, extra lang snoer en vorm voor pannenkoeken en eieren.
5 Tristar RA-2722 full starfull starfull starfull starempty star Instelbare temperatuur, makkelijk schoonmaken en handvaten blijven koel.
6 Bourgini Gourmetstel Raclette Grill Plus full starfull starfull starfull starempty star Omkeerbare bakplaat, pannetjes met anti-aanbaklaag en geen boter of olie nodig.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify