7 Must-Have Gadgets voor in een Smart Home

Smart homes zijn in de afgelopen jaren het gezicht geworden van de Internet of Things. Apparaten in huis worden steeds vaker verbonden met internet, wat ze ‘slim’ maakt, om het leven veiliger, leuker & makkelijker te maken.

Gadgets worden steeds geavanceerder met functies als beveiliging, maar ook producten die het leven gemakkelijker maken. Hieronder een aantal gadgets die u moet hebben in uw eigen smart home.

  Videodeurbel

  Een videodeurbel is een uitkomst, aangezien u zelfs kunt zien wie er voor uw deur staat via een mobiele app als u niet thuis bent. De meeste slimme deurbellen bieden de mogelijkheid om van twee kanten te communiceren, zodat u zelfs via de app kunt praten met diegene die voor uw deur staat.

  Smart home beveiliging

  Tegenwoordig komen er ook steeds meer slimme gadgets op de markt die uw smart home een stuk veiliger kunnen maken. Neem bijvoorbeeld een beveiligingscamera, waarmee u live kunt volgen wie er langs uw huis lopen en later zelfs beelden kunt terug kijken. Deze camera’s bieden tegenwoordig de scherpste beeldkwaliteit aan waardoor u zich een stuk veiliger in uw huis zult voelen.

  beveiligingscamera smart home

  Daarnaast kunt u een goede camera tegelijkertijd gebruiken met een smart lock. Deze nieuwe soort sloten bevatten ook een app waarmee u de deur open kunt doen. Als u bijvoorbeeld een schoonmaker verwacht terwijl u op vakantie bent is de combinatie van een smart beveiligingscamera & slim slot een geweldige oplossing.

  Slimme thermostaat

  Een slimme thermostaat is één van de must have gadgets. Hiermee kunt u vooraf temperatuurinstellingen inprogrammeren zodat u vooraf weet hoe warm het op een bepaald moment van de dag in huis wordt. Daarnaast is de temperatuur ook vaak in te stellen op basis van de buitentemperatuur of weersomstandigheden.

  Slimme verlichting

  Philips Hue, zegt dat u wat? Slimme verlichting wordt steeds vaker gebruikt, vooral dit product van Philips. Een voorbeeld van wat smart light kan doen is zichzelf aanpassen aan de lichtstralingen of tijd. Zo kunt u de Philips Hue bijvoorbeeld gebruiken als een soort wekker, omdat u deze kunt instellen om langzamerhand feller te worden wanneer u op een bepaalde tijd wakker moet worden.

  Slimme rookmelder

  Een slimme rookmelder zorgt ervoor dat u direct weet wanneer er rookontwikkeling of brand in uw woning is terwijl u ver weg bent. U zult in de mobiele app een notificatie krijgen, waarna u zelf direct kunt ingrijpen door bijvoorbeeld de brandweer te bellen.

  Chromecast

  Een Chromecast is nog één van de gadgets ontwikkelt door Google waardoor u geen televisieabonnement meer nodig hebt. U kunt hiermee gemakkelijk alles wat u wilt streamen vanaf uw mobiele telefoon naar uw televisie. Wij hebben een handleiding voor de Chromecast geschreven waardoor u binnen enkele minuten aan de slag kunt.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  7 Must-Have Gadgets voor in een Smart Home
  5 1 5 2
  0 / 5 5

  Your page rank: