Online Geld Verdienen als Student (9 manieren)

U herkent het als student vast wel, werken in een supermarkt of restaurant voor het minimum jeugdloon. Als u verder zoekt, en u bent al goed op weg aangezien u hier gekomen bent, komt u er achter dat online geld verdienen een betere mogelijkheid is als bijbaan. In dit artikel behandelen wij een aantal manieren hoe u hier mee kunt beginnen.

  Affiliate marketing

  Geld verdienen met affiliate marketing is nog nooit zo hot geweest als nu. Met vele online cursussen, zoals die van Jacko Meijaard, is het aantal studenten dat de afgelopen jaren is begonnen met affiliate marketing flink gestegen. Met affiliate marketing verkoopt u online producten van andere partijen zoals bijvoorbeeld PayPro of Coolblue. Voor iedere verkoop die u maakt via uw affiliate link ontvangt u hiervoor een commissie. Als u een klein product verkoopt zoals een pak WC-papier zal de commissie maar enkele euro’s zijn, alleen als u een duurder product zoals een koelkast verkoopt zal dit tientallen euro’s zijn.

  Dropshipping

  Een nieuwere manieren voor het online verdienen van geld wat zeker aantrekkelijk is voor studenten is dropshipping. Hiermee kunt u enorme winstmarges pakken en daar is natuurlijk niets mis mee. Joshua Kaats heeft hier een hele goede cursus voor die wij u zeker aanraden om te volgen. In het kort bestellen klanten een product voor een dure prijs bij één van uw webshops, waarna u dit product met hun afleveradres bij AliExpress of een andere goedkope leverancier besteld.

  Het verkopen van domeinnamen

  Het verkopen van domeinnamen is een gouden business. Wanneer u een domeinnaam vindt die nog niet is vastgelegd kunt u deze vastleggen met als doel het verkopen hiervan. Let er wel op dat u geen willekeurige namen vast legt, maar bijvoorbeeld namen van een product of stad zoals:

  • koelkasten.nl
  • leeuwarden.nl

  Wanneer een bedrijf of persoon dan een domeinnaam zoekt en die van u hem of haar bevalt, kunt u vragen wat u wilt. Deze manier van online geld verdienen werkt echt, aangezien er al vele domeinnamen voor grote bedragen zijn verkocht. Volgens GoDaddy staat de duurst verkochte naam (CarInsurance.com) momenteel op bijna 50 miljoen dollar. Zo had iemand bijvoorbeeld ook Reviewify.nl voor de grap vast kunnen leggen, zodat ik hier meer voor had moeten betalen dan alleen de registratiekosten.

  Fiverr (online diensten verkopen)

  Heeft u een passie maar vindt u het moeilijk om klanten te vinden? Fiverr is een online platform die kopers en verkopers bij elkaar brengt. U kunt hier bijvoorbeeld diensten verlenen als logo ontwerper, teksten vertaler, SEO specialist, noem maar op. De mogelijkheden zijn op deze website eindeloos, maar u moet helaas wel concurreren met Indiërs en Oost-Europese verkopers die daar ook online geld proberen te verdienen.

  Virtual assistant

  Als virtuale assistent, ook wel afgekort als VA, kunt u werken voor verschillende ondernemers die dagelijks klusjes hebben waar zij zelf geen tijd voor hebben. Denk hierbij aan kleine aanpassingen maken aan afbeeldingen, e-mails opstellen en teksten controleren op spelfouten. Er zijn vele banen in te vinden en vaak kunt u al snel aan de slag nadat u hebt laten zien wat u in huis hebt.

  Content schrijven en/of vertalen

  online-geld-verdienen-als-student

  Als u snel kunt typen en uw Nederlands op een goed niveau ligt dan is het schrijven van teksten een manier om goud geld te verdienen. Zelf kan ik als ik kennis heb over een onderwerp tot wel 1.000 woorden per uur typen, en aangezien een tekstschrijver ergens tussen de €0,02 en €0,05 per woord betaald krijgt kunt u hier een stuk meer mee verdienen dan het minimumloon. U kunt hiervoor bijvoorbeeld op Fiverr terecht die wij eerder hebben benoemd, maar ook op andere platformen zoals iWriter, UpWork of PeoplePerHour.

  Blogger

  Blogger worden kan niet iedereen zomaar. U moet hiervoor content kunnen schrijven, een blog kunnen opzetten, marktonderzoek doen om content ideeën te verzinnen en nog veel meer. Wanneer u als blogger aan de slag gaat kunt u beginnen met het schrijven van informatieve artikelen, een beetje net als het artikel wat u nu aan het lezen bent. Het idee hierachter is dat u, wanneer u op een bepaald aantal dagelijkse bezoekers zit, advertenties kunt toevoegen via bijvoorbeeld Google AdSense om zo wat geld via uw website binnen te halen.

  YouTube

  Een YouTuber worden vraagt om veel skills & talent, maar in principe kan iedereen hier mee aan de slag. Het aanmaken van een YouTube account is geheel gratis en zal een goede basis zijn voor uw online vindbaarheid. Daarna kunt u gaan kijken waar u precies video’s over wilt maken. Dit kunnen vlogs zijn, maar bijvoorbeeld ook tutorials over een software als Photoshop die u misschien wel goed beheerst. Net als met een blog kunt u na een lange tijd ‘monetization’ inschakelen om als student online wat geld te verdienen. De voorwaarden zijn hiervoor dat u 1.000 abonnees hebt en dat mensen in totaal 4.000 uur aan video’s van u hebben gekeken.

  Gegevensinvoerder

  Veel bedrijven hebben oude documenten nog in mappen zitten, en die willen ze in dit moderne tijdperk natuurlijk digitaal hebben. Er bestaan vele baantjes als gegevensinvoerder, ook wel ‘data entry’ genoemd. Het verdient niet geweldig, maar alsnog meer dan het minimumloon en naast dat u kennis moet hebben van Office programma’s zijn er meestal niet veel andere vereisten om aan de slag te kunnen.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  Online Geld Verdienen als Student (9 manieren)
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: