CD Schoonmaken op 2 Manieren

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Heeft u eindelijk eens tijd om te luisteren naar uw oude CD's maar zitten er krassen of vette vingerafdrukken op? Volg dan de onderstaande stappen om in minder dan vijf minuten te kunnen genieten van uw favoriete muziek van een schoongemaakte CD.

Tandpasta

De makkelijkste manier om een CD schoon te maken is door gebruik van tandpasta. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is een laagje tandpasta op de disc te doen om vervolgens met een doekje heen en weer te wrijven. Wacht vervolgens een paar minuutjes, houdt de CD onder de kraan om de resterende tandpasta te verwijderen, en uw CD is helemaal schoon.

Afvegen

Een methode die vaker gebruikt wordt is simpelweg het afvegen van stof en vuiligheid van uw CD. Allereerst heeft u de volgende materialen nodig:

  • Antistatisch doekje (een fijne tissue is ook geschikt)
  • Water
  • CD-reiniger (optioneel)

Als u alle materialen bij elkaar heeft verzameld, kunt u allereerst wat water of CD-reiniger op uw doekje of tissue aanbrengen - niet op de disc zelf. Veeg vervolgens van binnen naar buiten op één plek, en maak zo de gehele cirkel rond.

Lees ook: 6 Beste Radio CD Spelers

Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify