6 Beste Torenventilatoren van 2022

Laatste update op 19-10-21 door Nelly Oudejans
De allerbeste koop is..

De stille torenventilator van Cecotec is als beste beoordeeld omdat hij erg uitgebreid is. U kunt hem instellen op drie verschillende standen om hem bruikbaar te maken in verschillende situaties. Ook is het mogelijk om een timer in te stellen zodat hij nog even kan draaien wanneer u bijvoorbeeld gaat slapen.

Torenventilatoren behoren tot de populairste en efficiëntste methoden om woningen te koelen wanneer het in de zomer te heet wordt. Behalve dat ze minder ruimte innemen dan een traditionele airco, zorgen torenventilatoren ook voor een grotere luchtcirculatie.

Als u op zoek bent naar een torenventilator dan is het verstandig om bijvoorbeeld te kijken of het product dat u op het oog hebt geschikt is voor de grootte van de ruimte die u wilt koelen. Bekijk onze koopgids voor meer advies.

Mocht u er al genoeg over weten en klaar zijn om te shoppen, kunt u hieronder de beste torenventilatoren vinden die online te koop zijn.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Cecotec Stille torenventilator - de beste torenventilator
Instelbare timer tot 2 uur lang, mooi design en is redelijk stil (zacht zoemend geluid). Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Clean Air Optima CA-406B
Duidelijke display met alle instellingen, stilste uit de test en energiezuinige keuze. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Alpina Torenventilator
Eenvoudig te monteren, automatische oscillatie en niet te groot. Bekijk prijs arrow right
#4
Bestron AFT760Z
Snoer van anderhalve meter, vermogen van 35 Watt en snelheid instelbaar op drie niveaus. Bekijk prijs arrow right
#5
Solis Easy Breezy 757
Verschillende standen, handige timer en duidelijke display met temperatuur. Bekijk prijs arrow right
#6
Princess 350000
Aansturen via spraak, oscillatie van 80 graden en luxe design. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere torenventilator onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 11 Producten Bekeken
clock 16 Uur Aan Onderzoek
review 94 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste torenventilator

1. Cecotec Stille torenventilator

Cecotec Stille torenventilator
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met honderden positieve beoordelingen is dit product op meerdere websites uitgeroepen tot beste torenventilator. Hij is beschikbaar voor een goede prijs, en bevat geweldige specificaties en opties waar we wat dieper op in zullen gaan.

Hij bevat drie verschillende standen, waaronder een stille voor in de nacht, eco voor overdag (gemiddelde snelheid), en turbo voor wanneer u met spoed wat frisse lucht nodig hebt. Op iedere stand kan deze torenventilator automatisch oscilleren, waardoor de lucht door heel uw kamer wordt verspreid.

U kunt er een timer op instellen waardoor hij automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde tijd is bereikt. Zo kunt u hem bijvoorbeeld nog een uurtje laten draaien wanneer u weggaat uit huis.

Tot slot heeft de Cecotec Stille torenventilator ook een ingebouwde functie om zichzelf automatisch uit te schakelen wanneer hij oververhit raakt - erg handig voor de veiligheid!

Bekijk de Cecotec Stille torenventilator bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goede krachtige torenventilator die gemakkelijk in elkaar te zetten is en redelijk stil blijft in vergelijking met andere ventilatoren.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Clean Air Optima CA-406B

Clean Air Optima CA-406B
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als u op zoek bent naar de stilste torenventilator, dan kunt u kiezen voor de CA-406B. Hij maakt nog minder geluid dan 25 decibel, wat voor een apparaat dat frisse lucht kan genereren erg zacht is.

U hebt de mogelijkheid om zelf in te stellen wat de luchtstroom moet zijn, met een maximum van 7 meter per seconde of een zacht briesje. Deze standen kunnen automatisch worden ingesteld door middel van de temperatuursensor die hij bevat. Met een draaihoek van 90 graden kan de ventilator heel uw kamer koelen. Daarnaast bevat hij ook een stoffilter om schone en frisse lucht te kunnen blazen.

duidelijke display van de CA-406B ventilator

Op de voorkant zit een duidelijke display die alle data en instellingen van de torenventilator toont. Dit is tegelijkertijd een touchscreen waarmee al deze instellingen, zoals aan/uit of de snelheid, kunnen worden gewijzigd.

Met een snoerlengte van twee meter zit hij ongeveer rond het gemiddelde van alle torenventilatoren. U kunt hem dus best wel een stukje van het stopcontact af laten staan.

Tot slot is hij ook redelijk energiezuinig. Hier een kort overzicht van hoeveel vermogen hij heeft per stand:

  • 25 Watt op de laagste stand
  • 35 Watt op de middelste stand
  • 45 Watt op de turbo stand

Bekijk de Clean Air Optima CA-406B bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De meest uitgebreide torenventilator die wij hebben gevonden, alleen hij is ook gelijk een stuk duurder dan de nummer één. Vanwege een iets lagere prijs-kwaliteitsverhouding hebben wij hem een tweede plek gegeven.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Alpina Torenventilator

Alpina Torenventilator
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De torenventilator van Alpina is een basic product die alle basiskenmerken bevat van een goede ventilator. Hij bevat drie verschillende standen die gemakkelijk in kunnen worden gesteld door middel van een handige draaiknop op de bovenkant van het product.

instelbare snelheid van de Alpina ventilator

Een nadeel is dat hij wel wat meer geluid maakt dan vele anderen uit de test, maar voor hoeveel hij kost is het een geweldig product.

Bekijk de Alpina Torenventilator bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Één van de betere goedkope torenventilators. Hij bevat alle basisfuncties die u verwacht en dat voor een lage prijs.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Bestron AFT760Z

Bestron AFT760Z
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Bestron AFT760Z is een torenventilator van hoge kwaliteit en bevat goede basisfunctionaliteiten. Zo is het mogelijk om zijn snelheid in te stellen op drie verschillende standen, en kunt u ook een timer instellen tot wel twee uur vooruit. Deze timer zal automatisch aftellen, waarbij hij op 0 de ventilator helemaal uit zal zetten.

Bekijk de Bestron AFT760Z bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Nog een torenventilator met basisfunctionaliteiten, maar wel net iets duurder dan de Alpina Torenventilator hierboven.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Solis Easy Breezy 757

Solis Easy Breezy 757
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Solis Easy Breezy is een stuk duurder dan de anderen, maar heeft daarentegen wel een stuk meer mogelijkheden.

U kunt al zijn instellingen beheren met zijn afstandsbediening. Hierbij komt kijken:

  • het aan- en uitzetten van de torenventilator.
  • het wijzigen van de snelheid waarmee hij blaast.
  • het instellen van de timer.
  • de automatische draaifunctie in- en uitschakelen.

Een klein nadeel die wij uit reviews van klanten hebben kunnen halen is dat hij 's nachts wel veel licht geeft, maar dit is gelukkig gemakkelijk uit te zetten. Daarnaast is de temperatuur duidelijk af te lezen op de display, wat een leuke toevoeging is.

Bekijk de Solis Easy Breezy 757 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een wat duurdere torenventilator die een uitstekend aantal mogelijkheden bevat welke allemaal zijn aan te sturen via de compacte afstandsbediening.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Princess 350000

Princess 350000
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze smart torenventilator van Princess is een erg uitgebreid product en bevat functies die sommige anderen niet bevatten. Op het eerste oog is het een prachtig product met een mooi design met LED-indicatoren.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een app alle instellingen aan te sturen. Met één druk op de knop kunt u bijvoorbeeld de snelheid en timer instellen, maar ook met uw stem. Dit is de enige torenventilator die wij hebben gevonden die deze mogelijkheid biedt, waar wij echt versteld van stonden.

De snelheden waaruit u kunt kiezen zijn normaal, slaap of natuurlijk. Zo kunt u de slaapstand bijvoorbeeld gebruiken wanneer u slaapt, zodat hij alsnog een koel briesje van blazen terwijl hij nog amper geluid maakt.

Daarnaast is het mogelijk om zelfs tijdschema's in te stellen voor wanneer u niet thuis bent - nog een functie die wij voor het eerst zien in een torenventilator.

Bekijk de Princess 350000 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Princess 350000 behoort zonder twijfel tussen de beste torenventilatoren op de markt. Mocht u geïnteresseerd zijn in de smart-functies die hij te bieden heeft, kan dit een goede keuze voor u zijn.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste torenventilator

Torenventilatoren zijn meestal hoge, rechtopstaande modellen die ontworpen zijn om lucht te laten circuleren. Door hun hoogte en verticale design kunnen ze grote hoeveelheden lucht efficiënt door een kamer verplaatsen. Door hun ontwerp, dat trouwens erg lijkt op die van een luchtkoeler, zijn ze ideaal voor het koelen van grotere ruimten zoals slaapkamers en woonkamers.

Dyson Pure Cool Link - torenventilator met ionisator

Veel torenventilatoren lijken erg op elkaar, waardoor het wat lastig kan zijn om de beste te kiezen. Wij leggen u uit waar u allemaal op moet letten als u zelf onderzoek wilt doen naar de beste torenventilator.

Hoeveel geluid maakt de ventilator?

Een krachtige ventilator maakt nou eenmaal meer geluid dan een zwakker model, wat gemakkelijk te zien is als we torenventilatoren vergelijken met een mobiele airco. Mobiele airco’s maken veel meer lawaai dan deze torenventilatoren, maar maken de kamer ook een stuk koeler.

ApparaatGemiddeld geluidsniveau
Torenventilator45 dB
Aircooler50 dB
Mobiele airco60 dB
Overzicht van geluidsniveau bij verschillende ventilatoren en airco's.

Bij torenventilatoren zit er erg veel verschil in geluidsniveau tussen alle producten. Zo zijn er namelijk varianten die een geluidsniveau van minder dan 35 decibel produceren, maar ook ventilatoren die een geluid maken van harder dan 70 decibel (meer dan het dubbele). Houdt u niet van lawaai, kies dan voor een torenventilator met laag geluidsniveau.

Hoe hoog is het apparaat?

Torenventilatoren zijn er in vele verschillende hoogtes. Zo zijn er kleinere apparaten van ongeveer 45 centimeter die geschikt zijn om op tafel te zetten, terwijl er ook hogere ventilatoren zijn die u op de grond kunt plaatsen.

Let op hoeveel snelheden de torenventilator heeft

Als u echt op zoek bent naar de beste torenventilator, dan is het belangrijk om te kijken of het product dat u op het oog hebt verschillende snelheden heeft. U kunt bijvoorbeeld de hoge snelheid overdag gebruiken, en de lage snelheid ‘s nachts wanneer u hem in uw slaapkamer wilt gebruiken. Hierdoor stoort hij u niet, en kunt u hem veelzijdiger inzetten.

Hoe lang is het snoer?

Mocht u uw torenventilator wat verder van het stopcontact willen gebruiken, dan is het verstandig om te kijken of het snoer dat er aan zit lang genoeg is. Er zijn torenventilatoren met een snoer dan langer is dan 3 meter, dus let er goed op of hij lang genoeg is voor uw gewenste gebruik.

Kan de torenventilator draaien?

De meeste torenventilatoren hebben de optie om te roteren terwijl hij aan staat. Hierdoor kan de koele lucht door heel de kamer worden geblazen als u hem slim plaatst. Als het product dat u op het oog hebt deze functie niet bevat, raden wij niet aan om deze te kiezen aangezien dit toch wel één van de basisfuncties van een goede torenventilator moet zijn.

Ingebouwde luchtreiniging

Duurdere modellen bevatten een ingebouwde luchtreiningsfunctie waardoor uw lucht gereinigd wordt terwijl er koele lucht in uw kamer wordt geblazen. Deze torenventilatoren kunt u herkennen aan dat zij een ionisator bevatten.

Is hij aan te sturen met een afstandsbediening?

Veel torenventilatoren bevatten de mogelijkheid om aangestuurd te worden via een afstandsbediening. Zo is het vaak mogelijk om met deze afstandsbediening verschillende instellingen te wijzigen zoals:

  • de snelheid waarmee de ventilator blaast
  • in- of uitschakelen van de rotatie
  • indien mogelijk het veranderen van koude naar warme lucht

Bevat hij een timer die ingesteld kan worden?

snelheid instellen op de afstandsbediening van torenventilator

Een instelbare timer is een functie waar veel torenventilatoren over beschikken. Zo kunt u bijvoorbeeld een tijd van 15 of 60 minuten instellen waarin de ventilator koele lucht zal blijven blazen. Na de ingestelde tijd zal hij automatisch uit gaan of verder gaan op een lagere stand - ideaal als u hem nog even aan wilt hebben terwijl u in slaap valt.

Veelgestelde vragen over een torenventilator

Bekijk hieronder nog een aantal vragen die wij hebben ontvangen op het gebied van de torenventilator.

Hoe kan ik mijn torenventilator schoonmaken?

Gelukkig is het niet ingewikkeld, aangezien u niet uw gehele torenventilator uit elkaar hoeft te halen om deze goed schoon te maken. U kunt gemakkelijk een klein schoonmaakborsteltje of kwastje gebruiken om tussen de roosters het stof weg te vegen. Het zou zelfs al moeten lukken met een tandenborstel.

Wanneer zou ik een torenventilator boven een ander type ventilator kiezen?

Torenventilatoren zijn niet de krachtigste vorm van ventilatoren en airco's, maar kunnen alsnog een grote impact hebben op uw kamer. Wij raden aan om voor een torenventilator te kiezen als u een wat kleinere ruimte hebt met minder ruimte waar een grotere ventilator of airconditioner te veel ruimte in beslag zou nemen.

Zijn torenventilatoren makkelijk te besturen?

Als we naar de afstandsbedieningen kijken die bij vele torenventilatoren mee worden geleverd, dan zitten er maar enkele knopjes en opties op. Dus ja, ze zijn erg makkelijk te besturen. Het enige wat u eigenlijk hoeft te doen is het kiezen van een goede positie en hem verder zijn gang laten gaan.

Kan ik een torenventilator makkelijk meenemen?

De gemiddelde torenventilator weegt ongeveer twee kilogram, waardoor ze erg licht zijn en makkelijk meegenomen kunnen worden in de auto als u bijvoorbeeld naar een vakantiehuisje gaat.

Hoe beoordelen jullie de beste torenventilator?

Om de best geteste torenventilator te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 11 producten bekeken waarvan er 6 als goede torenventilator uit de test zijn gekomen met als beste koop de Cecotec Stille torenventilator. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Cecotec Stille torenventilator full starfull starfull starfull starfull star Drie instelbare snelheden, instelbare timer tot 2 uur lang en mooi design.
2 Clean Air Optima CA-406B full starfull starfull starfull starfull star Prachtig design, instelbaar via touchscreen en duidelijke display met alle instellingen.
3 Alpina Torenventilator full starfull starfull starfull starempty star Goedkope keuze, snelheid makkelijk in te stellen en eenvoudig te monteren.
4 Bestron AFT760Z full starfull starfull starfull starempty star Timer instellen tot wel twee uur, zwenkt automatisch en snoer van anderhalve meter.
5 Solis Easy Breezy 757 full starfull starfull starfull starempty star Compacte afstandsbediening, oscillatie in- en uitschakelen en verschillende standen.
6 Princess 350000 full starfull starfull starfull starempty star Instelbare tijdschema's, besturing via speciale app en aansturen via spraak.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify