5 Beste Steelstofzuigers van 2024

Door Nelly Oudejans / Laatste update op 01 mei 2023
Kies voor een steelstofzuiger als u wilt genieten van maximaal comfort.
De allerbeste steelstofzuigerkoop is..
Beste steelstofzuiger: AEG CX7-2-45BM

De AEG CX7-2-45BM steelstofzuiger is een krachtig model met een gebruiksduur van 45 minuten en een afneembare kruimelzuiger. Een groot voordeel is dat hij rechtop blijft staan als u hem even los laat, en zelfs een turbomodus bevat.

Steelstofzuigers worden steeds populairder aangezien meer merken hier iedere maand op overstappen. Ze hebben vele voordelen, zoals het niet meer nodig hebben van stofzuigerzakken en er geen draad aan vast zit (draadloos). Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste steelstofzuigers, omdat er veel vraag naar was en veel mensen niet weten welk type nu de beste koop is. Wij hopen u van genoeg informatie te voorzien zodat u een keuze kunt maken.

Vergelijk de 5 best geteste steelstofzuigers

# Steelstofzuiger Voordelen
1
AEG CX7-2-45BM Beste steelstofzuiger van 2024
 • Compact apparaat.
 • Ingebouwde kruimelzuiger.
 • Makkelijk in gebruik.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 Beste koop steelstofzuiger
 • Roterende borstel (360 graden).
 • Sterke zuigkracht.
 • Accu gaat erg lang mee.
Bekijk prijs bekijk prijs
3
 • Goedkoopste uit de test.
 • Uitmuntende accuduur.
 • Sterk zuigvermogen.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Maakt weinig herrie.
 • Verschillende mondstukken.
 • Zelfs krachtig op lage stand.
Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (2)
5
 • Led verlichting in zuigmond (Slim Vision).
 • Handig voor mensen met huisdieren.
 • Makkelijk te reinigen stofreservoir.
Bekijk prijs bekijk prijs

Beste steelstofzuigers van 2024

1. AEG CX7-2-45BM

Beste steelstofzuiger van 2024

De AEG CX7-2-45BM springt online in meerdere webshops naar voren als één van de beste steelstofzuigers. Wanneer wij zelf dieper onderzoek deden naar wat dit krachtige apparaat allemaal kan, waren wij het hier compleet mee eens.

Na één keer opladen kunt u deze stofzuigen tussen de 20 en 45 minuten gebruiken, op basis van de kracht waarmee u stofzuigt. Hij maakt een geluid van rond de 80 decibel, wat ongeveer gelijk is aan het geluid dat een langsrijdende trein produceert.

Met een gewicht van maar ongeveer tweeënhalve kilogram is dit één van de lichtste steelstofzuigers die wij hebben bekeken. Het ingebouwde reservoir dat het stof opvangt bevat een inhoud van een halve liter, wat betekent dat er veel in opgezogen kan worden voordat hij geleegd moet worden. Daarnaast bevat hij nog een ingebouwde kruimelzuiger, wat natuurlijk altijd goed van past komt.

Na het bekijken van online klantreviews bij meerdere willekeurige webshops waren veel klanten het er over eens dat deze stofzuiger krachtig, wendbaar, compact, en makkelijk te gebruiken is.

Redenen om te kopen

 • Compact apparaat.
 • Ingebouwde kruimelzuiger.
 • Makkelijk in gebruik.
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Gaat lang mee aan één stuk.

Bekijk de AEG CX7-2-45BM bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de AEG CX7-2-45BM bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

2. Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01

Beste koop steelstofzuiger

Op plek twee staat deze steelstofzuiger van Philips, die ook gelijk een mogelijkheid bevat om te dweilen. (Een mooie twee-in-één stofzuiger!)

Aan één stuk door kunt u een half uur zuigen in de turbostand, en tot wel 75 minuten in de ECO stand wat enorm energiezuinig is als u deze tijd vergelijkt met vergelijkbare stofzuigers. Na zo'n lange schoonmaakbeurt moet hij wel vijf uur opladen, wat aan de lange kant is. Daarnaast kunt u met deze stofzuiger gemakkelijk bij het plafond, aangezien hij nog geen drie kilogram weegt.

Het handige aan deze stofzuiger, is dat het dweilen ook op het reservoir gaat. Dit kunt u tot wel 75 minuten doen zonder onderbroken te worden. Na het gebruik kunt u hem gemakkelijk ophangen aan de muur om hem op te laden voor het volgende gebruik.

Redenen om te kopen

 • Roterende borstel (360 graden).
 • Sterke zuigkracht.
 • Accu gaat erg lang mee.
 • Lichtjes die vuil aantonen.
 • Makkelijk onder stoelen en kasten.

Bekijk de Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 bij Bol €559,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

3. Tristar SZ-1980 - Budget keuze

De Tristar SZ-1980 is een goedkope keuze als het gaat om steelstofzuigers, die tot onze verbazing erg goed uit onze test kwam. Hij kan ook gemakkelijk als handstofzuiger worden gebruikt wanneer u de stick uitwisselt.

Het is één van de lichtste stofzuigers die wij hebben bekeken met een gewicht van maar ongeveer twee kilogram. Het vol laden van dit product duurt ongeveer vijf uur, waarna u 25 á 30 minuten kunt stofzuigen.

Helaas is het bij deze steelstofzuiger niet mogelijk om hem op te hangen aan de muur, maar bij een product dat zo goedkoop is kunt u natuurlijk niet verwachten dat hij alles bevat wat een duur product ook zou hebben.

Redenen om te kopen

 • Goedkoopste uit de test.
 • Uitmuntende accuduur.
 • Sterk zuigvermogen.
 • Lichtgewicht stofzuiger.
 • Maakt geen enorm lawaai.

Bekijk de Tristar SZ-1980 - Budget keuze bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Tristar SZ-1980 - Budget keuze bij Bol €84,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

4. Dyson V8 Absolute

Dyson V8 Absolute Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (2)

Dyson is één van de bekendere en betrouwbaardere merken als het gaat om stofzuigers, waardoor wij ze al een stapje voor geven. De V8 Absolute variant is een complete versie waar veel handige accessoires bij worden meegeleverd.

Tijdens het stofzuigen gaat hij tot wel 40 minuten mee op een volle accu, waarna hij ongeveer vijf uur moet opladen om weer te kunnen zuigen wat vrij snel is voor een steelstofzuiger. Daarnaast is het een erg licht product, waardoor hij makkelijk het plafond kan zuigen en u er zonder problemen de trap mee op en af kan lopen.

Met de verschillende opzetstukken die Dyson meelevert bij dit product kunt u gemakkelijk stofzuigen op lastig te bereiken plekken zoals op kasten of onder meubels. Hij wordt daarnaast vaak aangeraden als er wordt gezocht naar een stofzuiger die goed is in het verwijderen van dierenharen.

Redenen om te kopen

 • Maakt weinig herrie.
 • Verschillende mondstukken.
 • Zelfs krachtig op lage stand.
 • Accuduur lang genoeg.

Bekijk de Dyson V8 Absolute bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Dyson V8 Absolute bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Dyson V8 Absolute bij Coolblue €499,00 Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Dyson V8 Absolute bij MediaMarkt €499,00 Voor 12:30 besteld, vandaag in huis. Naar webshop bekijkBekijk

5. Rowenta Air force Flex 560 RH9474WO

Deze steelstofzuiger bevat een flexibel design waardoor u gemakkelijk kunt stofzuigen op moeilijk te bereiken plekken. Er wordt geclaimd dat u onder lage meubels tot wel vijf keer zo'n groot bereik hebt.

De Slim Vision techniek in de zuigmond zorgt ervoor dat u zelfs in het donker stof kunt zien, wat een unieke oplossing is voor dit vervelende probleem. Daarnaast is hij ook te gebruiken als kruimeldief, waardoor u gemakkelijk het plafond kunt schoonmaken.

Redenen om te kopen

 • Led verlichting in zuigmond (Slim Vision).
 • Handig voor mensen met huisdieren.
 • Makkelijk te reinigen stofreservoir.
 • Veel meegeleverde mondstukken.

Bekijk de Rowenta Air force Flex 560 RH9474WO bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Rowenta Air force Flex 560 RH9474WO bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

Steelstofzuiger aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe steelstofzuiger? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met steelstofzuiger aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Dyson V15 Detect Absolute
Dyson V15 Detect Absolute
€959.00 €849.00
Bekijk bij Bol
AEG 8000 Serie AP81UB25SH - steelstofzuiger - Shel
AEG 8000 Serie AP81UB25SH - steelstofzuiger - Shel
€429.00 €329.00
Bekijk bij Bol
Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 - Steelstofzui
Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 - Steelstofzui
€499.00 €399.00
Bekijk bij Bol
Shark HZ500EU Steelstofzuiger met Snoer - Afneemba
Shark HZ500EU Steelstofzuiger met Snoer - Afneemba
€269.99 €199.99
Bekijk bij Bol

Waar moet u op letten tijdens uw zoektocht naar de beste steelstofzuiger?

Wanneer u kijkt naar de beste steelstofzuiger voor in uw huis, dan zult u veel verschillende criteria moeten beoordelen. Heeft u bijvoorbeeld een groot huis, dan zult u er één moeten zoeken die langer aan één stuk kan stofzuigen. Hieronder nog een aantal criteria die u in gedachten moet houden tijdens het zoeken van uw individuele beste koop.

Gebruikstijd

De gebruikstijd van een stofzuiger verschilt wanneer u hem op de lage of hoge stand zet. Over het algemeen gaan ze op de hoogste stand bijna twee keer zo kort mee dan op de laagste stand. Wanneer u een groot oppervlak moet stofzuigen, raden wij aan om een stofzuiger te zoeken die een hoge gebruikstijd heeft zodat hij niet meerdere uren moet opladen voor u verder kunt om het laatste stuk af te maken.

Oplaadtijd

De oplaadtijd staat voor het aantal minuten dat de steelstofzuiger in de oplader moet zitten om de accu helemaal vol te laden. Over het algemeen is dit een aantal uur, maar kan per type erg verschillen. Mocht u erg regelmatig gebruik maken van de stofzuiger, kies er dan één die een lage oplaadtijd bevat.

Gewicht

Tijdens het stofzuigen zelf heeft u niet veel last van het gewicht omdat hij op de grond leunt, maar als u een steelstofzuiger moet verslepen naar een andere kamer kan het een zware klus zijn voor sommige mensen. Als u niet veel kracht heeft, kies dan voor een lichte stofzuiger om de fysieke inspanning te verminderen.

Aantal decibel (geluidsniveau)

Wanneer u een wat stillere stofzuiger zoekt is het geluidsniveau belangrijk om naar te kijken, aangezien de meeste nogal wat lawaai maken (bijna hetzelfde als een auto die langs rijdt met 100km/u).

Tip: u kunt zelf ook het geluidsniveau van uw stofzuiger verminderen door hem op een lagere stand te zetten. (Een beetje hetzelfde principe als bij een mobiele airco.)

Inhoud van het opvangreservoir

Steelstofzuigers maken geen gebruik meer van de oude stofzuigerzakken, maar van een opvangreservoir. Deze kan er gemakkelijk af worden geklikt om vervolgens het vuil te legen in een prullenbak. De inhoud van deze reservoirs verschilt erg per type, dus liet hier goed op wanneer u een stofzuiger op het oog hebt.

Verstelbare hoogte

plat over de vloer zuigen

Als u wat langer bent, of de gewenste stofzuiger gaat gebruiken met meerdere personen, dan raden wij aan om er één te kiezen waarvan de hoogte verstelbaar is. Hierdoor kunt u hem zelf instellen wat niet alleen goed is voor uw eigen houding, maar ook voor het eindresultaat.

Muurbevestiging

Wanneer u klaar bent met stofzuigen en hem wilt opruimen kan dit grote apparaat veel ruimte in beslag nemen. Sommige steelstofzuigers bevatten een mogelijkheid om hem aan de muur te bevestigen, wat veel ruimte op de vloer kan besparen.

Verschil tussen een steelstofzuiger en een normale stofzuiger

Een steelstofzuiger en gewone stofzuiger verschillen wat van elkaar, terwijl ze uiteindelijk toch dezelfde taak verrichten in huis. Hier zijn een aantal voordelen van een steelstofzuiger vergeleken met zijn voorganger.

Draadloos

Het grootste voordeel aan een steelstofzuiger is dat ze draadloos zijn. Momenteel bent u misschien nog aan het schoonmaken met een ouderwetse stofzuiger met draad, waar u zich vast vaak aan ergert als hij weer aan een stoelpoot of tafelpoot blijft haken. 

Stofzuigerzakken? Weg ermee!

Steelstofzuigers bevatten een reservoir waar het vuil in komt dat u van de vloer zuigt. Hierdoor heeft u geen ouderwetse stofzuigerzakken meer nodig wat een hoop geld zal schelen op den duur. 

Veelgestelde vragen over een steelstofzuiger

Weet u nog steeds niet of u voor een gewone stofzuiger of steelstofzuiger moet kiezen? Misschien dat de onderstaande vragen uw beslissing kunnen maken.

Hoe gaat mijn steelstofzuiger langer mee?

Ze zijn een enorme uitkomst wanneer u ergens moet stofzuiger waar geen elektriciteitsvoorziening is, daarom is het belangrijk om zuinig om te gaan met de batterij zodat hij langer mee gaat. De tips die wij hiervoor hebben zijn om hem altijd uit te zetten in plaats van op stand-by, en om hem altijd op een wat koelere plaats te laten rusten.

Is een steelstofzuiger gunstig voor op trappen?

Op trappen werken ze juist erg goed. U hoeft hierdoor niet meer met uw andere hand het apparaat vast te houden, waarbij u ook nog eens moet letten op dat u niet over het draad struikelt.

Hoe haal ik de vieze lucht uit mijn stofzuiger?

Er zijn meerdere manieren om dit op te lossen, maar de makkelijkste zijn om te zorgen dat u zo weinig mogelijk haren van dieren opzuigt, vaak de stofbak te legen en regelmatig de borstel schoon te maken.

Hoe beoordelen jullie de beste steelstofzuiger?

Om de best geteste steelstofzuiger te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Nelly Oudejans - reviewify

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans