4 Tips om uw Printer te Onderhouden

Het lijkt misschien een gedoe, maar uw bedrijfsprinter moet routinematig worden schoongemaakt om te voorkomen dat stof de werking van het apparaat aantast. Dit kan namelijk een directe invloed hebben op de productiviteit van uw personeel, en dat moet natuurlijk worden voorkomen. Of u er nu wel of niet aan gedacht hebt de gezondheid van uw printer vanuit dit oogpunt te onderhouden, wij geven u enkele tips die u kunt volgen om het onderhoud van uw printer te verzekeren.

  Consequent schoonmaken

  De eenvoudigste manier om uw printer goed te laten werken is door hem consequent schoon te maken. Gebruik een doekje om de buitenkant van uw machine af te vegen, zodat er zich geen residu over de buitenkant van het apparaat verzamelt. Een ontwikkeling van residu kan uw printer ineffectief maken. Residu kan ervoor zorgen dat de inktpatronen in de machine verstopt raken. Het schoonmaken van een printer moet dus een kritisch onderdeel zijn van uw onderhoudsschema.

  Wees voorzichtig met het zelf schoonmaken van de binnenkant van de machine. U zult echter regelmatig een gediplomeerd specialist langs willen laten komen om de binnenstukken van de printer schoon te maken. U komt misschien in de verleiding om het schoonmaken van uw machine gewoon terzijde te schuiven of te negeren. Dat is niet verstandig, want dan loopt u ook het risico dat de garantie op de printer vervalt.

  Software bijwerken

  Vernieuw op dezelfde manier de software die uw printer gebruikt als onderdeel van uw ondersteuningsschema. Wanneer de fabrikant een productupdate levert, moet u deze installeren op uw apparaat. Het is heel belangrijk dat u dit meteen doet, zodat hij de nieuwste instellingen bevat en eventuele lekken gedicht zijn.

  Als u uw software niet regelmatig vernieuwt, loopt u bovendien het risico dat het printproces trager wordt, wat de workflow van uw bedrijf kan onderbreken.

  Security

  De veiligheid van uw printer kan in gevaar komen als u niet de nieuwe software direct installeert. Er zijn gevallen waarin de door de fabrikant voorgestelde verversingen van de software niet worden uitgevoerd. U loopt dan het risico dat waardevolle documenten in verkeerde handen vallen.

  Een aantal HP printers worden “de veiligste printers ter wereld” genoemd. HP biedt een strenge beveiliging door direct bij ieder bekend probleem een software update uit te voeren. Het is dus van belang om de software van uw printer te blijven verversen om up-to-date te blijven.

  Uitschakelen wanneer ze niet gebruikt worden

  Machines uitzetten wanneer ze niet gebruikt worden kan een groot effect hebben op het energieverbruik van uw bedrijf. Uw printer uitschakelen wanneer u niet op uw werkplek bent kan ook helpen om de verhoogde behoefte van uw machine op peil te houden.

  printer

  Wanneer de printer aan staat, produceert hij warmte. Overmatige hitte kan ertoe leiden dat inktpatronen verstopt raken. Door de printer uit te zetten als hij niet gebruikt wordt kunt u dit probleem verhelpen. Sommige machines hebben een impliciete “ruststand” om te voorkomen dat dit ook gebeurt.

  Samenvatting

  Het is verplicht om elk apparaat in uw werkomgeving schoon te houden en te onderhouden, wat ook geldt voor printers. Het onderhoud van een printer hoeft niet echt een langdurig proces te zijn. Een paar minuten die u elke week besteedt aan het schoonmaken van uw printer kunnen van grote invloed zijn op de prestaties ervan, en op die van uw bedrijf.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  4 Tips om uw Printer te Onderhouden
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: