5 Beste Aircoolers van 2020 (Luchtkoeler Test)

 • Makkelijk te verrijden.
 • 30 liter reservoir.
 • Water koelt de lucht goed.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Instelbare timer.
 • 4.5l inhoud waterreservoir.
 • 5 verschillende standen.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Makkelijk te vervoeren.
 • Handige indicator voor waterniveau.
 • Automatische uitschakeling.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS

Tijdens warme dagen is het belangrijk dat u de kamers in uw huis een beetje gekoeld houdt. Een manier om dat te doen is door de beste aircooler aan te schaffen, aangezien deze er voor zorgen dat de lucht in uw kamer kouder wordt gemaakt.

Aangezien er veel verschillende luchtkoelers bestaan kan het lastig zijn om te weten waar u precies op moet letten voorafgaand aan de koop. Gelukkig zijn wij er om u te helpen, en hebben wij een uitgebreide test gedaan naar aircoolers om uw huis af te koelen.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere aircooler onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers.

9 Producten Bekeken
11 Uur Aan Onderzoek
48 Reviews Gelezen
5 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder de beste aircooler

  1. Honeywell TC30PM

  Honeywell TC30PM
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Met de Honeywell TC30PM aircooler kunt u uw kamer op een effectievere manier afkoelen dan met een ventilator. Hij blaast lucht uit die gekoeld wordt door zijn waterreservoir met een inhoud van 30 liter.

  Deze beste aircooler is makkelijk te verplaatsen door middel van de handige wieltjes die aan de onderkant van het apparaat te vinden zijn. Daarnaast is het een stevig apparaat en kan hij grote hoeveelheden lucht blazen op drie verschillende standen.

  Ons oordeel

  Stevig en makkelijk te verplaatsen luchtkoeler. Koelt de lucht effectief door middel van zijn waterreservoir met grote inhoud. Helaas geen afstandsbediening en ionisatiefunctie.

  Beoordeling van redacteur

  2. Tristar AT-5450

  Tristar AT-5450
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze luchtkoeler van Tristar bevat online vele positieve beoordelingen. Door middel van de meegeleverde afstandsbediening kunt u hem instellingen terwijl u lekker lui op de bank of bed ligt.

  Met de instelbare timer kunt u deze aircooler instellen om nog een tijdje aan te blijven terwijl u in slaap valt. Deze functie wordt door veel mensen gebruikt, aangezien het vaak in het midden van de nacht koel genoeg is om hem uit te zetten. Dit voorkomt dat hij de hele nacht door draait en de kamer té koel maakt waardoor u ziek kunt worden, zeker tijdens zomerse periodes.

  De AT-5450 luchtkoeler is instelbaar in 5 verschillende standen. Daarnaast bevat hij nog een display waar veel verschillende informatie beschikbaar op is gemaakt.

  Ons oordeel

  Een goede aircooler, zeker als we kijken naar het prijsverschil met de nummer één. De instelbare timer en verschillende standen komen goed uit in bepaalde situaties. Volgens klanten van dit product produceert hij wel redelijk wat geluid.

  Beoordeling van redacteur

  3. Bestron AAC5000

  Bestron AAC5000
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze aircooler van Bestron is geschikt voor ruimtes van ongeveer 50 kubieke meter (m³). Het product bevat net als de nummer twee uit de lijst van beste geteste luchtkoelers een instelbare timer. Daarnaast is het een leuke toevoeging dat hij een indicator bevat die verteld wat het huidige waterniveau is.

  Deze aircooler wordt op de grond geplaatst, maar door middel van zijn handige wieltjes kunt u hem overal heen rollen, waar naar toe u ook wilt. Hij is helaas wel goed hoorbaar, aangezien hij een geluid produceert van ongeveer 60 decibel, wat ongeveer gelijk staat aan as iemand naast u staat te praten.

  Ons oordeel

  Weer een mooi product dat Bestron op de markt heeft gebracht. Goed geschikt voor de wat kleinere en gemiddelde ruimtes om de lucht te koelen.

  Beoordeling van redacteur

  4. Livington Arctic Air

  Livington Arctic Air
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Het allereerste wat ons opviel aan de Arctic Air (verkocht door Tel Sell) waren de moodlights die in zeven verschillende kleuren kunnen worden weergegeven. De aircooler is erg compact, wat wij ook een voordeel vonden.

  Hij bevat drie verschillende koelniveaus en is dus bruikbaar bij iedere temperatuur. Aangezien het product een groot stuk goedkoper is dan de andere beste luchtkoelers kan hij natuurlijk niet van alles voorzien zijn. Zo bevat hij geen fancy functies zoals een timer, wielen of een display.

  Ons oordeel

  Een goede koop als u beschikt over een klein budget. Voor enkele tientallen euro's heeft u de Arctic Air al in huis.

  Beoordeling van redacteur

  5. Alpina Air Cooler

  Alpina Air Cooler
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Net als de nummer vier uit onze lijst van best geteste air koelers is dit ook weer een koopje. Allereerst zullen wij vertellen welk grote nadeel wij hebben ondervonden tijdens onze test; het lawaai die hij maakt. Wij zijn niet de enige die dit vinden, uit vele reviews van klanten hebben wij dit ook vernomen.

  Naast dat hij veel geluid maakt bevat hij ook vele goede punten. Hij is geschikt voor 235m³, wat een stuk meer is dan één van de aircoolers die wij eerder hebben behandeld. Daarnaast bevat hij ook een timer waardoor u hem nog een tijdje aan kunt laten als u bijvoorbeeld een dagje weg gaat of wilt gaan slapen.

  Ons oordeel

  Net als de Livington is dit ook een goedkope koop. Hij maakt wat lawaai, maar dat is te verwachten als u een product zoekt die uw kamer probeert af te koelen.

  Beoordeling van redacteur

  Belangrijke beoordeelcriteria voor de beste aircooler

  Het kiezen van de beste aircooler gebeurt niet 1, 2, 3. Houdt de onderstaande criteria in uw achterhoofd voordat u een beslissing maakt, want u wilt niet opgescheept zitten met een luchtkoeler waar u uiteindelijk niets mee kunt.

  Bediening

  De meeste aircoolers komen met een afstandsbediening waarmee u hem kunt instellen. Als deze er bij zit, en hij een instelbare snelheid heeft, kunt u die wijzigen met de afstandsbediening. Het is een erg handige criteria als u op zoek bent naar de beste luchtkoeler van dit jaar.

  Timer

  Als u een luchtkoeler nog even aan wilt laten staan terwijl u rustig in slaap valt is het handig als de aircooler een timer heeft. Hiermee kunt u hem bijvoorbeeld nog een paar uur laten draaien waarna hij automatisch uit gaat zonder dat u hiervoor hoeft op te staan.

  Instelbare snelheid

  Een instelbare snelheid kan handig zijn als u de snelheid van de aircooler even wilt aanpassen op basis van de temperatuur. Mocht het niet heel heet zijn kunt u hem wat zachter zetten, en vice versa. E meeste aircoolers hebben gemiddeld tussen de twee en vijf standen.

  Display

  Een aantal aircoolers bevatten een display waar de huidige instellingen op te zien zijn. Het is een handige toevoeging als u de beste aircooler wilt hebben, maar zeker niet verplicht.

  Wielen

  Aangezien er aircoolers zijn die rond de tien kilo wegen, is het goed om te kijken of u er één aanschaft die makkelijk te verplaatsen is. De meest voorkomende mogelijk hierbij zijn wielen die aan de onderkant van het apparaat vastzitten. Wanneer de luchtkoeler wielen bevat kunt u hem simpelweg naar een nieuwe locatie rollen zonder dat u kans heeft dat u door uw rug gaat door het optillen van dit zware product.

  Geluidsniveau

  Net als een mobiele airco is het logisch dat een aircooler redelijk wat geluid maakt. Over het algemeen zal het geluidsniveau van een gemiddelde luchtkoelere om en nabij de 50 decibel zitten, wat ongeveer gelijk staat aan een zacht langsrijdende auto.

  Hoe zorgt een aircooler voor een koeler huis?

  De meeste personen denken dat een aircooler gewoon koude lucht blaast, alleen dit werkt iets anders. Bij een luchtkoeler wordt er lucht naar binnen getrokken die langs een koud koelelement stroomt. Wanneer deze lucht vervolgens weer naar buiten wordt geblazen, wordt de kamertemperatuur wat afgekoeld.

  In het kort, wordt met een aircooler droge warme lucht omgezet naar bevochtigde koude lucht door middel van een waterdepot met honingraat filter.

  Voordelen van een aircooler

  Net hebben wij uitgelegt wat dit product voor u kan betekenen, hieronder kunt u een aantal voordelen vinden aan het gebruik hiervan.

  • Een luchtkoeler is totaal niet duur, als u het vergelijkt met een mobiele airco die om dezelfde redenen gebruikt wordt. Daarnaast kost het installeren van een aircooler ook bijna geen tijd aangezien u dit zelf binnen enkele minuten kunt regelen waardoor u de kosten voor een technicus bespaart. De onderhoudskosten zijn ook erg laag, aangezien er alleen maar goedkope onderdelen in zitten.
  • Een aircooler werkt erg goed met ramen en deuren open, vergeleken met andere airconditioners die weinig effect hebben bij open ramen en deuren.
  • Het gebruik van een aircooler is goed voor de gezondheid, en helpt zelfs bij astmapatiënten aangezien koude en droge lucht voor hun een trigger kan zijn.

  Nadelen van een aircooler

  Naast de geweldige voordelen die het met zich meebrengt, zijn er ook een aantal nadelen waar u rekening mee moet houden.

  • De koude lucht die geleverd wordt is minder koel dan wanneer u bijvoorbeeld een goede mobiele airco gebruikt. Een aircooler koelt ruimtes af tot ongeveer drie graden celsius, terwijl een mobiele airco een effect heeft tot wel 10 graden.
  • Het gebruik hiervan kan irritatie aan de huid en ogen veroorzaken, aangezien de luchtvochtigheid hiermee wordt verhoogd.
  Over de auteur

  Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis.

  nelly oudejans - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?

  5 Beste Aircoolers van 2020 (Luchtkoeler Test)
  5 1 5 2
  0 / 5 5