4 Beste Hordeuren van 2022

Laatste update op 16-10-21 door Nelly Oudejans

Een hordeur is niet alleen ideaal voor het buiten houden van insecten, maar kan ook voor een lekker koel briesje in huis zorgen tijdens een warme zomerdag. Wij hebben voor u verschillende producten bekeken en de beste hordeuren op een rijtje gezet.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
O’DADDY Magnetisch Vliegengordijn - de beste hordeur
Sluit erg stevig, makkelijke montage en goed geprijsd. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
JEAS Horgordijn
Monteren in minuten, diervriendelijk product en makkelijk opbergen voor volgend jaar. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Cortenda Kattenstaart Vliegengordijn
Houdt vliegen tegen, verduisterend en monteren op kozijn. Bekijk prijs arrow right
#4
VidaXL Vliegengordijn
Houdt muggen en andere insecten buiten de deur, makkelijk doorheen te lopen en afneembaar. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere hordeur onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 12 Producten Bekeken
clock 9 Uur Aan Onderzoek
review 31 Reviews Gelezen
thumbs up 4 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste hordeur

1. O’DADDY Magnetisch Vliegengordijn

O’DADDY Magnetisch Vliegengordijn
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Online is dit één van de beste hordeuren die er wordt verkocht, en bevat daarnaast honderden goede reviews van zijn gebruikers. Het product is beschikbaar in de kleuren wit en zwart.

Hij kan gemakkelijk gemonteerd worden door de bijgeleverde punaises te steken in de hoeken van de hordeur in combinatie met bijgeleverd klittenband. Daarnaast bevat hij magneten waardoor hij automatisch goed sluit wanneer er iemand doorheen loopt.

Let op: het O’DADDY Magnetisch Vliegengordijn is in meerdere maten beschikbaar. Wij linken naar de versie met een breedte van 92cm, dus meet dit zelf goed op.

Bekijk de O’DADDY Magnetisch Vliegengordijn bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze hordeur kan eenvoudig worden gemonteerd en is in verschillende maten beschikbaar. Hij sluit daarnaast erg stevig, wat hem een ideale keuze maakt om insecten buiten te houden.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. JEAS Horgordijn

JEAS Horgordijn
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit vliegengordijn heeft een afmeting van 2,1m breed en 90 centimeter hoog (zie afbeelding). De gaatjes van het JEAS Horgordijn zijn zo klein dat geen enkel insect kans heeft om naar binnen te komen.

Wat erg handig is aan deze hordeur, is dat er veel bij in begrepen zit. Zo krijgt u een bakje punaises, verschillende sterke magneten en meerdere paar klittenband om hem to monteren.

Wanneer dit product hangt zullen insecten geen kans meer hebben om binnen te komen, en kan er lekker frisse lucht van buiten naar binnen stromen. Daarnaast kunt u ook zonder handen naar binnen en buiten lopen omdat de magneetjes die in het midden vast klikken makkelijk loslaten bij menselijke beweging.

Bekijk de JEAS Horgordijn bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goedkope optie als u een goed horgordijn zoekt om zelfs de kleinste insecten buiten te houden. Het product is makkelijk te monteren en op te bergen om later nog eens te gebruiken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Cortenda Kattenstaart Vliegengordijn

Cortenda Kattenstaart Vliegengordijn
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Uit alle hordeuren die wij hebben bekeken, is dit zeker de meest comfortabele. Wanneer u er doorheen loopt krijgt u gelijk een lekkere gezichtsmassage van de kattenstaarten, die erg zacht aanvoelen.

Hij is erg eenvoudig in lengte aan te passen, waardoor hij in bijna iedere deuropening van ongeveer 90cm breed past.

Bekijk de Cortenda Kattenstaart Vliegengordijn bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een lekker zacht vliegengordijn waarbij u geniet van zijn zachtheid als u er doorheen loopt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. VidaXL Vliegengordijn

VidaXL Vliegengordijn
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze hordeur van VidaXL is geschikt voor een deurkozijn van 90 bij 220 centimeter. Hij bevat een leuk grijs met wit patroon die in iedere kamer past. Mocht hij net te groot zijn voor uw deurkozijn, dan kunt u hem gemakkelijk met een schaar op maat knippen.

Hij is gemakkelijk op te hangen en er af te halen, maar hij is ook geheel waterdicht. De slierten zijn gemaakt van polypropyleen waardoor u er zonder enkele problemen doorheen kunt lopen.

Bekijk de VidaXL Vliegengordijn bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze hordeur van VidaXL is een goede keuze als u een vliegengordijn zoekt die makkelijk op maat te knippen en te reinigen is. Hij is ook niet duur, wat natuurlijk niet onbelangrijk is.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van een hordeur

Houdt u van de geur van frisse lucht, maar heeft u een hekel aan insecten die rond uw huis zoemen? Als u die vervelende insecten weg wilt houden, maar er niet van houdt om de deuren steeds te moeten sluiten, kunt u overwegen om een hordeur te installeren.

Een hordeur is gemaakt van twee gaaspanelen die aan uw deurkozijn worden bevestigd. Klittenband, lijm en spijkers worden over het algemeen gebruikt voor de installatie. De panelen werken als een theatergordijn - ze komen in het midden bij elkaar, vaak via een serie verzwaarde magneten die aan het gaas worden bevestigd. De magneten trekken elkaar aan nadat een persoon of een huisdier erdoorheen is gegaan, waardoor ze de hordeur bij de naad automatisch kunnen sluiten.

Materiaal

Nylon, polyester en glasvezel zijn de meest gebruikte materialen voor hordeuren. Deze synthetische materialen worden vervolgens geweven tot een netachtige stof. Hier zijn hun belangrijkste kenmerken en de respectievelijke voor- en nadelen:

 • Polyester is het meest gebruikte materiaal voor hordeuren, omdat dit het goedkoopste van deze drie materialen is. Polyester rekt niet uit, krimpt niet en vormt geen rimpels. Echter, dunne polyesters zijn gevoelig voor scheuren, zeker als u meerdere kinderen of huisdieren heeft die constant doorkomen. Bovendien laat het meer licht door in vergelijking met glasvezel. Als u in een regenachtig gebied woont, kunt u ook een hordeur van polyester overwegen. Dit materiaal kan snel drogen omdat het niet te veel vocht absorbeert.
 • Nylon lijkt veel op polyester, maar is rekbaarder en over het algemeen sterker. De flexibiliteit van Nylon is te danken aan het vermogen om water te absorberen, maar hierdoor houdt het de kleuren niet goed vast. Als u van plan bent om een hordeur te kopen met meer levendige ontwerpen, dan kunt u misschien beter nylon overslaan.
 • Vergeleken met de vorige twee materialen heeft glasvezel de hoogste weerstand tegen slijtage, waardoor het perfect geschikt is voor gebieden met veel verkeer, zoals de keuken of de voordeur. Glasvezelgaas is ook bestand tegen hoge temperaturen, UV-stralen en waterschade.

Afmetingen

Het kiezen van de juiste maat voor uw hordeur kan lastig zijn. Om fouten te voorkomen, begint u met het meten van de deur van boven naar beneden en niet alleen van de opening. Kies het dichtstbijzijnde beschikbare schermformaat. Als u het nog steeds niet zeker weet, kunt u beter een centimeter groter dan de deur toewijzen en deze gewoon aanpassen terwijl u de deur installeert.

Er zijn twee veel voorkomende soorten afmetingen voor een hordeur:

 • Enkele deur - Dit is voor deuren die tussen 70 en 100 centimeter breed zijn. Ze zijn minder duur en het scherm opent in het midden.
 • Dubbeldeurs - Meestal tussen 150 en 200 centimeter breed, dit schermformaat is bedoeld voor openslaande deuren en schuiven. Sommige modellen hebben ook een ongelijkmatige verdeling in plaats van de gebruikelijke middenopening voor huiseigenaren die de voorkeur geven aan hun schuiven of openslaande deuren die maar half open zijn.

Kleur en ontwerp

Hordeuren zijn er meestal in zwart of wit, met name die van nylon. Deze kleuren kunnen voor u werken als u discreet wilt zijn. Voor degenen die levendige kleuren en patronen willen, zijn er vele verschillende fabrikanten die in het oog springende prints en ontwerpen aanbieden.

Voordelen van een hordeur

Een hordeur bevat vele verschillende voordelen. Wij hebben er een aantal voor u opgesomd:

 • Houdt insecten en insecten weg - Zoals eerder vermeld, biedt dit soort hordeur een geweldige natuurlijke bescherming tegen insecten, terwijl u ook van buitenaf van de wind kunt genieten.
 • Milieuvriendelijk - Een hordeur is ook een goed alternatief voor insectenspray, waardoor het een goede keuze is voor milieubewuste mensen. Het stelt u in staat om lastige insecten te weren zonder gebruik te maken van mogelijk schadelijke chemicaliën.
 • Verbetert de ventilatie en de verlichting - Omdat u de deur niet steeds hoeft te sluiten, kan er vrijelijk frisse lucht in uw huis komen. Dit helpt bij het reguleren van de temperatuur binnenshuis, zelfs zonder de airconditioner aan te zetten. Daarnaast kan een hordeur ook de hoeveelheid natuurlijk licht in uw huis verhogen. Houdt er echter rekening mee dat de hoeveelheid lucht en licht die binnenkomt, wordt beïnvloed door de structuur van het gaas, en dit varieert afhankelijk van het model en de fabrikant. Sommige gaaspanelen zijn strakker geweven dan andere om zelfs de kleinste insecten buiten te houden, maar het kan de luchtfiltering beperken en kan ook donkerder lijken in een deuropening.
 • Kind- en huisdiervriendelijk - Uw huisdieren zullen het waarderen dat ze moeiteloos in en uit het huis kunnen bewegen, want de gaaspanelen zijn licht genoeg, zelfs voor kleine huisdieren en jonge kinderen om door te lopen.
 • Betaalbaar - Een ander voordeel van een hordeur is hun betaalbaarheid. Er zijn veel goedkope keuzes beschikbaar en de installatie is in principe gratis.
 • Onderhoudsarm - Last but not the least, een hordeur vereist vrijwel geen onderhoud. U kunt het praktisch vergeten als het eenmaal geïnstalleerd is.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen van de aanschaf van een hordeur. In wezen kan het dezelfde bescherming tegen insecten bieden als een gewone deur, zonder de dure installatie en het gedoe van voortdurend onderhoud. Vergeet niet om een product te kiezen die het beste past bij uw levensstijl en de afmetingen van uw deuropening.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 12 producten bekeken waarvan er 4 als goede hordeur uit de test zijn gekomen met als beste koop de O’DADDY Magnetisch Vliegengordijn . Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 O’DADDY Magnetisch Vliegengordijn full starfull starfull starfull starfull star Meerdere breedtes, sluit erg stevig en makkelijke montage.
2 JEAS Horgordijn full starfull starfull starfull starfull star Kleine gaatjes, sluit erg makkelijk en monteren in minuten.
3 Cortenda Kattenstaart Vliegengordijn full starfull starfull starfull starempty star Heerlijk zacht, aanpasbare lengte en houdt vliegen tegen.
4 VidaXL Vliegengordijn full starfull starfull starfull starempty star Gemakkelijk te reinigen, op maat te knippen en houdt muggen en andere insecten buiten de deur.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify