7 Beste Mobiele Airco's in 2022

Laatste update op 24-05-22 door Nelly Oudejans
De allerbeste koop is..

Met de Honeywell MN12CES is het mogelijk om zelf de blaasrichting in te stellen van de airco en kunt u hem ook instellen op meerdere verschillende standen. Daarnaast is het instellen van de temperatuur van de lucht die hij blaast ook een mogelijkheid.

Een mobiele airco is een geweldige oplossing voor kamers waar bijvoorbeeld de ramen niet open kunnen, zoals vaak het geval is bij een logeerkamer. Het voordeel van de beste mobiele airco, ten opzichte van een normale airconditioning, is dat hij makkelijk te verplaatsen is. Indien nodig kunt u hem dus gemakkelijk in uw auto meenemen naar uw kantoor of andere familieleden om hen ook van de koele lucht te laten genieten.

Het is helaas niet heel gemakkelijk, omdat de meeste mobiele airco’s niet geschikt zijn voor kopers met een klein budget. Ze kosten al snel enkele honderden euro’s wat niet iedereen zo snel heeft liggen.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Honeywell MN12CES - de beste mobiele airco
Verstelbare uitblaasrichting, meerdere standen en thermostaat voor instellen temperatuur. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Fuave ACB07K01
Goedkope keuze, ontvochtigingsfunctie en handige afstandsbediening. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
De'Longhi PAC CN93 ECO
Timer instellen tot 24u van tevoren, stille mobiele airco en koelt snel een slaapkamer. Bekijk prijs arrow right
#4
AEG AXP26U338BW
Simpele installatie, makkelijk te verplaatsen en gemakkelijk te bedienen. Bekijk prijs arrow right
#5
Daitsu APD-12X F/C
Unieke verwamingsfunctie, makkelijk te bedienen en haalt goed vocht weg uit de kamer. Bekijk prijs arrow right
#6
Whirlpool PACW29HP
Handige verwarmingsfunctie, goed in het ontvochten en heeft een afneembaar waterreservoir. Bekijk prijs arrow right
#7
Sencor SAC MT9020C
4 verschillende standen, goed in ontvochtigen van de lucht en makkelijk te verplaatsen. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere mobiele airco onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 14 Producten Bekeken
clock 21 Uur Aan Onderzoek
review 102 Reviews Gelezen
thumbs up 7 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste mobiele airco

1. Honeywell MN12CES

Honeywell MN12CES
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Honeywell MN12CES is een topklasse mobiele airco. Er staan online wat klachten van consumenten die deze airco gekocht hebben over dat hij veel lawaai maakt, maar dat is geheel normaal voor dit soort product. Er bestaan bijna geen mobiele airco's die geen geluid maken, dus dit is iets waar wij geen rekening mee hebben gehouden. Voor diegene die hier toch meer informatie over nodig hebben, het maximale geluidsniveau dat deze produceert is ongeveer 65 decibel.

Desondanks zijn hoge prijs is het wel een geweldig product. Met een energieklasse van A is hij daarnaast ook nog eens erg zuinig qua energieverbruik. De airco is goed in het koelen van ruimtes tot ongeveer 30 vierkante meter en heeft een maximaal koelvermogen (BTU) van twaalf duizend.

Bekijk de Honeywell MN12CES bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een geweldig product. Koelt ruimtes van ongeveer 30m² (of kleiner) erg goed. Het enige nadeel dat wij hebben kunnen vinden is zijn prijs, maar desondanks dat is deze energiezuinige mobiele airco een geweldige investering.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Fuave ACB07K01

Fuave ACB07K01
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Het allereerste positieve punt wat wij hebben gevonden over dit product, op plek twee van de beste mobiele airco's, is dat er een afstandsbediening wordt meegeleverd waarmee hij helemaal ingesteld kan worden. Hij bevat ook een ontvochtigingsfunctie waardoor de vochtige lucht uit uw kamer wordt verwijderd, dit is vooral erg lekker als het een extreem hete dag is.

Vergeleken met de eerder genoemde Honeywell is deze mobiele airco alleen niet geschikt voor grotere ruimtes, tenzij u er natuurlijk twee aanschaft. De maximale ruimte waar deze airco over het algemeen voor wordt aangeraden is namelijk maar 20m².

Volgens de reviews die wij hebben bekeken is dit product waar voor je geld. Hij is een stuk goedkoper dan de nummer één, maar naast de gekoelde oppervlakte die met deze iets minder is, raden wij deze zeker aan.

Bekijk de Fuave ACB07K01 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een relatief kleine koeloppervlakte als we hem vergelijken met andere mobiele airco's, maar het is alsnog een geweldig product. Online wordt dit product ook vaak met een 7 of 8 beoordeeld door de consument.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. De'Longhi PAC CN93 ECO

De'Longhi PAC CN93 ECO
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Allereerst is deze mobiele airco een stuk stiller dan de nummer één en twee, hij produceert namelijk maar een maximaal geluid van 50 decibel, wat ongeveer gelijk is aan een auto die zacht langsrijdt. Dit maakt het een goede keuze als u op zoek bent naar de beste stille mobiele airco.

Volgens de consument kan de De'Longhi PAC CN93 ECO een ruimte binnen enkele minuten helemaal koelen. Naast dat hij geen hard geluid produceert kan hij ook net als de bovenstaande airco's bediend worden met een afstandsbediening en kan hij tot 24 uur van tevoren ingesteld worden via een timer.

Bekijk de De'Longhi PAC CN93 ECO bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een wat onbekender merk, maar toch een goed product. Met energielabel A is hij ook nog eens zuinig. Echter zouden wij zelf, in plaats van deze airco, de Honeywell op plek één kiezen, aangezien deze bekender is en in dezelfde prijscategorie valt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. AEG AXP26U338BW

AEG AXP26U338BW
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met deze mobiele airco kunt u uw ruimte koelen hoe u maar wilt, aangezien hij drie verschillende standen bevat. Een groot voordeel ten opzichte van de De'Longhi hierboven, is dat hij wielen bevat waardoor het erg gemakkelijk is om deze AEG airco te verplaatsen naar een andere plek binnen huis. (Daarnaast is hij ook een stuk goedkoper!)

Deze mobiele airco wordt over het algemeen aangeraden voor ruimtes die ongeveer 20m² zijn. Verder is de luchtverplaatsing van deze AEG lager dan de andere airco's die in dit onderzoek worden benoemd, maar dat wordt weer goedgemaakt door de verstelbare richting. Dit is een voordeel als u een brede ruimte hebt, aangezien de gehele ruimte dan lekker koel kan worden gemaakt.

Bekijk de AEG AXP26U338BW bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze gemakkelijk te bedienen airco is ook weer prijzig maar het geld zeker waard. Qua geluid kwam hij ongeveer overeen met de eerder benoemde producten, maar dat is moeilijk te voorkomen. Als u een grote ruimte hebt raden wij er twee aan.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Daitsu APD-12X F/C

Daitsu APD-12X F/C
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Een niet zo bekende mobiele airco is Daitsu APD-12X F/C, maar er is toch een reden dat hij in onze lijst van beste airco's staat. Hij bevat namelijk een verwamingsfunctie, wat ideaal is tijdens een koude winter.

Als deze airco in zijn koelmodus staat kan hij tot wel 35 liter vocht per dag uit de lucht halen, wat erg goed van pas komt als u veel vochtige lucht in uw kamer hebt. Qua oppervlakte raden wij deze aan bij een ruimte van 30 vierkante meter (kleinere ruimtes zijn natuurlijk ook prima, alleen dan is deze airco een beetje overkill).

Met deze mobiele airco is het gemakkelijk om de temperatuur te verstellen. U kunt met beide de afstandsbediening en knoppen op het apparaat zelf op de '+' en '-' knoppen drukken om deze telkens één graden omhoog of omlaag te zetten. Hetzelfde geldt voor het instellen voor de snelheid van de lucht en de draaifunctie.

Bekijk de Daitsu APD-12X F/C bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Al hoewel wij nog niet van deze Daitsu airco hadden gehoord zijn wij er toch erg tevreden over. Hij haalt iedere dag veel vocht uit de lucht en bevat voor de rest alle functionaliteiten die bij een goede mobiele airco horen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Whirlpool PACW29HP

Whirlpool PACW29HP
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Wat wij uniek vinden aan deze mobiele airco van Whirlpool is dat hij nog energiezuiniger is dan alle andere benoemde airco's, hij heeft namelijk het A+ energielabel wat niet vaak voorkomt bij dit producttype. Voor de personen die houden van het besparen van energie is dit al een goede reden om deze aan te schaffen.

Naast dat hij erg zuinig is bevat hij ook een verwarmingsfunctie wat goed uitkomt als het een koude dag of avond is. Een van de redenen dat we dit product niet hebben gekozen als beste mobiele airco is omdat hij geen verschillende standen bevat en ook niet bestuurbaar is via een app.

Desondanks is het alsnog een prima keuze, aangezien het de basisfunctionaliteiten van een goede airco bevat voor de juiste prijs

Bekijk de Whirlpool PACW29HP bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Veel klantenrecensies hebben wij nog niet kunnen vinden voor dit product, dus we hebben het alleen met de specificaties gedaan. De reden dat we hem deze plek hebben gegeven is vooral door zijn energielabel.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

7. Sencor SAC MT9020C

Sencor SAC MT9020C
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De laatste mobiele airco die goed uit ons onderzoek kwam is de SAC MT9020C van Sencor. Wat we misten bij deze airco was speciale functies zoals een nachtmodus en een bediening met een mobiele applicatie.

