3 Geweldige Gadgets voor iedere Hardloper

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Iedereen heeft zijn favoriete manier om fit te blijven. Veel mensen geven de voorkeur aan hardlopen. Hardlopen verbetert de cardiovasculaire gezondheid, de kracht, het uithoudingsvermogen en verbrandt calorieën. Het is een gemakkelijk toegankelijke oefening waarvoor geen apparatuur nodig is. Hoewel hardlopen geen specifieke uitrusting vereist, betekent het niet dat je de ervaring niet leuk kunt maken met gadgets.

Wat zijn enkele goede gadgets voor lopers?

Of je nu een atleet bent die je vaardigheden wil verbeteren of een persoon die probeert om fit te blijven, hardloopgadgets zijn van enorme hulp om uw progressie bij te houden. Hoewel het lijkt alsof het gebruik maken van de volgende gadgets een negatieve werking hebben op uw prestatie, hebben ze het volledig tegenovergestelde effect.

Gadgets informeren u over uw vooruitgang als het gaat om uw doelen. Door het bijhouden van uw statistieken, kunt u meer gemotiveerd worden om het uitstekende werk bij te houden.

Gadgets helpen bij het bepalen van wat uw beperkingen zijn. Dit leidt tot minder blootstelling aan blessures. Met de toename van het gebruik van technologie, is er geen schade aan uw oefenroutines. Ze moedigen u niet alleen aan om harder te trainen, maar ook om slimmer te trainen.

Garmin Forerunner 945

Hoewel het misschien een klein horloge lijkt, is de Garmin Forerunner 945 uitgerust met vele functies.

Het heeft sensoren die de hartslagmeter, de barometrische hoogtemeter, de gyroscoop, de thermometer en het kompas ondersteunen. Het horloge heeft een siliconen band, waardoor het comfortabel is om te dragen, zelfs tijdens het zweten. Terwijl u intensief traint, hoeft u zich geen zorgen te maken over de verzorging van uw sporthorloge. Het scherm is gemaakt van lichtdoorlatend, krasbestendig glas dat Corning Gorilla Glass DX wordt genoemd. Om het horloge te personaliseren, kunt u het aanpassen door het thema en de widgets te veranderen.

De Forerunner 945 is niet alleen gemaakt voor sportieve doeleinden. U kunt het in het dagelijks leven gebruiken omdat het stressniveaus en slaapschema's bijhoudt. Mensen hebben gezegd dat de pasvorm van het horloge zo comfortabel is dat ze soms vergeten dat ze het aan hebben. Het is ook waterdicht, wat betekent dat je het niet hoeft af te doen onder de douche.

Hoewel het duur is voor een smartwatch, maken de onbeperkte mogelijkheden en de duurzaamheid van de gadget het gemakkelijk goed.

Elite Active 75t oordopjes

Jabra, een gerenommeerd bedrijf dat bekend staat om zijn draadloze headsets en speakers, heeft besloten om een comfortabele set oordopjes te maken die geschikt zijn voor workouts. Ze zijn ontworpen om stofdicht, waterdicht en zweetbestendig te zijn.

Er zijn zelfs magneten die het mogelijk maken de oordopjes te bevestigen, waardoor ze niet verloren kunnen gaan. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de oordopjes uitglijden tijdens het hardlopen. De siliconen oordopjes zorgen voor grip in het oor.

jabra oordopjes

Gemakkelijk opladen van uw oordopjes onderweg met zijn magnetische oplaadcase. Omdat het draadloos is, is de levensduur van de batterij cruciaal. De Jabra Elite Active 75t kan 28 uur meegaan. AirPods hebben daarentegen een veel lagere accuduur en zullen veel sneller uitvallen.

Het "make or break"-punt van elke headset is de geluidskwaliteit. Hoewel de 75t een goede bas heeft en een levendig geluid, zijn sommige klanten bezorgd over het volume. Sommige nummers kunnen extreem hard staan, dus je moet het volume aanpassen om gehoorproblemen te voorkomen.

Runkeeper

Om je hardloopgadgets compleet te maken, is er de Runkeeper app. Ontwikkelt door FitnessKeeper/ASICS, is de applicatie gemaakt om het lichaamsgewicht, de bloeddruk en de workout schema's te registreren. Een van de waardigste dingen van Runkeeper is de aantrekkelijke interface en de eenvoudige navigatie.

De app biedt ook prestaties voor u om te ontsluiten, wat u zal inspireren om uw fitness-doelen te bereiken. Als u van plan bent om uw hardlopen naar het volgende niveau te brengen, kunt u er altijd voor kiezen om te upgraden naar een premium account. Er zijn echter genoeg functies waarvan u kunt genieten met een gratis account. U kunt uw Apple Music- en Spotify-afspeellijsten synchroniseren en een Apple-horloge gebruiken om de voortgang bij te houden.

Een van de nadelen van het gebruik van de applicatie is dat de GPS niet altijd accuraat is. Dit is echter afhankelijk van de routes die je neemt.

Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify