6 Beste Weerstations van 2021

Laatste update op 19-10-21 door Nelly Oudejans
De allerbeste koop is..

De National Geographic Temeotrend is een weerstation dat veel verschillende mogelijkheden biedt. Hij bevat veel sensoren en zelfs een digitale klok om de tijd op de seconde te kunnen volgen. Daarnaast is hij erg voordelig, wat zeker niet onbelangrijk is.

Met een weerstation kunt u verschillende waarden meten op uw exacte locatie, in plaats van dat u van bijvoorbeeld de inaccurate temperatuur moet uitgaan die uw mobiele telefoon aangeeft. Dit is één van de grootste voordelen aan het hebben van één van de beste weerstations, en daarnaast meten ze ook nog waarden zoals de luchtvochtigheid en luchtkwaliteit.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
National Geographic Temeotrend - de beste weerstation
Meet de luchtdruk, alarm mogelijkheid en digitale klok. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
nortec Draadloos Weerstation
Handig monteren aan muur, alarm met sluimermogelijkheid en meet de luchtvochtigheid. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Qumax Weerstation
Alle data in één oogopslag, op batterij of netstroom en mooie weergave van de tijd. Bekijk prijs arrow right
#4
Alecto WS-4700
Instelbaar alarm voor temperatuur, aangeraden door klimatologen en stevige sensorenmast. Bekijk prijs arrow right
#5
Alecto WS-1050
Meet temperatuur binnen & buiten en meld zelf wanneer batterijen bijna op zijn. Bekijk prijs arrow right
#6
TRANSNECT Weerstation
Onthoudt data van laatste 24 uur, ingebouwde hygrometer en bevat een digitale klok. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere weerstation onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 18 Producten Bekeken
clock 11 Uur Aan Onderzoek
review 93 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste weerstation

1. National Geographic Temeotrend

National Geographic Temeotrend
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit mooie product sprong er dik als beste uit toen wij verschillende weerstations bekeken.

Allereerst, bevat hij verschrikkelijk veel sensoren en mogelijkheden. Voorbeelden zijn een accurate temperatuur voor binnen en buiten, de luchtdruk maar ook de weersvoorspelling van komende periode.

Daarnaast zit er ook nog een digitale klok op, waardoor u de exacte tijd op secondeniveau kunt volgen.

De reviews van klanten die wij hebben gelezen waren allemaal erg goed, en iedereen was erg tevreden over de lage prijs van dit product in vergelijking met wat hij allemaal kan.

Bekijk de National Geographic Temeotrend bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een geweldig weerstation van niemand anders dan National Geographic, waarmee u (zoals u al op de afbeelding kunt zien) vele verschillende waarden kunt meten.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. nortec Draadloos Weerstation

nortec Draadloos Weerstation
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit weerstation kan het weer voor de komende dagen voorspellen en meet verschillende waarden zoals de luchtvochtigheid en de luchtdruk.

De hoofdunit kunt u gemakkelijk aansluiten op het stopcontact, en het apparaat zelf werkt op batterijen. Met een ongehinderd bereik van 60 meter kunt u zelf nog contact hebben tussen de hoofdunit en de meter buiten.

Het alarm die in dit weerstation zit bevat zelfs een sluimerfunctie, wat niet vaak te vinden is in zo'n apparaat. Daarnaast kan de display zelf gemakkelijk gemonteerd worden aan de muur door middel van de meegeleverde muurbeugel.

Bekijk de nortec Draadloos Weerstation bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Met dit geavanceerde weerstation kunt u gemakkelijk de sensor buiten neerleggen om vervolgens binnen naast de warme kachel alle gemeten waarden aflezen op de display.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Qumax Weerstation

Qumax Weerstation
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Op de display van dit weerstation kunt u gemakkelijk alle gemeten waarden in één oogopslag zien. De display is makkelijk af te lezen en is erg kleurrijk om alle waarden duidelijk te tonen.

U kunt net als de nummer twee de sensor buiten neerleggen op een afstand van maximaal 60 meter. Let er wel op dat hier dan geen muren of bomen tussen moeten staan, want verhindering kan op die afstand de connectie verbreken. Als u een afstand van 40 á 50 meter aanhoudt dan zit u altijd goed.

Met dit product zit u niet vast aan een stopcontact, omdat hij ook prima op batterijen werkt. Als u ergens voor op tijd moet komen, dan kunt u gemakkelijk het alarm inschakelen wat ingebouwd zit in dit product.

Daarnaast is dit product ook nog energiebesparend. De display gaat automatisch in zijn slaapstand wanneer u er iets minder dan een halve minuut niets meer mee hebt gedaan.

Bekijk de Qumax Weerstation bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit weerstation is iets duurder dan de anderen, maar qua functionaliteit mist hij niets. Hij kan ook gemakkelijk buiten worden gebruikt op een redelijk grote afstand.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Alecto WS-4700

Alecto WS-4700
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit weerstation is voor professioneel gebruik en is in 2019 beoordeeld als allerbeste door Kieskeurig.

Alle weersinformatie kan worden afgelezen van de display, en wordt accuraat gemeten door de sensor die op de onderstaande afbeelding te zien is. Voorbeelden van wat er gemeten wordt is:

 • Alle neerslagdata, of het nu per uur of per maand is, het maakt voor de Alecto WS-4700 niet uit.
 • Een waarschuwing voor als er vorst op komst is.
 • Instelbaar alarm voor wanneer een bepaalde temperatuur wordt bereikt.

Door middel van de handleiding kunt u dit product gemakkelijk aansluiten waar geen ingewikkelde technische kennis voor nodig is. Daarnaast is het bereik van dit weerstation wel 100 meter, wat alle andere bekeken weerstations overschrijdt.

Let op: batterijen worden niet meegeleverd met dit product, dus let er op dat u deze in huis hebt of erbij besteld.

Bekijk de Alecto WS-4700 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Hij is wel een stuk duurder dan de andere bekeken weerstations, maar als u de allerbeste voor professioneel gebruik zoekt dan is dit een goede keuze voor u.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Alecto WS-1050

Alecto WS-1050
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De enige metingen die dit weerstation doet is het meten van de binnen- en buitentemperatuur. Het is een kleine display waarop deze waarden af te lezen zijn.

Hij is draadloos waardoor u hem gemakkelijk overal kunt plaatsen. Daarnaast zal hij het zelf aangeven wanneer zijn batterijen bijna leeg zijn.

Het is totaal geen uitgebreid apparaat, maar als we kijken naar de verhouding tussen de prijs en functionaliteit is het alsnog een redelijke keuze.

Bekijk de Alecto WS-1050 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit weerstation heeft helaas niet erg veel mogelijkheden, maar voor de prijs is het een mooie toevoeging aan uw huis.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. TRANSNECT Weerstation

TRANSNECT Weerstation
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Tot slot hebben de dit weerstation van TRANSNECT als goed bevonden uit onze review.

Hij kan verschillende waarden meten zoals de temperatuur via zijn digitale thermometer en de luchtvochtigheid (hygrometer). Daarnaast wordt ook de tijd weergegeven via een digitale klok. Zo zit alles mooi in één overzicht.

Het leuke aan dit apparaat, is dat hij van de laatste 24 uur alle gegevens onthoudt zodat u deze gemakkelijk terug kan kijken via zijn knopjes.

Bekijk de TRANSNECT Weerstation bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Bevat verschillende sensoren en is érg goedkoop, wat natuurlijk niet onbelangrijk is wanneer u op zoek bent naar het beste weerstation.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste weerstations

Het hebben van een weerstation voor uw huis heeft verschillende voordelen zoals het ontvangen van real-time updates en meer accurate rapportages. U kunt meteorologische informatie krijgen die specifiek is voor uw locatie en het geeft u fijnere details die normaal gesproken niet in het nieuws worden genoemd.

Moet u er een aanschaffen? We hebben hier alle functies verzameld die u moet weten over de weerstations voor thuis.

kat die langs weerstation loopt

Belangrijkste functionaliteiten en sensoren

Weerstations kunnen verschillende functionaliteiten hebben, afhankelijk van het aantal sensoren waarmee hij is uitgerust. Deze zijn ook afhankelijk van het feit of de set is ontworpen voor gebruik binnen of buiten.

 • Thermometer - Dit is een standaardfunctie voor de meeste weerstations. Een meter geeft in real-time de temperatuur van de omgevingslucht weer.
 • Klok - Deze geeft de tijd en datum in uw tijdzone weer.
 • Hygrometer - Deze meet de luchtvochtigheid of de hoeveelheid vocht in de lucht. De metingen worden vaak als percentages op het scherm weergegeven. Hogere waarden geven een hogere kans op regenval aan. Als u deze meter in huis gebruikt kunt u precies zien of het nodig is om de luchtbevochtiger in te schakelen.
 • Barometer - De atmosferische druk wordt gemeten met behulp van een barometer. Hiermee kan het weerstation een verstoring van het weer detecteren als er een daling van de luchtdruk is. Hoge druk duidt meestal op redelijk weer, terwijl lage waarden duiden op dreigende regen of sterke wind.
 • Neerslagmeter - De neerslagmeter geeft de hoeveelheid neerslag in uw gebied aan in millimeters of liters per vierkante meter. Weerstations met deze functie hebben meestal zelfreinigende regenvangers die buiten staan opgesteld.
 • Windmeter - Deze gadget vangt lucht op met minimale weerstand om nauwkeurig de windsnelheden te meten en te rapporteren. Sommige hebben windwijzers die de richting van de wind aangeven.

Basis weerstations hebben drie of minder van deze functies. Geavanceerde stations zijn echter uitgerust met verschillende sensoren die door de gebruiker kunnen worden gekalibreerd of aangepast.

Weersvoorspelling en real-time waarschuwingen

Veel weerstations in huis zijn in staat om verbinding te maken met het internet via bekabelde of draadloze netwerken. U kunt de nieuwsfeeds van de weersverwachtingen volgen, die kunnen worden uitgesplitst van week- tot uurrapporten.

Bovendien kunt u uw toestel zo instellen dat u alarmen en realtime waarschuwingen krijgt. Het weer kan onverwacht veranderen, dus als u zo snel mogelijk op de hoogte wordt gebracht, kunt u veiliger zijn.

Gebruik binnen en buiten

De weerstations voor thuis zijn ontworpen voor gebruik binnen of buiten.

Binnenmodellen zijn ontworpen voor gemak en gemak van toegang. Ze zijn compacter dan grote buitenstations, en ze hebben vaak ontwerpen die esthetisch passen bij het interieur van uw huis. Ze hebben echter meestal beperkte sensoren en functionaliteiten.

Wist u dat..

Weerstations hebben een speciaal design waardoor sommige onderdelen wel nat worden en andere delen niet. Zo kan een thermometer bijvoorbeeld droog worden gehouden terwijl de neerslagmeter alsnog de neerslag kan bekijken.

Buitenmodellen zijn ontworpen voor hardere omgevingsfactoren zoals direct zonlicht, regen of sneeuw. Ze kunnen ook duurder zijn, omdat ze meestal zijn uitgerust met meer sensoren en enige bescherming tegen vocht. Het voordeel is dat ze nauwkeuriger weerparameters kunnen rapporteren, omdat de sensoren direct in wisselwerking staan met de atmosfeer.

Transmissietype en bereik

Voor buitenstations is een bekabelde of draadloze verbinding nodig voor de gegevensoverdracht naar uw huis. Anders moet u het apparaat zelf bezoeken om te controleren op updates en dat kan lastig zijn.

Sommige buitenmodellen kunnen gegevens verzenden via een draadloze verbinding naar uw huis. Door dit te integreren in de Wi-Fi thuis, kunt u de metingen met uw telefoon of computer van een afstand controleren. De beste high-end stations kunnen draadloos worden verbonden tot 200 meter. U kunt een draadloze repeater gebruiken als deze verder weg is geïnstalleerd, maar dat kost meer geld.

Compatibiliteit met telefoontoepassingen en smart homes

Als u van plan bent om het weerstation in uw slimme woning te integreren, hebt u een model nodig dat verbinding kan maken met uw Wi-Fi en kan communiceren met andere slimme apparaten. U kunt virtuele assistenten zoals Google Home, Alexa of Siri koppelen aan compatibele toestellen. Wanneer u ze spraakopdrachten geeft, kunnen ze u metingen van uw eigen weerstation geven in plaats van algemene weersverwachtingen van het internet.

Analoge vs. digitale beeldschermen en bedieningselementen

Moderne weerstations zijn meestal digitaal. De meeste zijn uitgerust met schermen voor het weergeven van de weerstatistieken en -voorspellingen, terwijl andere modellen kunnen worden bediend met een touchscreen LED.

 • Analoge modellen maken gebruik van traditionele displays om de weersgesteldheid weer te geven. Dit zijn ronde displays waarbij een draaiende hand wijst naar de cijfers langs de omtrek van de cirkel. Analoge beeldschermen zijn beter betaalbaar en kunnen voor sommige mensen een retro- en back-to-basics vibe geven.
 • Digitale modellen maken gebruik van digitale schermen die voor de meeste mensen een betere leesbaarheid bieden. Deze apparaten rapporteren weergegevens in numeriek of procentueel formaat, en ze kunnen meer informatie weergeven met enkele invoergegevens van de gebruiker. Decimale cijfers worden precies weergegeven in plaats van dat de gebruiker inschat waar de pijlpunt in een display staat.

Zoals gezegd, zijn er modellen die kunnen worden aangesloten op uw slimme thuisnetwerk of telefoon. U kunt de metingen bekijken en het toestel bedienen op het scherm van uw telefoon via een app.

Nauwkeurigheid van de metingen

De nauwkeurigheid van meteorologische metingen is een belangrijke overweging, maar het is moeilijk te meten. Lees de productspecificaties zorgvuldig en controleer de foutmarges van het apparaat. U hebt bijvoorbeeld een goede temperatuurmeter als deze metingen kan weergeven die minder dan 5% fout hebben of binnen 0,5 graden van de werkelijke temperatuur.

Duidelijkheid van de display

Weerstations met LED-displays zijn binnenshuis goed afleesbaar. De leesbaarheid onder de zon is echter essentieel voor buitenunits. Er zijn gekleurde displays met een groot helderheidsniveau en contrast, zodat ze in elke lichtconditie duidelijk af te lezen zijn.

Stroombron

De meeste weerstations, met name buitenmodellen, worden gevoed door oplaadbare batterijen. Ze zijn bedoeld om te werken zonder dat ze zijn aangesloten op een stopcontact, zodat u ze op een optimale locatie kunt plaatsen.

Dergelijke apparaten hebben hun eigen kleine zonnepaneel om de batterijen zelfstandig op te laden. Zorg ervoor dat u een goede plek vindt met fatsoenlijke zonuren om het weerstation van stroom te voorzien.

Weerstations zonder eigen sensoren

Er zijn modellen zonder eigen sensoren en deze zijn gebruikelijk bij indoor, display-only-units. Deze zijn afhankelijk van het internet en de lokale weerstationrapporten voor de informatie die ze weergeven.

Dergelijke modellen zijn klein en gestroomlijnd. De weergegevens worden automatisch elk uur of elke minuut bijgewerkt, of zodra er nieuwe informatie op het internet is.

Het grootste nadeel van een weerstation zonder sensor is de afhankelijkheid van het internet. De informatie die het weerstation weergeeft is ook niet exact afgestemd op uw locatie. In plaats daarvan is het de weersvoorspelling voor uw algemene omgeving.

data van weerstation aflezen via een app

Voor- en nadelen van het hebben van een weerstation

Heeft u al besloten of u er een nodig heeft voor uw huis? Hier volgt een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen die u kunnen helpen bij het nemen van een beslissing:

Voordelen

 • U krijgt realtime metingen van weerparameters en bereidt zich direct voor op veranderingen zoals binnenkomende regen, verandering met o.a. windsnelheid en -richting.
 • Specifieke lokale weerinformatie wordt door uw eigen toestel verstrekt. Weersvoorspellingen zijn meestal voor uw algemene gebied zoals een stad of provincie, en deze kunnen enkele afwijkingen hebben met uw exacte locatie.
 • Als uw station via een app of een slim thuisnetwerk met uw telefoon is verbonden, kunt u op elk moment de meest recente weerberichten controleren - zelfs als u niet thuis bent. De meeste weerwebsites en apps zoals Buienalarm hebben vaak een uur nodig om hun informatie bij te werken.
 • Het delen van informatie kan eenvoudig worden gedaan. Als het station is aangesloten op het internet, hebben alle leden van het huishouden tegelijkertijd toegang tot de weerinformatie.
 • U hoeft geen meteoroloog te zijn om er een te bedienen. Veel modellen in de markt zijn geoptimaliseerd voor efficiëntie en gebruiksgemak.

Nadelen

 • Buitenunits met een complete set sensoren kunnen duur zijn.
 • Als de installatieplaats van een buitenunit ver van uw huis ligt, hebt u mogelijk extra kabels of draadloze repeaters nodig om de verbinding tot stand te brengen.
 • Binnenshuis zijn display-only units alleen afhankelijk van de informatie die regelmatig van het internet wordt gedownload.
 • Voor krachtigere opstellingen kan enige technische kennis nodig zijn voor de montage en het gebruik.

Veelgestelde vragen over een weerstation

Heeft u nog vragen over weerstations? Check dan even of uw vraag hier tussen staat.

Wat is het nut van een weerstation?

Met een weerstation kunt u real-time de status van het weer zien, inclusief uitgebreidere meteorologische informatie voor uw locatie. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een exactere weersvoorspelling zien voor uw eigen locatie dan die op het nieuws wordt gegeven.

Kan een weerstation ook

Dit verschilt per product. Er bestaan weerstations waarvan de data wordt opgelicht wanneer u bijvoorbeeld op een knopje klikt, maar dat is niet bij allemaal het geval.

Kan ik mijn weerstation buiten plaatsen?

Dit is een mogelijkheid, alleen kijk even in de gebruiksaanwijzing of uw weerstation waterdicht is. Het zou zonde zijn wanneer hij kapot gaat door de regen.

Hoe beoordelen jullie de beste weerstation?

Om de best geteste weerstation te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 18 producten bekeken waarvan er 6 als goede weerstation uit de test zijn gekomen met als beste koop de National Geographic Temeotrend. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 National Geographic Temeotrend full starfull starfull starfull starfull star Weersvoorspelling, temperatuur binnen en buiten en meet de luchtdruk.
2 nortec Draadloos Weerstation full starfull starfull starfull starfull star Kleurrijke display, ook voor buiten en 60 meter bereik.
3 Qumax Weerstation full starfull starfull starfull starfull star Buiten te gebruiken, bereik van 60 meter en automatische slaapstand.
4 Alecto WS-4700 full starfull starfull starfull starfull star Enorm veel mogelijkheden, bereik tot wel 100 meter en instelbaar alarm voor temperatuur.
5 Alecto WS-1050 full starfull starfull starfull starempty star Meet temperatuur binnen & buiten en meld zelf wanneer batterijen bijna op zijn.
6 TRANSNECT Weerstation full starfull starfull starempty starempty star Meet de temperatuur, onthoudt data van laatste 24 uur en ingebouwde hygrometer.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify