6 Beste Strijkplanken van 2021

Een goede strijkplank kan in combinatie met een goed strijkijzer zorgen voor kreukvrije kleding. Over het algemeen is het zo dat hoe groter de strijkplank is, hoe beter deze zal zijn.

Gelukkig zijn ze er in veel verschillende formaten, uitvoeringen en extra opties, waardoor het vinden van de beste strijkplank die aan uw eisen voldoet niet moeilijk is. Welk type u ook zoekt, wij hebben verschillende voor u naast elkaar gezet.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
Brabantia Strijkplank B - de beste strijkplank
Beschikbaar in 15 kleuren, safety-lock tegen inklappen en anti-slip voetjes. Bekijk prijs
#2 - premium keus
Leifheit Classic S
Hoogte verstelbaar tot 88 cm, vergrendeling tijdens transport en ruim strijkvlak. Bekijk prijs
#3 - goede keus
Brabantia Strijkplank C
Stretch systeem voor overtrek, anti-slip voetjes en hoogte instellen t/m bijna een meter. Bekijk prijs
#4
Metaltex Stiro Line Antares
Houder voor uw strijkijzer, ruime oppervlakte en stevige poten van metaal. Bekijk prijs
#5
Vileda Perfect 2in1+ Strijkplank
Grote steun voor strijkijzers, mooie groene print op hoes en vergrendelsysteem. Bekijk prijs
#6
Blokker Strijkplank Large
Extra breed model, ruimte om strijkijzer neer te zetten en hoogte instelbaar op 7 posities. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere strijkplank onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

10 Producten Bekeken
9 Uur Aan Onderzoek
70 Reviews Gelezen
6 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste strijkplank

  1. Brabantia Strijkplank B

  Brabantia Strijkplank B
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Bijna iedere review die wij over deze strijkplank hebben gelezen was erg positief, waardoor wij hem ook wel moesten bekijken.

  Hij bevat een werkblad dat erg stevig is, met een diameter van 2,5 cm. Daarnaast zit er een overtrek bij van 100% katoen met een veerkrachtige schuimlaag.

  Op de stoomunit houder kunt u alle soorten strijkijzers kwijt. Om te voorkomen dat hij uit het niets in klapt zit er hier bescherming voor ingebouwd. Er zitten daarnaast ook antislip voetjes onder de poten zodat hij niet weg kan schuiven.

  Mocht u deze strijkplank met meerdere mensen gebruiken die niet even lang zijn, dan kunt u tussendoor de hoogte gemakkelijk verstellen tussen 75 cm en ongeveer een meter.

  Bekijk de Brabantia Strijkplank B bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Alles wat u zoekt in de beste strijkplank, en dat voor een mooie prijs. U heeft zelfs 15 verschillende kleuren om uit te kiezen zodat hij kan matchen met uw kamer en meubels.

  Beoordeling van redacteur

  2. Leifheit Classic S

  Leifheit Classic S
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze basic strijkplank bevat alle basisfuncties die u van een goede strijkplank zou verwachten. Zo heeft hij een strijkvlak van 110 x 30 cm, en kunt u hem zelf in hoogte verstellen tot 88 centimeter.

  Hij bevat daarnaast een transportvergrendeling waardoor hij niet ineens open kan klappen als u hem ingeklapt meeneemt. Mocht u hem op willen ruimen, dan kunt u hem inklappen tot een compact formaat die gemakkelijk achter bijvoorbeeld een kast kan worden geschoven.

  Bekijk de Leifheit Classic S bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Basic strijkplank met weinig extra toevoeging. Voor het geld alsnog een koopje.

  Beoordeling van redacteur

  3. Brabantia Strijkplank C

  Brabantia Strijkplank C
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Brabantia Strijkplank C is een upgrade op de B-variant die op nummer 1 staat.

  Hij heeft een formaat van 124 x 45 cm, en ruimte om ieder soort strijkijzer of stoomgenerator op kwijt te kunnen.

  Tegen beide in- en uitklappen zit er een vergrendeling ingebouwd. Zo kunnen de poten niet ineens inklappen wanneer u aan het strijken bent, en kunnen ze ook niet ineens uitklappen als u hem optilt.

  Wat nieuw is ten opzichte van de Brabantia Strijkplank B, is dat hij een stretch systeem heeft dat er voor zorgt dat uw overtrek altijd strak en glad op uw strijkplank zit.

  Bekijk de Brabantia Strijkplank C bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Hij is wat duurder dan de B-versie, maar bevat verder veel gelijkenissen.

  Beoordeling van redacteur

  4. Metaltex Stiro Line Antares

  Metaltex Stiro Line Antares
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze metalen strijkplank van Metaltex heeft een oppervlakte van 114 x 38 cm en een instelbare hoogte t/m ongeveer 90 centimeter. Hij bevat stevige poten en een katoenen strijkhoes met een leuke print.

  U kunt op de strijkijzerhouder uw strijkijzer kwijt zodat u deze niet de hele tijd vast hoeft te houden. Volgens een paar reviews die wij tegen kwamen is hij wel een beetje wankel wanneer u aan het strijken bent.

  De prijs is daarnaast erg goed, wat hem tot een volwaardig product maakt.

  Bekijk de Metaltex Stiro Line Antares bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een goede prijs, leuke print, en goede eigenschappen. Alles wat u zoekt zit in deze strijkplank.

  Beoordeling van redacteur

  5. Vileda Perfect 2in1+ Strijkplank

  Vileda Perfect 2in1+ Strijkplank
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De strijkplank van Vileda bevat een aantal toevoegingen die wij bij anderen niet hebben gezien. Zo kunnen er bijvoorbeeld kleerhangers aan het uitgeschoven stuk worden gehangen, of u kunt hier uw kleding op uithangen.

  uitgehangen kleding op strijkplank

  Verder heeft hij:

  • grote houder voor uw strijkijzer.
  • vergrendeling voor tijdens het tillen.
  • middelgroot oppervlak van 122 x 44 cm.
  • instelbare hoogte van de strijkplank.

  Bekijk de Vileda Perfect 2in1+ Strijkplank bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een ruime strijkplank met een leuke toevoeging die u uw kleren laat uithangen op een ingebouwd rekje. Zeker niet de goedkoopste, maar wel één van de beste.

  Beoordeling van redacteur

  6. Blokker Strijkplank Large

  Blokker Strijkplank Large
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Wij hebben een basic strijkplank gevonden die online wordt verkocht door Blokker. Hij heeft een groot strijkoppervlak dat extra breed is met een breedte van bijna 45 cm.

  U kunt uw strijkijzer gemakkelijk kwijt op de houder en de hoogte instellen op hoe hoog u hem precies wilt hebben. De maximale instelbare hoogte is 92 centimeter, en u kunt hem instellen op 7 verschillende stappen daar onder.

  Hij bevat daarnaast stevige anti-slip voetjes en kan gemakkelijk ingeklapt worden om hem op te bergen in een kleine ruimte.

  Bekijk de Blokker Strijkplank Large bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Wij vinden hem wat duur voor de basic kenmerken die hij bevat, maar verder is er niets mis mee.

  Beoordeling van redacteur

  Kenmerken van de beste strijkplank

  Bij het kiezen van de beste strijkplank moet u rekening houden met de geschiktheid ervan voor uw strijkijzer en uw kleren, en ook met de vraag of hij in uw ruimtes binnenshuis past. Het is een onmisbaar huishoudelijk accessoire, maar kiezen uit de talrijke modellen die op de markt verkrijgbaar zijn kan ontmoedigend zijn. Daarom hebben wij hier alle kenmerken verzameld die u erover moet weten.

  Afmetingen van het strijkvlak

  Het strijkoppervlak is een belangrijke overweging wanneer u er één koopt. Alle modellen zijn rechthoekig, met de strijkijzer- en accessoiresbak op één van de lange kanten. De afmetingen van de plank bepalen de maten en soorten kledingstukken die u erop kunt strijken.

  Lengte

  Borden met standaardafmetingen zijn ongeveer 110 tot 140 cm lang. Deze zijn het populairst bij de kopers, omdat u er een grote verscheidenheid van kledingstukken op kunt strijken zonder veel bergruimte in beslag te nemen.

  U kunt ook modellen vinden die korter zijn dan 100 cm. Die zijn licht en compact, maar ze werken alleen het best op kleinere artikelen en kinderkleding. Er zijn planken van commerciële kwaliteit die tot 190 cm lang zijn, maar die kunnen voor de meeste huishoudens erg omvangrijk zijn.

  Breedte

  Even belangrijk is hoe breed de plank is. Bredere exemplaren bieden voldoende ruimte om dekens, grote kledingstukken, en geklede hemden te hanteren, zodat u comfortabel kunt strijken. Zij voorkomen ook dat een groot gedeelte van het kledingstuk aan één kant blijft hangen of eraf glijdt.

  De meeste strijkplanken voor huishoudelijk gebruik zijn tussen de 30-50 cm breed, en dat werkt goed voor een grote verscheidenheid aan kledingstukken. Borden van 25 cm zijn ideaal voor af en toe licht strijkwerk, en die van 60 cm of meer voor grote artikelen of voor zakelijke doeleinden.

  Geschiktheid voor verschillende soorten strijkijzers

  De meeste strijkplanken zijn compatibel met alle soorten strijkijzers, zoals droogstrijkijzers, stoomgeneratoren en stoomstrijkijzers. De meeste moderne modellen zijn gemaakt van hittebestendig plastic, staalgaas, en geperst hout dat veilig in contact kan komen met heet metaal of stoom.

  verschillende-soorten-strijkijzers

  De beste strijkplank moet echter een bakje, haakje, of dock hebben waar u uw strijkijzer netjes kunt neerzetten terwijl u werkt. Sommige planken hebben bijvoorbeeld een extra ruime metalen bak waar u het reservoir van een stoomgenerator in kunt doen.

  Verstelbare hoogte

  Veel strijkplanken hebben een vaste hoogte die u bereikt door de poten uit te klappen en vast te zetten. Gewoonlijk zijn deze tussen 90 en 100 cm hoog.

  Andere modellen hebben een ergonomische functie waarmee u de hoogte kunt instellen tot 120 cm hoog of tot 70 cm laag. Dit kan de belasting en de vermoeidheid van de rug helpen verminderen, vooral als verschillende mensen van verschillende lengte de plank om beurten gebruiken. Afhankelijk van de fabrikant kunt u de hoogte veranderen in vooraf ingestelde stappen. U kunt het mechanisme ontgrendelen en de plank omhoog trekken of omlaag duwen tot u een klik hoort.

  Verschillende modellen

  Strijkplanken hebben meestal opvouwbare stalen of aluminium poten. Ze worden vrijwel plat wanneer ze opgevouwen worden om op te bergen, en u trekt de poten open en vergrendelt ze op hun plaats tijdens het gebruik.

  Tafelstrijkplanken daarentegen hebben een ruimtebesparend ontwerp. Zij hebben twee stel inklapbare poten aan beide kanten en meestal hetzelfde strijkoppervlak als gewone planken, maar zij hebben veel kortere poten van slechts 10-20 cm wanneer zij staan. Ze zijn ideaal voor krappe kamers, maar u kunt ze alleen comfortabel en veilig gebruiken op een stevige tafel.

  Ten slotte hebt u modellen voor aan de wand, met frames die u aan de muur of achter de deur vastschroeft. Dit is de beste strijkplank wat opberging en hoeveelheid ingenomen ruimte betreft, maar het gaat wel ten koste van de draagbaarheid. U moet een stopcontact in de buurt van de installatieplaats hebben, en u kunt het niet ergens anders in huis brengen.

  Veelgestelde vragen over een strijkplank

  Het gebruik maken van een strijkplank maakt het makkelijker om uw kleding kreukvrij te maken. Bekijk hieronder een aantal vragen die wij hebben ontvangen op het gebied van dit product.

  Welke grootte moet mijn strijkplank zijn?

  Over het algemeen geldt dat hoe groter uw strijkplank is, des te makkelijker u al uw kleding er op kwijt kunt. Het is erg vervelend als u een dunne plank hebt waar uw kleding half naast hangt. Natuurlijk moet hij wel passen in de kamer waar u gaat strijken, maar ook in de opbergruimte.

  Hoe moet ik de hoes van mijn strijkplank schoonmaken?

  Het is verstandig om de hoes regelmatig schoon te maken om zo te voorkomen dat vuil overspringt op uw kleding. De meeste hoezen kunnen gewoon in de wasmachine en droger, maar check dit altijd even met de instructies.

  Wat moet ik doen als er water op de grond valt tijdens het strijken?

  Dit is normaal en niet gevaarlijk. Uw strijkijzer genereert stoom, en deze condens kan er voor zorgen dat er waterdruppeltjes op de grond vallen.

  Hoe beoordelen jullie de beste strijkplank?

  Om de best geteste strijkplank te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

  Samenvatting van het onderzoek

  Tijdens dit onderzoek zijn er 10 producten bekeken waarvan er 6 als goede strijkplank uit de test zijn gekomen met als beste koop de Brabantia Strijkplank B. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

  #ProductBeoordelingKenmerken
  1Brabantia Strijkplank B Stoomunithouder, groot oppervlak werkblad en katoenen overtrek.
  2Leifheit Classic S Goedkope keuze, hoogte verstelbaar tot 88 cm en vergrendeling tijdens transport.
  3Brabantia Strijkplank C Bescherming tegen in- en uitklappen, groot oppervlak en stretch systeem voor overtrek.
  4Metaltex Stiro Line Antares Leuke zigzag print, houder voor uw strijkijzer en ruime oppervlakte.
  5Vileda Perfect 2in1+ Strijkplank Ingebouwd hangrekje, grote steun voor strijkijzers en mooie groene print op hoes.
  6Blokker Strijkplank Large Groot strijkoppervlak, extra breed model en ruimte om strijkijzer neer te zetten.
  Over de auteur

  Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

  nelly oudejans - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  6 Beste Strijkplanken van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: