7 Gemakkelijke Naaiwerkjes voor Beginners

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Naaien is natuurlijk een erg leuke hobby, en wanneer u net een naaimachine heeft gekocht en nog niet zo veel ervaring hebt is het lastig om zomaar een ingewikkeld naaiwerkje te gaan uitproberen.

Gelukkig bent u niet de enige met dit probleem, en hebben wij online onderzocht wat de leukste en makkelijkste gemakkelijke naaiwerkjes voor beginners zijn die zelfs u zonder enige ervaring kunt uitvoeren.

Hoofdband

hoofdband naaiwerkje © Sewing Craft Gossip

Één van de makkelijkste naaiwerkjes om te maken is een hoofdband. Er is niet veel stof nodig om dit te maken, en dan heeft u ook weer wat hips om aan te doen naar bijvoorbeeld de sportschool! Daarnaast zijn er om dit te maken op het internet honderden instructiefilmpjes, die kies er één uit zou ik zeggen!

Etui

Iedereen heeft een etui nodig, en tegenwoordig zijn sommige etuis ook nog eens duur geworden in de winkels. Het komt dus goed uit dat u een beginnersvriendelijke naaimachine hebt gekocht, want met deze gemakkelijke video kunt u dit naaiwerkje helemaal zelf in elkaar zetten!

Sjaal

Een sjaal is nog makkelijker te maken dan een hoofdband, omdat deze maar één stuk stof is en ook niet aan elkaar hoeft worden genaaid. U heeft voor dit naaiwerkje wel wat meer stof nodig dan de hoofdband.

Slabbetje

slabbetje naaien

Heeft u een klein kind en wilt u hem wat opfleuren aan de eettafel? Pak dan uw naaimachine en maak een slabbetje met een geheel eigen design. Houdt uw kind bijvoorbeeld van dino's? Verwerk er dan wat kleine dinosaurusjes in om hem zo heel persoonlijk te maken!

Tip: was wanneer u dit doet wel uw stof voor, zodat hij minder snel krimpt. (Hier nog meer beginnerstips.)

Stoffen riem

Een riem van stof is niet het aller stevigst, maar als u er één draagt bent u wel uniek. Als naaiwerkje is een riem prima te doen als u één van de vele instructies die op het internet de vinden zijn raadpleegt.

Dekentje


Het maken van een leuk dekentje met de naaimachine kan worden gedaan door iedere beginner. U kunt hem zo vrolijk maken als u zelf wilt, zodat u niet meer de saaie dekentjes die in de winkel te koop zijn hoeft te gebruiken. De bovenstaande video laat zien hoe u dit gemakkelijk voor elkaar krijgt.

Kofferlabel

Het naaien van een eigen label op uw koffer, wie wilt dat nu niet? Weg met die saaie kofferlabels die uw touroperator aan u geeft en geef een geheel eigen design om uw koffer op te fleuren.

Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify