5 Beste Stoomgeneratoren van 2022

Laatste update op 19-10-21 door Nelly Oudejans
De allerbeste koop is..

De Philips PerfectCare Elite GC9640/60 is overduidelijk de beste koop als het gaat om stoomgeneratoren. Hij bevat automatische bepaling van de temperatuur, wat niet veel stoomgeneratoren hebben. Daarnaast is hij makkelijk te ontkalken en bevat het waterreservoir een capaciteit van bijna 2 liter.

Niemand houdt van strijken, maar als de kleding in de wasmand ophoopt is het verstandig om in het bezit te zijn van een goede stoomgenerator. Stoomgeneratoren stomen krachtiger dan een gewoon strijkijzer, waardoor u er gemakkelijk kreuken mee uit uw kleding kunt halen.

Het kan ingewikkeld zijn om te kiezen welke stoomgenerator de beste keuze voor u is. Om deze reden hebben wij deze lijst samengesteld zodat u gemakkelijk de beste koop kunt bepalen.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Philips PerfectCare Elite GC9640/60 - de beste stoomgenerator
Bij te vullen tijdens het gebruik, krachtige stoomstoot en temperatuur wordt automatisch bepaald. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Tefal GV8962 Pro Express Autocontrol
Verschillende strijkprogramma's, handige kalkverzamelaar en automatische snoeropwikkeling. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Tefal GV7556 Express Easy Plus
Makkelijk te gebruiken, continu bijvullen en opbergruimte voor het snoer. Bekijk prijs arrow right
#4
Tefal Liberty SV7030
Indicatielampje voor het ontkalken, verticaal stomen mogelijk en snel opgewarmd. Bekijk prijs arrow right
#5
Philips Perfect Care Aqua Pro GC9330/20
Extra grote watertank, automatische warmtebepaling en krasbestendige zoolplaat. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere stoomgenerator onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 12 Producten Bekeken
clock 22 Uur Aan Onderzoek
review 238 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste stoomgenerator

1. Philips PerfectCare Elite GC9640/60

Philips PerfectCare Elite GC9640/60
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze stoomgenerator van Philips is één van de meest efficiënte die zij ooit hebben ontwikkeld met een stoomdruk van 130g per minuut. Hij bevat een speciaal ontwikkelde technologie genaamd OptimalTEMP, waardoor u zelf geen temperatuur meer hoeft in te stellen. De temperatuur past zich automatisch aan op basis van het soort stof dat er wordt gedetecteerd.

Tijdens het strijken kunt u de watertank gemakkelijk even vullen. Het reservoir is namelijk afneembaar en bevat een grote opening waar uw kraan in past. Met een inhoud van bijna twee liter kunt u ongeveer twee uur strijken met één volle tank.

Er is een ECO-modus beschikbaar om wat energiezuiniger te werk te gaan. Deze gebruikt minder stoom om zo energie te besparen, maar kan nog wel kleine kreukjes uit uw kleding halen.

Nog een energiebesparende functie is de automatische uitschakeling bij inactiviteit. Wanneer de stoomgenerator een aantal minuten niet wordt gebruikt, zal deze automatisch uit worden geschakeld om stroom te besparen maar ook voor de veiligheid.

Als het gaat om het ontkalken zit het bij de Philips PerfectCare Elite GC9640/60 goed. Er zit een handig systeem in waarmee u dit binnen enkele minuten voor elkaar krijgt.

Bekijk de Philips PerfectCare Elite GC9640/60 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit is duidelijk de allerbeste stoomgenerator die momenteel verkrijgbaar is. Hij bevat veel uitgebreide kenmerken en functies waardoor hij deze plek meer verdient dan ieder ander soortgelijk product.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Tefal GV8962 Pro Express Autocontrol

Tefal GV8962 Pro Express Autocontrol
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De GV8962 zorgt er voor dat u met één druk op de knop kunt strijken. Hij bevat namelijk drie verschillende programma's die u gemakkelijk in kunt stellen waaronder:

  • Delicaat
  • Jeans
  • Normaal

Door ingebouwde smart-technologie is het mogelijk om voor iedere soort stof de perfecte combinatie van stoom en hitte te bepalen met een maximale stoomstoot van 430g per minuut.

Het waterreservoir is afneembaar waardoor u hem niet uit hoeft te schakelen en het strijkijzer warm kan blijven voor een langere strijkbeurt. Hij heeft een inhoud van ongeveer anderhalve liter waardoor u er anderhalf uur mee kunt strijken voordat hij bijgevuld moet worden.

automatische snoeropwikkeling

Een leuk voordeel is dat snoeren u niet meer in de weg zullen zitten. Met één druk op de knop wordt het snoer automatisch opgewikkeld, wat u ook veel ruimte zal schelen als u hem op wilt bergen.

Net als de PerfectCare Elite GC9640/60 zal ook deze stoomgenerator automatisch worden uitgeschakeld wanneer hij enkele minuten niet wordt gebruikt.

Bekijk de Tefal GV8962 Pro Express Autocontrol bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een stoomgenerator die in de buurt komt van de nummer één, maar toch net wat functies mist. Zijn prijs is daarnaast wel erg aantrekkelijk, waardoor hij vanwege zijn prijs-kwaliteitsverhouding een tweede plek verdiend.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Tefal GV7556 Express Easy Plus

Tefal GV7556 Express Easy Plus
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De GV7556 is net als de GV8962 een model van Tefal. Hij zit in een iets goedkopere prijsklasse, maar bevat daarom een paar mindere punten waaronder zijn gewicht van bijna 6 kilogram.

Voor de veiligheid is het mogelijk om de strijkijzer vast te zetten, waardoor hij niet los kan schieten. Hierdoor kunt u er zonder problemen mee aan de loop gaan.

De ingebouwde kalkverzamelaar zorgt ervoor dat kalk makkelijker te verwijderen is wat zorgt voor een langere levensduur van uw apparaat.

Tot slot is het ook mogelijk om met deze stoomgenerator verticaal te stomen. Verder is hij erg gelijk aan de GV7556.

Bekijk de Tefal GV7556 Express Easy Plus bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Tefal GV7556 Express Easy Plus zit in een net wat goedkope prijsklasse dan de GV8962, wat hem aantrekkelijk maakt als u de functies die hij niet bevat kunt missen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Tefal Liberty SV7030

Tefal Liberty SV7030
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Tefal Liberty SV7030 is een stoomgenerator voor mensen met wat minder budget. Dat betekent natuurlijk niet gelijk dat hij helemaal niets kan.

Een groot voordeel is dat hij binnen enkele minuten op is gewarmd, wat een hoop tijd scheelt als u tussendoor snel even wat moet stomen. Hij bevat een stoomstoot van 310g per minuut, waardoor zelfs de meest hardnekkige kreuken verwijdert kunnen worden.

De inhoud van de watertank is anderhalve liter en kan gemakkelijk tijdens de strijkbeurt worden bijgevuld. Hij heeft een grote opening waar u de kraan in kunt hangen om hem zo te vullen.

Wat een leuke toevoeging is, is dat hij een lampje bevat die aan gaat wanneer u uw apparaat moet ontkalken. Zo weet u precies wanneer het weer tijd is voor de grote schoonmaak.

Bekijk de Tefal Liberty SV7030 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze goedkope stoomgenerator behoort alsnog tot één van de beter als we kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Philips Perfect Care Aqua Pro GC9330/20

Philips Perfect Care Aqua Pro GC9330/20
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Philips Perfect Care Aqua Pro GC9330 is geschikt voor iedere soort stof die u maar kunt bedenken. Hij heeft een krachtige stoomdruk van 450g/min wat hoger is dan vele duurdere modellen die we hebben bekeken.

Hij bevat daarnaast ook één van de grootste waterreservoirs die wij hebben gevonden, namelijk 2,5 liter. Hier kunt u ruim twee uur mee strijken zonder dat u deze bij hoeft te vullen. Hij is helaas niet afneembaar.

De temperatuur wordt dankzij de OptimalTEMP-technologie automatisch bepaald, waardoor u zelf geen rekening hoeft te houden met het instellen van de temperatuur. Altijd mooi als zoiets uit handen wordt genomen! Daarnaast zorgt deze technologie er ook voor dat u uw strijkijzer op de strijkplank kunt laten staan zonder dat deze verbrand.

De ingebouwde Easy De-Clac Plus-functie ontkalkt automatisch uw apparaat waardoor hij langer zal blijven werken.

Bekijk de Philips Perfect Care Aqua Pro GC9330/20 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een krachtige stoomdruk, groot water reservoir, en OptimalTEMP-technologie - wat wilt u nog meer? Philips biedt daarnaast 60 dagen proefgebruik van deze stoomgenerator aan, waardoor u hem gemakkelijk kunt ruilen als hij niet bevalt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste stoomgenerator

Als u een aparte wasruimte hebt of elke week een groot aantal kleren moet strijken, dan zijn de gewone strijkijzers en stoomstrijkijzers misschien niet genoeg voor de klus. U hebt een stoomgenerator nodig met een groter reservoir en snellere strijkmogelijkheden.

Maar het kan een hele uitdaging zijn om de beste stoomgenerator voor u te vinden, met de vele merken en mogelijkheden die er op de markt zijn. Daarom hebben wij hier alle specificaties en essentiële functies verzameld die u erover moet weten.

Continue stoomproductie

Een continue stoomproductie leidt tot een gestage dampdruk. Dit zorgt ervoor dat de warmte en het vocht in de stof doordringen en de kreuken doeltreffend gladstrijken. De stoomproductie wordt gemeten in gram per minuut (GPM).

continue stoomproductie

De meeste standaard stoomstrijkijzers kunnen tijdens normaal gebruik 100 tot 150 GPM afgeven. Dit is voldoende voor het vaak strijken van kleding van katoen, zijde, jeans, en de meeste synthetische stoffen. U kunt ook lichtere modellen vinden met een maximale productie van 100 GPM, maar die zijn beter geschikt voor lichter en dunner textiel.

Een stoomproductie van meer dan 150 tot 200 GPM wordt als hoog beschouwd. Modellen met deze werkcapaciteit kunnen taaiere stof aan en verwijderen kreuken veel sneller. Een mogelijk nadeel is dat deze toestellen dikkere tanks hebben en vaker moeten worden bijgevuld.

Stoomtip en maximale stoomstootcapaciteit

Sommige stoffen en weefsels zijn dichter geweven dan andere. Dit kenmerk maakt hun kreukels moeilijker te verwijderen, dus hebt u een krachtig strijkijzer nodig dat meer damp door zijn stoomtip uitstoot. Deze maximale uitbarsting wordt ook wel de stoomstootfunctie genoemd.

De burst-capaciteit wordt ook gemeten in gram per minuut, maar het gaat om het hoogste volume en de hoogste druk waarmee de stoom uit het mondstuk komt. Apparaten met een laag vermogen hebben een maximale burst van maximaal 200 GPM, wat ongeveer de normale stoomproductie is van modellen uit het topsegment. Deze zijn ideaal voor licht strijkwerk, maar het kan langer duren als u met dikker textiel te maken hebt.

Aan de andere kant kunnen stoomgeneratoren met een middelhoog vermogen 200 tot 400 GPM uitstoten. Ten slotte kunnen modellen met een hoog vermogen uitbarstingen van meer dan 400 GPM bereiken, wat ideaal is voor de zwaarste stoffen en dikke kledingstukken.

Verticaal strijken

Kledingstukken van chiffon en zijde kunnen beschadigd raken door druk uit te oefenen met een hete strijkplaat. Deze lichte stoffen vereisen extra zorg, want plat strijken op een tafelblad kan ze beschadigen.

verticaal strijken met stoomgenerator

Sommige stoomgenerators kunnen verticaal gebruikt worden terwijl de kledingstukken op een kleerhanger hangen als uw strijkplank dit toe laat. Deze methode verwijdert kreuken door hoofdzakelijk stoom en hitte te gebruiken, in plaats van op de stof te drukken, wat sommige delicate stoffen kan verbranden.

Temperatuurregeling

Zoals eerder gezegd, heeft elke stof een geschikte temperatuurinstelling nodig om kreuken efficiënt te verwijderen zonder ze te beschadigen. Zoek naar een model met regelbare temperaturen, afhankelijk van het soort kledingstuk dat u strijkt. De meeste betaalbare toestellen hebben een knop of knoppen waarmee u het type stof kunt kiezen.

Als u nog een extra budget over hebt, kunt u kiezen voor de beste stoomgenerator met automatische temperatuurkeuze. Het apparaat past zijn stoomtemperatuur vliegensvlug aan op een grote verscheidenheid van stoffen, van jeans tot zijde.

Capaciteit en hervullingsefficiëntie

Een van de belangrijkste verschillen tussen stoomgeneratoren en stoomstrijkijzers is de capaciteit van het reservoir. Generatorreservoirs kunnen gevuld worden van 0,5 tot 2,0 liter, waardoor ze geschikt zijn voor langere strijksessies.

De beste modellen stoomgeneratoren kunnen 60 tot 90 minuten strijken uit één enkele vulling. Dat is 5 tot 10 keer langer dan de werkingstijd uit één enkele vulling van gewone stoomstrijkijzers.

Afneembare tank

Sommige grote toestellen voor zakelijk gebruik hebben grotere tanks met een inhoud van 2,0 liter en meer. Bijvullen kan nogal omslachtig zijn als u het hele apparaat mee moet nemen.

Als u van plan bent een model met een grote capaciteit te kopen, overweeg dan een apparaat met een afneembaar reservoir. U kunt het reservoir gemakkelijk losmaken als u naar de kraan gaat, en het daarna gewoon weer vastklikken.

Antikalksysteem

De opbouw van kalkaanslag is een veel voorkomend probleem bij toestellen die water koken of stomen. Deze kalkachtige aanslag is afkomstig van calciumcarbonaat dat achterblijft wanneer hard water verdampt. In het ergste geval kan kalkaanslag de stroom van water en stoom uit uw strijkijzer verminderen of zelfs blokkeren.

De meeste stoomgeneratoren gebruiken zijn niet vrijgesteld van dit probleem, vooral als u in een gebied met hard water woont. Gelukkig hebben de beste modellen ingebouwde ontkalkers, waarmee u 2-3 eetlepels kalkaanslag per maand gebruik kunt weggooien.

Deze hebben meestal kalkstaafjes, opvangbakjes, of uitneembare patronen met een filter die in de waterslang gaan. Deze kunnen gemakkelijk verwijderd worden om de kalkaanslag te verwijderen en weer teruggeplaatst worden zonder de aanslag met de hand te borstelen.

Zelfreinigende functie

Behalve kalkaanslag kunnen zich ook andere onzuiverheden in een stoomgenerator ophopen. Sommige modellen hebben een mechanische zelfreinigende functie die het vuil door de gaatjes van de strijkzool spoelt.

automatische ontkalker

Haal gewoon de stekker uit het stopcontact en houd het apparaat rechtop op uw aanrecht. Druk op de zelfreinigende knop, en het spoelt water en onzuiverheden door de gaatjes naar buiten.

Automatisch uitschakelen

Dit is een veiligheidsvoorziening die aanwezig is bij moderne stoomgeneratoren. Wanneer het water in het reservoir opraakt of wanneer het apparaat aanstaat maar lange tijd niet gebruikt wordt, schakelt het automatisch uit. Dit geeft u de gemoedsrust dat het opwarmen of uitdrogen geen brand of schade aan uw toestel zal veroorzaken.

Bedrade en draadloze werking

De meeste stoomgeneratoren hebben een stopcontact nodig om te kunnen werken, dus het kan zijn dat u een langer snoer nodig hebt om comfortabel te kunnen strijken. Als dit een vereiste is, zoek dan naar modellen met een snoer van minstens 3-5 meter lang.

draadloze stoomgenerator

Een paar modellen kunnen draadloos gebruikt worden met behulp van een oplaadbare lithium-ion batterij. Dit is ideaal voor mensen die onderweg zijn, maar niet voor langdurige strijksessies. U moet ze meestal na een uur gebruik weer opladen, en hun stoomafgifte is niet zo krachtig als die van apparaten die op een stopcontact werken.

Opwarmtijd

Merk op dat deze toestellen er over het algemeen langer over doen om op te warmen in vergelijking met stoomstrijkijzers. Bij het beste model stoomgenerator kan het ongeveer 2-3 minuten duren voordat de stoom klaar is, terwijl het bij gewone stoomgeneratoren maar 30-40 seconden duurt.

Dat komt vooral door het grotere reservoir dat meer water kan bevatten. Als de stoom eenmaal klaar is, kunt u hem meer dan een uur ononderbroken gebruiken zonder bij te vullen.

Veelgestelde vragen over een stoomgenerator

Hieronder bespreken wij veelgestelde vragen op het gebied van stoomgeneratoren. Mocht u er nog niet helemaal uit zijn, kunt u hier misschien nog wat extra informatie vinden.

Is een stoomgenerator beter dan een gewoon strijkijzer?

Stoomgeneratoren produceren meer stoom dan gewone strijkijzers, waardoor het makkelijk is om kreuken uit uw kleding te halen. Zelfs de meest hardnekkige kreuken kunnen hiermee vaak worden verwijderd.

Hoe beoordelen jullie de beste stoomgenerator?

Om de best geteste stoomgenerator te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 12 producten bekeken waarvan er 5 als goede stoomgenerator uit de test zijn gekomen met als beste koop de Philips PerfectCare Elite GC9640/60. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Philips PerfectCare Elite GC9640/60 full starfull starfull starfull starfull star Makkelijk te ontkalken, energiezuinige modus en grote capaciteit van de watertank.
2 Tefal GV8962 Pro Express Autocontrol full starfull starfull starfull starfull star Hoge stoomdruk, navulbare watertank en verschillende strijkprogramma's.
3 Tefal GV7556 Express Easy Plus full starfull starfull starfull starempty star Verticaal stomen, snel opgewarmd en strijkijzer vastzetten.
4 Tefal Liberty SV7030 full starfull starfull starfull starempty star Goedkope keuze, ruime watertank en niet te zwaar.
5 Philips Perfect Care Aqua Pro GC9330/20 full starfull starfull starfull starempty star Automatische ontkalkingsfunctie, extra grote watertank en automatische warmtebepaling.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify