8 Beste Kruimeldieven van 2021

Laatste update op 13-10-21 door Nelly Oudejans

Mocht u wat kruimels op de grond of tafel zien, dan is het misschien een beetje teveel gevraagd om hier helemaal de stofzuiger voor uit de kast te trekken. Een kruimeldief kan hierbij goed van pas komen.

Dit apparaat weegt vaak niet veel, is klein, en kan daarom snel gepakt worden om wat kruimels op te zuigen. Zijn naam zelf zegt het eigenlijk al, het is namelijk net een mini stofzuiger.

Mocht u op zoek zijn naar de beste kruimeldief, dan bent u er waarschijnlijk al achter dat er veel verschillende merken en modellen beschikbaar zijn. Indien u de bomen niet meer doos het bos kunt zien, hebben wij hier de beste keuzes op een rij gezet.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Philips FC6149 - de beste kruimeldief
Aerodynamisch mondstuk, 2-fasenfiltersysteem en krachtige batterijen. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
BLACK+DECKER BHHV315B-QW
Laadindicator voor de batterij, ruim reservoir en makkelijk op te laden in zijn station. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Tristar KR-2156
15 minuten gebruiksduur, verschillende opzetstukken en gewicht van maar 1kg. Bekijk prijs arrow right
#4
LifeGoods kruimeldief
Licht in gewicht, meerdere opzetstukken en ook geschikt voor vloeistof. Bekijk prijs arrow right
#5
Zedar ZDR-300
Meerdere opzetstukken, geschikt als autozuiger en geluidsniveau van maar 70 dB. Bekijk prijs arrow right
#6
TurboTronic LUX400
Lange gebruiksduur, ook voor natte vloeistof en laag geluidsniveau. Bekijk prijs arrow right
#7
Cecotec ExtremeSuction
Vijf verschillende kopstukken, inclusief oplaadstation en korte oplaadtijd. Bekijk prijs arrow right
#8
BISSELL 1987N
Beste kruimeldief voor dierenharen, opzetstuk voor smalle kieren en groot opvangreservoir. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere kruimeldief onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 17 Producten Bekeken
clock 18 Uur Aan Onderzoek
review 219 Reviews Gelezen
thumbs up 8 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste kruimeldief

1. Philips FC6149

Philips FC6149
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De MiniVac FC6149 van Philips blonk uit in ons onderzoek. Hij bevat een aerodynamisch mondstuk waardoor hij zelfs de kleinste stofdeeltjes met enorme zuigkracht op kan nemen.

Hij bevat een filter systeem met twee verschillende fasen, waardoor het onmogelijk is dat vuil naar buiten kan komen nadat u het heeft opgezogen. Daarnaast heeft hij een handvat dat erg lekker in de hand ligt, waardoor u er comfortabel mee kunt zuigen.

De Philips FC6149 kan ongeveer 10 minuten worden gebruikt, en heeft een geluidsniveau van rond de 80 decibel. Mocht hij leeg zijn, dan duurt het opladen echter wel erg lang.

Mocht u vaak uw auto schoon willen maken, dan kunt u gebruik maken van de meegeleverde autostekker. Hierdoor kunt u hem aansluiten in uw auto om zo rustig uw gehele auto stof- en vuilvrij te maken.

Wanneer u klaar bent, kunt u hem in de ruime opbergtas stoppen. Hierdoor ligt hij in huis ook niet in de weg als u hem op wilt bergen.

Bekijk de Philips FC6149 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een mooie kruimeldief met goede zuigkracht en geweldige eigenschappen. U bent gek als u deze niet kiest, maar u kunt natuurlijk ook nog verder kijken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. BLACK+DECKER BHHV315B-QW

BLACK+DECKER BHHV315B-QW
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Wat we allereerst een mooie en unieke eigenschap vonden van deze kruimeldief, was zijn uitschuifbare kierenzuiger met smalle zuigneus. Hierdoor kunt u gemakkelijk op plekken komen die wat smaller en minder toegankelijk zijn voor het gehele apparaat.

kierenzuiger van de black+decker kruimeldief

Hij bevat een ruim reservoir van wel 0,7 liter. Dit is meer dan genoeg ruimte om uw gehele huis even snel langs te lopen op kruimels of kleine hoopjes stof. Mocht deze vol zijn, dan kunt u hem met één druk op de knop legen in uw prullenbak.

De kruimeldief heeft twee verschillende snelheden die u in kunt stellen. Voor iedere situatie kunt u dus de gewenste snelheid instellen om al het vuil op te zuigen.

Zijn lader bevat een handige indicator waardoor u direct kunt zien hoe lang het nog duurt om hem vol te laden. Hij heeft een wat beperkte gebruiksduur van ongeveer een kwartier, dus deze zult u vaak tegen komen.

Bekijk de BLACK+DECKER BHHV315B-QW bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Hoogwaardige kruimeldief van uitstekende kwaliteit. Vooral zijn uitschuifbare mondstuk vonden wij een geweldige oplossing waar andere kruimeldieven te kort schieten.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Tristar KR-2156

Tristar KR-2156
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze kruimeldief is de goedkoopste uit de test, maar dat betekent niet gelijk dat hij afgeschreven is. Hij bevat geweldige basisfunctionaliteiten, wat hem een geschikte keuze maakt als u geen hoog budget hebt.

wandlader van de tristar kruimeldief

U kunt hem ongeveer 15 minuten achter elkaar gebruiken op de laagste stand, waarna hij ongeveer 16 uur moet opladen aan zijn wandlader om weer helemaal vol te worden.

Met een geluidsniveau van 60 dB is hij stiller dan de twee kruimeldieven hierboven, wat een groot voordeel is als u niet houdt van de herrie die zij produceren.

Daarnaast krijgt u bij het product verschillende opzetstukken zoals een borstel die u kunt gebruiken om er ook mee af te stoffen.

Hij heeft helaas maar één stand met een wat beperkte zuigkracht, maar verder hebben wij geen cruciale nadelen gevonden. Voor het geld mag u in ieder geval zeker niet klagen op de Tristar KR-2156.

Bekijk de Tristar KR-2156 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Mocht u op zoek zijn naar een wat goedkoper model, dan kunt u gaan voor de beste kruimeldief onder de â‚~30.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. LifeGoods kruimeldief

LifeGoods kruimeldief
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

LifeGoods biedt altijd kwalitatieve producten aan voor een lage prijs, en dat hebben ze met hun kruimeldief weer geflikt.

Hij is allereerst prima geschikt voor dierenharen. Mocht u dus bijvoorbeeld een harige hond hebben, dan heeft u geen krachtige stofzuiger meer nodig om zijn haar op te zuigen. Pak snel even de lichte kruimeldief (ja, hij weegt maar 1 kg) en zuig deze zo op.

De gebruiksduur en oplaadtijd is een stuk beter dan vele andere modellen. Zo is de LifeGoods kruimeldief tot een half uur te gebruiken, en is vervolgens weer volgeladen in minder dan 5 uur.

Er worden verschillende mondstukken meegeleverd, waaronder:

  • borstelmondstuk
  • spleetmondstuk
  • rubberen mondstuk (ideaal voor het opzuigen van vloeistof)

Er is wel één nadeel: hij is een stuk luider dan vele andere kruimeldieven met een geluidsniveau van bijna 80 decibel.

Bekijk de LifeGoods kruimeldief bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goede kwaliteit kruimeldief die ook geschikt is voor op tapijt en het opzuigen van dierenharen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Zedar ZDR-300

Zedar ZDR-300
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Zedar ZDR-300 is geschikt voor het beide opzuigen van nat en droog vuil. Zo kunt u gemorst water en kruimels gemakkelijk opzuigen met deze kruimeldief. Het is zelfs mogelijk om de allerkleinste kruimeltjes op te zuigen vanwege zijn HEPA-filter.

Als we kijken naar welke kruimeldief het lichtst is uit ons onderzoek, dan is dat de ZDR-300. Met een gewicht van maar 750 gram kan zelfs een kind deze gemakkelijk gebruiken.

Hij bevat een batterij met een capaciteit van 2600 mAh, waardoor u er tot wel een half uur mee kunt zuigen op een volle accu. Het opladen duurt vervolgens ongeveer 4 uur, wat vergeleken met andere modellen aan de lage kant is.

Daarnaast bevat hij verschillende opzetstukken waardoor u ook dierenharen en vloeistoffen kunt opzuigen.

Bekijk de Zedar ZDR-300 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Nog een redelijk goedkope kruimeldief met goede specificaties. Ook deze zuigt vloeistoffen op.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. TurboTronic LUX400

TurboTronic LUX400
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

TurboTronic is een merk dat voor ons wat minder bekend was, maar ze blijken erg veel huishoudelijke apparaten te ontwikkelen voor een schappelijke prijs.

Naast kruimels is deze kruimeldief ook geschikt om vloeistoffen op te zuigen door gebruik te maken van zijn verschillende opzetstukken.

Hij bevat een reservoir van een halve liter waardoor u hem niet iedere keer hoeft te legen na gebruik. Als het gaat om de gebruiksduur gaat hij ongeveer 20 minuten aan één stuk mee, waarna hij binnen drie uur weer volledig is opgeladen aan het stopcontact.

TurboTronic kruimeldief aan de oplader

Als het gaat om zijn geluidsniveau, dan is het een stille keuze met maar 60 decibel. Tot slot is het filter gemakkelijk uitwasbaar.

Bekijk de TurboTronic LUX400 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goed instapmodel kruimelzuiger die voor een schappelijke prijs wordt aangeboden.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

7. Cecotec ExtremeSuction

Cecotec ExtremeSuction
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De ExtremeSuction kruimeldief van Cecotec is er één die bijna overal te gebruiken is. Moet u even wat kruimels opzuigen in huis, of wilt u het interieur van uw auto er mee schoonmaken? Het is allemaal mogelijk met dit krachtige apparaat.

Hij bevat vijf verschillende kopstukken (zelfs één voor de haren van dieren) die allemaal een ander doeleind hebben, en een ruim reservoir van een halve liter die u met één druk op de knop kunt legen.

Bekijk de Cecotec ExtremeSuction bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Wel wat prijzig voor wat u er voor krijgt, maar al met al een prima kruimeldief.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

8. BISSELL 1987N

BISSELL 1987N
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Mocht u een dierenfan zijn, BISELL redt dieren met iedere aankoop die u doet van hun merk.

Deze kruimeldief is speciaal gemaakt voor het verwijderen van haren van uw dier. Mocht u bijvoorbeeld een harige kat of hond hebben, dan kunt u gemakkelijk alles opzuigen waar uw beestje net langs is geweest.

Hij bevat een ruim opvangreservoir van een liter, maar kan helaas maar een kwartiertje worden gebruikt waarna hij 5 uur moet worden opgeladen. Zijn filtersysteem is dubbellaags waardoor zijn levensduur flink kan worden verlengd.

Als extraatje bevat hij een heel smal opzetstuk om ook tussen de dunste kieren te kunnen zuigen.

Bekijk de BISSELL 1987N bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Er worden huisdieren gered met het aanschaffen van deze kruimeldief, maar toch vinden we dat geen reden om hem zo duur op de markt te zetten.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Belangrijke kenmerken van een kruimeldief

Voor kleine viezigheden, is een kruimeldief een enorme uitkomst aangezien u niet een zwaar apparaat door huis hoeft te tillen die ook nog eens veel ruimte in beslag neemt. Ze lijken natuurlijk wel erg op een steelstofzuiger, maar net zo krachtig zijn ze zeker niet. De meeste gebruikers pakken hun kruimeldief alleen even uit de kast wanneer er, de naam zegt het eigenlijk al, wat kruimels liggen die opgeruimd moeten worden.

cashewnoten opzuigen met kruimeldief

Als u op zoek bent naar de beste kruimeldief, dan zijn er een aantal belangrijke aspecten waar u rekening mee moet houden. Wij zetten ze voor u onder elkaar.

Hoeveel weegt een kruimeldief?

Het gewicht is een belangrijk aspect wanneer u op zoek bent naar de beste kruimeldief. Natuurlijk is het een soort mini-stofzuiger die u moet optillen, waardoor het niet handig is als hij veel weegt. De meeste kruimeldieven zijn lichter dan twee kilogram, maar er zitten ook wat zwaardere modellen tussen. Let hier dus goed op voorafgaand aan het maken van uw keuze.

Gebruikstijd

De gebruikstijd geeft aan hoe lang de kruimeldief kan zuigen voordat hij opnieuw op de oplader moet worden gezet. Gemiddeld kan een kruimeldief ongeveer twintig minuten zuigen, maar er zijn ook apparaten die het wat langer volhouden.

Oplaadtijd

Niet heel onbelangrijk naast de gebruiksduur is de oplaadtijd van uw kruimeldief. U wilt natuurlijk niet dat hij na iedere beurt urenlang aan de oplader moet hangen. Er bestaan veel modellen die maar een paar uurtjes aan de lader hoeven te hangen, maar er zijn er ook veel die er wat langer over doen.

Geschikt voor dierenharen

hond op de trap met veel haar

Niet iedere kruimeldief is geschikt om dierenharen op te zuigen. Mocht u harige huisdieren hebben zoals een hond, check dan even of hij geschikt is voor het opzuigen van zijn haren.

Hoeveel lawaai maakt hij?

Het geluid dat een apparaat produceert wordt gemeten in decibel. Als u een kruimeldief wilt die wat minder geluid maakt, dan raden wij aan om er één te zoeken met een geluidsniveau van minder dan 60 dB.

Extra opties

Sommige kruimeldieven bevatten handige extra opties die in sommige situaties van pas kunnen komen.

Autolader

Mocht u een schoonmaker zijn die vaak onderweg is naar de klant, dan is het verstandig om een kruimeldief te kiezen die de mogelijkheid heeft om opgeladen te worden in uw auto.

Opzetstukken

Sommige kruimeldieven bevatten verschillende kopstukken die mee worden geleverd. Smalle kopstukken kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor een grote zuigkracht op een klein oppervlak, terwijl dit bij bredere opzetstukken andersom werkt.

Meerdere standen

De geavanceerdere kruimeldieven beschikken over de optie om in verschillende standen te zuigen. Voordelen hiervan zijn dat de lagere standen minder herrie maken en ook energiezuiniger zijn. U hoeft dus niet de hoogste stand te gebruiken voor een paar kruimels.

Veelgestelde vragen over een kruimeldief

Bekijk eerst of uw vraag hieronder vermeld staat voordat u deze in de reacties stelt, aangezien wij hier al een aantal vragen hebben samengesteld.

Hoe lang gaat een kruimeldief mee?

Dit verschilt erg per persoon, aangezien niet iedereen hem dagelijks gebruikt. Over het algemeen gaat een kruimeldief ongeveer twee á drie jaar mee, wat af hangt van hoe goed u deze behandelt.

Kunnen katten- en hondenharen worden opgezogen met een kruimeldief?

Dit hangt geheel af van wat de kruimeldief allemaal kan, aangezien ze allemaal verschillend zijn. Sommige kruimeldieven zullen vastlopen wanneer ze in contact komen met grote stukken haar, terwijl anderen dit gemakkelijk op kunnen zuigen.

Is een kruimeldief zwaar?

Een kruimeldief moet vastgehouden worden tijdens het zuigen, en kan dus zwaar zijn als u wat ouder of zwakker bent dan de gemiddelde persoon. Wij raden aan om in dat geval één te zoeken die licht weegt, aangezien tussen de lichtste en zwaarste een groot verschil zit.

Hoe beoordelen jullie de beste kruimeldief?

Om de best geteste kruimeldief te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 17 producten bekeken waarvan er 8 als goede kruimeldief uit de test zijn gekomen met als beste koop de Philips FC6149. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Philips FC6149 full starfull starfull starfull starfull star Aansluiting voor in auto, ruime opbergtas en comfortabel handvat.
2 BLACK+DECKER BHHV315B-QW full starfull starfull starfull starfull star Uitschuifbaar mondstuk, twee verschillende snelheden en minder dan 70 decibel.
3 Tristar KR-2156 full starfull starfull starfull starfull star Handige wandlader, produceert weinig geluid en 15 minuten gebruiksduur.
4 LifeGoods kruimeldief full starfull starfull starfull starempty star Geschikt voor dierenharen, lange gebruiksduur en snel opgeladen.
5 Zedar ZDR-300 full starfull starfull starfull starempty star Ook voor vloeistof, weegt maar 750 gram en meerdere opzetstukken.
6 TurboTronic LUX400 full starfull starfull starfull starempty star Goede prijs, handige wandlader en lange gebruiksduur.
7 Cecotec ExtremeSuction full starfull starfull starempty starempty star Maar 58 decibel, ruim reservoir en vijf verschillende kopstukken.
8 BISSELL 1987N full starfull starfull starempty starempty star Beste kruimeldief voor dierenharen, opzetstuk voor smalle kieren en groot opvangreservoir.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify