Chromecast Installeren in 4 Stappen (Handleiding)

Wanneer u de Chromecast aanschaft krijgt u er een handleiding van Google bij, maar het is zelfs met de stappen die daar in staan lang niet voor iedereen duidelijk hoe u hem kunt installeren. Zelf hebben wij de afgelopen week een Chromecast besteld, zodat wij het installatieproces kunnen documenteren op onze website.

chromecast gekocht voor de handleiding

Hieronder staan de stappen die u moet volgen om de Chromecast te koppelen aan uw televisie. Wij zullen ook laten zien hoe u daarna uw eerste film kunt casten via het product.

  Stap 1: Download de Google Home app

  Google heeft voor het verbinden van een Chromecast aan uw televisie een app uitgebracht genaamd Google Home. Deze zult u moeten installeren op uw smartphone waarna u verder kunt gaan met de volgende stap.

  Download de Google Home app voor Android (v5.0+) of iOS (v12+).

  Stap 2: Chromecast aansluiten via HDMI

  De Chromecast zal moeten worden gekoppeld aan uw televisie via het HDMI-poort.

  In het doosje zit de Chromecast zelf, waar een kleine HDMI-kabel aan vast zit, en stroomvoorziening. Stop de stroomvoorziening in de Chromecast en sluit deze aan op een stopcontact. Plaats vervolgens de HDMI-kabel in het HDMI-poort van uw televisie.

  chromecast hdmi aansluiting
  Chromecast aangesloten via HDMI-poort.

  U kunt controleren of hij goed is aansloten door met uw afstandsbediening te switchen naar de tweede HDMI-input via de ‘source’ knop. Hier zult u een Chromecast logo in beeld zien wanneer hij correct is aangesloten.

  Stap 3: Google Home instellen

  In stap 1 heeft u de Google Home app gedownload, waar we nu mee verder gaan.

  Wanneer u deze opent, zult u worden gevraagd om een home aan te maken. Dit is erg handig, omdat u andere familieleden ook kunt uitnodigen op dit home om dezelfde Chromecast te kunnen gebruiken.

  google home app home aanmaken
  Een home aanmaken door een gewenste naam en adres in te voeren.

  Na het aanmaken van een home, zal de Google Home app automatisch op zoek gaan naar een Chromecast in de buurt. (Let op: hij zal de Chromecast alleen vinden als u hem goed hebt aangesloten bij de vorige stap uit de handleiding)

  chromecast gevonden
  De Chromecast is gevonden door uw mobiele telefoon.

  Nadat Google Home de Chromecast heeft gevonden zal er een code op het beeldscherm verschijnen die u moet controleren via de app.

  chromecast connectiecode

   

  Wanneer u op uw smartphone op ‘Yes’ drukt is uw smartphone succesvol verbonden met de Chromecast.

  Stap 4: Content casten op de televisie via uw Chromecast

  Eindelijk, de Chromecast is aangesloten en het is tijd om er gebruik van te maken!

  Een aantal mogelijkheden van apps die kunnen worden gecast op uw televisie zijn YouTube, Netflix en NOS, maar wij zullen als voorbeeld Amazon Prime gebruiken. (Iedere app cast op ongeveer dezelfde manier, dus volg gerust dezelfde stappen voor een andere app!)

  Wanneer u een video opent, vanuit welke app dan ook, zult u het onderstaande ‘cast’ icoontje te zien krijgen.

  casten
  Het cast-icoontje in de Amazon Prime app.

  Als de video afspeelt en u op dit icoon klikt, zult u een overzicht krijgen van uw mogelijkheden om te casten waaronder de Chromecast die we net via de handleiding hebben verbonden.

  overzicht casting devices
  Een overzicht van de devices waarop gecast kan worden.

  Wanneer u op de juiste optie drukt, zal uw video afspelen op de televisie.

  chromecast handleiding voltooid
  Daar is hij dan, uw eerste gecaste film of serie via de Chromecast!

  Zo, dat duurde maar een paar minuten hé? Gefeliciteerd! U hebt zojuist uw eerste film gecast via uw Chromecast.

  Als u tijdens het gebruiken van onze handleiding tegen problemen aan bent gelopen, dan horen wij dat graag in de vorm van een reactie onder dit artikel.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  Chromecast Installeren in 4 Stappen (Handleiding)
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: