5 Heerlijke en Gezonde Slowjuicer Recepten

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Gefeliciteerd met het toetreden tot de wijde wereld van het slowjuicen, ook wel de gezondste groep van het land genoemd. Met elk sap dat u uw lichaam voorziet van een levenslijn van de hoogst mogelijke en gemakkelijkst te absorberen voedingsstoffen, hopen we dat u dit geschenk deelt!

We leven in een wereld waar slechts 10% van de Amerikanen genoeg fruit en groenten eet, 35% van de Europeanen niet dagelijks fruit eet en waar 1 op de 7 cardiovasculaire sterfgevallen kunnen worden toegeschreven aan het niet eten van genoeg fruit. U zou kunnen zeggen dat u de wereld een beetje beter maakt door de onderstaande gezonde recepten te delen met uw familie en vrienden.

Sommige sappen zitten natuurlijk vol met gezondheidsvoordelen, maar missen vaak die punch waardoor iedereen meer wil. De echte kunst van het sap maken komt voort uit het kunnen aanpassen van uw recepten aan de smaak van uw publiek. Daarom is het een goed idee om een gevarieerd aanbod aan saprecepten onder uw riem te hebben.

Als u op zoek bent naar een aantal eenvoudige recepten om u op weg te helpen met uw nieuwe slowjuicer, of misschien op zoek bent naar iets nieuws, dan hebben we dat voor u in petto! We voegen ook mogelijke variaties toe die u kunt doen om het spannend te houden.

Gemakkelijke en voedzame sappen

Green suprême

De combinatie van zoetheid en zachtheid maakt dit sap tot een toegankelijk sap voor velen, zelfs voor kinderen. Dit sapje zit vol met ijzer, vitamine C en essentiële mineralen en is gemaakt met ingrediënten die uw portemonnee niet gelijk plunderen.

green supreme sapje

Ingrediënten

 • 2 kopjes babyspinaziebladeren
 • 1 handje peterselie
 • 1 groene appel
 • 1 grote zaadloze komkommer, gespoeld
 • 1" stuk verse gember
 • 1 medium citroen

Voorbereiding

Spoel alles goed af. Kern de appel. Schrob de gember. Bewaar de stengels van de peterselie. Hak alles in dunne stukjes. Schil de citroen, snijd en verwijder de zaadjes, de witte merg kan worden geperst.

Maak het sap

Houd de helft van de citroen apart. Doe alle bereide ingrediënten afwisselend in de slowjuicer. Proef en beoordeel of de resterende citroen nodig is.

Mogelijke variaties

Men kan de spinaziebladeren voor dezelfde hoeveelheid tarwegras verwisselen. Voor wie wat meer zoetigheid zoekt, kan een extra appel worden toegevoegd.

Het volledige pakket

Goedkoop, gemakkelijk en met een verbazingwekkende fruitige punch, zal dit sap uw dag als geen ander beginnen. Met een weelderige lichtgroene kleur komen de smaken in dit recept goed tot hun recht.

Ingrediënten

 • 1/2 ananas
 • 2 groene appels
 • 2 sinaasappels
 • 2” gember
 • 2 kopjes bessen (wit of blauw)
 • Wat boerenkool
 • 2 selderij stengels

Voorbereiding

Spoel alles goed af. Kern de appels. Schrob de gember. Hak de vruchten in kleine stukken. Als u zaadjes in de sinaasappels kunt zien, verwijder deze dan.

Maak sap

Geen echte volgorde nodig, alleen de gember en de boerenkool moeten in het midden van uw meer vloeibare ingrediënten.

Mogelijke variaties

De punchiness van de gember kan voor sommigen een beetje veel zijn, dit kan gehalveerd worden. Dit sap kan ook worden omgezet in een weelderige tropische kleur door het aanvullen van 2 bieten voor de boerenkool.

Net even wat anders

Bent u al een tijdje aan het juicen en bent u op zoek naar een beetje meer avontuur met uw slowjuicer? De volgende recepten breken af van uw basissappen en bevatten minder gebruikte ingrediënten voor exotische smaken.

De 'Tropicnut'

Dit eenvoudige, maar heerlijke sap, is een serieuze immuniteitsversterker. Het vereist alleen een beetje vooruitziende blik met het weken van de amandelen, waardoor ze makkelijker te verteren zijn en u het meeste uit de amandelen kunt halen.

Ingrediënten

 • 1 kopje water uit een kokosnoot
 • 1 handje amandelen
 • 1/2 banaan

Voorbereiding

Laat de amandelen 1 tot 6 uur weken. Schil en snijd de banaan in plakjes.

Sap maken

Schenk kokoswater in om te beginnen. Voeg een handje amandelen toe en eindig met de banaan.

Mogelijke variatie

Als u net het kokoswater uit een kokosnoot hebt gehaald, overweeg dan om ook een deel van het vruchtvlees toe te voegen. Als u toch bezig bent, voeg dan gewoon nog een hele banaan toe voor nog meer vitamines!

Zoete aardappel bonanza

Als u net zoveel van zoete aardappelen houdt als wij, wilt u ook meer excuses om ze op te eten. Het sap van zoete aardappelen klinkt misschien verrassend, maar ze bieden een andere zoetheid en een iets dikkere, zetmeelrijke kwaliteit aan het sap.

Kurkuma wordt overladen met gezondheidsvoordelen, maar is moeilijk correct te koppelen, daarom komt de selderij er ook bij kijken.

Ingrediënten

 • 1 zoete aardappel
 • 2 appels
 • 1 sinaasappel
 • 1 wortel
 • 4 selderij stengels
 • 7.5cm aan Kurkuma

Voorbereiding

Was alles goed. Schil de sinaasappel en schrob de zoete aardappel grondig, terwijl u de schil intact houdt. Snijd uw producten in hanteerbare stukken.

Sap maken

Geen bepaalde volgorde voor dit sapje. Voeg alle ingrediënten toe en kijk hoe de magie naar buiten komt.

Mogelijke variatie

Om dit een bijzonder herfstseizoen te maken, brengt een kwart van een geschilde boternotenpompoen wat aardse ondertonen die de zoete aardappel mooi aanvullen.

Roze Peper Punch

Wanneer u de mogelijkheid gaat overwegen om bepaalde ingrediënten voor te koken, opent dat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden. Veel sapexperts zouden kunnen beweren dat u veel van de beschikbare voedingsstoffen verliest bij het koken, en ze zouden geschikt zijn voor elke vrucht of groente die rauw kan worden gebruikt, maar u zou moeite hebben om veel waarde te halen uit een peulvruchtplant zonder te koken.

Met dit scherpe, pittige sap komt u terug voor meer. Als u nog nooit hebt geprobeerd om sap te maken met voorgekookte ingrediënten, dan is dit nu het moment.

Ingrediënten

 • 1 kopje witte druiven
 • 6 theelepels witte bonen
 • 1/2 kopje rode paprika
 • 1/2 kopje veenbessen

Voorbereiding

Kook de witte bonen gaar. Verwijder de stengel en de zaadjes van de paprika. Ontsteel de druiven en was ze.

Sap maken

Voeg eerst de helft van de druiven toe, gevolgd door de overige ingrediënten. Werk af met de resterende druiven.

Mogelijke variatie

Door een wortel toe te voegen op de plaats van de helft van de cranberry's kan een deel van de teerigheid worden verwijderd.

Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify