5 Beste Combimagnetrons van 2021

Laatste update op 13-10-21 door Nelly Oudejans

Een combimagnetron is een gewone magnetron die ook functies van een oven bevat. Het is een erg handig product om te hebben, aangezien u deze twee producten hierdoor niet apart hoeft te kopen en daardoor een hoop geld en ruimte kunt besparen. Wij hebben voor u de beste combimagnetrons onderzocht.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Samsung MC28H5015CK - de beste combimagnetron
Makkelijk te reinigen, verwijderd vieze geurtjes en handige ontdooistand. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Inventum MN255C
Verschillende standen, makkelijk ontdooien en 10 kookprogramma's. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Severin MW 7865
Veilig kinderslot, 9 kookprogramma's en uitneembare elementen voor de schoonmaak. Bekijk prijs arrow right
#4
Sharp R-961INW
Warmte van verschillende richtingen, handige functies voor het ontdooien en grillen van uw eten en veel automatische kookprogramma's. Bekijk prijs arrow right
#5
MEDION MD 17495
Kinderslot, ingebouwde digitale klok en maximale temperatuur van 190 graden. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere combimagnetron onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 12 Producten Bekeken
clock 13 Uur Aan Onderzoek
review 82 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste combimagnetron

1. Samsung MC28H5015CK

Samsung MC28H5015CK
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als u op zoek bent naar een combimagnetron die letterlijk alles kan wat u zoekt in dit product, dan is dit product van Samsung iets voor u.

Hij bevat 15 kookprogramma's waarmee u gemakkelijk verschillende gerechten kunt bereiden, zonder veel kookervaring nodig te hebben. Enkele voorbeelden van deze programma's zijn gegrilde vis, kip en macaroni. Wat uniek is aan dit apparaat, is dat hij zelfs een speciale optie heeft om bijvoorbeeld yoghurt mee te maken wat niet vaak voorkomt bij een combimagnetron.

In principe bevat hij een draaiende plaat in het midden, maar wanneer u extra ruimte nodig heeft voor bijvoorbeeld een vierkant bord dan kunt u de plaat vast zetten zodat hij niet meer draait. Hierdoor kunt u optimaal gebruik maken van alle ruimte in de combimagnetron.

Veel functies van een gewone magnetron zijn terug te vinden in dit product. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de ontdooifunctie, maar ook van een ingebouwde grillfunctie.

Een leuk voordeel voor uw energierekening is dat dit product de mogelijkheid bevat om hem in een energiezuinige stand te zetten. Daarnaast bevat hij ook nog een functionaliteit die automatisch vieze geurtjes wegblaast uit het apparaat.

Het enige minpuntje van dit product is dat hij helaas geen stoomfunctie bevat.

Bekijk de Samsung MC28H5015CK bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Er zijn geen grote minpunten gekomen uit onze review van de Samsung MC28H5015CK. Het is de beste combimagnetron uit onze test aangezien hij alles bevat wat u er van zou moeten verwachten.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Inventum MN255C

Inventum MN255C
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Inventum producten komen vaak goed uit onze tests als het gaat om keukenartikelen, net als bijvoorbeeld bij ons onderzoek naar inductie kookplaten. Zo was de MN255C combimagnetron ook een product waar wij zeer over te spreken waren.

Deze combimagnetron heeft een vermogen van maximaal 900W, en kan makkelijk aangestuurd worden door verschillende druk- en draaiknoppen op de rechterkant van het apparaat.

Met een inhoud van 25 liter kunt u er gemakkelijk grote gerechten in opwarmen. Daarnaast zit er zelfs een kinderslot op waardoor kinderen die niet begrijpen hoe gevaarlijk zo'n product kan zijn er niets mee kunnen.

De glazen draaiplaat in de combimagnetron heeft een diameter van 31 centimeter, mooi de ruimte dus om een groot bord op te kunnen plaatsen.

Er zitten verschillende standen op (5 magnetronstanden & 4 combinatiestanden) waarmee u overweg kunt. Daarnaast kunt u ook nog eens gebruik maken van 10 verschillende kookprogramma's die standaard al staan ingesteld.

Door de timer op de magnetron kunt u tot wel 95 minuten instellen wat er moet gebeuren, terwijl u in de tussentijd mooi andere dingen kunt doen.

Bekijk de Inventum MN255C bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze combimagnetron van Inventum blinkt uit aan alle kanten. Hij bevat veel goede eigenschappen waardoor het een prima keuze is. (En ook nog is redelijk geprijsd.)

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Severin MW 7865

Severin MW 7865
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze vrijstaande combimagnetron heeft een inhoud van 20 liter en bevat verschillende automatische kookprogramma's die vooraf staan ingeprogrammeerd. Het enige wat u moet doen om deze gerechten te maken is op de knop te drukken en lekker even te wachten met uw armen over elkaar.

De timer kan gemakkelijk worden ingesteld met de knoppen op het apparaat. Na het instellen van de timer kunt u op de display de resterende tijd zien die hij nog moet draaien.

Het schoonmaken van het apparaat zelf, en de onderdelen, is een makkie. De roosters en het plateau kunnen er makkelijk uit worden gehaald om vervolgens schoon te maken.

Het enige nadeel dat wij bij deze combimagnetron hadden ondervonden was dat sommige klanten zeggen dat het volume erg hoog staat tijdens het invoeren van instructies op het apparaat, wat als hinderlijk werd ervaren.

Bekijk de Severin MW 7865 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een geweldige combimagnetron waar alleen niet mee gestoomd kan worden. Hij is wat goedkoper dan de anderen, dus als u wat krap zit qua budget zou u deze kunnen kiezen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Sharp R-961INW

Sharp R-961INW
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met de verschillende kookprogramma's die deze combimagnetron bevat heeft u geen kook skills meer nodig om een simpele maaltijd in elkaar te kunnen flansen.

De warmte in deze combimagnetron komt van verschillende kanten (multi-direction) waardoor uw eten gelijkmatig wordt verwarmd (zelfs van binnenuit).

Verder kunt u de temperatuur van de magnetron zelf instellen ergens tussen de 40 en 250 graden in.

Bekijk de Sharp R-961INW bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Het is dan wel een combimagnetron die echt alles kan, maar hij is erg aan de hoge kant als het gaat om de prijs. Daarom hebben wij dit product niet met vijf sterren beoordeeld.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. MEDION MD 17495

MEDION MD 17495
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze combimagnetron van MEDION heeft op het eerste gezicht een beetje een raar uiterlijk, u kunt er namelijk niet van buitenaf in kijken.

U kunt met één van de kookprogramma's gemakkelijk en zonder moeite producten zoals pasta, vis of kip maken. U kunt er zelfs cake of pizza mee maken, dus de broodmachine is verleden tijd!

Online kwamen wij vaak in reviews van de MEDION MD 17495 tegen dat de temperatuur lastig is om accuraat in te stellen, waardoor sommige producten snel verbranden.

Bekijk de MEDION MD 17495 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een basic combimagnetron die zeker niet de allerbeste is, maar wel voor een mooie prijs wordt aangeboden. Als u er één zoekt met basisfunctionaliteiten en niets meer, dan is dit een product voor u.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Eigenschappen van de beste combimagnetrons

Als u een keukenapparaat wilt dat meer doet dan gewone magnetrons, kan een combimagnetron een geschikt vooruitzicht zijn. Ook wel combinatie magnetron genoemd, deze zijn in staat om voedsel te bakken, te roosteren en te grillen in plaats van alleen maar op te warmen.

We hebben hier alle specificaties van combimagnetrons opgesomd die u moet weten. We hebben ook vergelijkingen met soortgelijke combiovens opgenomen, en de voor- en nadelen van functies wanneer dat van toepassing is.

Verwarmingstechnologieën

Zoals de naam al aangeeft, combineren combimagnetrons verschillende manieren van koken in één handig apparaat. De meeste modellen worden geleverd met deze kookgereedschappen en verwarmingselementen:

 • Magnetron - Het maakt gebruik van elektromagnetisme om straling te produceren op de magnetronfrequentie. Dit verwarmt het voedsel van binnenuit.
 • Convectieverwarming - Combimagnetrons gebruiken ventilatoren om hete lucht te laten circuleren. Door middel van convectie kan de warmte efficiënter en gelijkmatiger in de oven worden overgebracht.
 • Grill - Dit verwarmingselement is meestal gemaakt van metaal dat infraroodstraling naar uw voedsel uitstraalt. Het is in staat om knapperige texturen te creëren en uw voedsel licht te verkoelen. Dit kan niet worden gedaan met conventionele magnetrons.

Voorgeprogrammeerde maaltijden

De meeste modellen hebben ook automatische kookinstellingen. Door te kiezen voor een instelling met meerdere trappen kan hij na het ontdooien van het voedsel automatisch in de magnetron en op de grill worden gezet. Dit is perfect voor lasagne of zelfgemaakte desserts.

Magnetronvermogen

Net als gewone magnetrons hebben de meeste combinatiemodellen een instelbaar vermogen. De instapmodellen hebben ten minste vier instellingen, namelijk ontdooien, laag, gemiddeld en hoog. Als u een betere warmteregeling wilt, zijn er eenheden met meer dan zes instellingen met fijnere stappen ertussen.

Maximale temperatuur

Dit is direct gerelateerd aan het wattage en het hoogste vermogen van het apparaat. De meeste modellen kunnen 200°C tot 220°C bereiken, wat geschikt is om dagelijks op te warmen en te koken. De krachtigere modellen, waaronder de commerciële modellen, kunnen een temperatuur van 300°C of meer bereiken. Dit is ideaal voor het koken van grote hoeveelheden voedsel in één keer.

Slimme ontdooiing

Voor het ontdooien van verschillende soorten voedsel zijn de juiste instellingen voor de magnetron nodig. Er zijn combimagnetrons met automatische ontdooimogelijkheden waarin u eenvoudigweg het voedsel kunt selecteren dat u ontdooit.

U hoeft alleen maar op de betreffende knop te drukken voor vis, gevogelte, vlees en brood. Het apparaat berekent automatisch de optimale tijd- en warmte-instelling.

Pizza-instelling

Het snel verwarmen van pizza's zonder ze doorweekt te maken is een gewilde eigenschap onder de ovens. Verwarmingselementen in een combimagnetron zijn in staat om dit in minder dan 10 minuten te doen. Met name de ingebouwde grill kan de randen van de taart verkoelen en een beetje knapperig maken.

Verwarming van meerdere kanten

Net als bij de luxere magnetrons zijn er combinatiemodellen die zijn uitgerust met strategisch geplaatste verwarmingselementen. Deze stralen de microgolven naar uw voedsel onder optimale hoeken en vullen de roterende draaischijf aan of maken zelfs het draaien van de schalen overbodig. Deze technologie zorgt ervoor dat uw etenswaren gelijkmatig worden verwarmd, zelfs aan de binnenkant.

Maten draaitafel

De meeste mensen zijn gewend aan roterende platen in combimagnetrons. De verwarmingselementen zitten meestal vast, dus door het roteren van het voedsel wordt het gelijkmatig blootgesteld aan de microgolfstraling. De diameters van de draaischijven variëren meestal van 25 tot 30 cm, terwijl enkele modellen schakelbare platen ondersteunen.

Het ontbreken van een draaitafel betekent niet dat een combi-oven niet compleet is. In feite zijn draaitafels bewust niet opgenomen in de commerciële modellen, omdat het moeilijk is om extra grote hoeveelheden voedsel te draaien. Deze modellen hebben geoptimaliseerde magnetron blasters en ventilatoren voor het bereiden van maaltijden in bulk.

Ontwerp en kleur

Er is een breed scala aan ontwerpen en afwerkingen om uit te kiezen, van felrood tot mint en aqua. Er zijn ook slanke futuristische ontwerpen met een metaal- of houtskoolgrijze afwerking. U kunt er een kiezen die past bij het interieur van uw keuken.

Makkelijk schoon te maken

Verschillende modellen zijn voorzien van anti-aanbakkende metalen interieurs, zodat ze gemakkelijk kunnen worden schoongeveegd. Sommige zijn uitgerust met keramische emaille oppervlakken die zowel gemakkelijk te reinigen zijn als de warmte beter vasthouden tijdens het koken.

Kinderslot

Dit is een veiligheidskenmerk dat voorkomt dat kinderen of personen die niet vertrouwd zijn met het apparaat, het per ongeluk kunnen bedienen. Het vergrendelen gebeurt meestal door een combinatie van een paar knoppen en deze kunnen variëren afhankelijk van het merk en model.

Stroomverbruik

Het vermogen van combimagnetrons wordt uitgedrukt in watt (W) en de meeste modellen gebruiken meestal 1400-2900W, afhankelijk van de gebruikte instellingen. Grotere apparaten hebben meestal een hoger maximaal vermogen omdat ze naar verwachting grotere hoeveelheden voedsel zullen koken en meer energie zullen verbruiken.

High-end modellen hebben een eco-modus die de functies beperkt tot de essentiële functies wanneer het apparaat in stand-by staat. Dit kan u helpen om te besparen op de elektriciteitskosten.

Voor- en nadelen van combimagnetrons

Weet u nog steeds niet zeker of dit het juiste keukenapparaat voor u is? We hebben hier de belangrijkste voor- en nadelen van combimagnetrons op een rijtje gezet:

Voordelen

 • Een combimagnetron is een vrijstaand apparaat dat ruimte bespaart en ideaal is voor kleinere keukens. Er zijn modellen die ook bij uw keukeninrichting kunnen worden ingebouwd.
 • Het is goedkoper dan de meeste volwaardige ovens en combi-ovens.
 • De combinatie van verwarmingselementen kan leiden tot voedsel met meer uitgesproken texturen en smaken, in tegenstelling tot conventionele magnetrons.
 • De ingebouwde programma's kunnen het hele kookproces van het ontdooien tot het automatisch bruin worden vergemakkelijken.
 • Commerciële modellen kunnen grote hoeveelheden voedsel verwerken zonder een bewegende bakplaat.

Nadelen

 • Het is niet ideaal om regelmatig te bakken, omdat zijn bakfuncties niet zo robuust zijn als die van conventionele ovens. Een combi-oven kan de beste keuze zijn als u van bakken houdt, maar u wilt ook dat uw apparaat in staat is om voedsel op te warmen.
 • Gewone magnetrons zijn de meest geschikte optie als u alleen restjes of voorgekookte maaltijden wilt opwarmen.
 • Combimagnetrons zijn niet geschikt voor het bereiden van uitgebreide maaltijden. De recepten die u erin kunt koken zijn niet zo gevarieerd als de recepten die u in de ovens kunt bereiden.
 • De meeste modellen zijn duurder dan conventionele magnetrons.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 12 producten bekeken waarvan er 5 als goede combimagnetron uit de test zijn gekomen met als beste koop de Samsung MC28H5015CK. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Samsung MC28H5015CK full starfull starfull starfull starfull star Verschillende kookprogramma's, makkelijk te reinigen en verwijderd vieze geurtjes.
2 Inventum MN255C full starfull starfull starfull starfull star Instelbare timer, diameter van 31 cm en verschillende standen.
3 Severin MW 7865 full starfull starfull starfull starempty star Duidelijke display, ruime inhoud (20 liter) en veilig kinderslot.
4 Sharp R-961INW full starfull starfull starfull starempty star Warmte van verschillende richtingen, handige functies voor het ontdooien en grillen van uw eten en veel automatische kookprogramma's.
5 MEDION MD 17495 full starfull starfull starempty starempty star Duidelijke timer, kinderslot en ingebouwde digitale klok.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify