6 Beste Broodbakmachines van 2022

Laatste update op 27-05-22 door Nelly Oudejans

Er zijn steeds meer mensen die zelf brood bakken in plaats van het te kopen in de supermarkt of bij de bakker. Wanneer u één van de beste broodbakmachines kiest ervaart u veel verschillende voordelen zoals lagere kosten, betere voedingswaarden en u kunt een eigen recept volgen met bijvoorbeeld rozijnen er in. Wij hebben verschillende broodbakmachines onderzocht om u van advies te kunnen voorzien.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Panasonic SD-2500WXE - de beste broodbakmachine
Inhoud tot 1200 gram, bevat een anti-aanbaklaag en instelbare timer. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Moulinex Home Bread Baguette OW6101
16 verschillende programma's, vaatwasserbestendig en boekje met vele recepten. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Inventum BM55
Maakt tot 800 gram, kijkvenster aan de bovenkant en instelbare timer. Bekijk prijs arrow right
#4
Kenwood BM450
Maak uw eigen bakprogramma's, tijd kan worden ingesteld en veel keuzes uit programma's. Bekijk prijs arrow right
#5
Princess 152006
Instellingen aan te passen naar eigen voorkeur en 20 ingebouwde bakprogramma's. Bekijk prijs arrow right
#6
Tomado TBM9001B
Bakt brood van 700 t/m 900 gram, bevat 12 verschillende standen en bepaal uw eigen bruiningsniveau. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere broodbakmachine onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 19 Producten Bekeken
clock 18 Uur Aan Onderzoek
review 97 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste broodbakmachine

1. Panasonic SD-2500WXE

Panasonic SD-2500WXE
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met deze broodbakmachine kunt u veel lekkere producten bakken. Hij bevat namelijk 9 verschillende bakprogramma's, die allemaal leiden tot een ander bakproduct.

De inhoud van dit apparaat is 1200 gram, wat een ruime keuze is onder de producten die wij hebben bekeken tijdens het uitvoeren van dit onderzoek. Gemiddeld wordt er vaak een broodbakmachine gekocht voor een gemiddeld gezin tussen de 750 en 1000 gram, dus met 1200 gram zit u ruim.

De machine bevat een anti-aanbaklaag, waardoor u niet veel olie of vet nodig hebt om deze in te vetten en hij ook makkelijk schoon te maken is.

Met de vooringestelde bakprogramma's kunt u veel verschillende bakproducten maken. Denk hierbij aan glutenvrij brood, jam, speltbrood maar ook zelfs cakedeeg.

Online zijn er veel positieve reacties over dit product. Gebruikers maken gebruik van de bakprogramma's en bakken hiermee de lekkerste producten die mooi van structuur zijn.

Bekijk de Panasonic SD-2500WXE bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze allerbeste broodbakmachine is geïntroduceerd in 2011 en is nog steeds één van de best verkochte producten op dit gebied. Hij bevat verschillende bakprogramma's die lekkere producten produceren, en is zijn geld zeker waard.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Moulinex Home Bread Baguette OW6101

Moulinex Home Bread Baguette OW6101
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze broodbakmachine bevat wel 16 verschillende bakprogramma's. Er zijn oneindig veel mogelijkheden qua producten die u kunt bereiden, van stokbrood tot Frans brood, en van zoutvrij brood tot cake, welke allemaal staan beschreven in het meegeleverde receptenboekje.

Als we kijken naar het schoonmaken van het apparaat moet dit natuurlijk ook makkelijk te doen zijn. Gelukkig kunt u bij deze machine het bakblik uitnemen en deze gemakkelijk afwassen onder de warme kraan of met de vaatwasser.

Met de Moulinex Home Bread Baguette OW6101 kunt u tot wel anderhalve kilo brood maken in één keer, wat meer is dan drie gemiddelde broden van de supermarkt.

Het gewicht van dit product is bijna 10 kilogram, en dat is zonder inhoud. Gelukkig hoeft u niet bang te zijn dat deze van het aanrecht glijdt en op uw voeten valt, want hij bevat handige antislipvoetjes.

Het enige minpunt dat wij hebben gevonden is dat hij wat lawaai maakt tijdens het kneden, maar dat hoort er toch een beetje bij aangezien brood maken geen lichte procedure is.

Bekijk de Moulinex Home Bread Baguette OW6101 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een geweldige broodbakmachine met veel verschillende bakprogramma's die u gelijk uit kunt proberen. Het receptenboek bevat veel verschillende lekkere recepten waar u mee aan de slag kunt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Inventum BM55

Inventum BM55
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze broodbakmachine is de goedkoopste die uit onze test is gekomen, en toch waren we er meer dan tevreden over.

Met de 12 voorgeprogrammeerde bakprogramma's van dit apparaat gaat alles werkelijk waar automatisch. Van het kneden en mengen tot het rijzen en bakken, u hoeft na het drukken op de knop zelf niets meer te doen.

De ingebouwde timer is erg geavanceerd, waardoor u hem van tevoren in kunt stellen om hem bijvoorbeeld 's nachts uw brood te laten bakken waardoor u in de ochtend kunt genieten van een vers sneetje.

kijkraampje van de broodbakmachine

Wat nog wel leuk is om even te vermelden, is dat hij aan de bovenkant een raampje bevat waardoor u naar binnen kunt kijken om te zien hoe het er aan toe gaat.

Net als bij het bovenstaande product maakt deze broodbakker ook best veel lawaai tijdens het mengen van de ingrediënten.

Bekijk de Inventum BM55 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze broodbakmachine is voordelig en kan alsnog veel verschillende bakprogramma's uitvoeren. Daarnaast kunt u gemakkelijk de timer instellen waardoor hij voor prijs-kwaliteitsverhouding een verdiende derde plek krijgt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Kenwood BM450

Kenwood BM450
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Wat ons als eerste opviel tijdens het bekijken van deze machine is dat hij wel 20 verschillende bakprogramma's bevat, wat een stuk meer is dan de andere broodbakmachines die we hebben onderzocht.

Met de Kenwood BM450 kunt u alle kanten op. Of u nu brood of cakedeeg wilt maken, u gooit de ingrediënten er in en hij zal automatisch een heerlijk bakproduct produceren.

De inhoud van dit apparaat is niet heel groot. U kunt er een brood in maken van maximaal 750 gram, wat kleiner is dan de andere apparaten in de top drie.

Zelf hebben we geen producten gebakken met deze broodbakmachine, maar online lezen wij veel positieve reacties over de kwaliteit van het resultaat. Er komt vaak terug dat het brood lekker luchtig en krokant is, en ook makkelijk in te vriezen is.

Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een nieuw programma in te programmeren, maar dit vereist wel wat kennis.

Bekijk de Kenwood BM450 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Het duurste product uit onze test, maar voor wat hij kan is het zeker een aanrader. Hij bevat verschillende bakprogramma's die een heerlijk resultaat produceren, en u kunt zelf ook extra programma's aanmaken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Princess 152006

Princess 152006
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze broodbakmachine van Princess is beschikbaar in twee mooie kleuren; wit & grijs.

Hij bevat 15 verschillende bakprogramma's en een timer die kan worden ingesteld zodat hij ook kan bakken wanneer u niet thuis bent. Het enige wat u hiervoor dan moet doen is de ingrediënten er in stoppen en wanneer u terug bent is uw bakproduct klaar en kunt u hiervan genieten.

Een leuk voordeel is dat u voor ieder programma ook de instellingen kunt wijzigen naar uw voorkeuren. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw brood wat lichter of donkerder te maken.

Een nadeel dat wij vaak terug zagen komen tijdens het lezen van klantreviews, is dat deze broodbakmachine veel lawaai maakt vergeleken met de andere apparaten. Daarnaast is zijn inhoud ook niet de grootste, namelijk 900 gram.

Bekijk de Princess 152006 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Er zijn aan dit product wel een aantal nadelen, maar ook vele voordelen. Qua prijs vinden wij hem zijn geld waard, maar het is geen product dat in onze top drie thuis hoort.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Tomado TBM9001B

Tomado TBM9001B
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De laatste broodbakmachine die positief uit ons onderzoek is gekomen is deze van Tomado.

Hij bevat twaalf verschillende bakstanden waarmee u bijvoorbeeld een lekker volkoren brood kan bakken, maar ook notenbrood.

Het bakblik van dit product is niet groot, aangezien u hier maar ongeveer 800 gram brood per keer in kan bakken, wat minder is dan bij de andere broodbakmachines die we hebben bekeken.

Door middel van het kijkvenster kunt u lekker meekijken om het gehele bakproces te volgen.

Verder bevat hij geen geavanceerde opties zoals een instelbare timer, maar toch vonden we het een leuk product om te vermelden.

Bekijk de Tomado TBM9001B bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Als u een wat kleiner budget hebt, kunt u deze broodbakmachine nemen die een voordelige keuze is. U kunt toch genieten van heerlijke broden, alleen u mist wat geavanceerdere functies.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

De belangrijkste eigenschappen van een broodbakmachine

Broodbakmachines bestaan al sinds het einde van de jaren 90 en in de loop van de jaren zijn ze betaalbaarder geworden en blijven ze een ongelooflijk effectieve oplossing voor het creëren van heerlijk verse producten vanuit het comfort van uw eigen keuken.

Er zijn vandaag de dag veel broodbakmachines op de markt die een verscheidenheid aan mogelijkheden en functies bieden. We hebben de tijd genomen om enkele van de beste functies op te sommen en te bespreken die u moet overwegen bij het kiezen van de beste broodbakmachine voor al uw bakbehoeften.

Diverse bakprogramma's

De technologie is aanzienlijk verbeterd sinds de oprichting van de eerste broodbakmachine in Japan in 1986. De nieuwe machines op de markt worden geleverd met een hoeveelheid aan programma's waardoor u kunt kiezen uit tal van opties en het voor u ongelooflijk eenvoudig is om heerlijke producten te maken om hiervan te genieten. Glutenvrij, spelt, vezelrijk, natriumarm en stokbrood zijn slechts enkele van de broodmogelijkheden die men kan verwachten met hun broodbakmachine. Veel van de machines zijn ook geprogrammeerd om deeg te maken zoals pasta, pizza en cake en sommige kunnen zelfs jam maken!

Houdt er rekening mee dat niet alle machines zijn uitgerust met alle eerder benoemde programma's. Sommige broodbakkers zijn slechts in staat om een 5-tal recepten uit te voeren, hoewel ze de neiging hebben om de beperkte hoeveelheid handelingen vrij goed uit te voeren en zijn speciaal ontworpen voor diegenen die minder keuzes uit de machine nodig hebben. Als u een avonturier bent in de keuken en graag verschillende recepten verkent, dan zijn er ook enkele broodbakmachines die meer dan 10 programma's kunnen aanbieden.

Hoeveel stroom heb ik nodig?

Het vermogen of wattage van de machine is een ongelooflijk belangrijke eigenschap waar u rekening mee moet houden voordat u uw broodbakmachine kiest, omdat het direct samenvalt met de snelheid waarmee hij draait. Sneller draaiende peddels zijn efficiënter in het kneden van deeg en zijn in staat om grotere resultaten te bereiken. Vandaag de dag zit het merendeel van de broodbakkers onder de 1000 watt, wat meestal genoeg is om voldoende deegconsistentie te produceren. Echter, als u waarschijnlijk met veel taai materiaal werkt, zoals pastadeeg, dan kunt u een machine overwegen die tussen de 1000 en 2500 watt is.

Maximaal broodgewicht

Het maximale gewicht dat een broodbakmachine aankan, is evenredig met de grootte van het apparaat. Broodmachines die een kom van 750 gram of minder bevatten, zijn ideaal voor mensen die liever kleinere hoeveelheden koken. Vaten die zo klein zijn, worden niet aanbevolen als u voedsel voor grote groepen bereidt. Als u van plan bent om grote hoeveelheden te koken, is een broodmachine met een inhoud 1000 gram of meer waarschijnlijk een meer geschikte keuze voor u. Alles tussen 750 en 1000 gram is meestal de meest populaire keuze, omdat het niet te klein of te groot is en geschikt voor de gemiddelde gezinsgrootte.

Voor- en nadelen van een broodbakmachine

Broodbakmachines zijn een ongelooflijk handig hulpmiddel dat het traditionele vervelende werk van het bakken tot een moeiteloze en betrouwbare ervaring kan maken. Ze hebben echter wel een aantal nadelen waar men zeker rekening mee moet houden. Hieronder hebben we een korte opsomming gemaakt van de belangrijke voor- en nadelen van het bezit van een broodbakmachine.

Voordelen

  • Het grootste voordeel van een broodbakmachine is de ongelooflijk nauwkeurige technologie die het mogelijk maakt om elke keer weer perfecte resultaten te creëren. Bij het bakken met traditionele handgemaakte stijlen is het zelden mogelijk om exact hetzelfde resultaat te bereiken door vele externe factoren; zoals het vocht in de lucht tijdens het kneden, wat een flinke rol kan spelen in het eindresultaat van een vers gebakken brood.
  • Broodbakmachines geven u de vrijheid om uw kostbare tijd elders door te brengen, terwijl er hard gewerkt wordt aan het produceren van de heerlijke bakwaren voor u. Het vermogen van de machine om zowel het kneden als het bakken uit te voeren maakt het een ongelooflijk krachtige aanwinst waar elke drukke huishouder rekening mee moet houden.
  • De meeste machines zijn tegenwoordig beginnersvriendelijke, vreselijke koks die zich nu kunnen verheugen in de wetenschap dat ze elke keer weer feilloze bakwaren kunnen produceren.

Nadelen

  • Helaas is het moeilijk om een broodbakmachine te vinden die geen behoorlijke brok van uw aanrecht- of opslagruimte in beslag neemt.
  • Broodbakmachines maken ook gebruik van vrij geavanceerde technologie en materialen die de productie ervan vrij duur maken. Het kan zijn dat u iets extra's moet uitgeven om de luxe te hebben om er één te bezitten.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 19 producten bekeken waarvan er 6 als goede broodbakmachine uit de test zijn gekomen met als beste koop de Panasonic SD-2500WXE. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Panasonic SD-2500WXE full starfull starfull starfull starfull star 9 verschillende bakprogramma's, inhoud tot 1200 gram en bevat een anti-aanbaklaag.
2 Moulinex Home Bread Baguette OW6101 full starfull starfull starfull starfull star Maakt broden van 1500 gram, 16 verschillende programma's en vaatwasserbestendig.
3 Inventum BM55 full starfull starfull starfull starfull star Voordelige keuze, bevat 12 bakprogramma's en maakt tot 800 gram.
4 Kenwood BM450 full starfull starfull starfull starempty star Maak uw eigen bakprogramma's, tijd kan worden ingesteld en veel keuzes uit programma's.
5 Princess 152006 full starfull starfull starfull starempty star Instellingen aan te passen naar eigen voorkeur en 20 ingebouwde bakprogramma's.
6 Tomado TBM9001B full starfull starfull starempty starempty star Bakt brood van 700 t/m 900 gram, bevat 12 verschillende standen en bepaal uw eigen bruiningsniveau.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify

Gerelateerde koopgidsen

-->