Qua geluidsniveau staat hij gelijk aan de andere airco's die hierboven uit ons onderzoek zijn gekomen. Verder bevat hij prima basisfuncties van een goede airco en zelfs 4 standen, ten opzichte van de 3 standen die de andere uit dit artikel hebben.

Daarnaast is deze airconditioner goed in het ontvochtigen van de lucht, waardoor het warme gevoel ook snel verdwijnt. Wij raden deze mobiele airco die makkelijk te verplaatsen is aan voor kamers die rond de 21 vierkante meter zijn.

Bekijk de Sencor SAC MT9020C bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze airco, die zeer scherp geprijsd is, raden wij aan voor kleinere kamers. U hoeft hier niet te veel van te verwachten want het bevat echt de minimumeisen voor een mobiele airco.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Het kiezen van de beste mobiele airco

Een keuze maken is lastig, aangezien het niet zomaar een snelle aankoop is. Zelf hebben wij een aantal modellen getest, online klantenreviews gelezen van personen die het product hebben gekocht en recensies van experts bekeken. Alle mobiele airco’s die wij hierboven aanbevelen zijn goed uit ons onderzoek gekomen en raden wij u zeker aan.

U kunt natuurlijk ook zelfs onderzoek doen naar de beste mobiele airco en vervolgens een keuze maken welke u aan wilt schaffen. Voordat u een keuze maakt voor een airco kunt u de onderstaande punten in gedachte houden.

Kamergrootte

Iedere mobiele airco wordt aangeraden bij een andere maximale kamergrootte. Zo zijn er airco’s die maar een kamer van 20m² koel kunnen houden, maar ze zijn er ook voor een oppervlakte van 40m². Wat hierbij echter ook nog effect kan hebben is de mogelijkheid tot een instelbare uitblaasrichting. Als u een hele vierkante kamer heeft kunt u deze dan instellen zodat hij de hele kamer koel kan houden.

Bediening via een app

Een handige mogelijkheid die maar een paar goede mobiele airco’s bevatten is de mogelijkheid om hem te bedienen via een mobiele-app. Dit is een voordeel als u bijvoorbeeld lekker op de bank ligt en hem tijdelijk in- of uit wilt schakelen. Dan hoeft u niet op te staan en kunt u simpelweg via uw mobiele app de acties uitvoeren.

Nachtmodus (voor een stille mobiele airco)

Als u op zoek bent naar de beste stille mobiele airco, raden wij aan om te kijken naar één die een nachtmodus bevat. Wanneer u de nachtmodus van een airco activeert zal hij op een lager vermogen draaien waardoor hij een stuk stiller is. Helemaal stil zijn ze nooit, aangezien hij dan niet zou kunnen draaien, maar het scheelt toch een hoop.

Instellen van een timer

Wat aansluit op de eerderbenoemde nachtmodus is de mogelijkheid om een timer in te stellen op uw mobiele airco. Dit is vooral ‘s nachts handig als u hem nog een half uur, of langer, wilt laten draaien terwijl u in slaap valt.

Geluidsniveau

Mobiele airco’s bevatten vaak allemaal een verschillend geluidsniveau in decibel. Als u graag wilt dat de airco wat stiller moet zijn is het verstandig om er één te kiezen waarbij het geluidsniveau aan de lagere kant zit.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 14 producten bekeken waarvan er 7 als goede mobiele airco uit de test zijn gekomen met als beste koop de Honeywell MN12CES. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Honeywell MN12CES full starfull starfull starfull starfull star Energie label A, verstelbare uitblaasrichting en meerdere standen.
2 Fuave ACB07K01 full starfull starfull starfull starfull star Goed voor kleinere ruimtes, goedkope keuze en ontvochtigingsfunctie.
3 De'Longhi PAC CN93 ECO full starfull starfull starfull starfull star Zuinig qua energieverbruik, timer instellen tot 24u van tevoren en stille mobiele airco.
4 AEG AXP26U338BW full starfull starfull starfull starfull star Slimme nachtmodus, goede prijs/kwaliteit verhouding en simpele installatie.
5 Daitsu APD-12X F/C full starfull starfull starfull starempty star Unieke verwamingsfunctie, makkelijk te bedienen en haalt goed vocht weg uit de kamer.
6 Whirlpool PACW29HP full starfull starfull starfull starempty star A+ energielabel (lekker zuinig!), handige verwarmingsfunctie en goed in het ontvochten.
7 Sencor SAC MT9020C full starfull starfull starempty starempty star Prima basisfunctionaliteiten, 4 verschillende standen en goed in ontvochtigen van de lucht.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify
-->