Calorieën Verbranden Vanuit & Rondom Huis

Dit artikel is geschreven tijdens de lockdown, waardoor sommige zinnen en dilemma’s wat verouderd kan zijn.

Tijdens de periode van lockdowns en sportscholen die dicht zijn kan het lastig blijven om aan uw fysieke doelen te werken. Sporten gaat wat lastiger, maar toch zijn er genoeg mensen op zoek naar een oplossing om vanuit huis te kunnen sporten. Wij hebben een aantal activiteiten op een rijtje gezet waarmee u direct aan de gang kunt, in en rondom uw huis.

  Hardlopen

  Hardlopen in de vrije natuur is de allerbeste oefening om calorieën mee te verbranden. Hier heeft u verder ook niets voor nodig, en de frisse buitenlucht is ook nog eens erg goed voor uw immuunsysteem waar u in deze periode ook zeker wat aan heeft.

  Lees ook: 3 Geweldige Gadgets voor iedere Hardloper

  Fietsen

  Net als hardlopen kunt u natuurlijk ook gaan fietsen in de buitenlucht. Het verbrand voor de gemiddelde persoon rond de 600 calorieën per uur (bron) en u kunt er ook nog eens uw beenspieren mee trainen. Als u geen fiets heeft dan kunt u dit natuurlijk ook binnenshuis proberen met bijvoorbeeld een hometrainer.

  Touwtje springen

  touwtje springen om calorieën te verbranden

  Het lijkt misschien kinderachtig, maar touwtje springen is een geweldige manier om calorieën mee te verbranden. U kunt een springtouw al voor een paar euro halen bij vele speelgoedwinkels en hebt er maar een paar vierkante meter voor nodig. Natuurlijk kunt u dit ook in uw tuin doen, om tegelijkertijd te genieten van frisse lucht.

  Calisthenics

  Mochten de sportscholen nog steeds dicht zijn, dan wil ik u graag introduceren tot de wereld van calisthenics. Het klinkt misschien als een moeilijk woord, maar eigenlijk betekent het training met uw eigen lichaamsgewicht. Denk hierbij aan verschillende oefeningen zoals push ups en optrekken.

  U kunt dit bijvoorbeeld thuis doen in de woonkamer, maar er zijn ook verschillende calisthenics parken die u kunt bezoeken.

  Aerobics

  Mocht u van dansen houden dan is dit dé ‘sport’ voor u. Met aerobics vliegen de calorieën dansend uit uw lichaam. U heeft hier in principe niets voor nodig, alleen voor sommige oefeningen kan het nodig zijn om een Aerobic Step te gebruiken. (Mocht u deze niet willen aanschaffen, kunt u die oefeningen natuurlijk overslaan!)

  Er zijn verschillende YouTube kanalen waar u gratis simpele Aerobics workouts op kunt volgen, waardoor het zelfs na de lockdowns niet nodig is om een abonnement bij de sportschool af te sluiten. (Al is het uitvoeren van deze sport in een groepje en een echte instructrice wel een stuk gezelliger.)

  Mountain climbers

  Deze oefening verbrand niet alleen veel calorieën, maar is ook nog eens een full body work-out aangezien u uw gehele lichaam moet gebruiken tijdens het uitvoeren van mountain climbers. U kunt deze oefening uitvoeren door allereerst in de positie van een gewone ‘plank’ te gaan liggen. Vervolgens spant u uw gehele core aan, en beweegt u één knie naar uw borst, waarna u hem weer naast de andere plaatst. Doe dit vervolgens met de andere knie en doe zo veel mogelijk herhalingen als u kunt.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  Calorieën Verbranden Vanuit & Rondom Huis
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: