5 Beste Broodroosters van 2022

Laatste update op 24-05-22 door Nelly Oudejans
De allerbeste koop is..

De Tristar BR-1025 is een goedkope broodrooster die de meeste functies van duurdere modellen bevat. Zo heeft hij meerdere standen voor verschillende soorten brood, een automatische pop-up functie en zelfs een warmhoudrekje voor uw broodjes.

Een broodrooster is tegenwoordig in bijna ieder huis te vinden, en dat is niet gek aangezien ze binnen enkele minuten een heerlijk geroosterd broodje kunnen maken. Naast brood is het bij modellen met een bredere sleuf zelfs mogelijk om een bagel of soms zelfs een wafel te maken.

Nu hebben wij zelf onderzoek gedaan naar wat de beste broodrooster is, en begrijpen het helemaal als u door de bomen het bos niet meer ziet. Veel van de producten lijken erg op elkaar, waardoor het lastig is om een keuze te maken.

Gelukkig hebben wij u het werk uit handen genomen, en hieronder de beste broodroosters op een rijtje gezet.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Tristar BR-1025 - de beste broodrooster
Warmhoudrekje, annuleerfunctie en 6 verschillende standen. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Philips Daily HD2590/90
Ontdooistand, extra lange sleuf en handige lifthendel. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Russell Hobbs 23330-56 Colours Plus+
Opwarmrekje, voor ieder soort brood en makkelijk schoon te houden. Bekijk prijs arrow right
#4
Philips Viva HD2692/90
Eenvoudig schoon te maken, ontdooimodus en geschikt voor verschillende soorten brood. Bekijk prijs arrow right
#5
Bourgini Tosti Toaster
Ontdooifunctie, lichtgevende knoppen en lifthendel. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere broodrooster onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 12 Producten Bekeken
clock 18 Uur Aan Onderzoek
review 119 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste broodrooster

1. Tristar BR-1025

Tristar BR-1025
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Het beste broodrooster hoeft niet duur te zijn, en dat is wat de Tristar BR-1025 heeft bewezen. Hij is te koop voor net meer dan twee tientjes en kan twee boterhammen tegelijkertijd roosteren.

U kunt kiezen uit zes verschillende bruiningsstanden met een vermogen tot 800 watt. Zo heeft u aparte standen voor alle soorten brood, zoals vers brood of heel dik brood. Over het algemeen geldt de regel: hoe verser en dikker het brood, hoe hoger de stand moet zijn.

Wanneer uw broodjes klaar zijn zal dit broodrooster dit automatisch herkennen om ze vervolgens omhoog te schieten door middel van de automatische pop-up functie. U kunt het broodrooster ook zelf stoppen door gebruik te maken van zijn annuleerfunctie.

warmhoudrekje van broodrooster

Als uw broodjes klaar zijn en u nog even wilt wachten met eten, dan kunt u gebruik maken van het opzetrekje. U kunt dit rekje ook gebruiken om bijvoorbeeld een Kaiser broodje langzaam op te warmen.

Na het eten van uw broodjes kunt u de kruimellade uitschuiven om deze zo gemakkelijk te legen in de prullenbak en eventueel schoon te maken.

Tot slot is hij klein en licht, wat er voor zorgt dat u hem gemakkelijk op kunt bergen op een kleine plek. U hoeft zich daarnaast geen zorgen te maken over dat hij om kan vallen, aangezien er antislipvoetjes onder zitten.

Bekijk de Tristar BR-1025 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit uitgebreide broodrooster bevat vele functies en dat voor een lage prijs. Op basis van prijs-kwaliteitverhouding is dit het beste broodrooster uit onze test.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Philips Daily HD2590/90

Philips Daily HD2590/90
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit broodrooster van Philips heeft een extra lange sleuf waar verschillende soorten brood gemakkelijk inpassen. Daarnaast beschikt hij over 8 verschillende bruiningsniveaus om alle soorten brood te kunnen roosteren. Van dun en wat ouder brood tot vers brood dat wat dikker is, er is voor ieder soort een geschikte stand.

stokbrood roosteren in deze Philips broodrooster

Het is zelfs mogelijk om brood uit de diepvries te roosteren, aangezien hij een ingebouwde ontdooistand bevat.

Broodjes zullen automatisch omhoog schieten wanneer ze geroosterd zijn. Mocht u het roosterproces wat eerder willen beëindigen, dan kunt u gebruik maken van de lifthendel.

Een leuk voordeel dat dit broodrooster bezit is zijn cool wall, waardoor de buitenkant van het apparaat koud blijft als hij aan staat.

Nadat u klaar bent met het gebruik van de Philips Daily HD2590/90, kunt u de kruimellade uitschuiven om hem gemakkelijk schoon te maken.

Bekijk de Philips Daily HD2590/90 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit broodrooster is geschikt voor alle soorten brood, zelfs stokbrood of diepgevroren. Hij heeft een mooi design, en is vanwege al zijn functies zijn geld zeker waard.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Russell Hobbs 23330-56 Colours Plus+

Russell Hobbs 23330-56 Colours Plus+
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De sleuven van deze Russell Hobbs zijn extra breed, waardoor ieder soort brood geroosterd kan worden met deze broodrooster. Vergeleken met een ander model van Russell Hobbs, de 18951-56, roostert dit model broodjes tot wel 50% sneller.

Hij bevat diverse extra functies, zoals:

  • Opwarmrek: houdt uw broodjes nog even warm na het roosteren.
  • Ontdooifunctie: mogelijkheid om bevroren brood te roosteren.
  • Annuleren: haal de broodjes er veilig uit voordat ze klaar zijn.
  • Automatische broodcentrering: broodjes worden automatisch gecentreerd in het broodrooster, waardoor ze perfect geroosterd kunnen worden.

Ook dit broodrooster is makkelijk schoon te maken. De kruimellade is verwijderbaar wat zorgt voor een makkelijke reiniging.

Bekijk de Russell Hobbs 23330-56 Colours Plus+ bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Russell Hobbs is een koploper in keukenproducten, en dat hebben ze bij dit broodrooster weer bewezen. Het is een uitgebreid product met vele functies, en dat voor een schappelijke prijs.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Philips Viva HD2692/90

Philips Viva HD2692/90
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit roestvrijstalen broodrooster heeft een lange sleuf en 8 verschillende standen voor ieder soort brood. Met deze standen kunt u zelf bepalen hoe geroosterd u uw brood wilt hebben, en het apparaat doet de rest van het werk.

U hebt zelfs de mogelijkheid om bevroren brood rechtstreeks vanuit de vriezer te roosteren. Deze broodrooster bevat namelijk een ontdooistand die dit mogelijk maakt.

De Philips Viva HD2692/90 bevat een aantal extra functies voor de veiligheid van de gebruiker. Zo bevat hij een annuleerknop die gebruikt kan worden om het apparaat direct uit te schakelen, en een automatische uitschakeling wanneer uw brood vast zit.

uitschuifbare kruimellade

Tot slot is ook dit broodrooster makkelijk schoon te maken. U kunt de kruimellade uit het apparaat schuiven om deze te legen in de prullenbak.

Bekijk de Philips Viva HD2692/90 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een simpele broodrooster met meerdere functies die van pas komen voor iedere gebruiker. Hij bevat meerdere veiligheidsfuncties wat handig is als u kinderen hebt die hem gebruiken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Bourgini Tosti Toaster

Bourgini Tosti Toaster
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Mocht u een broodrooster zoeken die ook de mogelijkheid biedt om tosti's te maken, dan is dit hét product voor u.

Hij bevat een extra brede broodsleuf en meegeleverde tostiklemmen om uw tosti in te stoppen. Deze sleuf heeft een totale breedte van 3,6cm, waardoor u er ook zonder problemen dikkere plakken brood in kunt roosteren.

Naast tosti's kunt u er natuurlijk ook boterhammen met ander beleg in maken. Misschien dat u trek hebt in een dubbele boterham met jam, of misschien met ham. Alles is in principe mogelijk om tussen een geroosterde boterham te stoppen.

Een aantal extra functies die hij bevat zijn:

  • Ontdooifunctie
  • Lichtgevende knoppen
  • Lifthendel

Volgens klanten van dit product maakt de Bourgini Tosti Toaster uw geroosterde broodje gelijkmatig bruin aan beide kanten, en dat is precies wat we zoeken in een goed broodrooster.

Bekijk de Bourgini Tosti Toaster bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit broodrooster van Bourgini kan naast het roosteren van broodjes ook worden gebruikt om tosti's te maken. Het is dé ideale combinatie als u een tosti-fan bent.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste broodroosters

Broodroosters zijn er in alle soorten en maten. Met alle verschillende merken en modellen op de markt kan het misschien lastig zijn om een geschikt broodrooster te kopen. Wij zetten verschillende kenmerken en functies op een rij waardoor u zelf de beste broodrooster kan zoeken.

Aantal boterhammen

Iedere broodrooster heeft ruimte voor een ander aantal boterhammen. Zo zijn er modellen waar maar 2 boterhammen in kwijt kunnen, maar ook modellen waar er 4 in passen. Het enige nadeel; de modellen waar meer boterhammen in kunnen zijn vaak een stuk duurder.

Bagel functie

Er bestaan broodroosters die ook gebruikt kunnen worden om bagels in op te warmen. Deze apparaten hebben extra brede sleuven om zo ruimte genoeg te hebben voor deze lekkernij.

Vermogen

Het vermogen is iets wat erg verschilt per broodrooster. De meeste broodroosters hebben een hoog genoeg vermogen om uw boterhammen binnen enkele minuten te roosteren, maar er zijn ook modellen die er langer over doen.

Het is hierdoor belangrijk om naar het vermogen te kijken als u echt de beste broodrooster wilt kopen. Er bestaan namelijk veel broodroosters met een vermogen van minder dan 1000 watt, waardoor u een stuk langer op uw geroosterde broodjes moet wachten.

Wist u dat..

Broodroosters kunnen tegenwoordig niet alleen brood roosteren, maar ook bagels, wafels, en nog veel meer.

Extra’s

Er bestaan een aantal broodroosters die wat extra meegeleverde accessoires of extra functionaliteiten bieden. Hieronder een klein overzicht.

Meegeleverde tostiklemmen

Tostiklemmen kunnen worden gebruikt om tosti’s in te hangen, zonder dat de kaas het apparaat zelf aanraakt. Hierdoor hoeft u niet iedere keer de gesmolten kaas uit uw broodrooster te hakken met een vork. Mocht u deze graag willen, kijk dan of tostiklemmen worden meegeleverd met het product dat u op het oog hebt.

Warmhoudrooster

warmhoudrooster van een broodrooster

Een warmhoudrooster is een unieke functionaliteit die niet veel broodroosters bezitten. Het is een klein uitvouwbaar rooster waar u uw broodjes op kunt leggen nadat ze geroosterd zijn. 

Natuurlijk kunt u er ook ander brood op warmhouden, zoals dat uit uw broodbakmachine. Hierdoor hoeft u ze niet direct op te eten, en hoeft u ze later ook niet op te warmen met uw magnetron.

Veelgestelde vragen over een broodrooster

Bekijk hieronder nog een aantal vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van broodroosters.

Hoe maak ik een broodrooster schoon?

Allereerst haalt u de stekker uit het stopcontact waarna hij even moet afkoelen. Na het afkoelen kunt u het rooster uit de gleuf halen om deze schoon te maken. Plaats deze vervolgens terug en haal een vochtig doekje over de buitenkant.

Kunnen er ook andere dingen in een broodrooster?

In principe kunnen er andere dingen in een broodrooster, maar dat ligt aan de breedte van de sleuf. Als de sleuf wat breder is dan kunt u er bijvoorbeeld ook een bagel of wafel in roosteren.

Hoe beoordelen jullie de beste broodrooster?

Om de best geteste broodrooster te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 12 producten bekeken waarvan er 5 als goede broodrooster uit de test zijn gekomen met als beste koop de Tristar BR-1025. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Tristar BR-1025 full starfull starfull starfull starfull star Goedkoop broodrooster, uitneembare kruimellade en licht & klein.
2 Philips Daily HD2590/90 full starfull starfull starfull starfull star Voor ieder soort brood, 8 verschillende standen en makkelijk schoon te maken.
3 Russell Hobbs 23330-56 Colours Plus+ full starfull starfull starfull starfull star Beschikbaar in twee kleuren, ontdooifunctie en opwarmrekje.
4 Philips Viva HD2692/90 full starfull starfull starfull starempty star Verschillende veiligheidsfuncties, eenvoudig schoon te maken en ontdooimodus.
5 Bourgini Tosti Toaster full starfull starfull starfull starempty star Ook voor het maken van tosti's, ontdooifunctie en lichtgevende knoppen.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify

Gerelateerde koopgidsen

-->