5 Beste Steelstofzuigers van 2020

 • Compact apparaat.
 • Ingebouwde kruimelzuiger.
 • Makkelijk in gebruik.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Roterende borstel (360 graden).
 • Sterke zuigkracht.
 • Accu gaat erg lang mee.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Goedkoopste uit de test.
 • Uitmuntende accuduur.
 • Sterk zuigvermogen.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS

Steelstofzuigers worden steeds populairder aangezien meer merken hier iedere maand op overstappen. Ze hebben vele voordelen, zoals het niet meer nodig hebben van stofzuigerzakken en er geen draad aan vast zit (draadloos). Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste steelstofzuigers, omdat er veel vraag naar was en veel mensen niet weten welk type nu de beste koop is. Wij hopen u van genoeg informatie te voorzien zodat u een keuze kunt maken.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere steelstofzuiger onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers.

11 Producten Bekeken
15 Uur Aan Onderzoek
94 Reviews Gelezen
5 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder de beste steelstofzuiger

  1. AEG CX7-2-45BM

  AEG CX7-2-45BM
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De AEG CX7-2-45BM springt online in meerdere webshops naar voren als één van de beste steelstofzuigers. Wanneer wij zelf dieper onderzoek deden naar wat dit krachtige apparaat allemaal kan, waren wij het hier compleet mee eens.

  Na één keer opladen kunt u deze stofzuigen tussen de 20 en 45 minuten gebruiken, op basis van de kracht waarmee u stofzuigt. Hij maakt een geluid van rond de 80 decibel, wat ongeveer gelijk is aan het geluid dat een langsrijdende trein produceert.

  Met een gewicht van maar ongeveer tweeënhalve kilogram is dit één van de lichtste steelstofzuigers die wij hebben bekeken. Het ingebouwde reservoir dat het stof opvangt bevat een inhoud van een halve liter, wat betekent dat er veel in opgezogen kan worden voordat hij geleegd moet worden. Daarnaast bevat hij nog een ingebouwde kruimelzuiger, wat natuurlijk altijd goed van past komt.

  Na het bekijken van online klantreviews bij meerdere willekeurige webshops waren veel klanten het er over eens dat deze stofzuiger krachtig, wendbaar, compact, en makkelijk te gebruiken is.

  Ons oordeel

  Een stofzuiger die erg lang mee gaat, makkelijk te verplaatsen is en een goede turbomodus heeft. Stof wordt hier makkelijk door opgezogen, waarna hij ongeveer vier uur moet opladen om weer een volle accu te hebben.

  Beoordeling van redacteur

  2. Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01

  Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Op plek twee staat deze steelstofzuiger van Philips, die ook gelijk een mogelijkheid bevat om te dweilen. (Een mooie twee-in-één stofzuiger!)

  Aan één stuk door kunt u een half uur zuigen in de turbostand, en tot wel 75 minuten in de ECO stand wat enorm energiezuinig is als u deze tijd vergelijkt met vergelijkbare stofzuigers. Na zo'n lange schoonmaakbeurt moet hij wel vijf uur opladen, wat aan de lange kant is. Daarnaast kunt u met deze stofzuiger gemakkelijk bij het plafond, aangezien hij nog geen drie kilogram weegt.

  Het handige aan deze stofzuiger, is dat het dweilen ook op het reservoir gaat. Dit kunt u tot wel 75 minuten doen zonder onderbroken te worden. Na het gebruik kunt u hem gemakkelijk ophangen aan de muur om hem op te laden voor het volgende gebruik.

  Ons oordeel

  Een top stofzuigen en dweil in één. Hij heeft eigenlijk alleen maar positieve punten. Het product is licht, heeft een sterke turbostand en bevat zelfs een ECO stand wanneer u wat energiezuiniger wilt stofzuigen. De roterende borstel biedt vrijheid.

  Beoordeling van redacteur

  3. Tristar SZ-1980 - Budget keuze

  Tristar SZ-1980 - Budget keuze
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Tristar SZ-1980 is een goedkope keuze als het gaat om steelstofzuigers, die tot onze verbazing erg goed uit onze test kwam. Hij kan ook gemakkelijk als handstofzuiger worden gebruikt wanneer u de stick uitwisselt.

  Het is één van de lichtste stofzuigers die wij hebben bekeken met een gewicht van maar ongeveer twee kilogram. Het vol laden van dit product duurt ongeveer vijf uur, waarna u 25 á 30 minuten kunt stofzuigen.

  Helaas is het bij deze steelstofzuiger niet mogelijk om hem op te hangen aan de muur, maar bij een product dat zo goedkoop is kunt u natuurlijk niet verwachten dat hij alles bevat wat een duur product ook zou hebben.

  Ons oordeel

  Een goedkope oplossing wanneer u een wat kleiner budget heeft. Deze steelstofzuiger heeft prima basisfunctionaliteiten als u hem alleen voor simpele taken gebruikt.

  Beoordeling van redacteur

  4. Dyson V8 Absolute

  Dyson V8 Absolute
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Dyson is één van de bekendere en betrouwbaardere merken als het gaat om stofzuigers, waardoor wij ze al een stapje voor geven. De V8 Absolute variant is een complete versie waar veel handige accessoires bij worden meegeleverd.

  Tijdens het stofzuigen gaat hij tot wel 40 minuten mee op een volle accu, waarna hij ongeveer vijf uur moet opladen om weer te kunnen zuigen wat vrij snel is voor een steelstofzuiger. Daarnaast is het een erg licht product, waardoor hij makkelijk het plafond kan zuigen en u er zonder problemen de trap mee op en af kan lopen.

  Met de verschillende opzetstukken die Dyson meelevert bij dit product kunt u gemakkelijk stofzuigen op lastig te bereiken plekken zoals op kasten of onder meubels. Hij wordt daarnaast vaak aangeraden als er wordt gezocht naar een stofzuiger die goed is in het verwijderen van dierenharen.

  Ons oordeel

  Een geweldige stofzuiger van een topmerk. Gaat lang mee (als u hem op een lage stand gebruikt) en kan de lastigste plekken bereiken.

  Beoordeling van redacteur

  5. Rowenta Air force Flex 560 RH9474WO

  Rowenta Air force Flex 560 RH9474WO
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze steelstofzuiger bevat een flexibel design waardoor u gemakkelijk kunt stofzuigen op moeilijk te bereiken plekken. Er wordt geclaimd dat u onder lage meubels tot wel vijf keer zo'n groot bereik hebt.

  De Slim Vision techniek in de zuigmond zorgt ervoor dat u zelfs in het donker stof kunt zien, wat een unieke oplossing is voor dit vervelende probleem. Daarnaast is hij ook te gebruiken als kruimeldief, waardoor u gemakkelijk het plafond kunt schoonmaken.

  Ons oordeel

  Een top stofzuiger die zelfs stof in het donker zichtbaar kan maken door de ingebouwde LED verlichting aan de zuigmond. De meegeleverde accessoires maken het mogelijk om zelfs de lastigste plekken schoon te kunnen bereiken met de stofzuiger.

  Beoordeling van redacteur

  Waar moet u op letten tijdens uw zoektocht naar de beste steelstofzuiger?

  Wanneer u kijkt naar de beste steelstofzuiger voor in uw huis, dan zult u veel verschillende criteria moeten beoordelen. Heeft u bijvoorbeeld een groot huis, dan zult u er één moeten zoeken die langer aan één stuk kan stofzuigen. Hieronder nog een aantal criteria die u in gedachten moet houden tijdens het zoeken van uw individuele beste koop.

  Gebruikstijd

  De gebruikstijd van een stofzuiger verschilt wanneer u hem op de lage of hoge stand zet. Over het algemeen gaan ze op de hoogste stand bijna twee keer zo kort mee dan op de laagste stand. Wanneer u een groot oppervlak moet stofzuigen, raden wij aan om een stofzuiger te zoeken die een hoge gebruikstijd heeft zodat hij niet meerdere uren moet opladen voor u verder kunt om het laatste stuk af te maken.

  Oplaadtijd

  De oplaadtijd staat voor het aantal minuten dat de steelstofzuiger in de oplader moet zitten om de accu helemaal vol te laden. Over het algemeen is dit een aantal uur, maar kan per type erg verschillen. Mocht u erg regelmatig gebruik maken van de stofzuiger, kies er dan één die een lage oplaadtijd bevat.

  Gewicht

  Tijdens het stofzuigen zelf heeft u niet veel last van het gewicht omdat hij op de grond leunt, maar als u een steelstofzuiger moet verslepen naar een andere kamer kan het een zware klus zijn voor sommige mensen. Als u niet veel kracht heeft, kies dan voor een lichte stofzuiger om de fysieke inspanning te verminderen.

  Aantal decibel (geluidsniveau)

  Wanneer u een wat stillere stofzuiger zoekt is het geluidsniveau belangrijk om naar te kijken, aangezien de meeste nogal wat lawaai maken (bijna hetzelfde als een auto die langs rijdt met 100km/u).

  Tip: u kunt zelf ook het geluidsniveau van uw stofzuiger verminderen door hem op een lagere stand te zetten. (Een beetje hetzelfde principe als bij een mobiele airco.)

  Inhoud van het opvangreservoir

  Steelstofzuigers maken geen gebruik meer van de oude stofzuigerzakken, maar van een opvangreservoir. Deze kan er gemakkelijk af worden geklikt om vervolgens het vuil te legen in een prullenbak. De inhoud van deze reservoirs verschilt erg per type, dus liet hier goed op wanneer u een stofzuiger op het oog hebt.

  Verstelbare hoogte

  Als u wat langer bent, of de gewenste stofzuiger gaat gebruiken met meerdere personen, dan raden wij aan om er één te kiezen waarvan de hoogte verstelbaar is. Hierdoor kunt u hem zelf instellen wat niet alleen goed is voor uw eigen houding, maar ook voor het eindresultaat.

  Muurbevestiging

  Wanneer u klaar bent met stofzuigen en hem wilt opruimen kan dit grote apparaat veel ruimte in beslag nemen. Sommige steelstofzuigers bevatten een mogelijkheid om hem aan de muur te bevestigen, wat veel ruimte op de vloer kan besparen.

  Verschil tussen een steelstofzuiger en een normale stofzuiger

  Een steelstofzuiger en gewone stofzuiger verschillen wat van elkaar, terwijl ze uiteindelijk toch dezelfde taak verrichten in huis. Hier zijn een aantal voordelen van een steelstofzuiger vergeleken met zijn voorganger.

  Draadloos

  Het grootste voordeel aan een steelstofzuiger is dat ze draadloos zijn. Momenteel bent u misschien nog aan het schoonmaken met een ouderwetse stofzuiger met draad, waar u zich vast vaak aan ergert als hij weer aan een stoelpoot of tafelpoot blijft haken. 

  Stofzuigerzakken? Weg ermee!

  Steelstofzuigers bevatten een reservoir waar het vuil in komt dat u van de vloer zuigt. Hierdoor heeft u geen ouderwetse stofzuigerzakken meer nodig wat een hoop geld zal schelen op den duur. 

  Over de auteur

  Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis.

  nelly oudejans - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?

  5 Beste Steelstofzuigers van 2020
  5 1 5 1
  0 / 5 5