4 Beste Robotstofzuigers van 2021

Laatste update op 13-10-21 door Nelly Oudejans

Stofzuigers bestaan al jaren, maar tegenwoordig hoeft u niet meer met een plastic slang, die verbonden zit aan een onhandige bus, door huis te lopen om al het stof op te zuigen. Er bestaan robotstofzuigers die telkens slimmer worden en gemakkelijk gebruikt kunnen worden om heel de vloer schoon te maken. Wij hebben de beste robotstofzuigers onderzocht om u van advies te kunnen voorzien.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Blaupunkt Bluebot XBOOST - de beste robotstofzuiger
Maakt niet veel geluid, bedienen via app en kan over drempels rijden. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
iRobot® Roomba® i7+
Gaat zelf door na opladen, vermijdzones instellen en rijdt gemakkelijk over kleine drempels. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
ILIFE V5s Pro
Werkt op laag tapijt, hoogte van 8 centimeter en gaat automatisch verder na opladen. Bekijk prijs arrow right
#4
Eufy RoboVac 11S
Krachtiger en stiller dan voorganger, ruim stofreservoir van wel 600 ml en laadt in een uur helemaal op. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere robotstofzuiger onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 13 Producten Bekeken
clock 12 Uur Aan Onderzoek
review 146 Reviews Gelezen
thumbs up 4 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste robotstofzuiger

1. Blaupunkt Bluebot XBOOST

Blaupunkt Bluebot XBOOST
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze robotstofzuiger kwam duidelijk als nummer 1 uit de test, naast dat wij online ook al veel positieve reviews over dit product hadden gelezen.

Na hem één keer vol op te laden, wat ongeveer 5 uur duurt, kan hij tot wel 2 uur aan één stuk worden gebruikt. Hierna kunt u hem weer opladen, en de stof opvangbak legen waar ruim een halve liter in kan.

Qua bediening zijn er meerdere mogelijkheden bij de Blaupunkt Bluebot XBOOST. U kunt hem aansturen via de afstandsbediening die erbij wordt geleverd, maar ook via de BlueBot-app die speciaal is ontwikkeld om deze robotstofzuiger te kunnen aansturen.

Als u onder kleine oppervlaktes wilt komen met deze stofzuiger, dan zult u eerst even de meetlat erbij moeten houden. De hoogte van dit apparaat is 8 centimeter, waardoor hij niet overal onder kan komen.

Het geluidsniveau van deze stofzuiger is maar 59 decibel, wat ongeveer gelijk staat aan pratende mensen op normaal niveau. Dit is geen hard geluid, maar ook niet heel zacht.

Wat wij leuk vonden aan dit product, is dat hij zonder moeite over drempels kan rijden. Hij is getest op een drempel van 2 centimeter, en kwam hier met gemak overheen.

Bekijk de Blaupunkt Bluebot XBOOST bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Vergeleken met andere robotstofzuigers ligt de prijs van dit product aan de lage kant, en dat verbaast ons als we kijken naar wat hij allemaal kan. Dit is een stofzuiger waar u bijna alles mee kunt, en wij raden u zeker aan om deze te kiezen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. iRobot® Roomba® i7+

iRobot® Roomba® i7+
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

iRobot is een merk die de echte premium producten ontwikkeld als het gaat om robotstofzuigers, en dat laten ze met deze opnieuw zien.

Het gave aan de iRobot Roomba is dat hij uw huis zelf leert kennen. U kunt hem gewoon starten, en hij zal zelf in zijn hoofd een kaart tekenen en deze opslaan, waarna hij zelf de beste routes zal rijden en ervoor zal zorgen dat uw gehele huis zonder problemen stofgezogen kan worden.

Hij is draadloos, en u kunt hem ongeveer anderhalf uur gebruiken op één volle accu. Een voordeel is dat zijn oplaadtijd ook maar anderhalf uur is, en u snel weer verder kunt als de robot zijn gehele route nog niet heeft kunnen voltooïen

Ook deze robotstofzuiger heeft geen probleem met (lage) drempels. Een drempel van twee centimeter zal hij redden om over heen te rijden, maar hoger ook niet.

Een leuke toevoeging is dat de iRobot® Roomba® i7+, bijvoorbeeld in seizoenen waarin u risico loopt door een van uw allergieën, extra schoonmaaksuggesties zal doen om het zo veel mogelijk proberen te voorkomen.

Bekijk de iRobot® Roomba® i7+ bij onderstaande shops.

Ons oordeel

U betaalt er wel wat voor, maar dan heeft u wel echt een premium product. Hij kan letterlijk alles, en u zult er jaren lang plezier van hebben als u deze robot aanschaft.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. ILIFE V5s Pro

ILIFE V5s Pro
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als het gaat om de gebruiksduur dan springt dit product boven de nummers 1 en 2 uit. Hij kan namelijk tot wel tweeënhalf uur mee op één volle batterij.

Hij kan worden aangestuurd via zijn afstandsbediening, en zal na het opladen automatisch zijn stofzuigbeurt hervatten. U kunt voor deze stofzuigbeurten een tijdschema instellen, zodat hij automatisch aan gaat wanneer u dat maar wilt. Wanneer de batterij leeg is, rijdt hij automatisch terug naar zijn laadstation om zo snel mogelijk weer aan de gang te kunnen.

Op laag tapijt werkt deze robotstofzuiger ook prima, zo meld de leverancier van dit product.

Toch waren er een aantal nadelen. Zijn stofreservoir heeft een inhoud van maar 0.3 liter, wat aan de lage kant is. Daarnaast kunt u geen routes inprogrammeren, en zal hij elke schoonmaakbeurt een willekeurige route rijden.

Bekijk de ILIFE V5s Pro bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Kijkend naar de prijs zien we een groot verschil tussen de verschillende robotstofzuigers. Zo is deze bijna vijf keer goedkoper dan de iRobot op nummer twee, wat hem voor zijn redelijke specificaties een goede keuze maakt wanneer we kijken naar de prijs- kwaliteitsverhouding.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Eufy RoboVac 11S

Eufy RoboVac 11S
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Laten we eerst is beginnen met een goed pluspunt van deze robotstofzuiger, en dat is zijn oplaadtijd. Vergeleken met de anderen, blinkt hij hier op uit aangezien hij met een klein uurtje weer helemaal vol is opgeladen.

Met zijn inhoudreservoir zit het ook goed, aangezien hij tot wel 600 ml aan stof mee kan dragen voor hij geleegd moet worden. Dit is zelfs nog meer dan veel van de duurdere modellen die wij hebben bekeken.

Vergeleken met de vorige versie van de RoboVac, heeft de Eufy RoboVac 11S nu een verhoogde zuigkracht in combinatie met een lager geluidsniveau; een betere combinatie kunt u niet hebben!

Er is nog wel een nadeel aan deze robotstofzuiger, en dat is dat hij net als de nummer drie ook zuigt op een willekeurige route. Dit is niet ideaal voor grote oppervlaktes, maar als uw doel is om kleine kamers schoon te maken dan is dat geen groot probleem.

Bekijk de Eufy RoboVac 11S bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Eufy heeft al veel verschillende robotstofzuigers ontwikkeld, en deze is er ook weer één waar u echt waar krijgt voor uw geld. Hij bevat een klein nadeel, maar voor de rest vele voordelen die het lastig maken om dit product niet te kiezen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Eigenschappen van de beste robotstofzuigers

Wat een robotstofzuiger moet doen spreekt natuurlijk voor zich, maar er bestaan veel verschillende mogelijkheden die niet ieder apparaat bevat. Wij zullen de belangrijke eigenschappen van deze productsoort op een rijtje zetten.

Dweilfunctie

Een aantal robotstofzuigers die te vinden zijn op de markt bevatten ook de mogelijkheid om ook de vloer te dweilen. Dit is handig om op te letten als u in plaats van alleen een stofzuiger een hele dweilrobot zoekt.

Navigatiemethode

Bij robotstofzuigers bestaan er veel verschillende navigatiemethodes die deze kan bevatten. De meeste kunnen worden aangestuurd via een app, of systematisch via een patroon of spiraal. Een betere manier is het aansturen van de route door middel van een plafondcamera, maar er zijn op het moment van schrijven nog niet veel robotstofzuigers die dit bevatten.

Type vloer

Niet ieder type vloer is geschikt voor iedere robotstofzuiger, ze zijn allemaal in een aparte vloersoort gespecialiseerd. Zo kan een stofzuiger die geschikt is voor een harde vloer bijvoorbeeld niet goed zuigen op een hoog tapijt.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau is iets waar we bij steelstofzuigers ook goed naar hebben gekeken. Veel gebruikers klagen bij stofzuigers vaker over het aantal decibel dat deze produceert. Gelukkig bestaan er verschillende robotstofzuigers die erg stil zijn, waardoor u zich niet aan deze herrie hoeft te irriteren.

Hoogte

De hoogte van een robotstofzuiger is belangrijk als u ook onder lage oppervlaktes moet stofzuigen. Als u vaak onder de bank en/of stoelen moet komen, kies dan voor een hoogte onder de acht centimeter.

Duur van de batterij

Één van de belangrijkste criteria is de batterijduur. Robotstofzuigers rijden niet snel, en daarom is het belangrijk dat de gebruiksduur van het product aan de hoge kant ligt zodat hij in één volle oplaadbeurt uw hele huis kan stofzuigen.

Voor- en nadelen van een robotstofzuiger

Een robotstofzuiger lijkt een ideale oplossing in de meeste situaties, maar is dat ook echt zo? Wij zetten een aantal voor- en nadelen voor u op een rijtje.

Voordelen

  • Het grootste voordeel van robotstofzuigers is zeker de tijd die u ermee kunt besparen. Stelt u zich voor, u stofzuigt iedere week een uur lang in totaal uw boven en beneden verdieping. Op jaarbasis komt dit neer op ruim vijftig uur, wat bespaard kan worden door het gebruik van een robot.
  • Hij kan makkelijker onder de bank of stoelen komen dan dat u gewend bent met een gewone stofzuiger, aangezien hij er gewoon onder kan rijden en u hiervoor altijd op uw knieën moest gaan zitten.
  • De meeste robotstofzuigers kunnen worden aangestuurd via een mobiele app, waardoor u hem ook kunt activeren wanneer u niet thuis bent.
  • Veel modellen bevatten ook een dweilfunctie, waardoor u dit ook niet meer met de hand hoeft te doen en nog meer tijd kan besparen.
  • Ze zien er een stuk mooier uit dan de oude stofzuigers die u altijd door de kamer moest rijden.. met hun afgrijselijke plastic slang!

Nadelen

  • U zult alsnog een aparte stofzuiger of kruimeldief nodig hebben om bijvoorbeeld trappen en gordijnen stofvrij te kunnen maken, aangezien de robot op geen enkel manier op een verhoging kan komen.
  • Bij veel robotstofzuigers moet het stofreservoir vaak worden geleegd, aangezien deze vaak niet groot zijn.
  • Als u een groot huis heeft en de batterijduur van uw robotstofzuiger is bijvoorbeeld maar twee uur, dan moet hij meerdere keren worden opgeladen om de gehele oppervlakte stofvrij te maken.
  • Ze kunnen soms duur uitvallen, zeker als u de laatste modellen van iRobot bekijkt.

Veelgestelde vragen over een robotstofzuiger

Wilt u zich nog meer verdiepen in het onderwerp voordat u een robotstofzuiger aanschaft? Kijk of uw vraag in het lijstje hieronder staat.

Hoe lang duurt het opladen van een robotstofzuiger?

U moet de batterij vóór elke schoonmaakbeurt volledig opladen. De oplaadtijd is minstens 2 uur, afhankelijk van de omstandigheden. Als bijvoorbeeld een Roomba volledig opgeladen is, brandt het batterijlampje groen en gaat de batterij ten minste één volledige schoonmaakcyclus mee. Met een volle lading zal hij ongeveer 60 minuten schoonmaken. Dit is vergelijkbaar voor de meeste merken en modellen, al zal het soms met 15 á 30 minuten kunnen verschillen.

Kan een robotstofzuiger over tapijt rijden?

Veel modellen kunnen dit, maar niet allemaal. Ieder model blinkt uit in een ander type vloer, waardoor dit iets is waar u op moet letten tijdens uw zoektocht naar de beste robotstofzuiger.

Wat is de allerbeste robotstofzuiger?

Na ons onderzoek kwamen wij erachter dat de Blaupunkt Bluebot de beste robotstofzuiger is die u voor uw geld kunt krijgen op basis van prijs- kwaliteitsverhouding.

Hoe beoordelen jullie de beste robotstofzuiger?

Om de best geteste robotstofzuiger te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 13 producten bekeken waarvan er 4 als goede robotstofzuiger uit de test zijn gekomen met als beste koop de Blaupunkt Bluebot XBOOST. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Blaupunkt Bluebot XBOOST full starfull starfull starfull starfull star 2 uur achter elkaar zuigen, 600ml opvangbak voor stof en maakt niet veel geluid.
2 iRobot® Roomba® i7+ full starfull starfull starfull starfull star Oplaadtijd van maar 90 min, leert uw huis zelf kennen en gaat zelf door na opladen.
3 ILIFE V5s Pro full starfull starfull starfull starempty star Tot wel 150 minuten gebruiken, rijdt zelf terug naar laadstation en werkt op laag tapijt.
4 Eufy RoboVac 11S full starfull starfull starfull starempty star Krachtiger en stiller dan voorganger, ruim stofreservoir van wel 600 ml en laadt in een uur helemaal op.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify