5 Tips voor Drone Beginners

Leuk om te horen dat u een drone hebt gekocht – het is een erg leuke hobby! Waarschijnlijk bent u er al wel achter gekomen dat het vliegen met een drone niet makkelijk is, anders was u hier natuurlijk niet terecht gekomen.

Wij hebben een aantal drone experts gevraagd om hun beste tips voor beginners te geven, en deze zullen wij hieronder op een rijtje zetten. U wilt natuurlijk niet dat uw drone hetzelfde eindigt als de bovenstaande video.

  Lees de handleiding

  Vaak zitten er knopjes op de drone waarvan u niet precies weet waar deze voor zijn. Wij raden aan om iedere pagina van de handleiding goed door te nemen zodat u precies weet hoe de controller van uw drone werkt.

  Ontwijk obstakels

  Als beginner is het belangrijk dat u geen risico’s neemt door dicht langs obstakels te vliegen. Uw drone kan erg snel in de prullenbak belanden wanneer u hier als beginner te veel risico mee neemt.

  Het beste is om een open plek te zoeken met niet al te veel bomen om hier in alle rust en ruimte uw drone met alle mogelijk opties en controls uit te proberen. Hier bent u ook uit de buurt van mensen, waardoor u hen ook geen schade toe kan brengen.

  Bekijk het weer

  Veel goedkope drones voor beginners kunnen niet tegen slecht weer. Gebruik daarom dus een app zoals Buienalarm waarmee u ver van tevoren kunt kijken of het hard gaat regenen of waaien om zo problemen door weeromstandigheden te voorkomen.

  Let op de batterij

  Voordat u begint aan uw vlucht is het verstandig om altijd te kijken of uw drone nog voldoende energie heeft om te vliegen. Wanneer uw drone in de lucht is en de batterij bijna leeg is, kan het verkeerd eindigen.

  Vlieg niet te agressief

  Als beginner is het een goed idee om rustig te beginnen. Na een paar vluchten kunt u gerust vliegen met wat meer snelheid, maar houdt het rustig aan als het één van uw eerste vluchten is.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  5 Tips voor Drone Beginners
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: